Jump to content

Mazda 3 70.000 Bakımında Fahiş Fiyat

rockhount
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Biliyorum Selman Abi, ben sadece o spreyi görünce dediğim tarzda bir işlem yapılmış olabilir diye düşündüm ki öyleymiş . Fiyat ucuz demiyorum sadece düşündüğümüzden biraz daha fazla işlem yapılmış olabilir demek istedim.

Bu arada balata 40 TL ciddi ucuzmuş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşçilik tartışılmaz derecede fazla. Eğer aracın garantisi bitmiş ise böyle rutin bakım gibi çok büyük ustalık gerektirmeyen işleri sanayide kendi kontrolümüz altında yaptırmak en mantıklısı. Bende servisten parçalarımı aldım sanayide ustama taktırdım. Motor yağı değişimi, şanzıman yağı değişimi, filtrelerin tamamı, 4 fren balatası değişimi, boğaz kelebeğini temizledik sökmeden, 2 adet balata spreyi kullandım ve 100 Tl verdim. Kaliteli lastik servislerinde rot+balans 50tl.

Parça fiyatı olarak polen filtresi hariç diğer parçalar normal. Bende mazda 6 için orjinal aldım 75 tl ama 25 Tl lik yan sanayi üründen çok da farklı değildi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servisler ne yazık ki müşteriyi yolunacak kaz gözüyle gördüğünden ve yine ne yazık ki bu Tr de böyle gelmiş böyle gidecek olduğundan insanlar sanayiye yönleniyor... Parçaların pahalı olduğu fln yok, insanlarda aç gözlülük var sonra da vay efendim neden satış servis vs düşük siz böyle oldukça iflah olmayacaksınız yetkili servisler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla 175 tl fazla gelmiş olabilir fakat burada sanayi ile değil, diğer markaların servis fiyatlarıyla kıyaslamanız daha mantıklı olurdu. Sonuçta yetkili servislerde fiyatlar belli. Mazda, Renault'tan bile daha uygun fiyat yazıyor . Bana 2004 model Clio Hb 60.000 km bakımı için Renault Detay 1600 tl bakım ücreti çıkardı. Öpün başınıza koyun bence.. Megane ın balata fiyatları Mazda 3 ün balata fiyatından pahalı. Mazda 3'te 80 tl olan balata Megane'da 120 tl bunun gibi pek çok örnek var. Volkswagen, Honda, Nissan, Opel hiç bahsini bile açmıyorum.

Polen filtresi 20 binde bir değişiyor. Balata spreyi ve Rot Balans ektra, buradaki normal bakım fiyatı 335 tl. Bunlarla beraber 497 tl olmuştur. Şimdi soruyorum 10.000 bakımını 335 Tl ye hangi yetkili serviste yaptırabiliyorsunuz ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadasım gecen gun Mazda 3 aracımı 40000 bakımına soktum malum canakkalede oturduğum ıcın parçaları ben sıparıs ettım.

Yan sanayı olarak

Polen fıltresı :20 (Aslında hıc bır fark goremedım)

Yag fıltresı 10 tl

Hava fıltresı 15 tl Bir tek hava fıltesı bıraz faklı ıdı ama tam oturdu.

Kargo dahıl hepsı 50 tl ye geldı.

Bunun dışında Mobil 5w 30 tam sentetık 7 lt yag aldım kargo dahıl 100 tl ye geldı.

İşçilik 40 + cam suyu + motor temızlıgı ıc - dıs yukama ıvır sızıvırı = 50 tl odedım.

Totalde : 200 tl ye mal ettım.

3 lt kalan yagımıda motorsıkletlerım var onlarda kullanıyorum :)

Parca sıparısı ıcın İST - gebze de durmus Orkun adında birisi var. mazdacı durmuz fıltrelerı satıyor tel yazayım 0535 230 5020 Guvenılır bırısı malının arkasında

Bu arada mazda 3 lerde polen fıltrelerı ıkı yada uc cesıt ona dııkat edın arkadaşlar benım kı buyuk model dı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla 175 tl fazla gelmiş olabilir fakat burada sanayi ile değil, diğer markaların servis fiyatlarıyla kıyaslamanız daha mantıklı olurdu. Sonuçta yetkili servislerde fiyatlar belli. Mazda, Renault'tan bile daha uygun fiyat yazıyor . Bana 2004 model Clio Hb 60.000 km bakımı için Renault Detay 1600 tl bakım ücreti çıkardı. Öpün başınıza koyun bence.. Megane ın balata fiyatları Mazda 3 ün balata fiyatından pahalı. Mazda 3'te 80 tl olan balata Megane'da 120 tl bunun gibi pek çok örnek var. Volkswagen, Honda, Nissan, Opel hiç bahsini bile açmıyorum.

