Jump to content

2010 Mazda 3 Impressive için klima kontrol paneli arıyorum

mafe

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar yağmurda açık unuttuğum sunroof başıma ufacık bir bela açtı. klima kontrol paneli bozuldu. yenisi 1850 tl civarı. çıkmacılardan bakıyorum ama onlar da 800 tl civarı. düşük ihtimal ama elinde bulunduran var mıdır?

post-8055-0-66136800-1431610095_thumb.jp

post-8055-0-02055200-1431610144_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yenisi veya çıkması haricinde tamirat işine de girişilebilir sanki. Zannediyorum; butonları deforme olmuştur. Müzik sisteminde falan bir sıkıntı yok değil mi?

Bu arada geçmiş olsun..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bozulan parça sonuçta elektronik bir parça. Bence iyi bir elektronikçi sizin işi çözer. Sonuçta çok fazla devreli dümenli bir parça değil bu. Elektronik kısmının fotoğraflarını atarmısınız bakayım ben bir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence de bir elektronikçi çözer. Yağmur suyu saf sudur, çok fazla sıkıntı çıkardığını sanmıyorum açıkçası. Yine de vakit kaybetmeden elektronikçi müdahele ederse kurtulma şansı o derece fazladır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence söküp güzelce temizlemek ilk yapılması gereken iş 1. nesil olan aracımdaki gibiyse öyle kolay bozulcak bişey değil. bence nemden dolayı çalışmıyordur dediğim gibi güzel bi kurulama ve temizlikten sonra büyük ihtimalle çalışacaktır. çalışmazsada iyi bir elektronikçi halleder diye düşünüyorum diğer arkadaşlar gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar biraz geç gittim servise, merserde açıp silip kuruttular ama nafile. içinde bayaa bir devre bulunuyor. sagolsun halil usta uğraştı ama olmadı. devreler kodlu vs dedi. tamir edilemeyeceğini söyledi. sanırım en iyisi temiz çıkma bulmak. yurt dışı araştırması da yapiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkür ederim. fan artık hiç çalışmıyor. düğmeler keyflerine göre yanıp sönüyor. sökülüp takılırken fan kademe düğmesi de deforme olmuş sanırım. eskisi gibi tık tık etmiyor. ( doğru anlatabildim mi bilmiyorum) ilk gün fan komple yüksek kademede çalıştı düşüremedim. zamnla çalışmaz oldu. ön ve arka cam ısıtma düğmeleri ve mode tuşu ile klima a/c tuşu yanıp yanıp sönmekte. fan kademe tuşu ile mode tuşunun led ışıkları iptal. aklımda kalanlar bunlar. bir de devrenin fotografını çekmeyi akıl edemedim. tekrar monte edildi. sökülmesi için de önce hava çıkış mazgallarının olduğu yer ile ses sistemi sökülüyor. bunlar kolay sökülüyor. ondan sonra vites kolu vs sökülerek orta konsol kol dayama yeriyle beraber sökülüp geriye çekiliyor ve panel ancak o zaman çıkarılabiliyor. panelin montajı kolay. 2 adet soket var sadece. durum budur. hayırlısı. bir kaç gün erteledim arayışlarıı. aradığım birisi israilden getirtebileceğini söyledi ama haber çıkmadı. kuzenime de moskovadan araştırmasını söyledim. gelişmeleri yazarım inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Impressive değil ama ön cam rezistansı ve yanındaki tuşlar buna aktarılabilir bence. Sizdekinin tuşları bu çıkma parçaya aktarılacak, çıkma parçadaki led ve kapasitör (kapasitör oluyordu değil mi tuşlarda : : :) sizin tuş takımına monte edilecek. Cam rezistansı dışında sıkıntı çıkmaz, onu da benzer bir parçadan çıkma ıvır zıvırla işlev kazandırılabilir. Çıkmacıların pazarlık payı yüksek olur hele ki talebi az olan bu tip parçalarda, 200-300 den falan açın kapıyı. http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-mazda-cikma-cinarogullari-mazda-3-09-13-kalorifer-kontrol-paneli-116370555/detay

Elektronikten anlayan, bu işlerle uğraşmayı seven birini bulun. Tamircilerin çoğu uğraşmayı sevmez böyle detay şeylerle. Elektronikçilerin toplandığı yerlere gidip pasajların dip köşelerindeki küçük dükkanları deneyin : :)Öneri-tanıdık tarafından çözemezseniz forumlarda elektronik projeler yapan insanlarla falan konuşun. Elinizdeki paneli incelesinler, o panel kurtulmasa da yukarıda bahsettiğim olay gayet olabilir gibi geliyor bana. 

Tekrar okudum, ışıklar kafasına göre yanıp sönüyor vs. ise oksitlenmeler temizlenip hasarlı iletken yollar kontrol edilebilir. Bilgisayar anakartı, televizyon vs. tamir eden ustalara da bir gösterin bence.  Devrelerin kodlu olması saçma geldi bana ayrıca.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Resimde de görünüyor parça kodu BBP561190K , bu kod ile aratınca Rus sitelerde baya bir seçenek var gibi ama yine de ucuza gelmeyecek görünüyor eğer tamir edilemezse

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkürler arkadaşlar. çınaroğlu bu parçayı 375 e vermeyi kabul etmişti bana. ancak kod numarası uymadı. ön cam ısıtma iptal oluyor. bir de tam anlamadım ama servis ısı yönlendirme özelliği de iptal olacak dedi ama tam emin değilim. çıkma parçada en fazla seçenek çavuşoğlu'nda. onlar da 800 tl den aşağı düşmedi. kodun son harfi hariç tutuyor. o da önemli değilmiş bana söylenen.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar çıkma parça ile işi hallettim. ilgilenen herkese teşekkürler.

Halledebilmiş olmanıza sevindim. Detay paylaşabilirseniz, yarın bir gün aynı şeye ihtiyaç duyacak arkadaşa ışık tutmuş olursunuz.

Nereden bulduğunuzun bilgisi, size maliyeti gibi.

Teşekkürler kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ankaradan kuzenim buldu ve kargo ile gönderdi. sanırım ostimden buldu. 600 tl artı 75 tl de elektrik işçiliği servise verildi. toplam 700 tl gibi halloldu. çıkmacılarda bir şekilde. bulunuyor ve pazarlığa tabi. umarım kimseye lazım olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ankaradan kuzenim buldu ve kargo ile gönderdi. sanırım ostimden buldu. 600 tl artı 75 tl de elektrik işçiliği servise verildi. toplam 700 tl gibi halloldu. çıkmacılarda bir şekilde. bulunuyor ve pazarlığa tabi. umarım kimseye lazım olmaz.

Dediğiniz gibi umarım kimsenin ihtiyacı olmaz. Ama oldu ki en azından kafasında bir rakam oluşur bu mesajınızla. :)

Paylaşım için teşekkürler. Umarım bu son ihtiyacınız olan bir şey olur. Kazasız belasız ve arızasız sürüşler dilerim. :nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkürler, 1, 2 ufak eksiğim hala mevcut ama acil olan buydu. gerisini kampanya olursa hallederim. bur de sağ ayna plastigi kırık ama sorunsuz çalışıyor. sahibinden sitesinde 250 tl te mevcut ama acil değil. zamanla hallolur. paspas ve bagaj havuzu için kampanyayı bekledim ama yapılmayacak bu ay. hayırlısı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Yeni Oluştur...