Jump to content

MazdaClubTR Istanbul Autoshow 2015'te

MazdaClubTR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Anneeee GTR ! :D

Beyler fuardaki Mazda modellerinin tüm detaylı görsellerini burdan bekliyoruz ona göre.Biz gelemedik diye ne bu ya:S

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnsanları beğendirmek zor :D Mazda CX-3 dizel, otomatik, 4x4 geldi ama insanlar benzinli seçeneğini sormuşlar baya :D

Bugün baya bir dolaştık ve yorulduk. Yarın ( yok bugün oluyor artık :D ) biraz izlenimlerimizden bahsederiz ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni mx-5 i dünyanın en gereksiz aracı seçiyorum kötü bile olamaz bence.Mazda standı çok kötü bir yerde araçların dizilimide keza kötü ve sönük,ruh yok tek iyi olan şey servis edilen yiyecek ve içecekler... Hee ayaklarında new balance olan araç başındaki sözde manken kızcağızlardan bahsetmiyorum bile.Yahu arkadaş orası orası dünyanın her tarafından ziyaretçisi olan koskoca bir fuar sizde markayı temsil eden insanlarsınız böyle birşey olmaz diyor ve geçiyorum.

Bu arada yeni cx-3 mantık olarak adındanda anlaşılacağı üzere cx-5 in biraz ufağı olması gerekirdi şahsen bende o gözle bakıyordum,fakat öğrendikki mazda 2 platformunu kullanan cx-3 mazda 2 nin biraz büyüğüymüş komik.Bence bu aracın adı mazda 2 plus olabilirdi yada biraz daha büyük olupta cx-3 adını hakederdi,aracın içide haddinden fazla küçük..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün Istanbul Autoshow 2015'te gerçekten keyifli bir gün geçirdim diyebilirim kendi adıma. Randevulaştığımız ve sürpriz olarak karşılaştığımız arkadaşların hepsinin ortak noktası Mazda standı idi. Gökhan, Foti, Yunus, Ufuk ( Zealot ), Lütfi ve ben randevulaşmıştık. Buna EVO'dan Cem , siteden Serkan da orada eklendi. Bir ara Burçin ile de karşılaştık gezinirken :)

Mazda oldukça geniş bir stand kiralamış ve tercih olarak sadece kırmızı araçları seçmişti. Mazda'yı en güzel gösteren renk olduğunu düşündüğüm için ben şahsen yadırgamadım ama renk çeşitliliğini tercih edenler de aksini düşünebilir. Standın ortasındaki yükseklikte dönen bir Mazda MX-5 ve Mazda CX-3 standı ikiye ayırıyordu. ( Daha önceki arkadaşların da dediği gibi Mazda MX-5'in prototip seviyesine yakın olmasından dolayı içini göremedik ve egzoz çıkışı gibi bazı noktaları garipsedik. Gerçek paketi görüp karar vermek daha doğru olacak)

Karşıdan bakınca bu yüksekliğin solunda Mazda3'ler  ve Mazda MX-5 şase - şanzıman iskeleti, sağda Mazda CX-3, 2015 Mazda 6 ve 2015 Mazda CX-5 bulunuyordu. İşin gerçeği ilginin yoğunluğu sağdaki üçlüye olunca standın diğer ucu biraz üvey evlat muamelesi görüyor gibiydi.

Mazda CX-3'ü özellikle detaylı inceledik. 1.78 civarında bir boyum olduğunu düşündüğümüzde ön koltuğu kendi konforuma göre ayarlayınca arka koltuk diz mesafesinde ön koltuk ile 3-4 cm yer kaldığını, beni sıkıştırmadığını söyleyebilirim. Aracın önceden açıklanan verileri göze alındığında, sınıfının diğer araçları ile karşılaştırıldığında çok dar olduğunu düşünmüyorum. Bence ne çok dar ne çok ferah, olması gereken seviyede bir genişliği var.