Polen filtresi 20 binde bir değişiyor. Balata spreyi ve Rot Balans ektra, buradaki normal bakım fiyatı 335 tl. Bunlarla beraber 497 tl olmuştur. Şimdi soruyorum 10.000 bakımını 335 Tl ye hangi yetkili serviste yaptırabiliyorsunuz ?

Kusura bakmayın ben Mazdaya biniyorum diğerleri beni alakadar etmez.Bu arada verdiğiniz örneklerde parça fiyatlarından bahsediyorsunuz.Ben parçası pahalı demedim zaten. Renonun 60,000 bakımına gelince. Clio dediğiniz araba zaten bir çuval civata.Allah bilir kaç tane parçası değişiyor 60,000 de.Söyledim söylüyorum ve söyleyeceğim Mazdanın parçası pahalı değil.Verdiğniz parayı sonuna kadar hak ediyor çünkü zaten oldukça uzun ömürlü.Ustalık gerektiren işçiliğe 1000 tl yazarsınız gözüm görmez ama yetkili servisseniz 3 kuruşluk işe 5 kuruş yazacaksınız 20 kuruş değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadasım gecen gun Mazda 3 aracımı 40000 bakımına soktum malum canakkalede oturduğum ıcın parçaları ben sıparıs ettım.

Yan sanayı olarak

Polen fıltresı :20 (Aslında hıc bır fark goremedım)

Yag fıltresı 10 tl

Hava fıltresı 15 tl Bir tek hava fıltesı bıraz faklı ıdı ama tam oturdu.

Kargo dahıl hepsı 50 tl ye geldı.

Bunun dışında Mobil 5w 30 tam sentetık 7 lt yag aldım kargo dahıl 100 tl ye geldı.

İşçilik 40 + cam suyu + motor temızlıgı ıc - dıs yukama ıvır sızıvırı = 50 tl odedım.

Totalde : 200 tl ye mal ettım.

3 lt kalan yagımıda motorsıkletlerım var onlarda kullanıyorum :)

Parca sıparısı ıcın İST - gebze de durmus Orkun adında birisi var. mazdacı durmuz fıltrelerı satıyor tel yazayım 0535 230 5020 Guvenılır bırısı malının arkasında

Bu arada mazda 3 lerde polen fıltrelerı ıkı yada uc cesıt ona dııkat edın arkadaşlar benım kı buyuk model dı.

Şimdi bu konuya verdiğiniz örnek bir kere emsal değil, Birinde Mazda'yı temsilen aracınızı bilen tanıyan deneyimli ustalar aracınıza bakım yapıyor ve muhattap olunan yer Mazda. Takılan her parça 2 yıl garantili oluyor. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin takılan bu parçalarla ilgili herhangi bir durumda size en yakın servisten hizmet alabiliyorsunuz. Sizin yaptırdığınız yerde muhattap olunan yer malının arkasında duran Gebze'de Durmus(yada durmuz). sizce eş değer mi ? Aracın motoruna herhangi birşey olduğunda Gebzeli durmuş motorunuzu yaptırıyor mu ? Arkasında duruyor mu ? sanmıyorum. Yetkili servis bakımlı demek işte böyle birşey demek.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçenlerde dizel aracıma 100.000 bakımı yaptırdım. Kayışlar falan ağır bakım ve ekstra olarak 2 amortisör değişti. 2700-TL tuttu ve indirimle 24000-TL ödedim. Eski aracım Jetta da aynı işlemi sanayide yaptırdım  ve totalde 3000-TL ödemiştim. 3 ay sonra baskı balata elimde kalmıştı. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi bu konuya verdiğiniz örnek bir kere emsal değil, Birinde Mazda'yı temsilen aracınızı bilen tanıyan deneyimli ustalar aracınıza bakım yapıyor ve muhattap olunan yer Mazda. Takılan her parça 2 yıl garantili oluyor. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin takılan bu parçalarla ilgili herhangi bir durumda size en yakın servisten hizmet alabiliyorsunuz. Sizin yaptırdığınız yerde muhattap olunan yer malının arkasında duran Gebze'de Durmus(yada durmuz). sizce eş değer mi ? Aracın motoruna herhangi birşey olduğunda Gebzeli durmuş motorunuzu yaptırıyor mu ? Arkasında duruyor mu ? sanmıyorum. Yetkili servis bakımlı demek işte böyle birşey demek.

