Jump to content

1991 Mazda 323 Performans

meymendi
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Allah Allah... Çok ilginç ya... Bende hiç son hız denemedim... Rüzgarlı bire havada ilçe arası yolda 120 KM felan yaptım ama hem rüzgar sesi hem motor sesi rahatsız edince çıkmadım....

Ama mesela şehir içinde 1.3 motor olmadığını hissediyorum, mesela ışıktan kalkıyorum hemen seri vites değişimi ile 100'e çıkıyorum çift yollu caddelerde... Önceki Accent 1.3 aracımla imkanı yok hemen o hıza çıkamazdım kısa mesafede...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında fazla kafayada takmamak lazım bence.1.3 pronunda avantajları vardır mutlaka şehir içinde daha az yakması gibi.Zaten uzun yoldada 140 dan daha hızlı gitmek çok riskli bence sonuçta altımızdaki arabalar 20 yaşını aşkın ne kadar sağlam olsalarda nerden arıza çıkacağı belli olmaz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim arabaların tek eksiği 6. vites :) 130 dan sonra bağırma ve kötü izolasyon yüzünden zaten korkuyorsun basmaya ama ben gitmem demiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

220 mi tüptemi benzindemi  :ohmy:  benim araçta 170 i geçemedi tüpteyken acaba ondadamı bi sorun var :D araba bu arada gerçekten çok şekil duruyor yeni model biçok araçtan daha karizmatik

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tsk ederim tüpte bastim benzin otomatiği arizali yaptircam tsk ederim bu arada

Yuh...... 220 hani şu bildiğimiz 3 basamaklı sayı... Adaşım ne yaptın sen yahu ? Arabaya ne yaptıysan bizede de ... bizde yapak...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hıc bisey yapmadim ilk aldigimda devir hep yüksekteydi sonra aras tirma yaptim birsey bulamadim zaten atiker beyin var araçta pektat vermiyor sonra karbiretörün yaninda bir vida var onu actim devir isini cözdüm kendi ayarlarimla gaz ayarini ayarladim ve şu var araç tam doluyken 190 km yaptim boşken 220 ve jantlar 16 birazda onun ağirliği var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hıc bisey yapmadim ilk aldigimda devir hep yüksekteydi sonra aras tirma yaptim birsey bulamadim zaten atiker beyin var araçta pektat vermiyor sonra karbiretörün yaninda bir vida var onu actim devir isini cözdüm kendi ayarlarimla gaz ayarini ayarladim ve şu var araç tam doluyken 190 km yaptim boşken 220 ve jantlar 16 birazda onun ağirliği var

Peki yakıt sarfiyatı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakit olarak 1 depo gazla 60 lik depo 85 liraya doluyor 375 400 km yapiyor basmazam basarsam 270 320 km anca

Yakıt iyiymiş, ben bazen sakin bazen seri sürdüğümde 12 LT yakıyor oda takribi 25-26 krş...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

4 deyken valla öle detaylı bakmadım ama, 5de iken yokuş değil ise 140-150 gerisi yok...

kısa mesafelerde benim arabada çok atak ama uzun yolda sadece deli danalar gibi böğürüyor. rampada nerdeyse geri kaçacak o denli vahim. uzun yolda 4. viteste 120 5. viteste 140 zorlayarak 150... birde gaza basınca acayip yağ kokusu geliyor. 20 gün önce 10-40 3.5 litre yağ koydum yağ bitmiş motorda :)  hiç bir şey zoruma gitmiyorda şu torosların bakımlılarıyla tofaşların beni geçip gitmesi epey bir koyuyor valla.

ama ben kafaya koydum rektefe yaptıracam. eğer bana uygun fiyata 1.6 motor bloğu bulursanız sevinirim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bakın şimdi benim aracımda düz yolda  üstünde 155/40/16 çelik jant var ken 195 200 km görüyor ama  gaz ayarını açmam lazım  geçenlerde benzinde basim dedim gitmedi okadar anca 180 km hız yaptı  kendi lastik ebatlarında 13 lastik varken 240 km yaptım düz yokuş karışık bizim araçlarda karbiratör sistemi olduğundan 16 valf özelliği uzun yolda bir işe yaramıyor

1.6 v6 motor olsa seni kimse tutamaz 626 balon kasalar 2.0 motor hacmii var ve sıralı sistem karbıratörsüz araçlar bunlar daha etkin hız yapmaya  anlıcanız araçta ya oynama yapcaksınız yada 16 valfin çaılışırlığından emin olcaksınız ben aracı makximum dolu olduğu anlarda 16 jantlar varken yokuşta bayılır ken 13 jant varken rahat cıkıyorum motor kapasitesi ve beygiri belli olduğundan ne yaparsak yapalım sıtandartların üzerine çıkmadan fabrika çıkışı bukadar saygılarımla

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

91 model 323 düz/yokuş karışık 240 km/h yapıyor.

sahibinden satılık/takaslık   147hp 2007 mazda 6 S-VT

Sadece gaz ayarı açık 323 ile takas olur.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

91 model 323 düz/yokuş karışık 240 km/h yapıyor.

sahibinden satılık/takaslık   147hp 2007 mazda 6 S-VT

Sadece gaz ayarı açık 323 ile takas olur.  

bende mi takas etsem hocam 2.0 626 yı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...