Jump to content

Mazda 626 Egzozdan çıkan beyaz duman.

hasansener
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Dün akşam üstü saat 19:30 gibi aracımı yıkattım yıkama işlemi bittikten sonra 5 km kadar gezdim ve aracımı park ettim 1 saat sonra geri aracı çalıştırdıktan sonra egzozdan aşırı derecede beyaz duman atmaya başladı biraz rölantide çalıştırdım aksine duman çoğaldı daha sonra ustamı aradım durumu izah ettim egzoza su kaçmış ondan yapabilir biraz dolaş yada rölantide biraz daha çalışsın dedi bende eve gideceğim için yola çıktım ama yarı yolda hararet bir anda yükselmeye başladı ve sona dayandı hemen sağa çektim rölantide çalışmaya bıraktım ve kaputu açtım su eksiltme yok fan gayet güzel çalışıyor aklıma direk silindir contası geldi ama kısa sürede conta nasıl yanar ki conta'da sıkıntı olsa 2 hafta önce yağ bakımları falan yapıldı hiç olmazsa yağın durumundan anlaşılırdı diye düşünüyorum konuyla ilgili bilgisi olan yardım ederse sevinirim..

post-8929-0-19627100-1431552724_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç normal bir şekilde çalışıyor tekleme yada başka bir sorunu yok.. sabah ustayla görüştük conta yanmış dedi tabi kapakda hasar varmı orasını açınca anlıcaz şimdilik ustadan haber bekliyorum eğer kapakta sorun olursa en kısa zamanda nerden temin edebilirim. .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Su eksilmesi yoksa nasıl conta yakmış oluyor, hadi yakmış olsun bu yanan su nerden geliyor, su kaynağına falanmı denk geldiniz , bakarmınız hele soba bacası gibi ya, bende acele etmeyiniz, bakalım geçecekmi , yıkama esnasında eksosdan içeri su falan doldurmuş olabililermi veya başka bir kimyasal falan.

Conta yandı demişler , peki hararet nen düzeyde şuan yükseliyormu veya bu duman olayı olmadan önce ne gibi durumlar oldu hararet çok yükseldiği oldumu, yani ben contanın yanma sebebini anlamaya çalışıyorum , sonuçta su eksilmemiş diyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Su eksilmesi yoksa nasıl conta yakmış oluyor, hadi yakmış olsun bu yanan su nerden geliyor, su kaynağına falanmı denk geldiniz , bakarmınız hele soba bacası gibi ya, bende acele etmeyiniz, bakalım geçecekmi , yıkama esnasında eksosdan içeri su falan doldurmuş olabililermi veya başka bir kimyasal falan.

Conta yandı demişler , peki hararet nen düzeyde şuan yükseliyormu veya bu duman olayı olmadan önce ne gibi durumlar oldu hararet çok yükseldiği oldumu, yani ben contanın yanma sebebini anlamaya çalışıyorum , sonuçta su eksilmemiş diyorsunuz.

sabah sanayide aracı tekrar denedik hararet yükseliyor daha önce hiç hararet yapmadı harareti geçtim ibresi dahil kımıldamadı sekiz sene boyunca zaten ne olduysa anlık oldu bende anlam veremedim :) 

yağ çubugunu çekip bir bakın. yağda beyazlama varmı 

yağa biraz su karışmış ama beyazlama olayı yok. Ustayla görüştük kapakta bir çatlama falan yokmuş kapağı taşlamaya verdik

yağ - yağ filtresi - hava filtresi - bujiler - buji kabloları - antifriz - triger setinin siparişini verdik inşallah akşama canavarı çıkartacağız :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun. takmışken silindir kapak contasını iyisinden takın sonra tekrar sıkıntı çekmeyin.

Bulabilseydim orjinal takacaktım ama zaman kısıtlı olunca japon aldım yanlış hatırlamıyorsam 'stone' olması lazım mürsel abi :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bulabilseydim orjinal takacaktım ama zaman kısıtlı olunca japon aldım yanlış hatırlamıyorsam 'stone' olması lazım mürsel abi :)

orjinal harici en iyisi o sanırım. bende stone marka takım conta aldım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

orjinal harici en iyisi o sanırım. bende stone marka takım conta aldım.

Parçacı yan komşum orjinale en yakın parça olduğunu söyledi abi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...