Jump to content

Araç İçi Kamera Sistemleri

S.Halilduru
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Abi hayırlı osun. kazasız sürüşler, eğlenceli kayıtlar :)

ben de duşunuyorum almayı bundan. cep telefonu aparatı ile denemiştim çok eğlenceli gerçekten de. aliexpress e bakıyorum şimdi.

iyi forumlar . ;)

Eyvallah kardeşim teşekkür ederim. Allah daha iyilerini hepinize nasip etsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Araç içi kameranın kaydettiği bir kaza videosu. Çok yakın zamanda olan bir kaza. Forumdonanım haberde daha dün açılmış bir konu. Kamera sahibi araç sürücüsü, konu açmış. Bu kamera kayıtlarında, çarpan aracın plakası gözüküyor. Kaza anı videosu da gözüküyor.  Ne yapmalıyım, emniyete nasıl ulaştırmalıyım diye sormuş.

Umarım hiç birimiz ne böyle bir kaza geçiririz. Nede böyle bir kazaya tanık oluruz. Allah hepimizi kazadan, beladan korusun inşallah.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oXk2n1NDA3E

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen gün, yeni yapılmış duble yolda, ortadaki logar kapaklarına bakım yapılıyor, hepsi sol şeritte ama aynı hizada değil, yoldaki ilk kapağın arkasında bakım aracı var, onun önüne şu trafik işaretlerinden koymuşlar. Orayı geçtikten sonra başka bir uyarı olmadığından, önümdeki aracı solladım ve birden karşıma açık logarlar çıktı, bir tanesini arabanın altına ortalayarak geçtim, ikincisinde yandaki araç adeta kaldırıma kadar yanaştı 1,5 şeride iki araç sığdık, üçüncüsü ortaya yakındı, solundan milimle kurtararak geçebildim. Şikayet edeceğim ama elimde hiç bir kanıt yok.

O nedenle bir ön kamera istiyorum. Arabamda android multimedya navigasyon sistemi var, 1,5 TBlık harici bir disk de bağlı. Bu cihaza bağlayabileceğim bir ön kamera tavsiyesi verebilecek olan var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...

abi hortlatıyım konuyu vee soruyorum ucuz kaliteli çekim yapan bi alet alıcam ben de artık paronayak oldum ya almak istiyorum yakında uzun yolada çıkılcak o yuzden kullandıgınız aletler varsa memnunsanız yazabilir misiniz rica etsem ??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben çok uzun süredir kullanıyorum. Gündüz çekimleri beklentimin üzerinde çıktı. Ama aynı şeyi gece çekimleri için söyleyemeyeceğim. Gece çekimlerinde aydınlatmanın yetersiz olduğu yerlerde. Gece yağan yağmurlu, ıslak zeminlerde. Tuhaf yansımalar, renk karışmaları oluyor. Neye benziyor bu durum, ıslak asfalta mazot dökülünce değişik renkler oluşur. Bunun hesap renk karışmaları oluyor.

Ama dediğim gibi yağmurlu ve yetersiz aydınlatmanın olduğu zamanlarda oluyor. Onun haricinde ki cihazın performansından memnunum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi sizin alette pek bi pahalı ya şu zamanda :) ama bakalım belliki siz memnunsunuz neden olmasın belki alabılırım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bi de abi nasıl oluyor yanı bagladınız aletı taktınız cama ve bıraktınız mı hep çekim mi yapıyor siz hiç dokunmuyor musunuz. yoksa arabaya binince açılması için düğmesine mi basıyorsunuz siz gidene kadar çekiyor sonra kayıdı durduruyo musunuz? biraz açıklar mısınız ? bi de ne kdarlık hafıza kartıyla kullanıyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu kayıtların mahkemede vs. bir hükmü var mı?

ikincisi; takarsak söküp eve mi götürecez her seferinde?

geçen gün ankkara'da ankamall'un park yerinde hemen önümüzdeki polo'nun arka camını kırmış içinden bir şeyler almışlardı ki çok işlek bir yerdir. şimdi bunu çalacaz diye arabaya cihazın fiyatından büyük zarar vermesinler?

tırsmaya başladım iyice

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ses getirebilecek olaylarda mahkeme dikkate alır, ayrıca trafik kazası görüntüsü varsa, trafik polisi gelir bakar ve rapor tanzim etmekte faydalanır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bi de abi nasıl oluyor yanı bagladınız aletı taktınız cama ve bıraktınız mı hep çekim mi yapıyor siz hiç dokunmuyor musunuz. yoksa arabaya binince açılması için düğmesine mi basıyorsunuz siz gidene kadar çekiyor sonra kayıdı durduruyo musunuz? biraz açıklar mısınız ? bi de ne kdarlık hafıza kartıyla kullanıyorsunuz?

Kontağı açtığınız anda kaydetmeye başlıyor. Kontağı kapattıktan yaklaşık 1 dakika sonra kendisi otomatik kapanıyor. Kayıt dosyaları olarak tek bir video dosyası değil. 2,5-3 dakikalık tam süreyi hatırlamıyorum. Bu sürelere sahip video dosyaları oluşturuyor. Menüden zaten bu süreyi ayarlayabiliyorsun.

Cihaz 32 gb'ta kadar destekliyor. Bende 8 gb lık bir hafıza kartı var. Kayıt sistemi mantığı nasıl. Belirlediğin sürelerde video dosyalarını kaydetiyor. Kartta yer kalmayınca ilk eski video kaydını silip, onun yerine kaydetiyor.

Çift kamera var bende birde arkayı sürekli çekiyor. A ve B klasörleri var. Ön kayıt videosu ayrı bir klasörün altında. Arka kayıt videosu ayrı bir klasörde tutuyor.

Bu arada cihazın gece çekim ayarları vs. muhakkak vardır. Ama hiç doğru dürüst kurcalama fırsatım olmadı. Belki gece çekiminde ki şikayetim bile olmayacak ama.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tarihine bakmadım ama BİM'e geliyor cihaz, fiyatı da uygun... Hafızam beni yamultmuyorsa; 50 Lira

Vallahi ben nettin aldın 40 küsür tl, kargo bedava. Gece görüş vs gayet memnunum.  :egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...