Jump to content

Araç İçi Kamera Sistemleri

S.Halilduru
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Full Hd kalitede çekim yapma durumu çok gerçekçi olmayabilir. Araç kameralarının çoğu Çin işi. Bende satın almıştım Full Hd diye. Ama maalesef öyle çıkmadı. Sonradan öğrendim ki piyasada bu şekilde satılanların bir çoğu bu şekildeymiş.

Paylaştığınız ürüne gelince bence çok büyük, ön camda gözü yoracağını düşünüyorum. Daha ufak ve slim ürünlerin tercih edilmesi daha mantıklı.

Paylaşım için teşekkürler.

İlhan hala kullanıyor musun Çin işi kamerayı ?

Çözünürlük olayı düzeldi mi yoksa aynı mı ?

Ben hala alacağım güya :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan hala kullanıyor musun Çin işi kamerayı ?

Çözünürlük olayı düzeldi mi yoksa aynı mı ?

Ben hala alacağım güya :D

Benim cihaz kafayı yedi. Güya full hd çekim yapıyor filan diyordu özelliklerinde. Ama hikaye...

Cihaz kendi kendine sürekli kapanıp, açılıyor. Resetledim, hafıza kartına format attım, hafıza kartını değiştirdim vs..Hiç biri fayda etmedi..

Yok ki piyasada Sony, Philips, Samsung vs araç kamerası gidip alalım.

Not: Ödediğim parayı amorti etmişimdir. Bir servis otoban gişeler öncesi sol tarımdan süsmüştü. Suçlu olduğu halde keçi gibi diretiyordu. Hızlanma şeridinden giderken, beni emniyet şeridinden gitmekle suçlamıştı. Halbuki kendisi normal şeritte seyrederken, hızlanma şeridine giriyor emniyet şeridine kendini atabilmek için. O sırada benim guzuyu süsüyor...

Baktım adamla anlaşamayacağız konuşarak..Basıp gitmiştim, sonra videoyu göndermiştim kendisine. Paşa paşa uzlaşmıştı. :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O zaman biraz daha kaliteli bir şey almakta fayda var sanırım. 

Burak sen ne yaptın kamera işini ? :)

Bir ara heves ettim sonra vazgeçtim. Bu aralar kafa çok meşgul işin gerçeği uğraşamadım detaylarla

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Merhaba Arkadaşlar,

Araç içi kamerası ne zamandır aklımda olan bir şeydi. Sonunda geçen gün bir tane aldım. Uzun süredir forumlarda araştırıyordum. Fakat son gördüğüm ve alan bir çok kişinin kayıt kalitesinden memnun olduğu aşağıdaki bu modeli aldım. En büyük özelliği üzerinde pil yerine kapasitör olması. Dolayısı ile pilin ömrünün bitmesi, aşırı sıcakta şişmesi vs tarzı sorunları yaşamayacağımı düşünüyorum. Ayrıca üzerindeki Novatek 96650 chipsetin bir çok yabancı forumda ve karşılaştırma testlerinde iyi iş çıkardığını, fiyat / performans olarak çok iyi bir ürün olduğunu belirtmeleri de almama etken oldu.

http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_67201.html

Yakın zamanda çektiğim videoları paylaşacağım. Cihaz, 1080P HD çekim yapabiliyor. Hafta sonu çektiğim videoları biraz izledim ve gece çekimlerinde bazı durumlarda plakaların okunmadığını gördüm. 120 derece olan görüş açısı da 140 derece olsaydı daha iyi olurdu. Eksiklik olarak bunları söyleyebilirim. Şimdilik araç çakmağına direk bağlıyorum. Arka taraf içinde bir kamera düşünüyorum. Sonrasında direk bağlantı yapacağım. Ayarlarını yaptıktan sonra tamamen unutulacak bir cihaz. Kontağı açtığınızda kayda başlıyor ve kapattığınızda 3 saniye sonra kaydı tamamlıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Savaş hayırlı olsun, güle güle kullan inşallah. Ben aldım, kullandım bozdum bile. :)

Kameram sürekli kapanıp, açılıyor..Resetledim, hafıza kartını değiştirdim vs. hiç bir fayda etmedi aynı şeyleri yapmaya devam ediyor.

Sen nereye monte ettin bu kamerayı ? Gözüme biraz büyük göründü. benim cihazın en böğendiğim yanı minik ve yatsı şekilde oluşuydu. 

Seyir halindeyken ekranı kapatabiliryor musun ? Gece yolcuklarında ön camda göz seviyesinde olduğu için, gözü yorabiliyor. O yüzden ben ekranı kapatarak seyahat ediyordum.

