Jump to content

Araç İçi Kamera Sistemleri

S.Halilduru
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Burak abi, ne için almayı planlıyorsun?

Benim de hoşuma gitti ama ne amaçla kullanırım bilemedim, bir hevesle alıp torpidoda dursun da istemem.

-Allah korusun bir kaza durumunda hakli haksizi gorme sansiniz olur.

-Ornegin onunuzde direkt fren yapan bir araca carptiginizda direkt suclu olmadiginizi ispat eder.

-Caninizi sikan , trafigi tehlikeye atan arac suruculerini elinizde kanit olarak sikayet etme sansiniz olur.

-Gozunuzun onunde meydana gelen kazalari trafik polisine gostererek gercek hataliyi belirlemis olur,tesekkur ve dua alirsiniz :)

Yukarida saydigim maddeler disinda benim ozellikle kullanma sebebim yayalar ve motosikletler ile Allah korusun basima acacagi dertleri kanitlamak. İsimi kolaylastiran kaydettigim videolardan 2 ornek vereyim.

1- Hiz siniri 100 km olan yolda elinde manuel radar ile bir polis direkt yola atlayip beni durdurdu ve hizimin sinirin ustunde oldugunu soyleyip elindeki radarin yakaladigi 129 km hizi gosterdi. Aninda kaydettigim videodan polisin beni yakaladigi noktadaki hizimi gosterdim ve de elindeki aletin yanlis oldugunu iddia edip daha kelime dahi etmeden yoluma devam ettim! :)

2- Bu kez sucluydum! :) sadece sola donecek araclarin kullanmasi gereken en sol seritten ilerlerim kurnazlik edip ve de duz devam edecegim icin kirmizi isikta mecburen durup arkamdaki araclarin sola donmesini engelledim.Bu sirada onumde benimle ayni hatayi yapan bir arac daha vardi ve hemen trafik isiginin yaninda oldukca rutbeli bir trafik polisi bizi izliyordu.yesil yaninca onceki araci durdurmadi bile direkt beni yakaladi. Video kaydettigimi belirterek " sanirim yabanci oldugum icin bana ayri muamele yapiyorsunuz, sucumu kabul ediyorum ancak ceza tutanagina ayrim yaptiginizi belirtip bunu kanitlayacak video kaydettigimi de eklemediginiz surece tutanagi imzalamayacagim!" dedim. Cevap " bir dahaki sefere daha dikkatli olun, iyi yolculuklar" oldu :)

sanirim camcorder ve turevlerinin gercekten ise yaradigini anlamissinizdir :) Bu arada , Rusya'da Eski Baskan Medvedev'in emri uzerine trafik polisi durdurdugu andan itibaren goruntu ve ses kaydi yapmak yasallasti.Amac rusveti engellemekti ve gercekten coooook ise yaradi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emre Paylaşmıştı :) Mesala böyle birleye tanık olabiliriz

hahahaha ))) bunu maddeler arasina eklemeyi unutmustum ! Buyurun iste Moskova sokaklarinda neredeyse hergun karsilastigimiz bir manzara.Bunda birsey yok yine.. ben 10 metre onumde birbirinin ayaklarina sikan adamlar gordum.Onlari ezmeden nasil kactim ordan ben de bilmiyorum )) demek ki neymis ,aninda ulasacagimiz bir nokta da baseball sopasi tasiyacakmisiz ! )) ne yalan soyleyeyim tasiyorum ))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hahahaha ))) bunu maddeler arasina eklemeyi unutmustum ! Buyurun iste Moskova sokaklarinda neredeyse hergun karsilastigimiz bir manzara.Bunda birsey yok yine.. ben 10 metre onumde birbirinin ayaklarina sikan adamlar gordum.Onlari ezmeden nasil kactim ordan ben de bilmiyorum )) demek ki neymis ,aninda ulasacagimiz bir nokta da baseball sopasi tasiyacakmisiz ! )) ne yalan soyleyeyim tasiyorum ))

Valla baseball sopası ile haklıyken haksız duruma düşmeniz büyük ihtimaldir... Bu yüzden ben hep biber gazını savunmuşumdur...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla baseball sopası ile haklıyken haksız duruma düşmeniz büyük ihtimaldir... Bu yüzden ben hep biber gazını savunmuşumdur...