Dış görünümü ve teknik özelliklerini kıyasladığınızda sınıfında Istanbul Autoshow 2015'te gerçekten ön plana çıktığını söylersek yalan olmaz. Benim gözümden kaçmadı ise fuarda 1.5 dizel, otomatik ve 4x4 tek araçtı.

Fiyatları da beklenen seviyelerde açıklandığına göre araç temininde sıkıntı yaşanmazsa satış rakamlarını ciddi arttıracağını düşünüyorum. Zaten Mazda yetkililerinin dediğine göre kaporası ödenmiş 400 e yakın araç olduğu düşünülürse
ciddi bir satış hali hazırda yapılmış durumda.

Merak edenler için de son bir detay, araçlar Haziran'ın ortasına doğru bayilere gönderilmeye başlanmış olacak deniliyor.

2015 Mazda 6 ve 2015 Mazda CX-5 e denilecek çok fazla bir şey yok. Dış heybet ve güzelliklerine bir de iç mekan katılınca hepimizin ortak fikri "Bu araba olmuş" şeklinde idi.

Akşam trafiğini çekmemek için geç vakite kadar kaldığımızdan fuarı bir kaç kez turladık dersek yalan olmaz. Özellikle geç saatlerde el ayak çekilince gezmek , hele de Ufuk ile gezmek çok keyifli idi :) Bindiği her aracı ağır testlere tabi tuttuğunu ve bir kısmının bu testlerden geçemediğini söyleyebiliriz :D

Günün önemli anlarından birisi 1.237.000 TL tavsiye edilen satış fiyatı ile dikkat çeken ve  diğer pinti markaların aksine herkese açık olan Maybach'a oturmak, dokunmak idi. İnsan o aracı görünce diğerleri ne diye düşünmüyor değil :)

Aklımdaki en ciddi hayal kırıklığı Citroen Cactus diyebilirim. Hiç fazla yoruma gerek yok. Ne demek istediğimi anlamanız için arka koltuğa oturduğunuzda kapı içindeki vida-somun ikilisini görün derim yeterli olur. Kapıları da 1-2 kere açıp kapatınca gelen sesten zaten anlarsınız hislerimi.

Akşama doğru, gün içinde  bir kaç kez önünden geçmemize rağmen uğramadığımız ama son anda hadi şuna da bakalım dediğimiz Ssyangyong Tivoli bizi şaşırttı gerçekten. Dış görünüş ve iç mekan olarak düşünülecek bir araç yapmışlar.
Bir de isimlerini kolay telafuz edebilsek :)

Premium markaların bir çoğu araçlarına dokundurmuyordu ama dışarıdan gördüğümüz kadarı ile Ferrari - Porsche - Maserati gibi markalar bildiğimiz gibi iken Aston Martin defalarca dönüp bakmamıza sebep oldu. Hele o Lagonda apayrı bir araçtı. Ufuk'un da dediği gibi şöför koltuğu ile aracın burnu arasına bir Polo sığar gibi geldi bize :)

Çala kalem şimdilik bu kadar yazabildim. Resimler ve yorumlar geldikçe yine eklemeler yaparız.

Son olarak davet ve ikramları ile güzel bir gün geçirmemizde katkısı bulunan Mazda Türkiye'ye de teşekkürlerimizi iletelim. İnşallah bu fuar onlar için de güzel bir sürecin başlangıcı olur.

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnsanları beğendirmek zor :D Mazda CX-3 dizel, otomatik, 4x4 geldi ama insanlar benzinli seçeneğini sormuşlar baya :D

Bugün baya bir dolaştık ve yorulduk. Yarın ( yok bugün oluyor artık : :D) biraz izlenimlerimizden bahsederiz ;)

Bugün baya bir dolaştık ve yorulduk. Yarın ( yok bugün oluyor artık : :D) biraz izlenimlerimizden bahsederiz ;

şimdi patron şöyle oluyor mevcut portföy ve hedef kitlede yılllarrrca benzinli müşteri olunca devamında bu tarz şeyler normal bence...herkes senede 30-40.000 km yapmıyor.aslında her ürün ihtiyaca cevap vermeli..hep dizel istenir artık var. onun otomatiği? artık var..ufak motorda ? artık var.....ancak şu da gerçek ki...

