Jump to content

91 Mazda 626 küllük ve çakmaklık aydınlatması (kırmızı led)

Mursel_Balci
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba Arkadaşlar yaklaşık 10 gündür göstergeyle cebelleşip durdum. niyahet bitirip araca taktım. bayağı uğraştırdı ama sonuç çok hoşuma gitti. şu an deneme aşamasında bir kaç gün daha deneyip bir sorun çıkmazsa komple toplayıp resimleyip foruma konusunu açarım.

Araçta el atmadığım bir tek kalorifer kısmı kalmıştı.

Ona da el atayım boynu bükük kalmasın dedim.:)

Dün akşam kalorifer bölümünü söküp eve getirdim.

öncelikle göstergeyle kanka olan eşime yeni kankası kalorifer kısmını tanıttım. :) kendisinin bir kaç gün misafirimiz olacağından bahsettim. :)

kalorifer kısmının aydınlatmasına el atmadan önce çerçeve kısmında yer alan çakmaklık aydınlatması ve küllük üzerinde yer alan küllüğün yerini belirten aydınlatma kısmına el attım.

çakmaklık aydınlatması malum yeşil renkti ve dipsiz bir ampül aydınlatmasına rağmen kendisinin nerde olduğunu el yordamıyla arayarak buluyordum.

Yani aslında aydınlatmanın sadece adı mevcuttu.

Öncelikle çakmaklık kısmını söküp dağıttım.

Buranın şeffaf olan ışığı geçiren kısmını yeşil renkten imal etmişler boyama olsaydı asetonla çıkaracaktım ama aseton fayda etmedi.

Direk yeşil plastikten imal edilmiş. bende ne yapabilirim derken gözüme aseton şişesi göründü üst kısmının yuvarlaklığı aşağı yukarı çakmaklık kadardı.

Rengi beyaza yakın şeffaf ve ışığı homojen bir şekilde de dağıtıyordu.

Hemen aseton şişesini içini başka bir şişeye boşaltıp kesip biçip çakmaklığın kenarına yerleştirdim. arka taraftanda japon ve silikon ikilisini kullanarak güzelce yapıştırdım.

En son kenarlarını zımpara vs ile iyice düzelttim.

Arkasına 3 adet smd led yerleştirdim.

Sonuç gerçekten hoşuma gitti. fazla bir ışık yok. sadece kendini aydınlatıyor ve ışık homojen bir şekilde yayılmış durumda.

küllüğün üstündeki küllüğün yerini belirten kısma da bir adet smd led yerleştirdim. ışığı yine homojen bir şekilde yayılmasını sağlamak için ledi biraz arka kısma monte ettim.

ikisi için soketli kablo yapıp araca monte ettim. şimdilik araç üzerinde fotoğraflar yok. onları da çekince buraya yüklerim.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aslında küllük değilde küllüğün yerini belirtiyor. gece dikkatli bakılırsa çok soluk bir şekilde yanar. tabi cakmaklık aydınlatması çalışıyorsa.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kıvrak zeka ve el becerisi birleşince böyle güzel uygulamalar çıkıyor. Mürsel abi evin bundan sonraki misafiri aracın hangi parçası olacak acaba? :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kıvrak zeka ve el becerisi birleşince böyle güzel uygulamalar çıkıyor. Mürsel abi evin bundan sonraki misafiri aracın hangi parçası olacak acaba? :D

Ben benim arabayı bırakıcam 1-2 hafta ona  :))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kalorifer bölümünden sonra iç aydınlatmada el atacak başka bir kısım bulunmuyor. bundan sonra kapı pandizotlarına el atmayı düşünüyorum. onları bir süre misafir edebilirim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...