Jump to content

Araç İçi Kamera Sistemleri

S.Halilduru
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yarın A101'lere araç içi kamera geliyor, boş vakitte uğrayıp inceleyeceğim. Gerçi fiyatı pek uygun değil ama beğenirsem alabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yarın A101'lere araç içi kamera geliyor, boş vakitte uğrayıp inceleyeceğim. Gerçi fiyatı pek uygun değil ama beğenirsem alabilirim.

Kısa süre de paylaşır mısın, işe yararsa yurt dışıyla uğraşmayalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Benim Çin işi kameraya, dün takılan sürpriz görüntüler. Kameraya ne oldu bilmiyorum, çekim kalitesi çok düştü. Farklı bir kart takıp deneyeceğim birde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sendeki sürprizlee hafif kalır benimkiler yanında :D senin kamera ses kaydı yapmıyor mu?

ben kendi telimi kullanmayı düşünüyorum kamera olarak :D motorola razor xt 910, full hd

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim Çin işi kameraya, dün takılan sürpriz görüntüler. Kameraya ne oldu bilmiyorum, çekim kalitesi çok düştü. Farklı bir kart takıp deneyeceğim birde.

İlhan Abi önceki videolarda görüntü çok daha kaliteliydi. Mercek, lens güneşten etkilenmiş olabilir mi? 1. karşılaştığın durum çok vahim gerçekten. 2.'sinde ise senin dalgınlığını, Mazda3'ün direksiyon tepkime hızı kapatmış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sendeki sürprizlee hafif kalır benimkiler yanında :D senin kamera ses kaydı yapmıyor mu?

ben kendi telimi kullanmayı düşünüyorum kamera olarak :D motorola razor xt 910, full hd

Ses kaydı var ama ben devre dışı bıraktım. İçerideki konuşma, radyo ve yol sesini kaydetmesi benim için lüzumsuz. Gürültü kirliliğinden başka bir şey değil, videoda.

Sürprizlere gelince evet kişiden kişiye değişir. Nasıl kişinin sürüş sürüş şekli değişken ise. Kişiler için sürprizlerde değişkendir. O viraja kontrolsüz ve çok hızlı girseydim,  çok büyük sürpriz olurdu sanırım.

İlhan Abi önceki videolarda görüntü çok daha kaliteliydi. Mercek, lens güneşten etkilenmiş olabilir mi? 1. karşılaştığın durum çok vahim gerçekten. 2.'sinde ise senin dalgınlığını, Mazda3'ün direksiyon tepkime hızı kapatmış.

Mehmet'çim bende anlamadım, bir şeyler oldu bu kameraya da, ne oldu bilmiyorum. Senin de dediğin gibi ilk zamanlar ki görüntüler çok daha iyiydi.

Köpek olayında, sağ tarafta ki tır yola çıkar mı filan diye bakarken oldu. Yine senin de dediğin gibi, kesinlikle ve kesinlikle guzunun direksiyon tepkisi sayesinde bu hamleyi yaptım. Guzunun direksiyon tepkimesine bayılıyorum zaten. Şirkete yeni Citroen C-5'ler aldık, direksiyonunda boşluk varmış gibi geliyor bana. Yani tepkime gecikmeli oluyormuş gibi biz sürüş izlenimi veriyor. O yüzden yol tutuşu, ve direksiyon hissiyatı konusunda bizim guzuların maşallahı var. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"de" birleşik "da" ayrı yazılmalı :D Takıntılıyım ne yapayım :D

Kameranın çözünürlük ayarlarına bir şey olmuş İlhan sanki, Windows'da çektiğin eski ve yeni videoların özelliklerine girip çözünürlüklerini karşılaştırabilir misin ? Fark var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Format derken çözünürlüğü kasdediyorsun değil mi ? Çözünürlük kaç görünüyor dosyalarda ?

Evet orada kullandığım terim yanlış olmuş.

1280x720 çözünürlük.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki o ham dosyalarda da görüntü bu şekilde mi ? Eğer orada daha kaliteliyse belki YouTube çözünürlüğü düşürüyordur da aklıma gelenlerden.

