Jump to content

Hoşçakal Yaris, Merhaba Mazda 3

Mutlu Tekir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bir saat önce, ozgur35 :

Allah kaza bela vermesın Mutlu

En çok da beyaz yakısıyor corollaya. Corollanın en güzel kasası Bugün canlı canlı gördum çok hoşuma gıttı. Arkası aynı Lexus ve yenı kasa bmw 3 e G20 ye benzıyor Ya da onlar corollaya benzıyor

Sağolasın Özgür, cümlemize inşallah. :)
Valla Mazda sonrası hala tereddütteyim, kendimi zorla sakinleştirilmiş gibi hissediyorum. :D Şimdilik agresif sürüşü bırakabilmiş olmaktan mutluyum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler dilerim.

ama aşk evliliği değil de annenin bulduğu kızla evlenmiş gibi araba tercihi olmuş hissettim ben :) 

araca gelirsek, sağlamlığı su götürmez. Corolla sonuçta. Ama o duvar gibi konsolu ve ortadaki televizyonu görünce bir daha bakmamıştım toyota’ya. Bir ekran furyasıdır gidiyor. Ne işe yarıyor ki. Anlamıyorum. Araba ile ilgili bilgileri normal gösterge alanında yapılacak digital bir yere sığdır. Kocaman ekranı oraya koymak, kısa dar pantolon giyen erkek modası gibi bence. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, tansu87 :

ama aşk evliliği değil de annenin bulduğu kızla evlenmiş gibi araba tercihi olmuş hissettim ben :) 

araca gelirsek, sağlamlığı su götürmez. Corolla sonuçta. Ama o duvar gibi konsolu ve ortadaki televizyonu görünce bir daha bakmamıştım toyota’ya. Bir ekran furyasıdır gidiyor. Ne işe yarıyor ki. Anlamıyorum. Araba ile ilgili bilgileri normal gösterge alanında yapılacak digital bir yere sığdır. Kocaman ekranı oraya koymak, kısa dar pantolon giyen erkek modası gibi bence. 

Şu görselliği bozmamak ıcın ekran almıyorum Sanat eserı :D Kıyamıom kanka

70134375_10157836602802259_6232991822835089408_n.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, vethekim :

Hayırlı olsun Mutlu. Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin. :nazar:

Sağolasın Hakan abi.geçen sene civic macerasına atıldık bu sene corolla nasip oldu. :)

10 saat önce, tansu87 :

Biraz öyle oldu güzel tanımamışsın :)

Tek olumlu taraf motor gücü, konforu ve yakıtı şu anda. Bir de sakinleştirmesi. Mazdayla sürekli acelem varmış gibi ve sürekli yüksek devirlerde kullanırdım. Bunda yüksek devre ihtiyaç kalmadan rahatça hızlanabildiği için pek bir agresif olamıyorum. :D

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

36 dakika önce, Mutlu Tekir :

Sağolasın Hakan abi.geçen sene civic macerasına atıldık bu sene corolla nasip oldu. :)

Biraz öyle oldu güzel tanımamışsın :)

Tek olumlu taraf motor gücü, konforu ve yakıtı şu anda. Bir de sakinleştirmesi. Mazdayla sürekli acelem varmış gibi ve sürekli yüksek devirlerde kullanırdım. Bunda yüksek devre ihtiyaç kalmadan rahatça hızlanabildiği için pek bir agresif olamıyorum. :D

ama düşük devirde 120 ile gitmesi çok çok güzel. Cvt ile birleşince iyice uysal kedi olmuş :) o yönünü takdir ettim. Otomatik Atmosferiğin 120 ile giderken 6 litre yakması çok güzel 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun, normalde ekran yerinde teyp görünümlü şeye bir çare lazım ama :) Çok satan bir araç olduğunu düşünürsek güzel ekran çözümleri olacaktır.

