Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Artıları, Eksileri, Değerlendirmeleriniz?

PAN
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sorduğum servisteki arkadaşlar kesin konuştular.. Uygun ücret servisinde verilip yapılmalı >:(

Daha önce bir üyemiz bir başka serviste bunun yapıldığını söylemişti. Belki servisiniz uğraşmak istemedi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merser söylediyse doğruluk oranı çok yüksektir. Uğraşmak istememek gibi bir huylarının olduğunu sanmıyorum. Aksine ilkleri severler. Ve bir çok servisin bilmediği şeyleri de bilirler. Tecrübe ile sabittir bende.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda'mı alalı 7 ay oldu. 7 aydır tüm detaylarını tecrübe ettim diyebilirim. Bazı değerlendirmeler paylaşayım;

Öncelikle Mazda3 SkyActiv'i kendi segmentiyle, C segment kompakt otomobillerle kıyaslamaya özen gösterin yoksa yanılırsınız. Ülkemiz piyasasında yer alan C segment otomobillerin hepsini az çok biliyorum. Bir önceki aracım 2011 C4 1.6-HDI 112hp' ydi.

Bu aracın gerçekten çok farklı bir sürüşü var. Hissederek ve sürüşden zevk alarak kullanıyorum aracı. Oturma pozisyonu, konsol konumu, vites ve joystick açıları, görüş açıları, göstergeler v.s. herşey herşey bir bütün olarak tasarlanmış. Şıklığı bozan hiçbir detay yok. Ve sürücü aracın bi parçası gibi. Her direksiyon hareketinde kendinizi bir yönetmen gibi hissediyorsunuz. Aracın her parçası sizin birer oyuncunuz gibi. Son derece hisli ve keyifli.

Bu aracı beğenmek yada beğenmemek nasıl bir sürücü olduğunuza bağlı. Siz müziğinizi açıp acele etmeden sakin ve tatlı tatlı hedefinize ulaşan biriyseniz Mazda3 size göre bir araç. Sessiz yapısıyla, şehiriçi manevra kabiliyetiyle sizi fazlasıyla tatmin eder. Ama beklentiniz fazla performans ise bu araca hiç bakmayın. Bakınca alıp pişmanlık yaşayabilirsiniz.

Sıkışan bir trafikte bende biraz performans istiyorum bazen, kaçayım aradan diye. Öyle zamanlarda araçtan anlık soğuyorum. Performans beklentimi karşılamıyor bazen. Lan satsam da şu Leon 1.4TSI 150 beygirlik canavarı alsam mı diyorum... Ta ki aracıma ertesi gün tekrar binene kadar ! Bu oturuş, bu his, bu malzemeler, bu ses kalitesi, bu tasarım 5 tane leon, 3 tane golf, 2 tane focus, 2 tane astra eder diyorum :D

Nadiren ihtiyacım olan anlık sollamaları, hep ihtiyacım olan sürüş hazzına, ses kalitesine, konsol tasarımına, değişmeyi düşünmüyorum.

Veee Mazda ne zaman kompakt sınıfta turboşarj kullanmaya başlarsa, işte yollar gerçek sürüşü o zaman görecek...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Downsizing yapmadan turboşarj kullansın öyleyse :D 1.6 Turbo 190HP 280NM hiç fena olmaz dimi...

Astra yeni kasada getiriyor 1.6 Turbo 200hp...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizeli geç abi ya araba dediğin benzinlidir. Masamichi Kogai' den rica edelim de motor gamına turbo benzin eklesin :D

Aynen gurban olayım o benzinli guzunun motorunun çıkardığı sese...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

turbo skyactive ruhuna uygun bir hareket değil.  mazda güç isteyenleri  2.0 veya 2.5 skyactive lere yönlendiriyor ve tatminkar gidişi var bu araçların. 2.0 skyactive o hafiflikle türkiye'de herkese dolu dolu yetecektir.  

problem bizim tüketime veya ağırlığa göre değil,  silindirin içindeki hacime göre vergi alıyor olmamızda.   örneğin, bir yarış makinası edasında olan rx8, benim zavallı aile aracımdan az vergi ödüyor.  

hatta problem arabayı alırken arabadan çok vergi alıp, sonra her geçen yıl gelip "sen buna hala sahipsin. satmamışsın. biniyorsun. yapıştır bakalım paracıkları " diyip vergi almamızda.

sonra her yıl o vergiye de zam yapmamızda,

bunlara rağmen araç satışında patlama yapmamızda..

problem bizde aslında.  

