Jump to content

1991 Model Mazda 323 Elektrik mi Kesiyor Anlamadım, Bir Çare

wycll
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar aracim iyi hoş ama performansı hic hoşuma gitmiyor uzun yolda 3500 devir yüzü görmüyor 85 90 da kalıyor birde benzinde 4500 devirden sonra elektrik keser gibi araba çekiş düşüyor gaz yemiyor lpgdede çok sünmüyor bu elektrik kesmesi gibi birşey neden acaba 323 ü olan arkadaşla bi goruseyim telim 0554 986 18 44

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

distribütöre baktırdın mı ? benim aracımda gaza yüklenince kesiklik yapıyordu. en son distribütörü değiştirdim. o kadar param yok dersen de sadece ateşleme modulüne baktırabilirsin. kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

selamlar. distribütör içerisinde bulunan yarım ay şeklindeki parçayı değiştirin (40-50 tl arası) sorun muhtemelen çözülecektir. bahsettiğim parçayı değiştirdikten sonra aynı sorun yine oluşursa distribütörü komple değiştirmeniz gerek. çok net söylüyorum bakın. ateşleme modülünü değiştirdikten sonra aynı sorunu yaşarsanız distribütörü komple değiştirin. kaç tane yeni ateşleme modülü takarsanız takın aynı sorun yine olacaktır çünkü distribütör arızalı demektir. ben 7 tane değiştirdim hep aynı hatayı verdi. en son distribütörü değiştirdim araçta hiçbir sorun kalmadı. inşallah sadece ateşleme modülünü değiştirerek sorunu çözersiniz. kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Distirbütör sadece modülden oluşmuyorki,  tırnak kadar bir zamanlayıcı var, bobin var, ayrıca kapak sorunlu olabilir, kablolarda sorun olabilir hatta distribütörün baglantılarında bile kopukluk veya bir oksitlenme olablir, problemin sebebini tam tespit etmek gerek yani distribütörden olsa bile , bir çok parçasını değişip sorunu giderebilme olanağı mevcuttur.  Bir oto elektrikçide bu tip bağlantıları konrol ettirmek gerek,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Merhaba arkadaşlar. Eski arabayı toplamak düzeltmek için başınızı agritiyiroz kusura bakmayın öncelikle. Havalar soğudukça problemler başlıyor  maalesef :) Soğuklar başlayana kadar boyle bi problemim yoktu ancak son 15 gündür sürekli tekrarlıyor. Kontağı açıp elektriği veriyorum hic bir problem yok, ancak çalıştırdığımda  elektrikler iptal.

Telefonum yavaşladığı için bolum bolum yazıyorum. Dediğim gibi çalıştırdıktan sonra gidiyor elektrik. Sonra kafası esip geri gelebiliyor hareket halinde iken. Bazen hic gelmiyor, bazen de normal çalışıyor.

Araba çalışıyor herhangi rölanti sıkıntım falan da olmuyor ancak kalorifer, silecekler, camlar ve bir kaç şey daha gidip geliyor. Bugün sanayideydim, direksiyon kutusu dağıldı, kontağa bakildi, kaput ici sigortalar, araç ici sigortalar bakıldı bir ariza göstermedi.

Sanayiye gittiğim an arızalı değildi bu yüzden yapınca gel dediler. Sigorta tablosunu dağıtalım gerekirse dediler. Bende bilmiyorum ne yapacagimi çaresiz kaldım.

Sabah falan çok zor oluyor camlar don buz çözemiyorum, yağmur yağıyor silecek yok falan. Bu konularda tecrübeli, hatta benzer ariza yaşamış arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kontaktan olma ihtimali yüksek. kontağın içinde iki adet bakır plaka vardır. bunlar zamanla aşınıp elektrik iletiminde sıkıntı çıkarabiliyorlar. benim araçtada bazen araç çalıştığı halde  klima ve silecek çalışmıyordu sorun kontaktan çıktı. çalışmadığı zaman aracı stop edip tekrar çalıştırınca düzeliyormu ya da çalışır haldeyken kontakla biraz oynayınca düzeliyormu diye kontrol edebilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...