Jump to content

2015 Mazda 6 İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

blackicx
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bir saat önce, amirbey :

Tekrar merhabalar.

Aracım 140 küsür binde. Servisten kayıtları istedim. Araç 134 bine kadar servise girip çıkmış olmasına rağmen, servis kitapçığına göre 100 binde yapılması gereken önemli şeyler yapılmamış görünüyor. Bu durum biraz canımı sıktı açıkçası.

4 bin km kullandım şu ana kadar Gerçi ne motorda ne şanzımanda şu ana kadar beni rahatsız eden bir ses, durum vs. olmadı. Bir de de Ankara'da Mazda yetkili servisinden ayrılma Serdar Usta'dan olumsuz bir geri bildirim almadım aracı gösterdiğimde. Orda fren balataları, motor kapağı contası değişimi yaptırmıştım. Baya da inceledi usta aracı.

Bunların yapılmış olma ihtimali var mıdır? Veya önceki sahibi servis fiyatlarını pahalı bulup dışarda yaptırmış olabilir mi acaba? Yoksa ben her ihtimale karşı bu masrafı yapıp gerekli işlemleri yapsam mı? Ve bu konuda maliyet, parça, usta veya servis anlamında nasıl bir kombinasyon tavsiye edersiniz? 

Bunların derken? 100 binde kitapçıkta ne yazıyor ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forumda birçok arkadaş 100 binde şanzıman yağı ve filtresi, motorda kayış, bilye vs değişiminden bahsediyor. Bir de motor soğutma sıvısı sanırım. 

Şimdi tekrar kontrol ettim kitapçığı. 100 binde hiçbir ağır bakım, değişim vs görünmüyor. Sanırım bu bakım muhabbetleri önceki nesillere ait. Hatta şanzıman yağı sadece düz vitesler için (o da 180 binde) önerilmiş. 

Sadece 120 binde fren hidroliği değişimi var. O da zaten 40 binde 1 değişiyormuş. Bu nasıl bir işlem acaba? 

Sanırım ben biraz evham yaptım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, amirbey :

Forumda birçok arkadaş 100 binde şanzıman yağı ve filtresi, motorda kayış, bilye vs değişiminden bahsediyor. Bir de motor soğutma sıvısı sanırım. 

Şimdi tekrar kontrol ettim kitapçığı. 100 binde hiçbir ağır bakım, değişim vs görünmüyor. Sanırım bu bakım muhabbetleri önceki nesillere ait. Hatta şanzıman yağı sadece düz vitesler için (o da 180 binde) önerilmiş. 

Sadece 120 binde fren hidroliği değişimi var. O da zaten 40 binde 1 değişiyormuş. Bu nasıl bir işlem acaba? 

Sanırım ben biraz evham yaptım. 

Şanzıman yağı için değişim yazmayabilir. Ama orijinal filtresi ile uygun yağ ile değişmeli. Yarım değişim tavsiye ederim

kayışlar, bilya, diğer sıvılar da değişmeli. Her değişim için konu var forumda. Servis pahalıya çıkarabilir. Ürünleri alıp dışarıda da değiştirtebilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankara'da Herter'den fiyat aldım. 

Kayış-geegi-bilye takımı değişimi ve işçiliği 1010 TL. 

Şanzıman yağı-filtresi değişimi ve işçiliği. 1000 TL. 

Fren hidroliği değişimi. 180 TL. 

Yüzde 20 indirim varmış 14 Aralık'a kadar. 

Fiyatlar bana makul geldi ama kararsızım. Yaza kadar idare etsem mi diyorum çünkü yol param zaten 400-500 tutacak. İndirimin anlamı olmayacak benim için. Diğer taraftan, bir an önce yapıp kafamdan atmak istiyorum konuyu. Kararsız kaldım. 

Bu arada Konya'daki Zeki Kaya Mazda Servisi de 2550 TL fiyat verdi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, amirbey :

Fiyatlar bana makul geldi ama kararsızım. Yaza kadar idare etsem mi diyorum çünkü yol param zaten 400-500 tutacak. İndirimin anlamı olmayacak benim için. Diğer taraftan, bir an önce yapıp kafamdan atmak istiyorum konuyu. Kararsız kaldım. 

