Jump to content

Mazda 626 GF Kapı Kilit Otomatiği Arızası

sislivadi54
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

benimde kaç zamandır sag kapı kilitlenirken yada açılırken bi dişli sıyırma sesi gelip duruyordu..bugün bunu söktüm ve dagıttım.motorun harekete geçirdigi bir dişli var o sıyırmış.tabi dişliyi bulamadıgım için tekrar toplayıp kapattım.sonra birde sol kapıya bakayım dedim bakmaz olaydım.sol kapının motorunda devre varmış ve sökerken o devereyi kırdım.sonra japonla yapıştırıp kırık devreyi lehimledim.ama takmak mümkün degil.çünkü sag kapıdaki gibi degil.neyse uzun ugraşlardan sonra taktım.şimdi merek ettigim bu sıyrılan dişliyi nasıl bulabilirim.şahinlere doganlara takılan kilit otomatigiyle bu işi yaparım ama öyle uyduruk bişey istemiyorum.tek sorunum dişliyi bulmak.yardımcı olabilecek birisi varmı.

post-6393-0-22119200-1427660551_thumb.jp

post-6393-0-36964900-1427660566_thumb.jp

post-6393-0-98371400-1427660575_thumb.jppost-6393-0-31131600-1427660590_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o dişli tam tur mu dönüyor acaba? yani eğer tam tur dönmüyorsa ileri geri belli bir noktada hareket ediyorsa sıyrılan yeni dönmeyen kısımlara denk getirilip takılırsa çalışabilir belki. onun haricinde eğer dişler düz olsaydı lazer kesim yapılabilirdi ama eğik olduğu için başka nasıl yapılabilir bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Numunesini götürdüğünüzde dişliyi orijinaline yakın yapabilecek yerler vardır. Ben, önceden müzik sistemimin kasetçalar dişlisini yaptırmıştım. Bu işlerle uğraşan ustayı bulmak önemli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mürsel abi o dediğin yöntemi deneyerek iki ay idare ettim.hatta tamam oldu demiştim.ama son bir haftadır yine sıyırma sesleri başladı.tekrar tekrar denedim ama olmuyor.fotolarda görünmüyor belki ama iki yer tamamen bir yerde inceden sıyırdı.şimdilik Şahin doğan otomatigi taktım bugün.Ama arayışa devam ediyorum.burdaki arkadaşlarda bu mekanizmanin motoru falan yanık olan varmıdır acaba.hurda bi mekanizma bile olur bana sadece bu küçük dişli lazım.Böyle bişeyi olan varsa haberleselim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Neden zorlansinki abi.ama belki kilit yağsız olduğu için acma kapanma yaparken zorlanmistir.kilidi dışarıdan yagliyorum ama içerden hiç yağlamam.ama sökünce gördüm epeyce pas toz pislik vardı.eee sökünce temizleyip yağladım tabii.ama motor bozulduktan sonra.birde abi motorun dişli si metal bunlar plastik zorlandığı an metal plastigi öğütüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

sonunda sorunu kökünden çözdüm.sol tarafa ankaradan çıkma orjinal kilit motoru aldım ve onu sola taktım soldan çıkan motorunda içinden saglam dişlisini söküp sag tarafın sıyıran dişlisinin yerine taktım.arabam tekrar orjinal kilit sistemiyle çalışmaya başladı.kilit motoru 100 tl.ankara çavuşoglu çıkmacısından.siyah olan çıkmacıdan alınan.beyaz olan arabanın kendi üzerinden çıkan.ikiside bire bir aynı sadece renk farkı var.ama bana ders oldu sol tarafın motorunun içini bi daha asla sökmem.

post-6393-0-00078400-1429220836_thumb.jp

post-6393-0-90473000-1429220870_thumb.jp

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...