Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Camların Otomatik Kapanması

ilhan mercan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ağrı'dan mı Kars'tan mı bi Mazda 3 sedan vardı Konya serviste yazın karşılaştığımız ve Aracın 4 camı da tek tuş otomatikti ve de sürücü Kapısında 4 düğmede ışıklı idi...

O araç benimdi hocam siyah 2010 model impresive. 2010 yılına ait araçlarda bu sayılan özellikler vardı.Arabamı sattım yeni mazda 3 aldım.Bende aramıyor değilim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Klima var sanroofa ihtiyaç yok diyip bir sürü ülkeye sanroof gönderiyorlar? Onlara da klima mı göndermiyorlar acaba :) Sizleri tenzih ederek söylüyorum bu mantıklara benim kapım kapalı...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Bu Mazda mühendislerinin arasına bizim makine teknikerimizi, elektronik teknikerimizi v.b. yollamak gerekli. Bakın o zaman bu konuştuğumuz satırlar hemen değişir.

Ek bir bilgi:

Aracımda bu gün denediğim ama hoşnut olmadığım bişey:

Şoför camı otomatik olarak kapanırken araya bir engel girerse hemen geri sarıyor yani açılıyor. Fakat diğer camlarda bu yok. Ben sadece sağ ön camı kontrol ettim. Sistem böyle çalışıyor. Fakat önceki kasa corollada bu mümkün. Bizzat denedim ve gördüm. Gözden kaçan bir unsur mu acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Diğer camlarda otomatik kapanma veya açılma yok ama sıkışmayı engelleyen durdurma veya geri açma da mı yokmuş? Kendi aracımda incelemedim ama büyük eksiklik gerçekten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben cuma günü arkadaşıma denettirdim. Yazık ki kolunu kopartmakmış niyetim. Kendi camımı kapatmak istedim; sıkışma kontrolü engel oldu fakat arkadaşım bana kolunun kopacağını söylediğinde inanmamıştım. Keşke inansaydım:((

post-3955-0-00450700-1433921339_thumb.jp

Servis kitabından da aynı durumu netleştirdim.Yukarıdaki fotoğraf, işaretli bölgede algılayıcının olduğunu gösteriyor.

post-3955-0-68478900-1433921360_thumb.jp

Bu fotoğraf ise sürücü kapısı dışındakilerde olmadığı ve cam kilitleme düğmesi basılı iken de sürücü dışındaki camların kapatıldığının bir göstergesi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu Mazda mühendislerinin arasına bizim makine teknikerimizi, elektronik teknikerimizi v.b. yollamak gerekli. Bakın o zaman bu konuştuğumuz satırlar hemen değişir.

Ek bir bilgi:

Aracımda bu gün denediğim ama hoşnut olmadığım bişey:

Şoför camı otomatik olarak kapanırken araya bir engel girerse hemen geri sarıyor yani açılıyor. Fakat diğer camlarda bu yok. Ben sadece sağ ön camı kontrol ettim. Sistem böyle çalışıyor. Fakat önceki kasa corollada bu mümkün. Bizzat denedim ve gördüm. Gözden kaçan bir unsur mu acaba?

Olmama sebebi belli aslında. Camların tek dokunuşla açıp, kapatma özelliğinin olmayışından ötürü olsa gerek. 

Diğer camlarda otomatik kapanma veya açılma yok ama sıkışmayı engelleyen durdurma veya geri açma da mı yokmuş? Kendi aracımda incelemedim ama büyük eksiklik gerçekten.

Otomatik açılıp kapanmayan camlara bu sensörü koymayışlarını. Ben büyük bir eksiklik olarak görmüyorum. En sağlam güvenlik çocuk cam kilididir. Oda araçlarımızda standart. :)

Ben cuma günü arkadaşıma denettirdim. Yazık ki kolunu kopartmakmış niyetim. Kendi camımı kapatmak istedim; sıkışma kontrolü engel oldu fakat arkadaşım bana kolunun kopacağını söylediğinde inanmamıştım. Keşke inansaydım:((

Keşke canlı test yerine, başka bir nesne kullansaydınız. Bu test Volvo'nun internete düşen testine benzemiş. Şehir içi akıllı fren desteği testi yapılırken.Sistem devreye girmeyerek, bildiğiniz yayaya çarparak ezdi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Merhabalar arkadaşlar dediğiniz gibi tüm eksik olan küçük ayrıntılarına katılıyorum . Bir de bireksiklik  bence büyük eksiklik 2011 madel mazda impersive öncam rezistanlı diye övünürken 3. nesil aracımda olmadığını gördüm çok büyük ayrıcalıktı kışın camların buz tutması anında arka cam rezistansı gibi öncamında hemen çözülmesi çok iyiydi neden öncamı düz cam olarak koymuşlar anlamış değilim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

...çocuk kilidinin kullanışsız olması...