--- bunun ne renkleri var ? 

---siyah-beyaz-kırmızı-gri

---mor yok mu? yada lila? 

müşteri olmayanı ister...  :2funny:  :2funny:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hakikaten öyleymiş :D

Dün en çok sorulan diğer soru da " Mazda6'da düşük motor seçeneği var mı ? " idi . O da Mazda yetkilileri tarafından net bir şekilde cevaplandı;

"Şu anda yok ve yakın zamanda bunun için plan da yok" çünkü Mazda Japonya böyle bir araç üretmiyor ve üretmeyi de düşünmüyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün Istanbul Autoshow 2015'te gerçekten keyifli bir gün geçirdim diyebilirim kendi adıma. Randevulaştığımız ve sürpriz olarak karşılaştığımız arkadaşların hepsinin ortak noktası Mazda standı idi. Gökhan, Foti, Yunus, Ufuk ( Zealot ), Lütfi ve ben randevulaşmıştık. Buna EVO'dan Cem , siteden Serkan da orada eklendi. Bir ara Burçin ile de karşılaştık gezinirken :)

Mazda oldukça geniş bir stand kiralamış ve tercih olarak sadece kırmızı araçları seçmişti. Mazda'yı en güzel gösteren renk olduğunu düşündüğüm için ben şahsen yadırgamadım ama renk çeşitliliğini tercih edenler de aksini düşünebilir. Standın ortasındaki yükseklikte dönen bir Mazda MX-5 ve Mazda CX-3 standı ikiye ayırıyordu. ( Daha önceki arkadaşların da dediği gibi Mazda MX-5'in prototip seviyesine yakın olmasından dolayı içini göremedik ve egzoz çıkışı gibi bazı noktaları garipsedik. Gerçek paketi görüp karar vermek daha doğru olacak)

Karşıdan bakınca bu yüksekliğin solunda Mazda3'ler  ve Mazda MX-5 şase - şanzıman iskeleti, sağda Mazda CX-3, 2015 Mazda 6 ve 2015 Mazda CX-5 bulunuyordu. İşin gerçeği ilginin yoğunluğu sağdaki üçlüye olunca standın diğer ucu biraz üvey evlat muamelesi görüyor gibiydi.

Mazda CX-3'ü özellikle detaylı inceledik. 1.78 civarında bir boyum olduğunu düşündüğümüzde ön koltuğu kendi konforuma göre ayarlayınca arka koltuk diz mesafesinde ön koltuk ile 3-4 cm yer kaldığını, beni sıkıştırmadığını söyleyebilirim. Aracın önceden açıklanan verileri göze alındığında, sınıfının diğer araçları ile karşılaştırıldığında çok dar olduğunu düşünmüyorum. Bence ne çok dar ne çok ferah, olması gereken seviyede bir genişliği var.

Dış görünümü ve teknik özelliklerini kıyasladığınızda sınıfında Istanbul Autoshow 2015'te gerçekten ön plana çıktığını söylersek yalan olmaz. Benim gözümden kaçmadı ise fuarda 1.5 dizel, otomatik ve 4x4 tek araçtı.

Fiyatları da beklenen seviyelerde açıklandığına göre araç temininde sıkıntı yaşanmazsa satış rakamlarını ciddi arttıracağını düşünüyorum. Zaten Mazda yetkililerinin dediğine göre kaporası ödenmiş 400 e yakın araç olduğu düşünülürse

ciddi bir satış hali hazırda yapılmış durumda.

Merak edenler için de son bir detay, araçlar Haziran'ın ortasına doğru bayilere gönderilmeye başlanmış olacak deniliyor.

2015 Mazda 6 ve 2015 Mazda CX-5 e denilecek çok fazla bir şey yok. Dış heybet ve güzelliklerine bir de iç mekan katılınca hepimizin ortak fikri "Bu araba olmuş" şeklinde idi.

