Jump to content

91 Mazda 626 Motor Yağ Yakma Sorunu

Mursel_Balci
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sn Mürsel balcı lpg mikserinizin ağız çapı kaç cm, bakınız 323 lerinki yarı yarıya daralmalıdır ,benim karbüratör ağzı 6 cm ama 3 düşmüş durumda mikserli , sizinkide buna yakın olmalı.

Bunu ölçüp bakarım aracı alayim bir şekilde bakacağız artık. Değişik fikirler var aklımda
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Normalde mikserler zaten her araç için özel üretilir, yani bir 323 mikseri oldığınınızda çoğunlukla aynıdır agzındaki hava giriş çapı ama sn oğuzhan senin mikserin agzı çok açık değilmi sence bana kalırsa lpg ciden bir sor, bazen yanlış mikser takıyolar , başka araçlarınki farklı olabiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yağ karterini de boyamıştım ama onu çekmeyi unutmuşum :) arada bir kaç boru daha boyadım onlarda kalmış eller kirli olunca sıkıntı oluyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mürsel abi dikkat ettin mi pistonlar 12v pistonları mı? 

Eline sağlım güzel olacağa benziyor. İnşallah sıkıntı çıkmaz düzer yürürsün abi. Aracı bir gün rölantide çalıştırın. Rodajın en önemli kısmı burası. Mümkünse benzinde çalışsın. Piston yüzey pürüzlülüğünü belirleyen en önemli yer burası. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

pistonlara dikkat etmedim.

Dün öğlen teslim aldım aracı.

motor çalışmasında vs sorun yok. debriyaj çok güzel olmuş eskiye göre daha yumuşak

külbütör kapağında bulunan pcv valfi bozukmuş onun yenisini araştırıyorum.

bir de aracın depo delikti onu da tamir ettirmiştim dün 50 tl benzin aldım ama aracı benzinde çalıştıramadık. usta baktı kontrol etti karbüratöre kadar benzin geliyor karbüratörcüye baktırırsın belki şamandırası filan takılı kalmıştır dedi.

bir de klima gazı basılacak.

Aracın gidişi daha iyi gaz yemesi vs eskiye göre farklı. eskiden biraz nazlanarak hızlanıyordu şimdi zorlamadığım halde daha iyi gibi. rodaj bitsin boş bir yolda daha iyi denemeler yaparım.

usta 1000 km kullan ondan sonra yağ değişimi yaparız dedi. birde bu süre içinde çok yüksek devirlere çıkma aracı zorlama dedi.

ustadan çıktıktan sonra her sene 1 kere buluştuğumuz köksal arkadaşımın yanına uğradım. o benim aracımı güzelleştirdi. bende onun aracına bikaç led ekledim :)

bunlarda benim aracın karbüratörü ve lpg mikseri
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayirli olsun hocam gule gule keyifle kullanin insallah keske rodaj dönemi benzinde olsaydi , güzel bir rodajdan sonra performans tüketim hakkinda paylaşımlar bekliyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

karbüratöre kadar benzin gelipte benzinde çalışmaması neden olur bilgisi olan var mı acaba? kolay birşeyse kendim halledeyim. benim karbüratör 1 sene olmadı komple bakımdan geçmişti sorunsuz çalışıyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şamandıra yada benzin püskürtüldüğü iğneler tıkanmış olabilir de bu kadar kisa zamanda nasil tikanir enteresan,ikiye ayrıldığında karbüratör rahatça samandirayi kontrol edebilirsiniz bir şansınızı deneyin bence

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şimdi benim depo delinmişti. bende depoyu boşaltmıştım. bir kaç ay o şekilde kaldı. usta belki dibinde pislik vs varsa gelmiş olabilir dedi ama arada filtre var pek ihtimal vermiyorum. şamandıra takılı kalmış olabilir fikri daha yakın geliyor. sonuçta sökülüp takıldı filan. ikiye ayrıldığında derken karbüratörü söküp ikiye ayırınca mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında hava falan verip o tıkanıklığı buluyorlar mürsel abi, karbüratör ikiye ayrılıyor alt kelebekler kısmı ile üst kısım olarak ama ben daha önce bizimkileri hiç sökmedim içini falan bilmiyorum eski sahibi olduğum taunus weber karbüratöru söküp kurcalamistim hatta kurcaladiktan temizlikten sonra rolantisi düzelmişti

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun, güle güle kullan ,maşallah çok güzel bir araç oldu, benzinde çalışmamasının bri kaç sebebi olabilir, memeler tıkalı olabilir, şamandra daha mantıklı pislik olsa bile çalışır ama tekleme yapar veya stop falan eder.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun, güle güle kullan ,maşallah çok güzel bir araç oldu, benzinde çalışmamasının bri kaç sebebi olabilir, memeler tıkalı olabilir, şamandra daha mantıklı pislik olsa bile çalışır ama tekleme yapar veya stop falan eder.

Peki şamandıraya ulaşmanın kolay yolu varmidir
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Karbüratörün dağıtılması gerekiyor bildiğim kadarıyla, zaten şamandra denilen şey karbüratöre benzin dolduğunda ona göre yakıta izin veren bir tür makanik mekanizma, ama şöle yapabilrisin benzin girişinden basıç verip hem memelere hemde şamandraya etki edilebilir, balata dipreyi sıkmak da  işe yarayabilir yada hava tabancası tutmak, tabii abartmamak üzere.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...