Jump to content

2015 Mazda 6 İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

blackicx
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

okurken tüylerim tiken tiken oldu. kendim almış gibi hissettim. allah değerini bilen herkese nasip etsin. 

size de allah kaza bela nasip etmesin. hayırlı olsun. 

ben derim ki bi kan akıtın. nazar değebilir. 

bana oldu. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

etrafınızdaki herkesten  olumsuz eleştiriler alacaksınız muhtemelen.

o paraya yazık deil mi,  ben olsam  bıdı bıdı bıdı....    gibi spekülasyonlar olacak

çok zarar ettin,  2. eli yok. piyasası yok gibi yorumlar gelcek ekonomi uzmanı insanlardan..

öte yandan

ben sizi tebrik ve takdir ediyorum. harika harika bir araç satın almışsınız.

her parkettiğinizde dönüp birdaha bakacaksınız.

bir otoparka bıraktığınızda  tek mazda 6 siz olacaksınız.

yıkatmak ihtiyaç değil zevk olacak.

insanların mantık kapasitesi azaldıkça sizi mantıksız bulacak, ama ciddi bir kesim tarafından tarz sahibi olarak görüleceksiniz.

Bir malı alırken, her gün zevk almadan sadece satarken karlı olmayı değil, onu zevkle yıllarca kullanmayı düşünerek, hayata karşı duruşu olan bir insan olduğunuzu da ispatlamış olacaksınız. 

yeni aracınız, size ve ailenize hayırlı, uğurlu olsun.     

Ne kadar güzel anlatmışsınız. Çok doğru. Mazda 3'ümle bile dikkatleri üstüme çekiyorken, benzinlikte herkes hayran hayran bakıp görevli arkadaş etrafında dolaşıp güzel araba vallahi abi diyorken Mazda 6'yı hayal edemiyorum. :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

hayırlı uğurlu olsun.ama bu kadar güzel bir aracı hala sunroof olmadan getirmeleri inanılır gibi değil arkadaşlar. 

O eksiklik sen söyledikten sonra dikkatimi cekti. aslında sunroof çok önemli birşey değil fakat bazı durumlarda oldukça kullanışlı oluyor. RX-8'de 2010'a kadar sunroof'lu geliyordu, 2010'dan sonra sunroof'lu hiç gelmedi çünkü Mazda Türkiye getirmedi. Eminim 6'da da öyle yaptılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

en azından opsiyonel olsun arkadaş param var istiyorum diyene sen kalkıp mal bu ister al ister alma diyemezsin.

Bu konuda haklısınız 140 milyar verip alıyorum. Sunroofu da istiyorum diyince taksınlar bir zahmet.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sunroof şehiriçinde camlarınız açık giderken önde otobüs olunca çok işe yarıyor. Camları kapayıp sunroof'u açıyorum hiç egzos dumanı gelmiyor. Onun dışında Balkan 'ın dediği gibi içersini aydınlatması da güzel oluyor özellikle ş.arası ve cevre yollarında araca ferahlık katıo.

2015 Mazda acaba power sunroof seçeneğini kaldırdı mı diye düşündüm ancak Google'da bakınca olduğunu gördüm

XvONl5.jpg

2015-mazda-6-wagon.jpg

GYLNOv.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Güle güle kullanın gerçekten maZda sahibi olmak farklı birşey yaşım otuz fakat araba manyağıyımdır mazda benim 4.sıfır aracım pederde bmw hastasıdır yıllardır bmw yede bineriz ama böyle bir tutku yok gerçekten insan makineye aşık olabiliyormuş :)))

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Rusya'dan herkese selamlar.

Temmuz ayında 2015 model mazda 6 sahibi oldum.

Aracım 2.0 litre ve otomatik.

Rusya'da 4 farklı aksesuar paketi ve ayrıca düz vites seçeneği ve 2,5 lt. motor seçeneği ile satılmakta. Drive, Active, Supreme ve Supreme Plus şeklinde.

Bendeki Active modeli. Kısaca belirtmek gerekirse 17 cant ve kumaş koltuklar navigasyonsuz diyebilirim.

Sıfır km bayiiden satın aldım. Bana anahtar teslimi 57.000 TL'ye mal oldu.

Türkiye 141,750 TL'ye satılan sanırım buradaki supreme paket olan. Onun da fiyatı 63,750 TL.

Bir de aynı arac yani 2.0 lt olan burada 150 beygir ve 6,5 lt/100 km yakıt tüketimi ile lansman ediliyor.

Oysa TR'de 165 beygir ve 5,9 lt/100 km şeklinde.

Gerçekte karışık rejimde ortalama 8 litre/100 km tüketimi var.