Akşam trafiğini çekmemek için geç vakite kadar kaldığımızdan fuarı bir kaç kez turladık dersek yalan olmaz. Özellikle geç saatlerde el ayak çekilince gezmek , hele de Ufuk ile gezmek çok keyifli idi :) Bindiği her aracı ağır testlere tabi tuttuğunu ve bir kısmının bu testlerden geçemediğini söyleyebiliriz :D

Günün önemli anlarından birisi 1.237.000 TL tavsiye edilen satış fiyatı ile dikkat çeken ve  diğer pinti markaların aksine herkese açık olan Maybach'a oturmak, dokunmak idi. İnsan o aracı görünce diğerleri ne diye düşünmüyor değil :)

Aklımdaki en ciddi hayal kırıklığı Citroen Cactus diyebilirim. Hiç fazla yoruma gerek yok. Ne demek istediğimi anlamanız için arka koltuğa oturduğunuzda kapı içindeki vida-somun ikilisini görün derim yeterli olur. Kapıları da 1-2 kere açıp kapatınca gelen sesten zaten anlarsınız hislerimi.

Akşama doğru, gün içinde  bir kaç kez önünden geçmemize rağmen uğramadığımız ama son anda hadi şuna da bakalım dediğimiz Ssyangyong Tivoli bizi şaşırttı gerçekten. Dış görünüş ve iç mekan olarak düşünülecek bir araç yapmışlar.

Bir de isimlerini kolay telafuz edebilsek :)

Premium markaların bir çoğu araçlarına dokundurmuyordu ama dışarıdan gördüğümüz kadarı ile Ferrari - Porsche - Maserati gibi markalar bildiğimiz gibi iken Aston Martin defalarca dönüp bakmamıza sebep oldu. Hele o Lagonda apayrı bir araçtı. Ufuk'un da dediği gibi şöför koltuğu ile aracın burnu arasına bir Polo sığar gibi geldi bize :)

Çala kalem şimdilik bu kadar yazabildim. Resimler ve yorumlar geldikçe yine eklemeler yaparız.

Son olarak davet ve ikramları ile güzel bir gün geçirmemizde katkısı bulunan Mazda Türkiye'ye de teşekkürlerimizi iletelim. İnşallah bu fuar onlar için de güzel bir sürecin başlangıcı olur.

Evet Burak abininde söylediği gibi arka diz mesafesi çok iyi 188 boyum olmasına rağmen önde oturan arkadaş kendine göre ayarladı ve dizlerim değemiyordu. Bu arada sergilenen araç Cx-3 4x4 Power paketti. 18" jant ve Çift Usb girişi ve Sd kart girişi dikkatimi çekti , en azından şahsım adına telefonumu şarj edecekken müzik zevkinden fedakarlık yapmayacağım :) Bagaj muadili Nissan Juke'dan daha iyiydi, tasarım konusuna gelince Mazda gerçekten estetik, elit bir tasarıma da sahip. Cx-3 ün ön görünümü, tampon, ön ızgara ve far dizaynı mükemmel..  Ne Mokka, Ne Juke, Ne Cactus yanarım bu sene 800 adet geleceğine yanarım..

şimdi patron şöyle oluyor mevcut portföy ve hedef kitlede yılllarrrca benzinli müşteri olunca devamında bu tarz şeyler normal bence...herkes senede 30-40.000 km yapmıyor.aslında her ürün ihtiyaca cevap vermeli..hep dizel istenir artık var. onun otomatiği? artık var..ufak motorda ? artık var.....ancak şu da gerçek ki...

--- bunun ne renkleri var ? 

---siyah-beyaz-kırmızı-gri

---mor yok mu? yada lila? 

Valla ben heyecandan onları sormayı unuttum :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla ben heyecandan onları sormayı unuttum :D

Son dakikaya kalınca ne soracan ki :D .

