Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Artıları, Eksileri, Değerlendirmeleriniz?

PAN
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İnci beyazı ise ve aksesuar hediyeleri varsa bence uygun. Liste fiyatına göre güzel indirim olmuş. bilenler daha detaylı yazarlar. biraz daha zorlanabilir mi bilemedim şimdi :) alırsanız şimdiden hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

herkese selam.müsadenizle bende bu konuda tecrübelerimi aktarmak isterim.daha önce biraz belirtmiştim ama tekrar söylemek isterim. ben şahış olarak mazdanın Türkiye de en çok mazda sattığı adamım :)) son 6 yılda 7 tane sıfırmazdasatın aldım. sırasıyla 2009 mazda3,2010 mazda6, 2011 mazda6 sport,  2011 mazda MPS, 2012 mazda cx5 power,  2013 mazda 5,ve son olarak 2013 mazda3 dizel. bu kadar mazda modelini doya doya kullandım ve inanın mazdanın yapacağı makyajı bile %90 tahmin edebiliyorum artık :)  yeni nesil mazda3 konusunda şunları söylemek isterim.son mazdamı alırken yeni nesil sky active power sense donanımlı mazda 3 ü alacaktım hatta 1 tanede bayiye ayırtmıştım. ama genede almadan önce en az 10 defateste çıktım bu araçla.hatta emin olabilmek için son testimde saatlerce kullandım.vardığım sonuç aracın eksilerinin artılarından daha fazla olduğu yönünde kesinlik kazandı.

önce artıları söyleyeyim.

1 -yeni mazda 3ün genel olarak tasarımı güzel,oturma pozisyonu gayet iyi

2  -şanzımanın çalışması saat gibi

,

3 -direksiyon tepkileri net,yol tutuş ve frenler her zamanki mazda kalitesi

-donanım seviyesi malumunuz oldukça tatminkar

gelelim eksi bulduklarıma;

1 -performans kesinlikle tatmin edici değil.alıp bir süre kulanıp heyecan geçtiğinde 11.7 hızlanma değeri vesonrası sizi gerçekten üzmeye başlıyor.özellikle son yaptığım birkaç saatlik uzun testimde aracın hızlanmasını hiç beğenmedim. çevre yoluna çıktım 160 ı görene kadar bayağı uğraşıyorsunuz,yavaşlayıp tekrar hızlanmak istediğinizde eziyet artıyor yani sinir oluyorsunuz.birde 1,5 gibi zayıf bir atmosferik motor olması sebebiyle yüksek hızlara çıkmak istediğinizde  motor yırtınıyor kafanız şişiyor.heleki araçta birkaç kişiyseniz ve rampa çıkıyorsanız vay halinize, motoru bağırta bağırta anca çıkarsınız :)sonuçta otomatik vites ama ilk üç vites tork konvertörü ile kontrol ediliyor son üç vites ,ise çift kavramalı debriyaj sistemi ile gücü aktarıyor bu yüzden ancak üçüncü vitesten sonra bir miktar daha performans iyileşiyor.benim burada kızdığım nokta şu..böylesi güzel bir tasarıma sahip bir aracın performansı kanımca çok daha iyi olmalıydı.

2 - bence araca arkadan bakıldığında tasarım gücü zayıflıyor,özellikle arka stopların içi boşmuş gibi görünmesine hiç alışamadım.

3 -arac içine girdiğinizde ilk zamanlar göğüs tasarımı hoşunuza gidiyor,alman araçlarına benzer bir tasarım ama zamanla inceledikçe aşağı çok düz inmesini yadırgamaya başlıyor insan,klima çıkışı biraz basit bir işçilik ve malzeme ile yapılmış gibi geliyor.göğüs her ne kadar yumuşak malzeme ile kaplanmış olsada,insan bir golf ve audı a3 hatta yeni peugeot 308 in göğsündeki tokluğu arıyor.

4- orta konsolun sağa sola oynaması kayar kol dayama olmaması(yanlış hatırlamadıysam)

5- sunroof olmaması çok can sıkıcı,koltuk kumaşlarının siyah ve basit oluşu buna paralel,arka camların tasarım nedeniyle dar oluşuda eklenince kasvetli bir iç ortam ortaya çıkıyor.

