Jump to content

3.Nesil Mazda 3 İçin Ses İzolasyonu

tuare
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

5 saat önce, gökhanbilge :

Merhaba..Araçta beni şimdilik rahatsız eden tek şey yol/lastik sesi..Havalar soğuyunca şu sıra daha da hissedilir oldu..Davlumbazlarda herhangi bir kaplama yok mazda da..önceki aracımda keçe-kumaş benzeri bir kaplama vardı..Sizce davlumbaz içlerine pütür uygulamasının sese etkisi olur mu?Hiç araştırdınız mı bu konuyu? 

puturun sese etkisi muhakkak olur. ama oluşan sesin cıplak metalde rezonans oluşarak artmasını engeller.ancak davlumbaz içine ekstardan keçe tarzı veya ses yalıtım malzemesi ekleme sansınız varsa olusacak sesi bir miktar adsorbe edeceğiniz için daha iyi sonuç alırsınız. hiç bir uygulama fabrikasyon dizayn ve yalıtım kadar iyi olamaz. ama en azından sizi rahatsız etmeyecek bir duzeye indirebilirsiniz.

bir noktada iyi bir izolasyon yapınca daha önce duymadığınız başka noktalardan şikayet etmeye başlayabilirsiniz. bende biraz titizim arabayı fazla dinliyorum servis ustalarım bana hep bundan dolayı kızıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, vethekim :

puturun sese etkisi muhakkak olur. ama oluşan sesin cıplak metalde rezonans oluşarak artmasını engeller.ancak davlumbaz içine ekstardan keçe tarzı veya ses yalıtım malzemesi ekleme sansınız varsa olusacak sesi bir miktar adsorbe edeceğiniz için daha iyi sonuç alırsınız. hiç bir uygulama fabrikasyon dizayn ve yalıtım kadar iyi olamaz. ama en azından sizi rahatsız etmeyecek bir duzeye indirebilirsiniz.

bir noktada iyi bir izolasyon yapınca daha önce duymadığınız başka noktalardan şikayet etmeye başlayabilirsiniz. bende biraz titizim arabayı fazla dinliyorum servis ustalarım bana hep bundan dolayı kızıyor.

Pütür işlemi basit ancak keçeyi nasıl uygulatırız ve ne kadar güvenli olur bilmiyorum..Dışarıdan gelen seslere karşı Mazda önceki araçlarıma göre bariz iyi..Ama bu iyiliği o çıplak davlumbaz yol/teker sesini fazlasıyla alarak bozuyor gibi..Davlumbazla başlanıp devamında sessiz bir lastik alarak sonuç alınabilir diye düşünüyorum..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11/1/2017 at 21:33, nsbtl :

Hocam bunu da yaparsanız heralde tam olmuş oluyor. Bu uygulamayı daha önce yapan var mı acaba?

Faydası olur mu bilemedim ama denemekte yarar var. Çok pahalı ürünler değiller. Bir diğer sorun ise, bu uygulamayı yaptıktan sonra kapılar kapanırken zorluk yaşanır mı?

6 saat önce, gökhanbilge :

Merhaba..Araçta beni şimdilik rahatsız eden tek şey yol/lastik sesi..Havalar soğuyunca şu sıra daha da hissedilir oldu..Davlumbazlarda herhangi bir kaplama yok mazda da..önceki aracımda keçe-kumaş benzeri bir kaplama vardı..Sizce davlumbaz içlerine pütür uygulamasının sese etkisi olur mu?Hiç araştırdınız mı bu konuyu? 

Pütür uygulaması hakkında hiçbir bilgim yok ama davlumbazların görünmeyen üst taraflarına yalıtım malzemesi uygulanadığında faydası olacaktır kesin. Davlumbazları çıkarmak için lastikleri ve alttaki korumaları sökmek gerekiyor. Aracı lifte kaldırma imkanım olsa uygulamasını yapardım kesin.

1GVQmj.jpg

vJX1dz.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Tarahumara :

Faydası olur mu bilemedim ama denemekte yarar var. Çok pahalı ürünler değiller. Bir diğer sorun ise, bu uygulamayı yaptıktan sonra kapılar kapanırken zorluk yaşanır mı?

Pütür uygulaması hakkında hiçbir bilgim yok ama davlumbazların görünmeyen üst taraflarına yalıtım malzemesi uygulanadığında faydası olacaktır kesin. Davlumbazları çıkarmak için lastikleri ve alttaki korumaları sökmek gerekiyor. Aracı lifte kaldırma imkanım olsa uygulamasını yapardım kesin.

1GVQmj.jpg

vJX1dz.jpg

Dogru yalıtım malzemesini bulmak sorun olacak.inceliycem vag grubu araçları

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ses ölçüm cihazım sonunda geldi. Şimdilik aracın çalışmazken ve rolantide iken ses değerlerini ölçtüm. İlerleyen zamanlarda değişik asfaltlarda ve farklı hızlardaki ses seviyelerini de ölçüp bu konuya ekleyeceğim.

Araç çalışmazken: 37.1 dBA

nJy345.jpg

Rolantide iken: 40.5 dBA

V3B1jy.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, NoooFearrrr :

Bu ölçüm dışarıda olmaz ki kapalı ve sese yalıtılmış ortam olması gerekir.