Keşke biraz daha erken gelebilseydiniz beraber turlardık. Keyifli de olurdu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni mx-5 i dünyanın en gereksiz aracı seçiyorum kötü bile olamaz bence.Mazda standı çok kötü bir yerde araçların dizilimide keza kötü ve sönük,ruh yok tek iyi olan şey servis edilen yiyecek ve içecekler... Hee ayaklarında new balance olan araç başındaki sözde manken kızcağızlardan bahsetmiyorum bile.Yahu arkadaş orası orası dünyanın her tarafından ziyaretçisi olan koskoca bir fuar sizde markayı temsil eden insanlarsınız böyle birşey olmaz diyor ve geçiyorum.

Bu arada yeni cx-3 mantık olarak adındanda anlaşılacağı üzere cx-5 in biraz ufağı olması gerekirdi şahsen bende o gözle bakıyordum,fakat öğrendikki mazda 2 platformunu kullanan cx-3 mazda 2 nin biraz büyüğüymüş komik.Bence bu aracın adı mazda 2 plus olabilirdi yada biraz daha büyük olupta cx-3 adını hakederdi,aracın içide haddinden fazla küçük..

Hahahah aynen o new balanslı çocuğu bende farkettim ve içimden eleştirmiştim helal :D Mx-5 bencede geri planda kalmış acaba yakın zamanda gelmeyeceğinden mi böyle birşey yaptılar anlamadım.. Cx-3 gibi inceleyebileceğimiz bir tane getirseydiler keşke.. Fuardaki Mx-5 sanırım sağdan direksiyonluydu..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Destan yazdım uçtu be. Bozuk telefon insanın hayatinı bozuyor [emoji17]

O mx5 ilk Üretilen prototiplerden. O Yüzden uzaktan sergilediler. 2016'da o da geliyor. Fiyatı 90'in Altında olabilir. Cezbetmiyor değil :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence fuarın en iyi arabası

TIVOLI G1.6 4X2 M/T MODES    55.450 TL
TIVOLI G1.6 4X2 A/T SPECIAL EDITION   79.450 TL

yılda 10bin km yapıyorsanız tartışmasız  fiyatına göre harika bir araba
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son dakikaya kalınca ne soracan ki :D .

Keşke biraz daha erken gelebilseydiniz beraber turlardık. Keyifli de olurdu.

Zaten dün sizden sonra resmen koşarak gezdik Aykut'la :D fazla gezemedim bi daha gideceğim ama haftasonu değil o kesin :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• mete_2678
      Yazan: mete_2678
      Eşim ışıklarda duran araca takip mesafesini koruyamayip arkadan çarpmış. 5 gün içinde kasko şirketine bildirilmesi gerekiyor. Kasko şirketim Groupama. İzmir'de onerebileceginiz bir yer var mıdır? Sigorta sirketinin söylediği bir yer var bana yakınlık açısından Çiğli de dizayn otomotiv. Görüşleriniz benim icin önemli. Simdiden teşekkür ederim.

• KaraŞahin
      Yazan: KaraŞahin
      Ankarada orjinal yedek parça alabilecegim yer bilen varmı?
    • ozgursarac
      Yazan: ozgursarac
      Mazda 3 2006 Orjinal teyibimi satıyorum Çok temizdir ..Pazarlık yoktur 500tl dir kredi kartı ödeme yapılabilir . teşekkürler

• MazdaClubTR
      Yazan: MazdaClubTR
      Mazda, Istanbul Autoshow'da Yepyeni Mazda CX-3, Mazda’nın efsanevi roadsterı Yeni Mazda MX-5, son teknolojiye sahip atletik sedanı 2015 Mazda 6, SUV segmentinde fark yaratan modeli 2015 Mazda CX-5 ve Mazda’nın en çok satan modeli Mazda 3 ile Japon mühendisliğinin eşsiz örneklerini sunacak.
      Mazda İstanbul Autoshow standının yıldızlarından biri efsanevi roadster Yeni Mazda MX-5 olacak. Mazda’nın ikon haline gelmiş iki kişilik otomobilinin dördüncü nesli olan bu model, Mazda araçlarının mühendislik felsefesi olan sürüş keyfini mükemmel bir şekilde bünyesinde barındırıyor.

