Jump to content

Mazda3 205 55 16 yerine 205 50 17

hocam80
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba..konuları gezdim ama aradığım yanıtı bulamadım..aracımda 205 55 16 bulunmakta. Bunları 205 50 17 ile değiştirmek istiyorum..Bazı yorumlarda yay olmadan çok şekilsiz olacağı yazıyor. Araca kalabalık bindiğim içinde alçaltmak istemiyorum.Elinde aynı ebatlarda jant lastik takıp ta spor yay takmadan önce ve sonrasını gösteren fotolar olan varsa yayınlarsa sevinirim..İnanın iki haftadır her gün bu konuyla ilgileniyorum.Herkes farklı bir şeyler söylüyor.Lastikçiler bile farklı görüşlerde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu ebatta lastik jant takabilirsiniz. hiçbir problem olmaz. kötü de durmaz.  şekilsiz de olmaz. güzel bir jantla çok da güzel olur. harika olur.  

aracın üzerindeki  jant+lastik kombinasyonunuzda  sadece jantın çapının 2.5 cm daha büyük olup lastiğin çapının 2.5cm daha küçük olduğunu düşünün.  

böyle bir sanal görüntü hazırlayan web siteleri var ama gerek bile yok inanın.. sadece güzel bir jant seçin. mümkünse de hafif olsun.  yeni lastik alırken ucuz lastik almayın. ekonomik tüketim verilerine sahip ve sessiz bir lastik alın. pişman olmazsınız

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim de geçiş yapmak istediğim boyut, ikinci nesil ise mirai donanımlı araçların fotoğraflarına bakın (bir tane satış bölümünde var) onlarda bahsettiğiniz ölçüde lastik mevcut.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Taban ebatı aynı kaldığından hiçbir sıkıntı olmaz, sadece hafif esneme azalacaktır yani biraz konfordan feragat etmiş olursunuz, onun dışında hiçbir sakıncası yok, ayrıca jantı büyütünce illa arabayı yere basmak zorunda değilsiniz, görüntü daha hoş durabilir bu ebatta.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biraz yükselir , ama yakışır. Fakat araç daha sert olur. Belki yol tutuşuna faydası olur fakat konfora asla..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 jant her ne kadar görsel açıdan göze hoş gözükse de konfor açısından hiç iç açıcı değil. Bozuk yollarda bu gayet güzel hissediliyor. Birde 16" ve 17" lastik arasındaki fiyat farkları zorlamaz diyorsan..

Bence konfor açısından en güzel lastik ebatı 195 65 15

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok teşekkür ediyorum ilginize..tavsiyeleriniz doğrultusunda spor yay kullanmadan lastik ve jant değişimi yapmaya karar verdim..Şimdi her ihtimale karşı diye araştırdığım jant modelleri arasında seçim yapmam lazım..Araç beyaz, onun için piyasada çok olmasına rağmen siyah jant düşünüyorum..Tavana da parlak siyah kaplama düşünüyorum..Aslında aracı alırken üzerinde 225 40 18 jant ve lastik, spor yay, tavan kaplaması vardı..İlk görüşte aşk dedikleri cinstendi :) ama aile ile binemedim jantlar gitti orijinale döndüm, muayeneye girerken tavan kaplaması gitti :( aradan üç ay geçti ve toparlanmaya başlayayım dedim :) Jantta şu ofset işini araştırıyorum..bu konuda da çok farklı görüşler var..Bir tane jant buldum ofset uymaz çamurluğa sürter dedi satıcı..benim aracın ofset değerini bilen var mı arkadaşlar? Bir de aşağıdaki jantlardan hangisi araçta daha şık durur Sizce? Saygılar :)

post-9144-0-07337500-1427135762_thumb.jp

post-9144-0-48661400-1427135763.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cok kollu olan güzelmiş.

Piyasada bilgi kirliliği var. Geniş jantlara offsetli diyorlar. Offset jant genişliği değil. Unutmayın.