Piyasada ki ürünlerin tamamına yakını Çin işi olduğundan. Birazcık şans gerekiyor bu kamera işinde. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Savaş hayırlı olsun, güle güle kullan inşallah. Ben aldım, kullandım bozdum bile. :)

Kameram sürekli kapanıp, açılıyor..Resetledim, hafıza kartını değiştirdim vs. hiç bir fayda etmedi aynı şeyleri yapmaya devam ediyor.

Sen nereye monte ettin bu kamerayı ? Gözüme biraz büyük göründü. benim cihazın en böğendiğim yanı minik ve yatsı şekilde oluşuydu. 

Seyir halindeyken ekranı kapatabiliryor musun ? Gece yolcuklarında ön camda göz seviyesinde olduğu için, gözü yorabiliyor. O yüzden ben ekranı kapatarak seyahat ediyordum.

Piyasada ki ürünlerin tamamına yakını Çin işi olduğundan. Birazcık şans gerekiyor bu kamera işinde. 

Her ürün gibi bu da Çin işi evet. Dediğin gibi biraz şans işi de denebilir. Kameranın ekran koruyucu özelliği var. Seçeceğin  1 - 3 - 5 - 10 dakika sonra otomatik olarak kendisi kapatıyor ekranı. Ben şimdilik yağmur sensörünün sağ tarafında koydum, böylece kamera aynanın arkasında kalıyor ve benim görüş açıma girmiyor. Vantuzu da siyah noktalı yerde en üstte duruyor ama orası zaten sürücüler için pek engelleyici bir konumdeğil. Kapasitörlü almamın en büyük etkeni daha önce de yazdığım gibi bu ürünü takıp unutmak. Bu yüzden ekran bende de sürekli kapalı olur. Boyut olarak evet biraz büyük bir ürün. Farklı markalarda daha ufak modelleri de mevcut. Benim biraz kısmet oldu, forumda birisi üst modelini almış bu ürünü satacağını yazmıştı, ben alayım dedim aldım :)

Bu kamera ile çekim yapan bir arkadaş paylaşmış, buradan izleyebilirsiniz şimdilik

https://yadi.sk/d/XSkKvXHQgDq3r

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Videoyu izledim gündüz, gündüz çekimi gayet güzel ve yeterli bence. Hava kapalı ve parçalı bulutluyken bu kayıt.

Yağmurlu havalarda kaydına bakmak lazım. Hele birde yağan yağmurun üzerine güneş çıkınca bak sen ışık oyunlarına. Tecrübe ile sabittir, gök kuşağı çıkıyordu benim kameramda. :)

Gece yağan yağmurda, aydınlatma direklerinin olduğu yerde ise mozaik mozaik görüntü ortaya çıkıyordu.

Birde kameranın konumlandırıldığı nokta ve açısı pek doğru değil galiba. Çünkü silecek lastikleri, fişkiyeler :), kaput her şey gözüyor. Bir de yine kameranın açısından kaynaklı olsa gerek, ön camdan yansıma kameraya yansıyor.

Neden bir Sony, Philips, Samsung, GoPro,Garmin bu işe el atmaz anlamıyorum. Bizi böyle deneme yanılma yöntemiyle Çin işleriyle uğraştırıyorlar. 

post-5155-0-67896400-1435573272_thumb.jp

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haklısın İlhan, şöyle kaliteli bir ürün yapsalar dediğin üreticiler biz de gönül rahatlığı ile alsak. 
Bahsettiğin olayları kullandıkça göreceğiz artık, ama yorumlarda en beğenilen yanı bu kameranın çekim kalitesi olmuş. 

Benim de senin gösterdiğin şekilde ince bir ayar yapmam lazım, şu aşamada gölge yapıyor mu, bir yansıma var mı dikkat etmeden taktım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Videoyu izledim gündüz, gündüz çekimi gayet güzel ve yeterli bence. Hava kapalı ve parçalı bulutluyken bu kayıt.

Yağmurlu havalarda kaydına bakmak lazım. Hele birde yağan yağmurun üzerine güneş çıkınca bak sen ışık oyunlarına. Tecrübe ile sabittir, gök kuşağı çıkıyordu benim kameramda. :)

Gece yağan yağmurda, aydınlatma direklerinin olduğu yerde ise mozaik mozaik görüntü ortaya çıkıyordu.

Birde kameranın konumlandırıldığı nokta ve açısı pek doğru değil galiba. Çünkü silecek lastikleri, fişkiyeler :), kaput her şey gözüyor. Bir de yine kameranın açısından kaynaklı olsa gerek, ön camdan yansıma kameraya yansıyor.

Neden bir Sony, Philips, Samsung, GoPro,Garmin bu işe el atmaz anlamıyorum. Bizi böyle deneme yanılma yöntemiyle Çin işleriyle uğraştırıyorlar. 

