Jump to content

Virajı doğru alma tekniği

Mücahit
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

hızla sert viraj alırken dönülen yönün aksine ufak kontralar yapmakta cok ise yarıyor.. kıcını basını kayırmaması icin arabayı dizginlemek adına baya yardımcı oluyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ama araç dengeli bir araçsa güzel oluyor.323 e alışıp 306 sedanda denediğim bir viraj var.fark gerçekten anlatılmaz yaşanır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mücahit abi yapılan hatalardaki herşeyi istanbuldaki otöbüs şöförleri yapıyor.Çağlayan yokuşunda U dönüşü var yokuş aşağı giderken herseferinde "Bu sefer kesin yanlarız" diyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

ben 94 lerden beri f1 izlerim amcamları cok takıp ettım..adamlar dogru yapıyomus:)saka bı yana ..

bu bılgıler onemlı. helekı hıc bılmedıgım bı vırajda herzaman olmam gerekenınde altındakı bı hızda olmaya calısırım.emnıyet herzaman cok onemlı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

geçenlerde ucuz atlattığım bir tehlike vardı ya hani. işte o durumda kaldığınızda bu bilgilerin hayat kurtardığını daha iyi anlıyorsunuz. arabayla normal zamanlarda, çevrede başka araç-yaya v.s. yokken yaptığınız denemeler sayesinde edindiğiniz tecrübelerle arabanız ile bir bütün olmayı öğreniyorsunuz. gerçi ben arabayı kasten kaydırdığım zamanlarda hanımla hep tartışırdık, ama o da alıştı artık :D

herşey için önce Allah korusun diyoruz ama diğer taraftan benim yaşadığımı örnek alacak olursak, lahana gibi frene asılıp arabanın durmasını beklemek ahmaklık olacaktı. çünkü hiçbir araba 90km hızla giderken 8-10 metrede duramaz.

peki benim yaptığım şey neydi? önce ani kazık fren, sonra pedalı hafif gevşetip tekrar lastiklerin dönmesiyle beraber sağa kaçtım. kenardaki toprak alandan dolayı sağ lastikler tekrar kaymaya, yanlamaya başlayınca ve karşımda TIR dorsesini görmemle beraber freni tamamen bırakıp debriyaja bastım. böylece arabayı motor kompresyonundan da kurtarıp kendi halinde akarak direksiyona tekrar hakim oldum. kontra vermek için gaza bassaydım araba 5. viteste olduğu için yeniden lastikleri çevirecek torku yakalaması falan uzun sürecekti. vites küçültecek zaman da yoktu çünkü bütün bu yazdıklarımın hepsi 2-3 saniye içinde gerçekleşti. sonuç olarak önce Allah korudu sonra şansım yaver gitti ve en son olarak az da olsa ekstreme kullanım tarzıyla postu kurtardık :)

Allah yolunuzu açık etsin, tekerinizi düz bastırtsın :)

not: yazdıklarımı okuyunca kendimi Demir Bükey gibi sandım valla, hafiften tempra moduna mı girdim nedir :D :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
Guest mechanicker

ilk absli arabamı sürdüğümde çok cahil kalmıştım..abs devreye girdiğinde pedal ayağıam küt küt küt vurmaya başlamazmı :D ulen noluyor demiştim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben neden abc siz arabaya biniyorum sanıyorsun, bünyeye ters. hatta o kadar ters ki adını bile doğru bilmiyorum o tak tak tak frenin :D

dediğim gibi.. :D egzersizlerin adamı :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

e edin bakalım acısını yolda çıkarıyordur nasıl olsa :D

güzel tespit, 0-100 8,5 sn. :)

ama sonrada acısını benzin paraları aysonu ondan çıkarıyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

güzel tespit, 0-100 8,5 sn. :)

ama sonrada acısını benzin paraları aysonu ondan çıkarıyor :D

özhanım son sarfiyat bilgilerini veriyorum: karma kullanımda 6,8-7 litre civarı sarfiyatı oldu ördeğin. bunun büyük çoğunluğu e-5 üzerinden izmit-adapazar-karasu-adapazar-izmit yolunda geçmiş olsa bile bir bölümünde 180-190km ile gidilerek bir vatandaşa aslında Honda'ların Ferrari olmadığı gösterilmiştir. adapazar içindeki yol çalışmaları v.s. sayarsak tam bir karma kullanım olmuştur :):D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konuyu yenı gordum bılgıler ıcın teskkurler ne kadar az cok bılgılı olsam da bu konularda yasım ıtıbarıyle bu tur yenı tecrubelerı kazanıcagım kesın cogunu uyguluyodum ztn bılgılerımı teyıt nıtelıgındeo ldu tekrar tesekkurler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...