Kayış 100-110₺ Civarı

bilyalar 60-70 lira. Tornası 30₺

atf Yağın litresi en iyisi 70₺  4 litre yeterli gelecektir yarım değişimde

Şanzıman filtresi ne kadar bilmiyorum. Skyactiv drive için piyasada filtre olmayabilir. Servisten alınır

karteri tekrar kapamak için sıvı conta lazım. Ucuz bir şey

fren hidroliği 1lt yeterli  40-50₺ En fazla. Feredo

hava filtresi, yağ filtresi servisten alırsınız  toplam 200 tutmaz  polen harici alırsınız 50-100 en kralı

yağı da ünlü markaların uygun kodlusunu alırsınız  en fazla 200₺

bunların işçiliği de tutsun normal bi usta için 300-400

Karşılaştırma sizin. Garanti olayı da vardır sanırım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 saat önce, amirbey :

Kayış ve bilya için verilen fiyat bence iyiymiş.. yerinizde olsam bu bakımları bu fiyatlara aradan çıkarırdım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Montimpex :

Kayış ve bilya için verilen fiyat bence iyiymiş.. yerinizde olsam bu bakımları bu fiyatlara aradan çıkarırdım..

Dışarda bazı şeyleri yaptırdığım usta da fiyatları makul buldu ve serviste yaptırmamı tavsiye etti. Ankara Başayar 2450 TL, Konya Zeki Kaya da 2550 TL fiyat çıkarmıştı. 

Karakterim itibariyle biraz garantici olduğum için sanırım serviste yaptıracağım. 

Fren balatalarını dışarda Ferodo taktırmış, diskleri de torna yaptırmıştım. Çok memnunum. İyi ki de serviste 3 katı para vermedim diye düşünüyorum o konuda. 

Ancak motor, şanzıman söz konusu olduğu için risk almayacağım. Randevumu aldım. İnşallah bi 100 bin km kafamdan silmiş olurum bu konuyu. Fikir beyan eden arkadaşlara teşekkür ederim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar, 

2015 model 2.0 benzinli Mazda 6'ya ait kullanım kılavuzu ve detaylı teknik özellikleri gösteren dokümanları nereden bulabiliriz acaba? Internette araştırdım ama bulamadım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yüzde 20 kış bakım indirimini kaçırmamak için aklımı sürekli kurcalayan ağır bakımları yaptırdım. (kayışlar, gergi, şanzıman filtre ve yağı, fren hidroliği)

5 yılı dolmuş olan aküyü de ölçtürdüm ve beklediğim gibi akü bitik çıktı. Onu da yeniledim. 

Fren balatalarını zaten aracı alır almaz değiştirmiştim. 

N11 indirimlerinden Nokian WRA4 kışlık lastik takımı da almıştım. 

Evet biraz masraf ettim ama inşallah gönül rahatlığıyla bineceğim bir hale geldi araç. 

Servisler hakkında pek olumlu düşünmem ama Ankara Herter'den oldukça memnun ayrıldım. 

IMG-20191214-WA0014.jpg

IMG-20191214-WA0012.jpg

IMG-20191214-WA0013.jpg

IMG-20191214-WA0011.jpg

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Mehmet Özdemir :

büyük bakım olmuş gerçekten. güle güle binin aracınıza

Teşekkür ederim.

