Jump to content

2015 Mazda 6 İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

blackicx
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

12 saat önce, Tarahumara :

Virajda gaza yüklenmiyorsanız neredeyse hiçbir olayı yok g vectoringin.

Araçtan beklentiniz nedir acaba?

Performans mı, ekonomi mi, konfor mu, güvenlik mi? 

Hepsi bir arada olmuyor maalesef. G vectoring olayına çok takılmanızı önermem. Skyactiv şanzımanlar mx5 hariç hepsinde aynı neredeyse. Biraz şans işi sorun yaşanması. 2015 Mazda 3 Power Sense HB benzinli otomatik aracımı 4 yıla (yaklaşık 40.000 km) yakın kullandım. En ufak bir sorunla karşılaşmadım ama bu demek değil ki 2015 Mazda 3 ler kesin sorunsuzdur. 

Bu araçlar rakiplerine göre performans olarak asla üstün araçlar değiller. Ne 3 ne 6, ne benzinli modeli ne de dizeli. Mazda araç kullanmak istiyorsanız özellikle Türkiye şartları göz önünde bulundurulduğunda, garantili ve yüksek donanımlı bir araç bakabilirsiniz. Ben MRCC yok diye Mazda 6 almamıştım mesela 2018 öncesinde. Kişisel tercih tabii ki. Benim için önce güvenlik, ardından konfor/teknoloji en son da performans/yakıt tüketimi geliyor.

Yakıt olarak dizel elbette üstün ama aşırı kilometre yapmıyorsanız çok mantığı yok şahsi kanaatim. Üstelik Mazda'nın dizel konusunda pek başarılı olduğu da söylenemiyor maalesef. Mazda 3 aracımın, aldığımdan sattığım ana kadar ki ortalaması 7.5 l/100 km idi. Mazda 6 nın da 9.2 şimdlilik. %95 şehir içi yakıt tüketimi bunlar.

Mazda yı çok severim 

İlk tanışmam 2011 yılında 323f 94 modelle başladı kedi farlı 

Motor sesi beni benden alıyordu egzozdan ziyade önden geliyordu

Direksiyon hissiyatı iyiydi güven veriyordu

Yol tutuş konfoş muhteşemdi

Şu an kullandığım Cruze nin arka koltuk konforu mazda 323f gibi konforlu değil

Motor sesi de ciğersiz Cruze nın

Araç değiştirmeme epey bir zaman var şimdiden belirtmiştim ilerisi için 

90 lardaki gibi performansıyla alışılmışa meydan okuyan mazda yok ne yazık ki

Ne kadar da Mazda yı sevsemde Peugeot 508 yakıt tüketimi ve performansıyla ve 1.5 dizel ve benzinli motorlarıyla göz dolduruyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 saat önce, M.E.G :

2015 mazda6 kullandım, 2016 mazda3 kullandım hızlı mı evet ama zf ile kıyas edilemez. Vites geçiş esnasında 6500 devirden 4500 e düşüyor mesela o andaki yavaşlığı hissediyorsunuz. Uç noktaları konuşuyorum çoğu kişi hissetmez bile :)

Fark varsa da ben pek hissedemedim, Mazda'da çat çut atıyor vitesleri. Yine de ZF bilmem ama DSG ile hız farkı hemen anlaşılıyor.

DSG'nin müthiş hızı da belli tiplerde, 1.4 Golf 7'deki Passattaki, Scirocco'daki hali gibi. Polo 1.0'deki DSG'den daha hızlı Skydrive örneğin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

https://www.yenimodelarabalar.com/2022-mazda6-boyle-gozukebilir-fiyat-listesi-39903.html

21.04.2021 at 21:21, izmazda :

Herkese merhaba

2014 Mazda 3 Power Sense aracım 150.000 kilometreyi geçti ve değiştirmeyi düşünüyorum.

Eğer gelecekse yeni 3 serisini beklemek veya ikinci el 6 serisi alarak aranıza katılmak fikirlerinde kararsızım.

Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Not 1; 14 Nisan 2019 İzmir Etkinliğinden bu yana araba muhabbetini çok özledim.

Not 2; Karısını değiştiremeyen arabasını değiştirirmiş.