Arabayı kapalı ve sese yalıtılmış ortamda mı sürüyoruz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olcum yaparken ve bunu karsilastirirken ayni test sartlarini yaratmak gerek. Burada bu ne kadar munkun olur ayri bir konu. Mevcut bir duzargahta yalitim yapilan be yapilmayan iki aracin olcumlerini koyabilirsek konuyu taclandirmis oluruz. Test duzergahinda ekstra insan ve arac gibi ekstra bir dis ortam sesi test sonuclarini oldugundan farkli cikarabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10/22/2017 at 15:23, Tarahumara :

Bu testi yapmak aklıma geldiğinde çoktan yolu yarılamıştım. Aslında ses izolasyonu yapılmayan bir power hb kullanan arkadaşla bu testi yapabiliriz. Ben işlemden sonraki halinin ses ölçümünü yaparım, o da işlem olmamış haliyle. Burada önemli husus, aynı lastiklerle, aynı yolda, aynı hızla ve aynı ölçüm cihazı ve şekliyle yapmak. Aksi halde yanıltıcı olur.

Daha önce testi nasil yapmak istediğimi belirtmiştim. Ben kendi aracimin ölçümlerini yapacağım. Başka bir power mazda 3 hb bulursak onunla da karşılaştırma yapma şansımız olur ve izolasyonun işe yarayıp yaramadığını anlamış oluruz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben makyajlı makyajsız farkını merak ediyorum.aynı asfalt farklı lastik markalarının farkını da.ve daha neler neler:)))tamam sustum.

4 saatlik bir yolculuk daha yaptım.yüzde 80 i kaymak asfalt.bu asfaltta sıkıntı yok.sorun dişli asfaltta.birde rüzgar sesinde.130-140 km hızda aynaları kapatınca pek bir fark olmadı rüzgar sesinde.yani rüzgar sesi için sanırım kapıya odaklanmak gerek.

bu arada araç 150 den sonra tedirgin ediyor.rüzgarda savrulması fazla ve direksiyon biraz fazla hafifliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet Tarahumara ustune duseni yapti. Simdi bir hb izolasyon yapilmamis bir mazda sahibi arkadas araniyor. Mumkunse ayni yerde ayni cihazla olcum yapilsa tadindan yenmez. Bir etkinlik veya bulusmada falanda ayarlanabilir belki.

Benim aracta su an serviste izolasyon yapiliyor. Firex ve adetas yapidan aldigim bir kac izolasyon malzemesi parca parca yapmaya basladim. Isler bitsin bir paylasimda benden.

Kim bilir belki bir bulusmaya bende katilirim. Honda civic ile kiyaslama da yapabiliriz. Isin bahanesi bu olsun maksat konusup tanisip sohbet etmek.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Adetaş bu işte baya uzman galiba.hb kasalarda bagaj ve davlumbaz en öncelikli yerler diye düşünüyorum.bagaj kolayda davlumbaz öyle yapıştırmayla falan olcak gibi değil.çok yerini delip vidalamak gerekecek.tecrübeli bir ustayla gözü karartmak lazım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

komple yalıtım işi biraz sıkıntılı. ben mazda 2'ye bulunamayan bir yerden su kaçirdığı için bagaja yapmış sonrasinda her yere uygulamıstım. fark yaratıyor tabi o kesin ama arabanın da her yeri kanırtılıyor. oradan buradan sesler gelmeye başliyor. yol sesini trim sesine tercih ederim. 

o yüzden üst düzey bi profesyonellik söz konusu olmadığı surece aracı kimseye vermem bu iş için. 

bu arada arka koltukların oturulan kısmını çıkarmak çok kolay.  geçenlerde çıkarıp mazda 2'den kalan bitüselfi görünen metale uygulayıp şu radyatörlerin arkasına konan bir yani alüminyum süngerden koydum ama bi farklilık görmedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Az önce bir yer ile görüştüm elimde kapı içleri için malzemem var dedim ne kadar işçilik alırsınız dedim 400 tl fiyat çekiyorlar, 4 kapı ve bağaj için. Malzemeyi bizden alsaydınız daha uygun olur falan deniyor. Akıllarınca ceza veriyorlar malzemeyi aldın kendin yap diye. 

Kendi el becerisine güvenen arkadaş olur ise aldığım fiyata satabilirim malzemeyi, kendim yapamayacağım için bende boşa durmasın istiyorum. 

8E47848F-2BD4-4B64-B558-493446F3A7B5.jpeg

253303C5-2547-4F2C-8199-8DD885CF1455.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, amesfa :

Az önce bir yer ile görüştüm elimde kapı içleri için malzemem var dedim ne kadar işçilik alırsınız dedim 400 tl fiyat çekiyorlar, 4 kapı ve bağaj için. Malzemeyi bizden alsaydınız daha uygun olur falan deniyor. Akıllarınca ceza veriyorlar malzemeyi aldın kendin yap diye. 

Kendi el becerisine güvenen arkadaş olur ise aldığım fiyata satabilirim malzemeyi, kendim yapamayacağım için bende boşa durmasın istiyorum. 

8E47848F-2BD4-4B64-B558-493446F3A7B5.jpeg

253303C5-2547-4F2C-8199-8DD885CF1455.jpeg

Pes etmeyin, yapamayacak birşey yok o kadar basit ki. 2. nesil için konu açmıştım. 3. nesille çok benziyor, hatta daha kolay.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 saat önce, Tarahumara :

Ses ölçüm cihazım sonunda geldi. Şimdilik aracın çalışmazken ve rolantide iken ses değerlerini ölçtüm. İlerleyen zamanlarda değişik asfaltlarda ve farklı hızlardaki ses seviyelerini de ölçüp bu konuya ekleyeceğim.

Araç çalışmazken: 37.1 dBA

nJy345.jpg

Rolantide iken: 40.5 dBA

V3B1jy.jpg

Bu çalışma için @Tarahumara ya teşekkür ediyorum.

Refleks aracımda rölanti de yalıtım sız bir araç 45-46 db değerlerinde fakat telefonla ölçüm yaptım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...