Mazda’nın ilk neslinden itibaren MX-5’i tanımlayan Jinba Ittai (“sürücü ve aracın bir olması”) eğlence unsurunu barındırırken en son aktif güvenlik ve bağlantı teknolojisini de bünyesinde barındırıyor.

İlk olarak 1989 yılında piyasaya sürülen MX-5, uygun fiyatlı hafif spor otomobil pazarını anında canlandırdı. 26 yıldan beri kazandığı 200 ödülün ardından efsane halen güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Toplam satış adetleri 1 milyon araca yaklaşırken Mazda, tüm zamanların en çok satan iki kişilik spor otomobili alanında Guinness Dünya Rekorunu elinde bulunduruyor.

Mazda’nın en son modeli Yepyeni Mazda CX-3’de fuarın bir diğer önemli yıldızı olacak. KODO tasarımının en zengin tekrarı niteliğinde olan Yepyeni Mazda CX-3, MZD Connect ve tüm güvenlik özelliklerine sahip. Güç aktarım mekanizması olarak AWD, FWD, Benzin, Dizel, manüel ve otomatik vites seçenekleri içerisinde 1.5 motor, dizel, otomatik ve 4x4 seçeneklerine sahip versiyonu otomobil severler tarafından büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Kompakt crossover Mazda CX-3, benzersiz ve şık Kodo tasarımı ile yenilikçi ve ödüllü SKYACTIV Teknolojisini, yaşam tarzınıza uyacak şekilde konfor ve kullanışlılık ile birleştiriyor. SKYACTIV Teknolojileri sayesinde, otomobilin olağanüstü performansından ödün vermeksizin yakıt verimliliği ve düşük emisyon değerleri sunuluyor. Yenilikçi MZD-Connect ile tüm müzik, telefon, uydu navigasyon ve otomobil ayarlarının kontrolü parmaklarınızın ucunda yer alıyor.

Yıldız modellerimiz Yepyeni Mazda CX-3 ve Yeni Mazda MX-5’in yanısıra Mazda ustalığının ve teknik uzmanlığının en iyi öğelerine sahip gelişmiş teknoloji ve olağanüstü yakıt ekonomisi sunan sedan modelimiz Mazda6 2015 ve Mazda’nın SUV sınıfındaki beğenilen aracı Mazda CX-5 2015’de fuarda sergilenen diğer önemli modellerimiz olacak. Mazda3 ile beraber SKYACTIV TEKNOLOJİSİ ve KODO tasarımının potansiyelinden tam olarak yararlanan bütün yeni nesil modellerimiz, “sürüş keyfini” yeni bir seviyeye taşımayı amaçlıyor.

Mazda, Türkiye’de sergileyeceği modelleri Yepyeni Mazda CX-3, Mazda’nın yeni roadsterı MX-5, son teknolojiye sahip atletik sedanı 2015 Mazda6, SUV segmentinde fark yaratan modeli 2015 Mazda CX-5 ve Mazda’nın en çok satan modeli Mazda3 ile Auto Show’da Japon mühendisliğinin eşsiz örneklerini sunacak.

• MazdaClubTR
      Yazan: MazdaClubTR
      Mazda, 22-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında TÜYAP'ta gerçekleştirilecek Istanbul AutoShow'da gövde gösterisine hazırlanıyor.
      .Mazda Türkiye yetkililerinden aldığımız bilgiye göre Mazda bu fuarda üçü Türkiye'de ilk defa olmak üzere 6 araç sergileyecek.
      Yeni Mazda CX-3, Yeni Mazda MX-5 , Yeni Mazda2, 2015 Mazda6 , 2015 Mazda CX-5, Mazda3 olacağı bildirilen araçların içerisinde en çok ilginin Mazda MX-5 ve Mazda CX-3 e gösterileceğini tahmin etmek zor değil.
      Satışa sürülmesi şimdilik planlanmayan Yeni Mazda2'nin ise sadece fuarda sergilenmek için getirtileceği bildirildi.

• Yeni Oluştur...