Yeni şanzımanın da kalkış dişlisi var. Eski Cvt'lerden farklı olarak tork konvertör desteği ve dişli ile kalkıyor, daha sonra kayışa geçiyor. Bu yüzden ilk ataklığı ve hızlanma doğrusallığı iyi gelmiştir.  BL'nin hiperaktif şanzımanından sonra devamında bu aracın daha ağırkanlı, tepkisiz gelmesi de normal, hatta normali bu. Performans BL ile kıyaslanamaz bile, basınca gerçekten iyi yürür 1.6 valvematic Corolla'lar, BL gibi "yürüyomuş taklidi" yapmaz. Akıcılık epey iyi olacaktır.

Corolla'nın altyapısı artık çok iyi. Şasi çok daha rijit, ağırlık merkezi alçak, arka aks çift salıncaklı vb. Bu yüzden sürüş konforu ve yol kabiliyetlerinin iyi gelmesi de çok doğal. Yalıtım olayına birşey diyemem, arabayı almak biraz aceleye gelmiş gibi, yalıtım önemli ise uzunca bir test sürüşü yapmanız gerekirdi. Motor sesinin az olması da harici seslerin öne çıkmasına sebep oluyor. 

• Beğen 2
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

41 dakika önce, Leanback :

Hayırlı olsun, normalde ekran yerinde teyp görünümlü şeye bir çare lazım ama :) Çok satan bir araç olduğunu düşünürsek güzel ekran çözümleri olacaktır.

Yeni şanzımanın da kalkış dişlisi var. Eski Cvt'lerden farklı olarak tork konvertör desteği ve dişli ile kalkıyor, daha sonra kayışa geçiyor. Bu yüzden ilk ataklığı ve hızlanma doğrusallığı iyi gelmiştir.  BL'nin hiperaktif şanzımanından sonra devamında bu aracın daha ağırkanlı, tepkisiz gelmesi de normal, hatta normali bu. Performans BL ile kıyaslanamaz bile, basınca gerçekten iyi yürür 1.6 valvematic Corolla'lar, BL gibi "yürüyomuş taklidi" yapmaz. Akıcılık epey iyi olacaktır.

Corolla'nın altyapısı artık çok iyi. Şasi çok daha rijit, ağırlık merkezi alçak, arka aks çift salıncaklı vb. Bu yüzden sürüş konforu ve yol kabiliyetlerinin iyi gelmesi de çok doğal. Yalıtım olayına birşey diyemem, arabayı almak biraz aceleye gelmiş gibi, yalıtım önemli ise uzunca bir test sürüşü yapmanız gerekirdi. Motor sesinin az olması da harici seslerin öne çıkmasına sebep oluyor. 

Sağolasın abi. Aynen Android multimedya takmak gerekli. 

Evet mds geliştirildi 0 100 neredeyse manuelle eşdeğer oldu. 

Eski sabitleyip de hızlanma yok bir miktar o devrin oynaması zevk veriyor da tork konvertörlüdeki zevk yok. Yine de motordan yana telafi ediyor. Hem daha güçlü hem daha az yakıyor. 

Burulma mazda daki gibi hiç hissetmedim. Gerçekten rijit. Arka süspansiyon bağımsız. Konfor gerçekten iyi. Mazdayla zıplaya zıplaya otoyol sürüşünden sonra konfor uçan halı gibi geliyor otoyol sürüşünde. 

Kesinlikle mazda daki motor sesi diğerlerini baskılıyordu. Belki de gürültü az olsa da belki kulak motor sesi baskılamadığı için fazla hissediyor olabilir. Yine de bunların çözümü basit. Söküp taban yalıtımına bakar. Yapacağım gibi de gözüküyor. 

Her isteğe cevap veren araç bulmak zor. Uygun fiyat motor şanzıman ikilisi lpg uyumu ve 2. Eli nedeniyle seçtim. Seslere çözüm bulunur illaki. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15.09.2019 at 12:15, ozgur35 :

Mazdalar iyi prim yaptı pahalandı ya 2017 ocak ayında bm  power lar  85 90 tl idi bl impressıveler 45 tourıngler 40  idi şimdi bl 80 oldu bm 120 olmustur harelde

İzmir Yeni otomotıv 2017 yılında 82bin km deki powersense 3 için 72 bin TL ye kadar inmişti..o kadar pişmanım ki almadığıma..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...