Haklısın da abi, onlar el atsa fiyatları daha da  yükseltirler. Benim G1W-C çok güzel iş görüyor. Öyle güzel iş görüyor ki, final ve bütünleme sınavlarında gözetmenlik görevlerimde sınıfa yanımda götürdüm ve tahtaya yapıştırdım. Kopya çekenler, çekmeye çalışanları bile çok güzel gösteriyor. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konuyla alakasız ama memleketim elazığ sanki o fotodaki görüntü..özlemişim 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dakika 1, gol 1 olacaktı dikkat etmesem :)

Benim başımdan o kadar çok geçiyor ki... Saklasaydım şu ana kadar çoktan kolaj olmuştu. :)

Tehlikeli makas, hatalı sollama, 2 şerit ihlali, ters yönden gitme, yolu kapatacak şekilde park, sinyal vermeden aniden durarak dönme, sinyal vermeden aniden durma....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bu sürücüleri anlamıyorum, sinyal vermiyorum benim düz gideceğim belli. Normalde orta şeride geçerim bu tip yerlere yaklaşmadan ki bu tür durumlara maruz kalmayayım. Ama burada ana yola yeni çıkmıştım böyle denk geldi. Yine dönüşe gelmeden kontrol ettim aynadan aracı görüyorum hızlı bir şekilde geliyor. Acaba bu araç önümden döner mi bu tarafa diye hızımı da önceden kestim. Demek istediğim o ki ben bu şartları bile düşünüyorum ama adamlar hiç bodozlama dalıyorlar :))

Bir kaç video düzenleyip ekledim dün akşam.

Güneş varken ; Güneşte kirli camı belli ediyor temizlemek lazım.

Tünel çıkışları pek iyi değil demiştim;

Dün aracı yıkattım bu da temiz cam hali;

Cihazı ikinci el aldım beklememek adına. 1 aylık bir cihaz. Şimdilik iyi görünüyor. Cihazı araçta bırakacağım, sök tak yapmak istemiyorum. Bakalım önümüz de yaz sıcaklar var. İlerleyen günlerde nasıl olacak. 

Ama bunlar beni kesmez, daha kaliteli bir şey lazım derseniz buyrun :)

https://www.blackvue.eu/Blackvue_DR650GW.php

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bugün aşağıdaki linkte bulunan kamerayı da aldım.   :)

http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_142025.html

1421774938754-P-2369389.jpg

Önceki kamera gibi kapasitörlü bir kamera. Diğer kameradan ayırt edici özelliği 170 derece görüş açısı olması ve gps modülü bağlanabilmesi. Tabi gps'i ayrıca satın almak gerekiyor. Bu kameranın boyutları biraz daha ufak. Eğer aracıma uyarsa şu anda kullandığım kamerayı satıp bundan bir tane daha alabilirim. Evet şimdi geliş zamanını bekleyelim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün aşağıdaki linkte bulunan kamerayı da aldım.   :)

http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_142025.html

Önceki kamera gibi kapasitörlü bir kamera. Diğer kameradan ayırt edici özelliği 170 derece görüş açısı olması ve gps modülü bağlanabilmesi. Tabi gps'i ayrıca satın almak gerekiyor. Bu kameranın boyutları biraz daha ufak. Eğer aracıma uyarsa şu anda kullandığım kamerayı satıp bundan bir tane daha alabilirim. Evet şimdi geliş zamanını bekleyelim :)

Bende Gps var, vereyim sana. Malum Çin işi kamera zortladı. Senin işini görsün bari. Evde bir yere kaldırmışızdır, bulayım..Bir araya geldiğimizde vereyim sana.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende Gps var, vereyim sana. Malum Çin işi kamera zortladı. Senin işini görsün bari. Evde bir yere kaldırmışızdır, bulayım..Bir araya geldiğimizde vereyim sana.

Olur, deneyelim. Benim de zaten 30 güne anca gelir kamera diye düşünüyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Uzun süredir merak ettiğim ve araştırdığım bir konu açıkçası yaygınlaşmasını bekledim. Artık ülkemizde de oldukça yaygınlaştı, takmak gerekli diye düşünmeye başladım.

Araç içi güvenlik kameraları, haklı olduğunuz bir durum var ise şahite ihtiyaç duymadan olayın görüntüsü ile hakkımızı savunmamızı sağlayacak faydalı cihazlar.

Kendimiz bir olay yaşamasak bile kamera kayıtta iken objektifine takılan olaylar, diğer araç sürücüleri için ders niteliği taşıyor, bu da bir diğer faydası.

Araç içi güvenlik kamerası olarak hangi markalar iyidir ?

Aracında kullananlar ne marka kullanıyor ?

Kullananlar memnun mu ? Bir faydasını gördüler mi ?

Ülkemizden bir kaç ibretlik örnek ;

https://www.youtube.com/watch?v=VhvoPVeL_4o

https://www.youtube.com/watch?v=0U_My9k3TxQ

https://www.youtube.com/watch?v=8F9RQ9KrLyw

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...