Bu Türkiye'deki tanıtımlarında biraz yalan dolan var gibime geliyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rusya'dan herkese selamlar.

Temmuz ayında 2015 model mazda 6 sahibi oldum.

Aracım 2.0 litre ve otomatik.

Rusya'da 4 farklı aksesuar paketi ve ayrıca düz vites seçeneği ve 2,5 lt. motor seçeneği ile satılmakta. Drive, Active, Supreme ve Supreme Plus şeklinde.

Bendeki Active modeli. Kısaca belirtmek gerekirse 17 cant ve kumaş koltuklar navigasyonsuz diyebilirim.

Sıfır km bayiiden satın aldım. Bana anahtar teslimi 57.000 TL'ye mal oldu.

Türkiye 141,750 TL'ye satılan sanırım buradaki supreme paket olan. Onun da fiyatı 63,750 TL.

Bir de aynı arac yani 2.0 lt olan burada 150 beygir ve 6,5 lt/100 km yakıt tüketimi ile lansman ediliyor.

Oysa TR'de 165 beygir ve 5,9 lt/100 km şeklinde.

Gerçekte karışık rejimde ortalama 8 litre/100 km tüketimi var.

Bu Türkiye'deki tanıtımlarında biraz yalan dolan var gibime geliyor. 

motor aynı ama yazılım farklılığı vardır,150hp ise 150derdi yalan reklam???sanmıyorum kolay değil bnce

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

...350 daireli bir sitede oturuyorum sitedeki tek mazda benim...

O kadar olmasa da bizim site de hayli kalabalık ve tek Mazda3 bizim. Gerçi bir adet kırmızı 323 var sanıyorum.

Aşağı baktığımda beyaz Mazda'nın duruşu, tipi vs. her şeyi çok farklı. Ben sanırım gittikçe hasta oluyorum bu araca. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O kadar olmasa da bizim site de hayli kalabalık ve tek Mazda3 bizim. Gerçi bir adet kırmızı 323 var sanıyorum.

Aşağı baktığımda beyaz Mazda'nın duruşu, tipi vs. her şeyi çok farklı. Ben sanırım gittikçe hasta oluyorum bu araca. :)

Piyasaya bakıyorum da sınıfında en yakışıklı araç bence mazda 3 :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 numara 5 yildiz bir araba satin aldin kardesim , Allah kazasiz belasiz kullanmayi nasip etsin. Sahsen TR'de o sinif arac aliyor olsam yollarda zibil gibi olan bmw 3 ya da mercedes c180 e bile bakmaz gidip full Mazda 6 alirdim. Hem akilli, hem tasarruflu, hem yakisikli hem de SORUNSUZ bir araba aldin. Hayrini gor ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

motor aynı ama yazılım farklılığı vardır,150hp ise 150derdi yalan reklam???sanmıyorum kolay değil bnce

Belki Rusya'dakinde bir film vardır. Burada yıllık MTV beygir gücü üzerinden hesaplanıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Belki Rusya'dakinde bir film vardır. Burada yıllık MTV beygir gücü üzerinden hesaplanıyor.

beygir gücüne göre ise kesin dediğiniz gibi bişey vardır

peki merakımdan soruyorum vergi sınıflaması nasıl rusyada?

0-150hp arası

150-250hp arası

250-350hp arası gibi dilimlerle mi vergi yükseliyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet oyle asamali bir durum var. 150 ye kadar 99 ruble/byg. Ust dilim 150 ve sonradi 250 ruble gibi. Tam net rakami bilmiyorum ama yaklasik rakamlar boyle

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Arkadaşlar selam tekrar, yakıt tüketimi Denizli - Fethiye arası 110 120 km ile 7 - 7,6 arası yaktım. Yol koşulları zorlu çok yokş var düz yol yok sayılır ve soğuk asfalt, yolun yarısı tek şerit, sollamalar fazla. 140 - 160 ile gidersem 8,3 ila 9 arası yakıyor. Tüketimi takip ederim sürekli. Şehir içi standart 8,3 sakin kullanmam. Diğer araçlarda bmw 3 serisi 2.0d 7,6 bmw x3 2.0 d 8,3 volvo s60 t5 11 litre yakıyordu. Ben tüketimden gayet memnunun az yakıyor bana sorarsanız, fakat beygir - tork yani güce göre karşılaştırılırsa fazla bana göre, volvo 1800 kg 370 tork 240 bgr bence 11 litre (Performans) çok iyiydi. Bmw lere diyecek yok yakıtları süper ama araçlar traktördü, güçlü az yakan fakat traktör olan araca kim binmek istesin. Fazla yaksın güçlü olsun fantastik sesler çıkarsın. Mazda 'nın 2.2 dizelinin sesi sportif baya hoş diğer markalar gibi değil, fakat 2.2 175 hp çok düşük bana sorarsanız millet 2 litrede 240 bgr 'e dayadı (VW).