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu nedenlerden ötürü siparişimi iptal ettim ve 2013 model mazda 3 dizeli almanın çok daha akıllıca olacağına karar verip aldım.her aksesuarını getirttim ayrıca araca Alpine marka en yüksek versiyon kompanent müzik sistemini montaj yaptırdım.stace 1 yazılım yaptırdım ve araç 145 hp ve 340 tork değerine ulaştı.ve 7 tane mazda alıp kullanmış birisi olarak iddia ediyorum yeni 3 ten çok daha zevki bir araç oldu ve tasarımıda süper oldu.resimleri paylaşacağım siz karar verin.

attachicon.gif1424959108990.jpg

Serkan bey satacağınız zaman haberimiz olsun. Kaçırmışım zaten Mazda 6'nızı. Umarım kıymetini bilecek birine gitmiştir Mazda 6'nız. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hepsini anladım da , yalıtım konusunda  yeni mazda3 ü eleştiren birini ilk defa görüyorum. 

Ufuk ortak görüş şu aslında, Serkan beyde aynı şeyi söylüyor bence. Eski Mazda 3'e göre iyi. Ama bir Alman otomobili gibi halen değil. Kaldı ki Mazda 6'nın yalıtımı çok çok iyi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu araç daha önceden satılıktı diye hatırlıyorum .

herkese selam.müsadenizle bende bu konuda tecrübelerimi aktarmak isterim.daha önce biraz belirtmiştim ama tekrar söylemek isterim. ben şahış olarak mazdanın Türkiye de en çok mazda sattığı adamım :)) son 6 yılda 7 tane sıfırmazdasatın aldım. sırasıyla 2009 mazda3,2010 mazda6, 2011 mazda6 sport,  2011 mazda MPS, 2012 mazda cx5 power,  2013 mazda 5,ve son olarak 2013 mazda3 dizel. bu kadar mazda modelini doya doya kullandım ve inanın mazdanın yapacağı makyajı bile %90 tahmin edebiliyorum artık :)  yeni nesil mazda3 konusunda şunları söylemek isterim.son mazdamı alırken yeni nesil sky active power sense donanımlı mazda 3 ü alacaktım hatta 1 tanede bayiye ayırtmıştım. ama genede almadan önce en az 10 defateste çıktım bu araçla.hatta emin olabilmek için son testimde saatlerce kullandım.vardığım sonuç aracın eksilerinin artılarından daha fazla olduğu yönünde kesinlik kazandı.

önce artıları söyleyeyim.

1 -yeni mazda 3ün genel olarak tasarımı güzel,oturma pozisyonu gayet iyi

2  -şanzımanın çalışması saat gibi
,
      3 -direksiyon tepkileri net,yol tutuş ve frenler her zamanki mazda kalitesi
       -donanım seviyesi malumunuz oldukça tatminkar

gelelim eksi bulduklarıma;

1 -performans kesinlikle tatmin edici değil.alıp bir süre kulanıp heyecan geçtiğinde 11.7 hızlanma değeri vesonrası sizi gerçekten üzmeye başlıyor.özellikle son yaptığım birkaç saatlik uzun testimde aracın hızlanmasını hiç beğenmedim. çevreyoluna çıktım 160 ı görene kadar bayağı uğraşıyorsunuz,yavaşlayıp tekrar hızlanmak istediğinizde eziyet artıyor yani sinir oluyorsunuz.birde 1,5 gibi zayıf bir atmosferik motor olması sebebiyle yüksek hızlara çıkmak istediğinizde  motor yırtınıyor kafanız şişiyor.heleki araçta birkaç kişiyseniz hele rampa çıkıyorsanız vay halinize, motoru bağırta bağırta anca çıkarsınız :)sonuçta otomatik vites ama ilk üç vites tork konvertörü ile kontrol ediliyor son üç vites ,se çiftkavramalı bebriyaj sistemi ile gücü aktarıyor bu yüzden ancak üçüncü vitesten sonra bir miktar daha performans iyileşiyor.benim burada kızdığım nokta şu..böylesi güzel bir tasarıma sahip bir aracın performansı kanımca çok daha iyi olmalıydı.