2015-2017 model arası Mazda 6 öneririm 2018 model ve üstünde yüzde 5 daha (2013-2017 tüketim 5.9 2018 ve üstü 6.2 litre) fazla tüketim özellikle şehir dışı da yüzde 10 fazla tüketim (2013-2017 tüketim 4.9 2018 ve üstü 5.4) ve aracın ara hızlanmaları yüzde 4 daha yavaş (2013-2017 0-100: 10.1 sn 2018 model ve üstü 0-100: 10.5 sn)

Bu tür nedenlerle 2015-2017 Mazda 6

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...
16.04.2021 at 22:34, Tarahumara :

Mazda 3 2015 kullanmış birisi olarak kullandığınız 2018 mazda 6 motor sesi mazda 3 le aynı mı yoksa daha gürültülü mü? Yada söyle sorayım mazda 6 nın motor sesi mazda 3 den daha ciğerli mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, speed :

Mazda 3 2015 kullanmış birisi olarak kullandığınız 2018 mazda 6 motor sesi mazda 3 le aynı mı yoksa daha gürültülü mü? Yada söyle sorayım mazda 6 nın motor sesi mazda 3 den daha ciğerli mi?

Radyoda müzik dinlerken sesi 15 den 20 ye yükseltmişsiniz gibi düşünün. Bütün donanımlar, ayni tasarimin biraz büyütülmüş hali gibi.  

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
22.02.2017 at 11:00, M.E.G :

Havalar ısındıkça arabayı daha çok seviyorum... :D 

Bugün havada biraz ısındığı için (-8 derece) 90 km sabit hızda tüketim testi yapayım dedim. 65 km yol boyunca 3 kırmızı ışık, yokuş iniş çıkışlar var. Kış lastiği takılı ve ilk 10 dk motor ısınana kadar yüksek tüketim (11 litreler civarı) olmasına rağmen 4.6 tüketimi rahatlıkla yakaladım. Yaz aylarında 4.0 litrelere kadar düşeceğine eminim. 

Skyactiv sıcakta güzel :D 

IMG_4317.JPG

IMG_4323.JPG

MaşAllah gerçekten şaşırtıcı değerler 4.3 litre yi galiba 77 kmh hızla yakaladınız...

Ah imkanlar olsa ah imkanlar olsa 🥲

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• cmrisk
      Yazan: cmrisk
      Merhabalar geçtiğimiz günlerde yeni aldığım aracım (Mazda 6 - 2005) ile kaza yapmıştım. Tanışma bölümüne de olayı detaylı yazmıştım. Öncelikle bu gün itibariyle şunu öğrendim; hatalı ben olduğum için sigorta şirketi masrafları ödemiyor. 

Mecburen ordan burdan çıkma parça bulup toplatacağız. Aracım tanıdığım bir serviste onlar çoğu parçaları temin edebiliyorlar ve hesaplı oluyor. Fakat başımı ağrıtan tek bir parça var. Hava Filtre Kazanı. Mersere sorduğumda 500 TL gibi bir fiyat veriyorlar sadece parça için. Çıkma olarak temin edebileceğim bir yer var mıdır? Veya farklı bir modelin kazanı benim aracıma uyuyor mudur?
      Bu konuda benden daha tecrübeli olanlardan yardımlarını bekliyorum. Teşekkür ederim.
    • Halit ikiz
      Yazan: Halit ikiz
      SAhibinden.com ilan no 198401099 Aralik 2011 sonu trafige cikti en son bakimi aralik 2014 de yapildi 2016 yili sonuna kadar arti garanti yapildi Tum bakimlari Merser Oto'da yapilmistir. Ilk alindiginda Zibart Diamond paketinden yapildi
      http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2016-yili-sonuna-kadar-plusgarantisi-devam-ediyor-198401099/detay
    • mgursoy
      Yazan: mgursoy
      Merhaba değerli üyeler,

Yaklaşık 15 gün önce 2006 model 176.000 km'de Otomatik Mazda 6 aldım. Bundan önceki aracım peugeot 406 SV-BVA idi. Fakat Mazdayı  aldığımdan beri arabadaki performans beni hayal kırıklığına uğratıyor. Araba 130-140 a çıkmak için çok fazla efor sarfedip bağırıyor. Gidişi, sessizliği ve sorunsuzluğunu bir kenara koyacak olursak beni mutlu etmedi. Almadan önce Arabayı mazda başayarda ekspertize soktum. motor, şanzumanında elektrik aksamında ve mekanik kısımlarda herhangi bir problem olmadığını belirttiler. Sadece motor kulağı kırıkmış yaptırdım.

Ayrıca tam gazda araç 3 den 4 e geçerken bazen vuruntu yapıyor. Bundan önceki aracımda sadece şanzuman için 4000 e yakın para harcamıştım. Bu sebeplerden dolayı hiç istemediğim halde  araçtan soğumaya başladım.

Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ederim.

Saygılarımla...

• Yeni Oluştur...