Jump to content

2015 Mazda 6 İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

blackicx
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar selam tekrar, yakıt tüketimi Denizli - Fethiye arası 110 120 km ile 7 - 7,6 arası yaktım. Yol koşulları zorlu çok yokş var düz yol yok sayılır ve soğuk asfalt, yolun yarısı tek şerit, sollamalar fazla. 140 - 160 ile gidersem 8,3 ila 9 arası yakıyor. Tüketimi takip ederim sürekli. Şehir içi standart 8,3 sakin kullanmam. Diğer araçlarda bmw 3 serisi 2.0d 7,6 bmw x3 2.0 d 8,3 volvo s60 t5 11 litre yakıyordu. Ben tüketimden gayet memnunun az yakıyor bana sorarsanız, fakat beygir - tork yani güce göre karşılaştırılırsa fazla bana göre, volvo 1800 kg 370 tork 240 bgr bence 11 litre (Performans) çok iyiydi. Bmw lere diyecek yok yakıtları süper ama araçlar traktördü, güçlü az yakan fakat traktör olan araca kim binmek istesin. Fazla yaksın güçlü olsun fantastik sesler çıkarsın. Mazda 'nın 2.2 dizelinin sesi sportif baya hoş diğer markalar gibi değil, fakat 2.2 175 hp çok düşük bana sorarsanız millet 2 litrede 240 bgr 'e dayadı (VW).

Bu arada bir şey eklemek istiyorum, 120 km 'den sonra rüzgar sesi rahatsız ediyor, 160 tan sonra araç içinde insanlar birbirini duyamıyor. Soğuk asfalt ta da aynı şekilde o kadar fazla ki rüzgar sesini dahi duyamıyorsun, rüzgar problemi ortadan kalkıyor, ama o fantastik motor sesi, 10 hoparlör müzik sesi falan hikaye oluyor :D. 110 'u aşmayacaksın en güzeli, o zaman herşey fantastik. Fakat benim için o fethiyeye erken ulaşmak önemli çünkü 6 ay boyunca sen çık her cuma git ve akşam yemeğine yetiş. Yavaş gidersem yetişme imkanı yok (yarım saat attırdı bu araç 2 saat idi 2,20 saate yükseldi).

Trafik olmadığı takdirde o tek şeritli dağ yollarında performans yeterli fakat araç çıktımı sollayamıyorum artık yok tork hp yetmiyor o hafiflik falan yarış eksozu hikaye oluverdi o anda. Fakat şehir içi inanılmaz keyifli.

dostum bu yazıda bahsettiğin arac son kasa olan mı yoksa bir önceki mi?aracın km si nedir?ve mümkünse kaça aldınığınızı öğrenebilirmiyim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25/3: 8,5 tan 9 tane. Yapar. İyiymiş.

Gitti rekor

@Gökhan abi aslında eksik ifade etmişim. İlhan abi maksimum 3 yıl binmişimdir demişti. Eminim 14-15 Mazda kullanmıştır.

Ama en favori aracı Mazda 626..Halen unutamamış tadını. Öyle ki @Oziyal Yalçın'ın guzusunu özlemiş gözlerle inceledi resmen. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dostum bu yazıda bahsettiğin arac son kasa olan mı yoksa bir önceki mi?aracın km si nedir?ve mümkünse kaça aldınığınızı öğrenebilirmiyim?

Recep son kasa Mazda 6. Profil bilgilerinde gözüküyor.

Bir de şöyle konusu var arkadaşımızın.

http://www.mazdaclubtr.com/topic/21962-2015-mazda-6-detayl%C4%B1-inceleme/

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlış olmasın 35 yaşındayım 5nci Mazdam :P .

Mazda3

Lantis

626

Mazda3

Mazda2

Lantisi satmıyaydım iyidi :) .

