Jump to content

Araç İçi Kamera Sistemleri

S.Halilduru
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Veli, bu videoları çektikten sonra gönderebileceğimiz bir birim var mı ?

Dilekçe ile birlikte trafik şubeye görüntüleri teslim ederseniz mutlaka buna istinaden ceza uygulanır, uygulanmak zorunda zaten...

Ama; ortada ciddi bir trafik suçunun işlenmiş olması gerekli... Yoksa; sağa sinyal vermeden şerit değiştirdi, kornası havalıydı gibi şikayetlerle kendi konumunuzu karşı taraf için hafifletmiş olursunuz...

Tarihi ve saatiyle birlikte netleştirdikten sonra dilekçe ile başvurabilirsiniz... Dilekçenizde neticeden bilgi verilmesini de isterseniz ballı börek olur... Sonuç size yazı ile bildirilir...

Başvurabileceğiniz merciiler; İlçelerde Kaymakamlık/İlçe emniyet müdürlükleri, İl merkezlerinde ise; Valilikler ve İl Emniyet müdürlükleri...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu durumda;

* Emniyet Şeriti ihlali

* Sürekli makas atarak ilerleme ve trafiği tehlikeye atmak

bunlara dahil mi peki ?

Makas ile size, şerit ihlali ile topluma potansiyel tehlike oluşturuyorsa mutlaka... Ben olsam örneğin, bu görüntüler önüme geldiğinde kendimi o vatandaşın yerine koyarım öyle işlem yaparım... Ki; genelde görevimi bu şekilde yapıyorum...

Aniden önümde durdu, direksiyon başında telefonla konuşuyor, sinyal vermiyor gibi suçlamalar ise hafif kalır... (normalde kalmaması gerekiyor ama burası Türkiye)

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dediğin gibi o kadarına zaten alıştık. O kavşaklarda duran memurların alanına giriyor :)

En önemlisini unutuyordum bak...

:sopa:

Aracın plakası net olarak okunması ve sorgusu yapıldığında görüntüdeki araç ile eşleşmesi şart !!

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu işinde suyunu çıkarırlar. Sen resim çekeceksin adam diyecek ki bu photoshop. Veya birine gıcık gidiyorsun yapıştır aracını emniyet şeridine yolla :)

Burası Türkiye olunca bu taraftan düşünen daha çok olur :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O yüzden video daha etkin olur ama eminim emniyette fotoğrafın photoshop olup olmadığını anlayan bir yazılım vardır çünkü bildiğim kadarı ile bu oldukça kolay.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu işinde suyunu çıkarırlar. Sen resim çekeceksin adam diyecek ki bu photoshop. Veya birine gıcık gidiyorsun yapıştır aracını emniyet şeridine yolla :)

Burası Türkiye olunca bu taraftan düşünen daha çok olur :)

O yüzden video daha etkin olur ama eminim emniyette fotoğrafın photoshop olup olmadığını anlayan bir yazılım vardır çünkü bildiğim kadarı ile bu oldukça kolay.

Fotoğrafı zaten kabul etmeyebilirler, çünki dediğiniz gibi şaibeye açık bir alan. Ama görüntü ile şaşmaz ceza alır hanzolar...

Ama şu da var; karşı taraf hem hanzo hem de uyanık ise bu konularda, itiraz ederse mahkemeden iptal kararı da çıkabilir...

Delillerin resmi kaynaklardan toplanmaması bakımından... Burası Türkiye...

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kısacası alacaksak bu sistemi kendi keyfimiz için alacağız , hani olurda yolda ilginç birşey yakalarsak kaydetmiş olalım diye :D Hani olur ya yolda bir uzaylı çıkar karşımıza :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kısacası alacaksak bu sistemi kendi keyfimiz için alacağız , hani olurda yolda ilginç birşey yakalarsak kaydetmiş olalım diye :DHani olur ya yolda bir uzaylı çıkar karşımıza :D

İyi ya işte; kamera önünde taşlarsın sen de...

:2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaklaşık olarak yirmi yıldan fazladır araç kullanırım, keşke kamera olsaydı dedirtecek bir enstantaneye de rastlamadım...

Nasip.

Allah da rastlatmasın, kazasız belasız cümlemiz :nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim bu ay zor ama planlıyorum. Savaş sanırım satıcı ile irtibata geçecekti fiyat ve ne kadar geçerli olduğu ile alakalı. eBay kısmı en kolayı parayı öde bekle gelsin. Yapabilirsek Türkiye'den almaya çalışırız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rusya'da adim basi satiliyor camcorder lar. 40-200 usd arasinda degisiyor fiyatlari kalitesine gore. 1 yil kadar once alip kullandim ben ancak ortada kablo kirliligi canimi sikti. Daha pratik bir cozum buldum. Kullandigim HTC Desire HD (android)  smartfon a uygun car dock aldim. Android marketten de ucretsiz olan "DailyRoads" uygulamasini indirdim. Full HD kalitede hiz ve GPS koordinatlarina kadar anlik olarak yolu kaydediyorum istedigimde. Smartfon kullananlara siddetle tavsiye ediyorum ! :) Benzer tarzda cok uygulama var. Ornegin "Autoguard".. cok daha profesyonel. G sensor sayesinde belirlediginiz sarsilma siddetine gore "kaza" olarak algilayip ambulansi ariyor.Hatta belirlediginiz bir numarayi hem arayip hem de sms gondererek kaza gecirdiginizi bildiriyor. Bunlari gordukten sonra guya en pahali, en kral camcorder a bile 1 kurus vermemeyi dusunup kendime aldigim camcorder i da kayinpederime hediye ettim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burak abi, ne için almayı planlıyorsun?

Benim de hoşuma gitti ama ne amaçla kullanırım bilemedim, bir hevesle alıp torpidoda dursun da istemem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında temel olarak bazı seyahatlerimizde yolu çekmeyi planlıyorum, Karadeniz felan tarafına gidince çok yararlı oluyor. Bir nevi anı olarak saklamak istiyorum video veya fotoğrafları anlayacağın ama arada bu trafik canavarlarını da teşhis ve teşhire faydası dokunur diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonuç olarak Burak'ın dediği gibi şeylerin yanı sıra, birazcıkta hoby aslında. Kendim adıma araçla uğraşmaktan, ilave birşeyler almaktan, araştırmaktan zevk alıyorum. Dediğiniz gibide olabilir alırız 5-6 ay sonra torpidonun gözüne atıp bir daha yüzünede bakmayabiliriz.

Ama bu gündelik hayatımızda herşeyde olmuyormu zaten. Örneğin çok beğenip aldığımız bir gömleği, aradan belki biraz süre geçtikten sonra. Kendi kendimize uleyn bu gömleği ben nasıl beğenipte almışım diyerek bir kenara kaldırdığımız hiç olmuyormu ?

O yüzden maksat zevk almak. Yeri geliyor nerelere ne paralar harcıyoruz. Tabi bahsi geçen bütçe rakamlarının abuk sabuk  olmadığı sürece bu dediğim. Sonuçta para da kolay kazanılmıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...