;)

Biber gazını arabaya koyma konusunda endişelerim var üstadım, ya basınçlı kutu patlarsa diye.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

baseball sopasi adam dovmek icin degil Moskova'da. Caninizi sikan surucu elde sopayi gorunce zaten arabaya kilitliyor kendini. Sopa ; far, on cam , kapilar..neresi denk gelirse artik yamultmak kirmak icin )))) burada adamlar birbirine yol vermemek icin metrelerce aynalari birbirine vurarak en sonunda da one gecen popodan itilerek dovuluyor )) cunku kavga icin arabadan indiginde direkt makinaya sarilmasi mumkun adamin tereddut bile etmeden. cok riskli cok ))

Bu arada, Rusya'da bir grup turemis. Usulsuz park edenlerin (ozellikle yaya gecitlerini kapatan) araclarinin on camina kolay kolay camdan cikmayan ve de on cami komple kaplayan  dev sticker lar yapistiriyorlar.Ustunde de " ben insan haklarini hice sayan okuzun tekiyim" gibisinden mesajlar yaziyor ! )) Turkiye'ye de lazim bu tip bir grup :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

baseball sopasi adam dovmek icin degil Moskova'da. Caninizi sikan surucu elde sopayi gorunce zaten arabaya kilitliyor kendini. Sopa ; far, on cam , kapilar..neresi denk gelirse artik yamultmak kirmak icin )))) burada adamlar birbirine yol vermemek icin metrelerce aynalari birbirine vurarak en sonunda da one gecen popodan itilerek dovuluyor )) cunku kavga icin arabadan indiginde direkt makinaya sarilmasi mumkun adamin tereddut bile etmeden. cok riskli cok ))

Bu arada, Rusya'da bir grup turemis. Usulsuz park edenlerin (ozellikle yaya gecitlerini kapatan) araclarinin on camina kolay kolay camdan cikmayan ve de on cami komple kaplayan  dev sticker lar yapistiriyorlar.Ustunde de " ben insan haklarini hice sayan okuzun tekiyim" gibisinden mesajlar yaziyor ! )) Turkiye'ye de lazim bu tip bir grup :)

buda sosyal medyada iyiymiş :)) tabi etiket daha etkili :)

http://www.petapixel.com/2012/05/29/new-app-uses-photo-sharing-to-shame-parking-douches/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biber gazını arabaya koyma konusunda endişelerim var üstadım, ya basınçlı kutu patlarsa diye.

Direkt güneş ışığında kalmazsa patlama ihtimali çok çok düşük kalır...

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Direkt güneş ışığında kalmazsa patlama ihtimali çok çok düşük kalır...

:nazar:

Biber kazı zaten sıvı gibi bişey oluyor bekleye bekleye, fıs yani

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bu cihazı cama taktık diyelim. Çihaz elektrik gücünü, çakmaklığa giren adaptörüyle oradan alıyor olsa gerek.

Peki bu durumda ön tarafta ortadan sarkan bir kablo görüntüsü olacak. Kablo görüntüsünün olmasını istemiyorsak nasıl olacak. En yakın sürücü-harita okuma aydınlatması var oradan enerji

alınabilinirmi ?

Enerjinin buradan alındığı taktirde, kablonun ucundaki çakmaklığa giren adaptör başlığı ne olacak. Adaptör başlığı olmadan bağlanabiliyormu ?

Yoksa kabloyu, tavan lambasının oradan tavan döşemesinin altına sokup, ön direktenmi,orta direktenmi bir şekilde zemine indirip, orta kol dayama bölümünde bulunan çakmaklığa ulaşarakmı yapılması mantıklı. Bu durumda kablonun uzunluğu yetmeyecektir yama yapılması gerekecektir.

Sonuç itibari ile bu işlemde, kablo görülmemesi için en basit yöntem nedir ?

Teşekkürler şimdiden arkadaşlar ilgilerinize :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tavan lambasına + uc geliyordur. Şase de oralardan bir yerden alırlar bana göre olur.

Olmazsa en yakın elektrik alınacak noktaya kadar tavan içinden kabloyu taşımak. Ama ben hiç uğraşmam kablo gözüksün direk çakmağa takarım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tavan lambasına + uc geliyordur. Şase de oralardan bir yerden alırlar bana göre olur.

Olmazsa en yakın elektrik alınacak noktaya kadar tavan içinden kabloyu taşımak. Ama ben hiç uğraşmam kablo gözüksün direk çakmağa takarım :)

Yok kablo olayı bende takıntı derecesinde. Evde olsun, işyerinde masamda olsun kablo görünmemesi için elimden geleni yapıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...