Bu arada bir şey eklemek istiyorum, 120 km 'den sonra rüzgar sesi rahatsız ediyor, 160 tan sonra araç içinde insanlar birbirini duyamıyor. Soğuk asfalt ta da aynı şekilde o kadar fazla ki rüzgar sesini dahi duyamıyorsun, rüzgar problemi ortadan kalkıyor, ama o fantastik motor sesi, 10 hoparlör müzik sesi falan hikaye oluyor :D. 110 'u aşmayacaksın en güzeli, o zaman herşey fantastik. Fakat benim için o fethiyeye erken ulaşmak önemli çünkü 6 ay boyunca sen çık her cuma git ve akşam yemeğine yetiş. Yavaş gidersem yetişme imkanı yok (yarım saat attırdı bu araç 2 saat idi 2,20 saate yükseldi).

Trafik olmadığı takdirde o tek şeritli dağ yollarında performans yeterli fakat araç çıktımı sollayamıyorum artık yok tork hp yetmiyor o hafiflik falan yarış eksozu hikaye oluverdi o anda. Fakat şehir içi inanılmaz keyifli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende mazda 6 aracımı yazınızda belirtmiş olduğunuz olumsuz tarafları yüzünden soğuyup satmıştım malesef 

@Balkan Serkan abi senin rekorunu kat ve kat kıran bir abi ile tanıştım. MazdaClubTR Eskişehir buluşması vardı. Bende bu etkinliğe katılanlardan birisiydim. Buluşmaya gelenler arasında 65 yaşında adaşım İlhan abi vardı...Sanırım 25 yıldır Mazda otomobil kullanıyor kendisi..3 Yılda bir satıp yeni Mazda aldığını söyledi kendisi... :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• cmrisk
      Yazan: cmrisk
      Merhabalar geçtiğimiz günlerde yeni aldığım aracım (Mazda 6 - 2005) ile kaza yapmıştım. Tanışma bölümüne de olayı detaylı yazmıştım. Öncelikle bu gün itibariyle şunu öğrendim; hatalı ben olduğum için sigorta şirketi masrafları ödemiyor. 

Mecburen ordan burdan çıkma parça bulup toplatacağız. Aracım tanıdığım bir serviste onlar çoğu parçaları temin edebiliyorlar ve hesaplı oluyor. Fakat başımı ağrıtan tek bir parça var. Hava Filtre Kazanı. Mersere sorduğumda 500 TL gibi bir fiyat veriyorlar sadece parça için. Çıkma olarak temin edebileceğim bir yer var mıdır? Veya farklı bir modelin kazanı benim aracıma uyuyor mudur?
      Bu konuda benden daha tecrübeli olanlardan yardımlarını bekliyorum. Teşekkür ederim.
    • Halit ikiz
      Yazan: Halit ikiz
      SAhibinden.com ilan no 198401099 Aralik 2011 sonu trafige cikti en son bakimi aralik 2014 de yapildi 2016 yili sonuna kadar arti garanti yapildi Tum bakimlari Merser Oto'da yapilmistir. Ilk alindiginda Zibart Diamond paketinden yapildi
      http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2016-yili-sonuna-kadar-plusgarantisi-devam-ediyor-198401099/detay
    • mgursoy
      Yazan: mgursoy
      Merhaba değerli üyeler,

Yaklaşık 15 gün önce 2006 model 176.000 km'de Otomatik Mazda 6 aldım. Bundan önceki aracım peugeot 406 SV-BVA idi. Fakat Mazdayı  aldığımdan beri arabadaki performans beni hayal kırıklığına uğratıyor. Araba 130-140 a çıkmak için çok fazla efor sarfedip bağırıyor. Gidişi, sessizliği ve sorunsuzluğunu bir kenara koyacak olursak beni mutlu etmedi. Almadan önce Arabayı mazda başayarda ekspertize soktum. motor, şanzumanında elektrik aksamında ve mekanik kısımlarda herhangi bir problem olmadığını belirttiler. Sadece motor kulağı kırıkmış yaptırdım.

Ayrıca tam gazda araç 3 den 4 e geçerken bazen vuruntu yapıyor. Bundan önceki aracımda sadece şanzuman için 4000 e yakın para harcamıştım. Bu sebeplerden dolayı hiç istemediğim halde  araçtan soğumaya başladım.

Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ederim.

Saygılarımla...

• Yeni Oluştur...