Arkadasım fıltrelerı alıpta kalıtesıne baktınız mı sız ? bızzat ben kıyaslama sansım oldu. Hepsı TSE belgelı urunler. Hadı dıyelım ssenın dedıgın gıbı gıttım orjınal parça aldım. Sıkıntı cıktı hava fıltresınde aşınmadan dolayı tam gorevını yapmadı.Malum oturduğum ıldede mazda servısı bulamadım.ıs MAzda servısınde taktırmadık dıye kabul edecekler mı?

Olanaklar dogrultusunda konuşuyoruz. Mazda servıslerı maalesef her ılde yok. Bunun dışında kullandığım araç garantısını yıtırmıs.

Napalım onuda soyle onu yapalım arkadasım

Her sey bütçe ve olanaklar dogrultusunda.

Bır sey daha Ozan ben elımden gelenı yaparım. Ama ınsanın kendı nazarı daha cok değer herseye Bu güne kadar hıc bır sorun yasamadım bu konularda. Ben aracımla senede 15000 -30000 km yaparım. 1 yıl boyunca kapımın onunce aracıma bınmemezlık yapmam. ondan bakım fıyatlarınıda goz onune almam lazım :)

Lakın dünya malı o yüzden sakınan göze cop batar :) Allah nazarlardan korusun herkesı.

SAYGILAR ve SEVGILER

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanayide usta bulmak mesele derdini anlatmak saglam iscilik almak dolandirilmamak vs vs bir suru negatiflik var önceden 206 aracimin hava filtresi polen filtresi yag değişimi hatta balata spreyini vs vs ivir zivirini kendim yapip alip öyle gidiyordum bakimlari yari yariya uygun halen getiriyordum yetkili servisi birakmak yerine sizde bu şekilde yapabilirsiniz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanayide usta bulmak mesele derdini anlatmak saglam iscilik almak dolandirilmamak vs vs bir suru negatiflik var önceden 206 aracimin hava filtresi polen filtresi yag değişimi hatta balata spreyini vs vs ivir zivirini kendim yapip alip öyle gidiyordum bakimlari yari yariya uygun halen getiriyordum yetkili servisi birakmak yerine sizde bu şekilde yapabilirsiniz

Artık bir çaresine bakacağız.10.000 km daha rahatım en azından :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

parça fiyatları çok normal hatta ucuz bile

lakin çok haklısınız rot balans ile işçilik biraz pahalıymış.

kınadım

Pahalı demek az kalır kralını 80 e yaparlar rot balansin
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadasım fıltrelerı alıpta kalıtesıne baktınız mı sız ? bızzat ben kıyaslama sansım oldu. Hepsı TSE belgelı urunler. Hadı dıyelım ssenın dedıgın gıbı gıttım orjınal parça aldım. Sıkıntı cıktı hava fıltresınde aşınmadan dolayı tam gorevını yapmadı.Malum oturduğum ıldede mazda servısı bulamadım.ıs MAzda servısınde taktırmadık dıye kabul edecekler mı?

Olanaklar dogrultusunda konuşuyoruz. Mazda servıslerı maalesef her ılde yok. Bunun dışında kullandığım araç garantısını yıtırmıs.

Napalım onuda soyle onu yapalım arkadasım

Her sey bütçe ve olanaklar dogrultusunda.

Bır sey daha Ozan ben elımden gelenı yaparım. Ama ınsanın kendı nazarı daha cok değer herseye Bu güne kadar hıc bır sorun yasamadım bu konularda. Ben aracımla senede 15000 -30000 km yaparım. 1 yıl boyunca kapımın onunce aracıma bınmemezlık yapmam. ondan bakım fıyatlarınıda goz onune almam lazım :)

Lakın dünya malı o yüzden sakınan göze cop batar :) Allah nazarlardan korusun herkesı.

SAYGILAR ve SEVGILER

Burada sizin imkanlarınızdan dolayı neden oraya götürdüğünüzü ben eleştirmedim. Mazda Yetkili servisi yerine Gebzedeki arkadaşınızı diğer arkadaşlara önermenizi eleştirdim. Bizdende saygılar ve sevgiler. Allah nazardan saklasın. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuda bir görüş birliğine varmak imkansız. Yukarıda herkes az çok kendi sebeplerini sıralamış.

