Jump to content

2015 Model Mazda2 1.5 Dizel Hızlanma Testleri

Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Her ne kadar ülkemize gelmese de en azından motorunun hakkında bilgi paylaşmak istedim. Malum aynı motor mazda3 ile ülkemize gelebilir. Aşağıdaki veriler mazda3 manual video ise mazda2 otomatik ile yapılmış olan test videosudur. 

Hızlanma 0-100km/s = 10.1

Maksimum Hız :178

Yakıt Ortalama : 3.8

Maksimum tork: 220/1400- 3200 Nm/rpm

Maksimum Güç : 105 / 4000 

0-100 testi : 

80-120 testi :

Son Hız :

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son hız videosu sayfada link şeklinde görünüyor, max. 2 video ön izlemesi yapılıyor herhalde. Onu da bu ileti de görebilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizel Araçların bu tür testlerinde 4-5 bin deviri zorlamak doğru mu ? Daha doğrusu faydası var mı ? O devirlerde yeterli güç üretir mi ?

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizel Araçların bu tür testlerinde 4-5 bin deviri zorlamak doğru mu ? Daha doğrusu faydası var mı ? O devirlerde yeterli güç üretir mi ?

Bu motor zaten 4000 devirde maksimum gücünü üretiyor abi. Daha erken değişmek bir sonraki dişlide daha düşük güçte devam etmek demektir. Grafiğe göre bakarsak 5000 devirde bile bir sonraki dişliden daha iyi güç üretiyor olması lazım ama dizel olduğu için nefesi kesiliyor, tork yerlerde geziyor. En iyi performans için 4250-4500 arası vites atmak gerekir.

115''lik dizellerde durum farklıydı Soch motor olması ve 3600 devirde maksimum gücünü üretmesi yüksek devirleri çok kesiyordu. 5. viteste 4000 den sonra hızlanma çok yavaşlıyordu örneğin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her ne kadar ülkemize gelmese de en azından motorunun hakkında bilgi paylaşmak istedim. Malum aynı motor mazda3 ile ülkemize gelebilir. Aşağıdaki veriler mazda3 manual video ise mazda2 otomatik ile yapılmış olan test videosudur.

Hızlanma 0-100km/s = 10.1

Maksimum Hız :178

Yakıt Ortalama : 3.8

Maksimum tork: 220/1400- 3200 Nm/rpm

Maksimum Güç : 105 / 4000

0-100 testi :

80-120 testi :

Son Hız :

https://youtu.be/HovUThUXqxs
270 Nm 1600-2500 devir arası Cx3 ler. 220 Nm Mazda2' nin manueli miydi?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Ne cici bir Şeymiş öyle :)

Asla asla demeyin. Bütün problem Meksika Fabrikası'nın bize maliyetli girdileri. Seneye işler değişebilir :)

E o zaman Japonya'dan gelsin :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda'nın kaç fabrikası var

Kaç tane olduğunu bilmiyorum, bir yerde birden fazla işletmesi de olabiliyor. Japonya, Rusya, Meksika bir de Tayland'da şanzıman fabrikası var. Kuzey Amerika'da Ford'la beraber işlettikleri yeri Ford'a devrettiler. 

Çin'de de üretim var ama fabrika Mazda'nın değil.

Fotoğrafların çoğu gitse de şöyle bir konumuz var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu kadar özel arabalar yapan firmanın dünyada çok daha iyi yerlerde olması lazım. Temel sorun ne çözemedim.

Sanki pazarlama ayağı sorunlu gibi yada finansal güçleri daha fazlasına yetmiyor olabilir.

Saçma sapan bir şirket satın alıp ruhunu öldürür diye korkuyorum açıkçası....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu kadar özel arabalar yapan firmanın dünyada çok daha iyi yerlerde olması lazım. Temel sorun ne çözemedim.

Sanki pazarlama ayağı sorunlu gibi yada finansal güçleri daha fazlasına yetmiyor olabilir.

Saçma sapan bir şirket satın alıp ruhunu öldürür diye korkuyorum açıkçası....

bir günde olmuyor bu işler :) son 3 yıla bakarsan müthiş bir büyüme gösteriyor Mazda.

http://www.mazda-tr.com/haberler/mazda-genel-haberler/mazda-rekor-karllk-bildirdi/

Bir de son 20 yılın satış rekorunu kırdılar

aslında bizim ülkemiz dışında Mazda krizi yaşayan ülke yok sanırım. 2.2 sky-g motorun Avrupa'daki gibi en düşük vergiyi ödediğini düşünsene :)

mazda görmekten sıkılırız sanırım [emoji12] kendine münhasır araçlar yapıyor Mazda. İlerisi güzel görünüyor bence :)

Perşembe beni bekleyin [emoji12]

E o zaman Japonya'dan gelsin :D

üretim yetişmiyor galiba büyük abi. Mazda 3'de Meksika'dan geliyor olabilir emin Değilim.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...