Yok değilse bende başka yanıt kalmadı :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi youtube ile ilgisi yok. Karttan alıp bilgisayara aktardığımda da, görüntü aynı bu şekilde. İlk zamanlar gece çekimlerinde ve ıslak zeminlerde bu renk tuhaflığını yapıyordu. Şimdi tüm çekimlerde yapıyor. Aklıma birde resetlemek geliyor cihazı. Tamamen fabrika ayarlarına dönsün bakalım. Ama zor bela çinceden, ingilizce menüye geçmiştim. Artık 2 saat ararım yine dil seçimini :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha önceden kaliteli çekiyorsa 2 ihtimal var ya kayıt kalite ayarı değişti (çözünürlük ayarından başka birde "video kalite" ayarı olması lazım). Diğer bir ihtimal ise önde çekim yapan lens kirlenmiştir. Gözlük beziyle vs. temizlemek yeterli olur.

Ama örnek videoya bakarsak muhtemelen "video kalite ayarı" "düşük" olarak seçilmiş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

NOT:ÜRÜN GERÇEKTİR...

http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_67201.html

KAMERA HAKKINDA HER ŞEY
http://forum.donanimhaber.com/m_103408149/f_//tm.htm#103408149

normalde 50 dolar altı bulunmuyor.
ürünü sepete ekleyip

kod yerine
G1WCTURKEY 

yazın vee ürün 40 dolar.....

LanaLZ.jpg

PqrqgO.jpg

qYWYrd.jpg

MEvEr1.jpg

QA7A9y.jpg

b5G5WZ.jpg

d5G5RD.jpg

ful hd görüntü+kapasitör+f-p ürünü+net gece ve gündüz çekimleri+sürekli kayıt/döngüsel kayıt+yazılım güncelelyebilme.....

Aynaya bağlamak için şu aparatı ekstra almalısınız
http://www.gearbest.com/car-gadgets/pp_68511.html

GECE ÇEKİM..

<span style="color:rgb(102,102,102);font-family:Tahoma, sans-serif;font-size:12px;background-color:rgb(248,248,248)=>UYARI:  Stoklarda şu an yokmuş ama kısa sürede gelecekmiş yani 3-4 günlük gecikme galiba şimdiden sipariş verebilirsiniz. İkincisi de stokalr çabuk bitiyor haberiniz olsun. doların ateşinin kesilmemesi ve bu fiyat bence kaçmaz..

Not: Alıntıdır.

G1W-C Gündüz çekim testi 720p 60fps

https://youtu.be/JQWvU_qEKT0

1080p 30fps çekimi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Full Hd kalitede çekim yapma durumu çok gerçekçi olmayabilir. Araç kameralarının çoğu Çin işi. Bende satın almıştım Full Hd diye. Ama maalesef öyle çıkmadı. Sonradan öğrendim ki piyasada bu şekilde satılanların bir çoğu bu şekildeymiş.

Paylaştığınız ürüne gelince bence çok büyük, ön camda gözü yoracağını düşünüyorum. Daha ufak ve slim ürünlerin tercih edilmesi daha mantıklı.

Paylaşım için teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan bey, ben ayna koluna bağlama aparatıyla monte ettim. Görüş açımı engellemiyor, resimlerde görünenin aksine bana da çok kompakt, küçük geldi gözüme. 720p çekimi kalitesiz, 1080p ise ondan daha kaliteli, plakalar aşağı yukarı 10 m. mesafeye kadar okunabiliyor. Fiyatına göre en iyi ürünlerden birisi bence.

Bu da 1080p çekimi 

Ekleme: Bir de bu kameranın replikaları da var. Onların görüntü kaliteleri kötü oluyor. O nedenle kullanıcıların onayladığı alıcılardan almak lazım. Bir tanesi de bestgear.com 

GYyPZr.jpg

Bakış açımdan görünüşü

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben kendi aracımda aşağıdaki 2 kamerayı ön ve arka camlarda kullanıyorum. her iki kamera da 170 derece görüş açısıyla full hd 60 hz çekim yapabiliyor.

yapacağınız elektrik tesisatı ile(ister akü koruma modülüyle aküye bağlayın, ister benim yaptığım gibi her iki kamerayı power bank a bağlayın) park halindeyken de güvenlik kamerası olarak (araçta herhangi bir titreşim olduğunda hareket sensörleriyle çekim yapmaya başlıyorlar - araca vurup kaçan yada park yerinden çıkarken tamponlara sürtenleri tespit etmek için -) kullanabilirsiniz.

http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_110175.html

http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_69368.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...