Neden kullanışsız diye düşündünüz? Beyaz plastik bir düğme, diğer tarafa yatırınca çocuk kilidi çalışıyor. Gerçi bizim kız cam düğmesine basıp camı indirdi geçen. Camı da devre dışı bırakmalıydı o kilit...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Neden kullanışsız diye düşündünüz? Beyaz plastik bir düğme, diğer tarafa yatırınca çocuk kilidi çalışıyor. Gerçi bizim kız cam düğmesine basıp camı indirdi geçen. Camı da devre dışı bırakmalıydı o kilit...

Çocuk kilidine kullanışsız dememin sebebi elektronik olmaması. Yani camları kilitlediğimiz düğme ile arka kapılarında içeriden açılmalara karşı kilitlenir olması çok kullanışlı oluyor. Eski aracım Megan2'de olduğu için bu özelliğin eksikliğini çok hissediyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Mersin Mazda servisinde aynaların otomatik kapanması için küçük bir röleyle yapılabileceğini söyledi (fiyatı yaklasık 200 tl civarı) camlar içinde böyle bir röle takılıp çözülemiyor mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben ayna katlama kitini bu hafta sonu sordum işçilik hariç 285 tl denildi diye aklımda kaldı. acaba size özel indirim mi uygulan dı yoksa fiyatlarda değişiklik mi oldu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Merhabalar. Bu konu benim de uzun süredir üzerinde durduğum bir konu. Çinde bir çok üretici ile iletişime geçtim fakat tamamından aldığım yanıt, modüllerin sadece kumanda ve şoför kontrol paneli ile çalıltığı ve araç içi yolcuların tek tuş ile pencere kapatamadığı oldu. Ben de şöyle bir yöntem düşündüm, işe yarar mı emin değilim, teknik bilgisi güçlü arkadaşlar destek olursa sevinirim;

2014 power sense'im için, bir çıkma parça satıcısından 2017 cam modülleri ve ışıklı tuş takımlarını satın alıp kendi aracıma monte ettirmeyi düşünüyorum. Muhtemelen biraz pahalıya mal olacaktır fakat uzun yıllar kullanmayı düşündüğüm bu araç için değer diye düşünmekteyim. Yalnız parçaların uyumlu olup olmayacagı ve baglantı yapılabilip yapılamayacagı konusunda bilgim yok. Bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu arada bu mesajı kumandadan cam kapatma konusunun altına da atmışım yanlışlıkla ama silmeyi beceremedim:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Dingindevingendev :

Merhabalar. Bu konu benim de uzun süredir üzerinde durduğum bir konu. Çinde bir çok üretici ile iletişime geçtim fakat tamamından aldığım yanıt, modüllerin sadece kumanda ve şoför kontrol paneli ile çalıltığı ve araç içi yolcuların tek tuş ile pencere kapatamadığı oldu. Ben de şöyle bir yöntem düşündüm, işe yarar mı emin değilim, teknik bilgisi güçlü arkadaşlar destek olursa sevinirim;

2014 power sense'im için, bir çıkma parça satıcısından 2017 cam modülleri ve ışıklı tuş takımlarını satın alıp kendi aracıma monte ettirmeyi düşünüyorum. Muhtemelen biraz pahalıya mal olacaktır fakat uzun yıllar kullanmayı düşündüğüm bu araç için değer diye düşünmekteyim. Yalnız parçaların uyumlu olup olmayacagı ve baglantı yapılabilip yapılamayacagı konusunda bilgim yok. Bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu arada bu mesajı kumandadan cam kapatma konusunun altına da atmışım yanlışlıkla ama silmeyi beceremedim:)

•  

Aslında plan güzel ama 2017 modeli daha yollarda bile göremiyorken çıkmacıdan parça bulmak imkansız gibi bir şey. Parçanın kendisini parça koduyla servisinden temin etmek mantıklı olabilir ama bu da dediğiniz gibi tuzlu olur epey.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...