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
Merhaba arkadaşlar Bende 2015 Mazda 6 aldım. 2014 Cx5 ile takas yaptım. Arabayı sürmeye kiyamiyorum

Hayirli olsun hocam hemen nazar duasi boncuğu vs önlemleri alin [emoji4]

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, ayhan01 :

Merhaba arkadaşlar Bende 2015 Mazda 6 aldım. 2014 Cx5 ile takas yaptım. Arabayı sürmeye kiyamiyorum

Hayırlı uğurlu olsun @ayhan01 abi. Güle güle kazasız belasız kullanman dileğiyle. :nazar: 

Cx-5 te çok kıymetli bir modeldir. Her iki modelede sahip olan şanslı ender kişilerdensiniz. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok sağolun arkadaşlarım. Cx5 de çok başka bir keyifti zaten .Ama yağ değişimine gittiğimde ve yeni mazda 6 yi görünce olanlar oldu...herkese nasip olsun inşallah

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, ayhan01 :

Çok sağolun arkadaşlarım. Cx5 de çok başka bir keyifti zaten .Ama yağ değişimine gittiğimde ve yeni mazda 6 yi görünce olanlar oldu...herkese nasip olsun inşallah

İlk görüşte MazdAşk bu olsa gerek. :D

Abi değerli izlenimlerini bekliyoruz bu arada.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, ayhan01 :

Ayhan abi hayırlı uğurlu olsun. 

Müsait bir zamanında Cx-5 ve Mazda 6'nın karşılaştırmasını yapabilirsen sevinriim. Özellik yol sesi, rüzgar sesi, süspansiyon konforu açısından karşılaştırabilirsen benim gibi ileride D sınıfı mı yoksa Compact SUV mu ikileminde kalan benim gibi kişiler için görüşlerin çok değerli olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, ayhan01 : Çok sağolun arkadaşlarım. Cx5 de çok başka bir keyifti zaten .Ama yağ değişimine gittiğimde ve yeni mazda 6 yi görünce olanlar oldu...herkese nasip olsun inşallah

Müsait bir zamanında Cx-5 ve Mazda 6'nın karşılaştırmasını yapabilirsen sevinriim. Özellik yol sesi, rüzgar sesi, süspansiyon konforu açısından karşılaştırabilirsen benim gibi ileride D sınıfı mı yoksa Compact SUV mu ikileminde kalan benim gibi kişiler için görüşlerin çok değerli olacaktır.

Merhabalar karşılaştırma konusunda detaylı bir yazı hazırlıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Mutlu Tekir :

+1

Al bir o kadar da benden @Mutlu Tekir Gönlüm Suv der, mantığım D segmenti..Karar veremiyorum bir türlü. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, İlhan :

+1

Al bir o kadar da benden @Mutlu Tekir Gönlüm Suv der, mantığım D segmenti..Karar veremiyorum bir türlü. 

mantığınıza kulak verin derim.suv 4x4 olanların avantajı 4 çeker olarak görülür ama binek rabada da mazda gibi önden çekişli olanlarda kış lastiğiyle karda buzda kalmayarak bu dezavantaj kapatılabiliyor.suv 4x4 alsanız bile kışın kış lastiği takmak zorundasınız.suvların dezavantajına özellikle cx 5 de değinecek olursa salılım bozuk yolda ve yüksek hızlarda çok faz ve araç dalgalanma yaşıyor dengesizlik yana yatmalar gözüküyor.daha yavai gitmek zorundasınız ne kadar asc elektronik güvenlik sistemleri olsa bile.hacim yüksek olunca rüzgar katsayısı binek arabalara göre kötü oluyor suvlarda.rüzgar sesi yol sesi eksik olmuyor cx 5 de aynı şeklde cx 3 de(daha az olsa bile).süspansiyonları binek Mazdalara mazda 6 özelikle göre suvların çok zayıf çok ama çpok yatıyor.ani hızlanmalar viraj limitleri daha düşük suvların.cx 5 de cx 3 de bizzat sürdüm hem test sürüşü olarak hem tanıdığımda var.kısaca özetle binek rabalar daha güvenli yol tutuşu ,rüzgar sesinde,limitlerde,süspansiyonda diyebiklirim.ama tercih sizindir.