2 - bence araca arkadan bakıldığında tasarım gücü zayıflıyor,özellikle arka stopların içi boşmuş gibi görünmesine hiç alışamadım.

3 -arac içine girdiğinizde ilk zamanlar göğüs tasarımı hoşunuza gidiyor,alman araçlarına benzer bir tasarım ama zamanla inceledikçe aşağı çok düz inmesini yadırgamaya başlıyor insan,klima çıkışı biraz basit bir işçilik ve malzeme ile yapılmış gibi geliyor.göğüs her ne kadar yumuşak malzeme ile kaplanmış olsada,insan bir golf ve audı a3 hatta yeni peugeot 308 in göğsündeki tokluğu arıyor.
     4- orta konsolun sağa sola oynaması kayar kol dayama olmaması(yanlış hatırlamadıysam)

5- sunroof olmaması çok can sıkıcı,koltuk kumaşlarının siyah ve basit oluşu buna paralel,arka camların tasarım nedeniyle dar oluşuda eklenince kasvetli bir iç ortam ortaya çıkıyor.

6-özellikle sedan modelinde bagaj amortisörü yerine profil boru kullanılmış olmasıda bir eksi bence.hatta bagaj kapağının iç yüzeyindeki keçe muhafaza bir önceki nesil mazda üçtekiyle aynı :)

7-trim işçiliği sanki önceki nesle göre biraz  zayıflamış.

8- yol sesi konusunda da yeterli değil bence. her zamanki gibi makyajda halledecekler sanırım.en son bir arkadaşım bursa ya gidip geldi yol sesinden çok rahatsız olduğunu dile getirdi. 

9- sonuç olarak şehsi kanaatim illa yeni jenerasyon mazda üç alınacaksa kesinlikle makyaj zamanı beklenmeli,hatta alma imkanı var ise ya 2.000 cc benzinlisi yada 2.2 dizeli alınmalıdır(tabi bizim mazda bu araçları getirirse)

bu nedenlerden ötürü siparişimi iptal ettim ve 2013 model mazda 3 dizeli almanın çok daha akıllıca olacağına karar verip aldım.her aksesuarını getirttim ayrıca araca Alpine marka en yüksek versiyon kompanent müzik sistemini montaj yaptırdım.stace 1 yazılım yaptırdım ve araç 145 hp ve 340 tork değerine ulaştı.ve 7 tane mazda alıp kullanmış birisi olarak iddia ediyorum yeni 3 ten çok daha zevki bir araç oldu ve tasarımıda süper oldu.resimleri paylaşacağım siz karar verin.

attachicon.gif1424959108990.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilhan bey mazda 6 mın resimlerini yolluyorum :))

Yapmayın bunu Serkan bey, yapmayın. Kime satmıştınız iletişim bilgileri halen duruyor mu sizde ? :D

Bu araç daha önceden satılıktı diye hatırlıyorum .

Serkan beyin tüm araçları satılıktı Onur.

Bu arada seni forumda görmek güzelmiş. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eyvallah İlhan teşekkürler.

Yapmayın bunu Serkan bey, yapmayın. Kime satmıştınız iletişim bilgileri halen duruyor mu sizde ? :D

Serkan beyin tüm araçları satılıktı Onur.

Bu arada seni forumda görmek güzelmiş. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar 2014 model HB otomatik beyaz renk. Aracı 70 bine bıraktı bayii sizde fiyat nasıl. Bu arada aracı test ettim performans dışında canımı skan bi durum olmadı. Ses yalitiminda büyük beklentim yoktu. Çok iyi değil golf astra ve makyajlı focus bunlar çok Daya iyi yalıtım konusunda

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar 2014 model HB otomatik beyaz renk. Aracı 70 bine bıraktı bayii sizde fiyat nasıl. Bu arada aracı test ettim performans dışında canımı skan bi durum olmadı

hangi paket?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...