Ben de garanti, muhattabın kurumsal olması v.b. sebeplerle servisi tercih ediyorum. Zaten yılda bir o da kampanya döneminde gittiğim için de fiyatlar gayet makul oluyor.

Yalnız bu konuda her zaman söylediğimi yine söyleyeceğim. Servislerin telefon ve email adresleri bizim sitede de Mazda Türkiye'de de mevcut. Gitmeden önce fiyat almak istediğinizde takribi bir fiyat az çok hepsi verebilir.. Bu şekilde yapılırsa sürprizlerden de kaçınılmış olur.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakıma girerken aklınızda olsun. Gereksiz kalemleri Çıkarın baştan cam suyu balata spreyi lastik havası vs gibi şeyleri istemediğinizi belirtin. Biz arkadaşın civic aracına 2 yıl önce 430 lira para verdik. 1 litre cam suyuna 17 lira yazmışlardı. Dişarıda 2.5 liraydı.

O gün bugün servise yolum düşse yağ yağ filtresi polen ve hava filtresi dışında hiçbirşeye baktırmam gerekmedikçe.

Bu arada balata spreyi zaten 5 lira haydi diyelim würth kullanıldı (ki onu kullanan servise 100 TL de fazladan veririm yok öyle bir babayiğit) ve iki fıs fıs geri kalanını da bir gün içinde 8/10 arabaya daha satarlar.

O bakımdan işçilik de çok diyorum. Neyse rot balans için lastiklerin sökülüp balans yapılması lazım. Sadece rot yapıp balans parası da eklemişler mi acaba. Ayrıca daha gecen yazlıkları taktırdım 65 TL verdim rot lastik sökme takma nitrojen ve balans ve de far ayarına verdim o parayı.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla ne olursa olsun yetkili servis hizmeti çok pahalı ülkemizde.ancak hizmet verdiği markanın araçlarına çok hakim bir kadron olur anlarım hak veririm,ama malesef çoğu servis ustasının sadece adı usta..ben güya yetkili servis ustası ve yılların ustası olan adamla lantis hakkında bu arabalar yaktığı lpg nin yarısı kadarda yağ yakar resmen yağı içer senede 3 yağ değiştirir/yenilersin fabrikasyon en iyi hali bu diyen ustamsı ile müşterinin önünde münakaşa ettiğimi biliyorum.hal böyleyken o paraların yarısını bile haketmiyorlar kusura bakmasınlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

MEPAZ OTOMOTİV benden de 10 bin bakımı için 160 tl artı kdv işçilik ücreti aldı. % 30 indirim zamanıydı.sonuçta indirimi bana geçirmiş oldular. .sonra telefon açıp 10 bin bakım işçilik fiyatını sorduğumda 75 tl olduğunu söylediler. ...benden alınan 160 tl işçiliği sorduğumda kıvırdılar.Verilen bakım hizmeti her ne kdar çok iyi olsa da yıllardır gittiğim bir servis olmasına rağmen fiyat çok ağrıma gitti..bu müşterinin soyulmasıdır.  mazda müşteri hizmetlerinş durumu ilettim.ama dönüş yapılmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

200 tl sadece işçilik fiyatı değil. Bu fiyata verilen hizmetin garantisi de o fiyatın içinde. İşçiliği ayırmadan parça fiyatlarıyla birlikte düşünürsek genel olarak servis ücretleri ile aynı makasta. Eğer işçiliği düşürseler parça fiyatları artar, o artmasa işçiliği düşürmezler çünkü atıyorum yağ filtresi kapalı kutu. Allah korusun parçanın bir hatasından dolayı yatak sardı diyelim. Kim ödeyecek? Servisin sigortası öder. Sadece işçiliğe bakarsanız tabiki pahalı durur ama toplam verilen ücrete bakıldığında makul görünüyor. 

Bu şekilde bile olsa mazda bu ülkede tutulmak istiyorsa, hem parça fiyatlarını hem işçiliği aşağı tutup kullanıcının gönlünü fethetmeli. Buradan ne kadar konuşsak az bu o kadar kolay olsaydı yaparlardı. Vardır bir engeli. 

Geçmiş olsun. Gönlünüzü ferah tutun mazdanın orijinal parçasını servis dışında bulmanız zor. Sanayide ucuza yaptıracağınız işçilik mükemmel bile olsa parçalar orijinal olmayacaktı. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...