Alıntı

özelikle yol ve rüzgae sesi,lastik sesi yeni kasa mazda 6 ve 3 de çok azaltılmış giderilmiş.diğer bir artısıdır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, İlhan :

+1

İlhan Abi  al benden de o kadar , bilsem ki eşim rahat kullanabilecek elime geçen ilk fırsatta nasipse yanıma bir mazda 6 yı yoldaş etmeyi çok istiyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cx5 2014 model Power aracımı 1 sene 6700 km kullandım.otomatik vites çok keyifli rolantide motor sesi hiç duyulmuyor.yuksek yapısı güven veriyor iç donanım çok kaliteli.yakiti sorun etmezsem kickdown yapınca azman bir araç haline geliyor yüksek devir sesi keyif veriyor. Hızlı gittiğinizi durmak istediğinizde anlıyorsunuz hız yaptığınızı pek hissetmiyorsunuz,istop sessiz çalışıyor 100 km de şehirdisi 6 lt şehirici 9 lt sarfiyatı var. Kor nokta uyari sistemi cok sevdiğim bir özelliği. 80 km ler seviyesinde Dingin ve ekonomik sürüş karakteri çok hos. Direksiyon hissi cok iyi.ozgurluk hissi veriyor.heryere gidebileceginizi hissediyorsunuz .sınırlı offroad yaptım kum alanda denedim araç istediğinizi yapıyor. severek aldım severek kullandım. Park edip giderken dönüp tekrar baktığım ve iyiki almışım dediğim bir araçtı.

Artı yönleri çok fazla ama bunun yanında bana göre iyileştirilmesi gereken yönlerine var.ornegin koltuk yan yükseltisi yetersiz.bozuk zeminde içeri ses alıyor yüksek hızda yan ayna titriyor .cep telefonu ile iletişimi uzun sürüyor. virajlara çok dikkatli giriyordum sanki biraz fazla yatıyordu .yüksek hızda rüzgar sesi var sanırım aynalardan olsa gerek

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• cmrisk
      Yazan: cmrisk
      Merhabalar geçtiğimiz günlerde yeni aldığım aracım (Mazda 6 - 2005) ile kaza yapmıştım. Tanışma bölümüne de olayı detaylı yazmıştım. Öncelikle bu gün itibariyle şunu öğrendim; hatalı ben olduğum için sigorta şirketi masrafları ödemiyor. 

Mecburen ordan burdan çıkma parça bulup toplatacağız. Aracım tanıdığım bir serviste onlar çoğu parçaları temin edebiliyorlar ve hesaplı oluyor. Fakat başımı ağrıtan tek bir parça var. Hava Filtre Kazanı. Mersere sorduğumda 500 TL gibi bir fiyat veriyorlar sadece parça için. Çıkma olarak temin edebileceğim bir yer var mıdır? Veya farklı bir modelin kazanı benim aracıma uyuyor mudur?
      Bu konuda benden daha tecrübeli olanlardan yardımlarını bekliyorum. Teşekkür ederim.
    • Halit ikiz
      Yazan: Halit ikiz
      SAhibinden.com ilan no 198401099 Aralik 2011 sonu trafige cikti en son bakimi aralik 2014 de yapildi 2016 yili sonuna kadar arti garanti yapildi Tum bakimlari Merser Oto'da yapilmistir. Ilk alindiginda Zibart Diamond paketinden yapildi
      http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2016-yili-sonuna-kadar-plusgarantisi-devam-ediyor-198401099/detay
    • mgursoy
      Yazan: mgursoy
      Merhaba değerli üyeler,

Yaklaşık 15 gün önce 2006 model 176.000 km'de Otomatik Mazda 6 aldım. Bundan önceki aracım peugeot 406 SV-BVA idi. Fakat Mazdayı  aldığımdan beri arabadaki performans beni hayal kırıklığına uğratıyor. Araba 130-140 a çıkmak için çok fazla efor sarfedip bağırıyor. Gidişi, sessizliği ve sorunsuzluğunu bir kenara koyacak olursak beni mutlu etmedi. Almadan önce Arabayı mazda başayarda ekspertize soktum. motor, şanzumanında elektrik aksamında ve mekanik kısımlarda herhangi bir problem olmadığını belirttiler. Sadece motor kulağı kırıkmış yaptırdım.

Ayrıca tam gazda araç 3 den 4 e geçerken bazen vuruntu yapıyor. Bundan önceki aracımda sadece şanzuman için 4000 e yakın para harcamıştım. Bu sebeplerden dolayı hiç istemediğim halde  araçtan soğumaya başladım.

Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ederim.

Saygılarımla...

• Yeni Oluştur...