6-özellikle sedan modelinde bagaj amortisörü yerine profil boru kullanılmış olmasıda bir eksi bence.hatta bagaj kapağının iç yüzeyindeki keçe muhafaza bir önceki nesil mazda üçle aynı :)

7-trim işçiliği sanki önceki nesle göre biraz  zayıflamış.

8- yol sesi konusunda da yeterli değil bence. her zamanki gibi makyajda halledecekler sanırım.en son bir arkadaşım bursa ya gidip geldi yol sesinden çok rahatsız olduğunu dile getirdi. 

9- sonuç olarak şahsi kanaatim illa yeni jenerasyon mazda üç alınacaksa kesinlikle makyaj zamanı beklenmeli,hatta alma imkanı var ise ya 2.000 cc benzinlisi yada 2.2 dizeli alınmalıdır(tabi bizim mazda Türkiye bu araçları getirirse)

işte  bu nedenlerden ötürü siparişimi iptal ettim ve 2013 model mazda 3 dizeli almanın çok daha akıllıca olacağına karar verip aldım.her aksesuarını getirttim ayrıca araca Alpine marka en yüksek versiyon kompanent müzik sistemini montaj yaptırdım.stace 1 yazılım yaptırdım ve araç 145 hp ve 340 tork değerine ulaştı.ve 7 tane mazda alıp kullanmış birisi olarak iddia ediyorum yeni 3 ten çok daha zevki bir araç oldu ve tasarımıda süper oldu.resimleri paylaşacağım siz karar verin.

attachicon.gif1424959108990.jpg

Merhabalar güzel bir değerlendirme olmuş. Bi konuda yardımınızı almak isterim..

Ben de ankara sk mazdadan kasım 2014 de 2013 model bir sıfır dizel mazda satın aldım. Yaptığınız motor modifikasyonunun turbo, pistonlar yada herhangi bir aksama zararı varmıdır? Yakıtı nasıl etkiliyor? Nerden yaptırdınız ve neye mal oldu? Ve son olarak garanti dışı bırakıyor mu? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Gökhan Öztürk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gökhan bey selam.benim motorla ilgili yaptırdığım işlem stace 1 yazılım yüklemesi.kesinlikle profesyonel bir uygulama yapıldı.bu konuda gerçekten çok başarılı olan piyasada isim yapmış bir firma olan Remaps tarafından yapıldı.arzu ederseniz telefonunu da verebilirim görüşürsünüz. gerçek anlamda yazılım yapan bir firma.araç bildiğiniz üzere fabrika çıkışı 115 hp ve 270 tork değerlerine sahip iken yazılım sonrası 145 hp 340 tork değerine sahip oldu :) orjinal mazda alçaltma kiti ile beraber müthiş bir sürüş zevki elde ettim.Hatta mazda Türkiye den volkan bey Ankara ya geldiğinde aracımı beraber sürdük ve kendiside çok beğendi. herhangi bir zararı olurmu demişsiniz şunu söyleyeyim,uygulama ve yapan profesyonel olduğu için en küçük bir zarar söz konusu değil.motor zaten var olan gücü içersinde çalışıyor,ve ben bugüne kadar daha güçlü uygulamalarda bile piston eriten yada motoru bozulan bir mazda görmedim :) garanti olayına gelince hiçbir servis kalkıpta böyle bir konu için sırf gıcıklık olsun diye aracı garanti dışı bırakıp müşteri kaybı yaşamak istemez.yapsa bile sadece motor kısmını garanti dışı bırakabilir diğer kısımlar için bunu yapamaz ve dediğim gibi motorla ilgilide asla bir sıkıntı söz konusu değil.yakıt konusunda ise şöyle söyleyeyim aracınız sakin kullanımda yaklaşık yarım litre daha az yakar ama performanslı kullanımlarda ise yarım ila bir litre daha fazla yakarsınız ama aldığınız tat bunu aklınıza bile getirtmez söyleyeyim :)

Görüşleriniz için çok teşekkür ederim. Sadece yazılım ile yakalanan değerler gerçekten çok iyi, sürüş zevki ise çok daha iyi gibi söylediklerinizden:)

Firma ile görüşüp makul fiyat ve şartlarda uygulamayı düşünüyorum. Bakalım hayırlısı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...