Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Sesli komut sistemi

tuare
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sonunda ben de gerçek bir mazda sahibi olmayı başardım ve haftasonu power paket kırmızı bir HB mazda 3 sahibi oldum.

Lakin! araçda sesli komut sistemi düğmesi olmasına rağmen kullanmayı başaramadım. Aranızda sesli komut sisteminin nasıl kullanılacağı hakkında beni aydınlatacak bir mazda sevdalısı var mı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Bildiğim kadarı ile sesli komutlar için mzdconnect arayüz dilini ingilizce olarak ayarlamak gerekiyor ve komutları da ingilizce vermek gerekecektir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim. Sesli komutla mzd connect yönetilebiliyormuş. İletişim başlığı altında arama, aramayı kabul etme/reddetme, mesaj yazmadan da bahsedilen yabancı sitelerde var ama orijinali mi yoksa müdahale edilmiş yazılımla mı bilmiyorum. Ben de bunlar gibi şeyleri ve dahasını yapabilirmiyim denemek istedim ama çalışmadı. Obivan ın söylediklerini yapıp deneyeceğim bakalım olacak mı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sesli komut sistemi, ingilizce söylediğiniz komutları çalıştırıyor. Örneğin; radio, fm radio, usb1, cd...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sesli komut sistemi, ingilizce söylediğiniz komutları çalıştırıyor. Örneğin; radio, fm radio, usb1, cd...

Sizin aracınız türkçe dil mi seçili?

Ben de türkçe dil seçili ve sesli komut düğmesi çalışmıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınızla birlikteliğiniz hayırlı olsun.

Seçili olan dile dikkat etmedim fakat yu-es-bi(USB), ef-em(FM) v.b komutları alıyor. Zaten siz direksiyondaki sesli komut tuşuna bastığınızda, belirli bir süre içerisinde komut vermez iseniz ya da verilen komutu anlamazsa size "Padın, sey e cammon:..." gibi konuşmaya başlıyor.

Ben yabancı videolardan izlemiştim: Orada USB üzerinden direkt olarak istediği parçayı, albümü ya da şarkıcıyı çalmaya başlatabiliyordu.

Denemek lazım. Malum, bu araç ingilizce biliyor. Türkçe'yi öğretirsek sanırım konuşabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün akşam Obivan ın dediği gibi dili türkçeden ingilizceye çevirmek istedim fakat "bir hata oluştu"dedi. Dil listesine baktığımda türkçe konuşma desteği olmadığını, ingilizce ve diğer bilindik dillerin karşısında mikrofon olması sayesinde anladım. Ben de hatayı aşmak için mzdconnectimi fabrika ayarlarına döndürdüm ve dil ingilizce oldu. Böylece artık sesli komut verebiliyorum. Bir çok deneme yaptım, bence gayet başarılı. Ama Türkçe dil kullanırken türkçe yada ingilizce konuşma desteği olsaymış iyi olurmuş.6618fa50a43cc76dd2c7e54e1c093714.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...