Jump to content

1998 MPV 3,0 V-6 Yakıt Tüketimi..

alifahrialtuneli
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

13.01.2019 at 21:28, alifahrialtuneli :

Herkese iyi akşamlar, benim 1998 MPV ile ilgili haberimi --bakınırken-- buldum.. Son durum bilgilerini yazayım dedim.. Parçalar EVO SERVİS aracılığıyla Japonya'dan geldi, motor İkitelli Güngören Bağcılar'da bulunan 28 yıllık Japon Ustası Ali Şanlı Usta tarafından yapıldı.. Arka amortisörlere de Naminştayn'ın sahibi Kastamonulu ile 2 saat görüşüp konuşarak " körüksüz" bir çözüm getirdik.. Bak, bir süre kullan, şayet beğenmez isen, körüklülerini koymaya bakarız dedi.. Benim şu andaki en önemli sorunum amortisörler olmadığından, tamam dedim.. Motor sıfır olduğundan, en az 3 depo  sadece benzinle kullanman çok iyi olur dedi, Samsun'daki Murat Dost, başkaları da.. Ben de koklayarak ve ayda 250 TL benzini geçmeyerek benzinle azar azar kullanıyorum. Sabah ilk çalıştırdığımda --hava soğuk olduğundan-- hararetin ortaya yaklaşması 8 dk kadar sürüyor, ısınmadan yürümüyorum.. Subapların içinde iticiler denilen küçük parçalar varmış, onlardan biraz ses geliyor, bunları da değiştirirsek iyi olur dediler. Herşeyi sıfır oldu, bi de onlar olsun. Sağ olsun Murat arkadaş vasıtasıyla buldum, başka bir kanaldan. Onlar da 1 aya kadar değişecek.. Onları da taktıktan sonra 3 ay kadar benzinle azar azar kullandıktan sonra, LPG'sini de ayarına getirip, bağlattıracağım ve muayeneye gideceğim.. İyi haber, motor devrindeki dalgalanma ortadan kalktı, hiç dalgalanma yok, belki gözle göremeyeceğim kadar vardır, ama ben farketmiyorum.. Fakat, Murat arkadaş İkitelli'ye geldiğinde, kendisindeki küçük el bilgisayarı ile bütün motor ışıklarının nedenlerini tek tek kontrol ederek çözmüş ve söndürmüştü..Bu ışık bir kaç gün yanmadı, sonra yanmaya başladı.. Neyse gerekirse o el bilgisayarından da alacağım mecbur kalırsam, 800 TL civarındaymış fiyatı..  Bu iticilerle beraber 19k TL civarında harcamış olacağım.. Daha kaloriferine baktırılacak, klimasına Mayıs'ta baktırırız, iki dış aynası getirtilecek.. sağ-sol parklar ile sağ-sol stoplar getirilecek.. Bütün bunlardan sonra bir de --bu kadar emek-para verdim-- bi PRE-LUBE Sistemi taktırayım diyorum.. 390 $'a var, artı nakliye tabii.. 600 $'ı bulabilir= 3.500 TL kadar bi şey.. Bilenler vardır, kontak motoru çalıştırmadan 3 saniye kadar önce motorun içine yağ basan bir sistem.. Arkaya da bir çeki demiri koyduracağım.. vs vs.. Herkese selamlar.. Dostlukla.. 

Umarım harcadığınızın karşılığını alırsınız.Arka amortisör için imkan varsa orijinalden şaşmayın derim. Hidrolik iticiler Hyundai Kia grubu birkaç araçla aynı  ,sakın yan sanayi almayın 2461022600 buda parça numarası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Herkese merhaba, size daha önce grupta yazdığım gibi, 1998 Mazda MPV 3,0 Otm aracımın iki stop lambası ve sol park lambası kırıktı.. Bu haliyle muayene'den geçemiyor.. Bulduk e-Bay'dan, 1-2 gün sonra burda olacak inşallah.. Onları da taktırdıktan sonra, arka koltuğun arkasında olan LPG tankını arka alttaki yedek lastik yerine aldırmayı düşünüyorum.. Ama kesin kararlı değilim, oraya kaç litrelik tank alacağına bağlı.. Lambaları koyduktan sonra Muayene'ye gireceğim.. Benzin filtresini önceden değiştireceğim, orj Mazda servisten Jap'dan getirtmiştim.. Bakalım inşallah muayeneden tek sefer geçerim.. Şu ana kadar sıfır motorla 300 km kadar yapmışım.. 3 depo bitirmem lazım, herhalde 3--4 ayda bitiririm.. 4. depodan itibaren de LPG'ye geçeceğim.. Üzerindeki LPG sistemi Atiker.. Atiker'in son çıkan GRAND ve GOLD tiplerinden birisinin (unuttum hangisi olduğunu..) beynini taktırdım.. Bununla mevcut eski tipe göre daha iyi olur, enjektörleri çok daha hızlı dedi usta.. Taktırmasın da olur, ama bununla çok daha iyi olur dedi, ben de taktırdım.. LPG'ciye baksak, hemen LPG ile kullan bi şey olmaz diyor.. Ama ben buna inanmıyorum.. Çok uğraştım bu arabayla, motorunun çok çok uzun gitmesini istiyorum.. 500.000 km ve üzeri gibi.. Herneyse, tahminen 10 g kadar sonra muayeneden geçmiş olurum.. 1. Deponun benzini bittikten sonra da yine bi bilgi iletisi gönderirim.. Herkese selamlar..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...