Siz alacağınız jantin 6.5 - 7 inç ten geniş olmamasina dikkat edin. J değeri diye de geçer.

Orjinal offset değerini öğrenin. O değerden de uzaklasmayin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu an tabletten yazıyorum, ikinci ve üçüncü nesil jantları mazda tr nin sitesinde ölçüleriyle birlikte var.

Ofset bildiğim kadarıyla jantın dikey merkez ekseninin dışa-içe olan mesafesi, hatta ikinci nesillerin 16-17 leri arasında 0.5cm ofset farkı vardı, yani 0.5 cm daha dışarıdaydı diye hatırlıyorum. Oradan bilgi alabilirsiniz sanırım. Jantın genişliği 6.5 7 gibi falan inç olarak verilen değer, üstündekiyle eş genişlikli ve ya bir tık büyüğü kurtarıyor sanırım tam hatırlayamadım. Ofset konusunda da içe girmesin ancak dışa taşacak 1 1.5 cm den çok büyük etkiler doğmaz diye düşünüyorum, lastik genişliği aynı çünkü. Ofseti arttırmak için spacer vs kullananlar var, o tamamen yanlış tabi :) Bijon sayısı ve aralığı da 5x114.3 (tam bu değil de küsüratlı olan tek değer işte :) ) olması lazım. 

Jantın kalitesi önemli ancak ciddi kaliteli jantlar da pahalı, hafif ve kaliteli bir jant alabilirseniz hem güvenlik hem de performans-tüketim tarafından sıkıntınız olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fotolarda olan jantlar ne hikmetse satıcıların ellerinde kalmamış..Nereyi aradıysam stokta yok dediler..Niye hala satışta diye kızmadan edemiyor insan..Güç bela bir yerde mat siyah yerine mat füme bulabildim..bu işten yeterince sıkıldığım içinde hemen sipariş verdim..lastikleri de 205 50 17 falken sipariş verdim..Aklıma takılan tavana kaplama yaptıracaktım ama jantların füme olması renk uyumunu bozar mı hissi..Neyse işlem bittiğinde fotoğrafları paylaşırım..Tekrar teşekkürler ilginiz için :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Merhaba arkadaşlar. Sonunda lastik ve jantlarıma kavuştum. Jantlar 17 inch mat füme PDW 950 TL, lastikler Falken 205 50 17 700 TL, işçilik 50 TL. Spor yay olsa daha düzel olurdu ama daha önce dediğim gibi ailemle bindiğim için şimdilik zor :)

Öncesi...

post-9144-0-78913200-1428252594_thumb.jp     post-9144-0-65330900-1428252596_thumb.jp     post-9144-0-65901900-1428252598_thumb.jp

Sonrası...

post-9144-0-64969400-1428252640_thumb.jp     post-9144-0-54746900-1428252642_thumb.jp     post-9144-0-39403100-1428252644_thumb.jp

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok yakışmış gerçekten. Konfor açısından deneyiminiz nedir? Bir de sensörleri diğerinden alıp, buna mı taktınız?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yol sesi sanki biraz arttı ama malum yollarımız da çok iyi değil..Bir de önceki aracıma göre biraz yol sesi fazla gelmişti ilk aldığımda ama bu lastiklere de alıştım denebilir :) Sensörler biraz sıkıntılı...küçük bir ilçede oturuyorum..Lastikleri taktırdığım usta bunlardan anlamam da sökmem de dedi..Öyle olunca göstergede yanan ışıkla geziyorum..Bilgisayarla bir ara memlekete gittiğimde kapattırdım ışığı ama bir süre sonra tekrar yandı..Yeni sensör alamam malum..Bineceğiz bakalım şimdilik..Tavana parlak siyah kaplama düşünüyorum havalar biraz ısınınca..O zaman da fotoğrafları paylaşırım..Teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Merhaba arkadaşlar..Jant lastikten sonra tavan ve dikiz aynaların kaplanmasıda yapıldı ve ruhsata işlendi..Şimdi başka işler yapma zamanı O0  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...