Jump to content

İlk Beyaz Güvercinim Mazda 626 Dönüşlerde Tekerden Ses Geliyor

Nazamar çok
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar bi mazda sahibi olarak çok mutluyum..Allah herkese kazasiz belasiz masrafsiz araba kullanmayı nasip etsin inşallah..ben de arabayı Alalı 1.5 ay kadar oldu 2.0 glx 626 model 1997 yılı..motor sifir yapilmis Arabayi cok sevdim..tam bi beyaz güvercin masallah... Küçük bi sikintisi var donuslerde sag tekerlekten ses geliyor soldanda geliyor ama biraz daha az saga gore...ve araba duz yolda giderken hafif saga kayiyor acaba saseden mi yoksa rot balanstan mi...aks baslarini degistirecegim de ilk once rot balansami soksam arabayi...cin mali var dediiler aks baslari 60 tl tanesi ne dersiniz?? Teşekkürler şimdiden..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dönüşlerde gelen tak-tak  sesi  dış  aks kafalarından. aks kafası değişecek..  çin malı 1-2 yıl    , orjinal 5-10 yıl gider.

sağa çekmek rot ayarından  / olmazsa şase yamukluğundan 

düz yolda giderken direksiyonda veya şase de titreşim varsa balans ayarından

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim kardeşim.. kayseride telefonla sordum Aks kafaları tanesi 60 tl ve bi de sağ ön tarafta tabla burcu ( salincak diyorlar) değişmeli dedi usta..Niğde de Buldum ama cin mali var dediler..başka yerden parcayi bul getir takariz dediler.Taiwan her ne kadar Japon kadar olmazsa da iyi olur diye düşünüyorum.

Ve birde sanki.2inci ve 3 üncü vitese degisimlerde gaza bastığım zaman alt taraftan tak tuk ses geliyor 4-ve 5 viteslerde hiç olmuyor sanki ses.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilya sesi genelde araç hareket halindeyken uğultu şeklinde olur. Bu uğultu aracın hızıyla doğru orantılı olarak artıp azalir. Dış aks kafalarında sorun varsa genelde dönüşlerde tak tak tak şeklinde bir ses gelir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

aks kafası sıkıntısı yaşamak istemiyorsanız direksiyonu tam sağ tam sol yapmayın. gerekirse bir manevra fazladan yapın ama direksiyon sona dayanmasın. bence çin malı almayın bir süre sonra yine aynı sorunu yapar keyfiniz kaçar. fiat punto vardı bende yan sanayi 3 ay dayanmadı. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...