Uzun süre binme niyetiyle bu masrafları yaptım. Serviste bujileri de kontrol ettirdim. Gideri var denince onu biraz erteledim. Ufak tefek deri bakımı, direksiyon derisi yenileme gibi işlemleri de elim biraz bollaşınca halletmeyi düşünüyorum. Beni en çok sevindiren, aracın servis geçmişine bakınca, sahibinin söylediklerinin aynısını görmek, hasar kayıtları ile serviste yapılan işlemlerin birebir örtüşmesi oldu. Aracı alırken yaşadığım kuşkular tamamen gitmiş oldu. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun. Tertemiz bakım olmuş ama merak ettim; 1) Şanzuman yağını neden değiştirdiniz? İçiniz rahat olsun diye mi? 2) Mazda 3'te bile zincir olduğunu sanıyorum, 2015 Mazda 6'da değiştirttiğiniz kayışlar triger değildir herhalde?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Devrim Babacan :

Hayırlı olsun. Tertemiz bakım olmuş ama merak ettim; 1) Şanzuman yağını neden değiştirdiniz? İçiniz rahat olsun diye mi? 2) Mazda 3'te bile zincir olduğunu sanıyorum, 2015 Mazda 6'da değiştirttiğiniz kayışlar triger değildir herhalde?

1- Şanzıman yağı ömürlük diyen de var. 100 binde değişmesi iyi olur diyen de. Bakım kitapçığında böyle bir bakım yok. Türkiye'deki servislerde ise 100 bin km'de bu işlem yapılıyor. İş sadece bizdeki servislerde yapılsaydı veya bu işi yaptıran arkadaşlardan olumlu geri dönüşler olmasaydı yaptırmazdım. Ama araştırdığım kadarıyla diğer ülkelerdeki kullanıcılar da 100 binde değiştiriyor yağı. Ki benim aracım 150 bin km olmuş ve henüz yaptırılmamıştı. Çıkan yağın zift gibi olduğunu gözümle görünce çok da kötü bir karar vermediğimi düşündüm. 

2- Ben bundan önce de hep Japon aracı tercih eden birisiyim. Bundaki en önemli etkenlerden birisi triger vs gibi ağır bakımların olmamasıydı. Araçlarım tam otomatik de olunca baskı vs gibi can sıkan sorunlar da yaşanmıyor. Mazda 6 yı alırken de aslında çok araştırdım. Baya okuma yaptım. Bu kayış değişimi denen şey trigerle ilgili değil. V kayışı, klima kayışı, gergi rulman kontrol/değişimi olarak geçiyor. Veya ben öyle biliyorum. Triger zinciri ayrı diye biliyorum. Hatta motor üst kapağı contası değiştiren hemen yanımdaki araçta zinciri gözlerimle (tabi yanlış değerlendirmediysem) gördüm. Evet araçlarımız zincirli ancak değişen şeyler zaten plastik bazlı (veya daha sağlam siyah görünümlü bir malzeme) farklı parçalar. Garanti vs. derdi olmayan kişiler için bu tip bakımların rahatlıkla 150-200 binde bir yapılabileceğini düşünüyorum. Aracımdan çıkan parçalar pek iç açıcı değildi ama benim gibi aşırı hassas olmayan kişileri bir 50 bin km daha götürürdü diye düşünüyorum. Laf arasında ustayla muhabbette öyle konuştuk. 

Netice itibariyle ben iç rahatlığı için yaptırdım ve gerçekten de şu an aracıma bir tık daha fazla ısındım. Özellikle 2015 sonrası Mazda 6 için fazla Türkçe içerik bulamadığından deneyimlerimi paylaşıyorum. 

10 saat önce, tansu87 :

Şanzıman filtresine 2018 yazında 550 lira fiyat çekmişlerdi. Bu kadar da olmaz gerçekten!! 

Bana verdikleri fiyat gayet uygun o zaman. Yanlış mı düşünüyorum? 

• Beğen 4
  • Teşekkürler 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30 dakika önce, amirbey :

Bana verdikleri fiyat gayet uygun o zaman. Yanlış mı düşünüyorum? 

Size verdikleri fiyat çok uygun da servisin böyle yanarlı dönerli olması bıkkınlık getiriyor. Ticari ayıptır bu. Borsa gibi parça fiyatı mı takip edeceğiz biz? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yapılan işlemlere göre fiyatlar indirimden dolayı çok çok iyi bence. Sıradan bir yağ bakımı bile farklı marka yetkili servislerinde 1.500 tl sınırına dayandı, Bakımdan 1.000 tl ye çıkanlar memnun ayrılıyor artık.

Güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, AreY :

Yapılan işlemlere göre fiyatlar indirimden dolayı çok çok iyi bence. Sıradan bir yağ bakımı bile farklı marka yetkili servislerinde 1.500 tl sınırına dayandı, Bakımdan 1.000 tl ye çıkanlar memnun ayrılıyor artık.

Güle güle kullanın.

Teşekkür ederim. Umarım artık sadece yağ filtre vs. değiştirerek uzun süre kullanabilirim.

Yukarıda da yazdığım gibi, sadece bujiler kaldı aklımda. Servis bujilerin bir süre daha gideceğini söyledi. Bir de 200 bin km'de FL 22 soğutma sıvısı değişecek. 

Aracıma yaptırmayı düşündüğüm direksiyon derisi bakımı, deri koltuktaki yanal destekleri eski formuna kavuşturma işi ve birkaç detailing çalışmasını da zamanla burada paylaşmayı düşünüyorum. 

Bir süre daha kullandıktan sonra da uzun bir inceleme yazısı yazmak istiyorum. 

Umarım hali hazırda Mazda 6 kullanan veya almak isteyenlere ışık tutar. Bu forumdan çok istifade ettim ve benim gibi bilgi arayan kişilere benim de katkım olsun istiyorum. 

Tekrar teşekkür ediyorum burada bilgi paylaşan ve özelden yazdıklarıma sabırla yanıt veren arkadaşlara. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• cmrisk
      Yazan: cmrisk
      Merhabalar geçtiğimiz günlerde yeni aldığım aracım (Mazda 6 - 2005) ile kaza yapmıştım. Tanışma bölümüne de olayı detaylı yazmıştım. Öncelikle bu gün itibariyle şunu öğrendim; hatalı ben olduğum için sigorta şirketi masrafları ödemiyor. 

Mecburen ordan burdan çıkma parça bulup toplatacağız. Aracım tanıdığım bir serviste onlar çoğu parçaları temin edebiliyorlar ve hesaplı oluyor. Fakat başımı ağrıtan tek bir parça var. Hava Filtre Kazanı. Mersere sorduğumda 500 TL gibi bir fiyat veriyorlar sadece parça için. Çıkma olarak temin edebileceğim bir yer var mıdır? Veya farklı bir modelin kazanı benim aracıma uyuyor mudur?
      Bu konuda benden daha tecrübeli olanlardan yardımlarını bekliyorum. Teşekkür ederim.
    • Halit ikiz
      Yazan: Halit ikiz
      SAhibinden.com ilan no 198401099 Aralik 2011 sonu trafige cikti en son bakimi aralik 2014 de yapildi 2016 yili sonuna kadar arti garanti yapildi Tum bakimlari Merser Oto'da yapilmistir. Ilk alindiginda Zibart Diamond paketinden yapildi
      http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2016-yili-sonuna-kadar-plusgarantisi-devam-ediyor-198401099/detay
    • mgursoy
      Yazan: mgursoy
      Merhaba değerli üyeler,

Yaklaşık 15 gün önce 2006 model 176.000 km'de Otomatik Mazda 6 aldım. Bundan önceki aracım peugeot 406 SV-BVA idi. Fakat Mazdayı  aldığımdan beri arabadaki performans beni hayal kırıklığına uğratıyor. Araba 130-140 a çıkmak için çok fazla efor sarfedip bağırıyor. Gidişi, sessizliği ve sorunsuzluğunu bir kenara koyacak olursak beni mutlu etmedi. Almadan önce Arabayı mazda başayarda ekspertize soktum. motor, şanzumanında elektrik aksamında ve mekanik kısımlarda herhangi bir problem olmadığını belirttiler. Sadece motor kulağı kırıkmış yaptırdım.

Ayrıca tam gazda araç 3 den 4 e geçerken bazen vuruntu yapıyor. Bundan önceki aracımda sadece şanzuman için 4000 e yakın para harcamıştım. Bu sebeplerden dolayı hiç istemediğim halde  araçtan soğumaya başladım.

Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ederim.

Saygılarımla...

• Yeni Oluştur...