Jump to content

Araç İçi Kamera Sistemleri

S.Halilduru
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Gökay selam, forumda mevcut konunun altında birleştirdim. Sayfalar sana eminim yardımcı olacaktır. En son Savaş almıştı, o konuyu görünce tekrardan izlenimlerini yazar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

multimedya sistemi olmayan araçlarda ön camda kalabalık etmeden çok önemli üç işlev (sürüş kayıt-geri görüş-navigasyon) sunabilen, türkçe menüsü de olan bir cihaz buldum: http://www.dx.com/p/7-hd-1080p-android-gps-navigator-car-dvr-w-radar-detector-reverse-camera-eu-map-16gb-381502

Dahili radar tespit sensörü de var ama ceza yemenize sebep olur anlaşılırsa.

Not: url yi kısaltıp koymuştum ama link bir türlü çalışmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kışlık lastikleri alırken Piranha marka Spycam R type araç içi kamera vermişlerdi. İlgili kamerayı kullanınca çeşitli tecrübeler de oluştu haliyle. Eğer araç içi kamera kullanmak istiyorsanız öncelikle kıytırıklarından uzak durun. Plastik gövdeli olan değil metal gövdeli olanları tercih edin. Aşırı sıcaklarda plastik gövdeli olanlar resmen ısıdan dolayı deforme olarak şekil değiştirmeye başlıyorlar. Kayıt kalitesinin düşük olması , yakalayacağınız ilginç bir görüntünün tekrar izlenmesi esnasında hayal kırıklığına neden oluyor. Kayıt için kullanacağınız SD kartında kaliteli olmasında yarar var. SD kartların belli bir kullanım süresi var ve bu kullanım süresi dolarken arıza vermeye başlıyor. Gerçi güncel olarak veri depolama ünitelerinde üç boyutlu yapılardan söz ediliyor, bunlarda veri transferi 1000 kat hızlı olacakmış , ömürleri uzayacakmış falan filan ama onlarında fiyatı ona göre olur. Şimdilik bilinenler arasından iyi bir sd kart seçimi yeterli. Birde görüş açısı, benzerlerinden daha geniş olan kameraları tercih etmekte yarar varki, sahnede kayıp olmasın.

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

multimedya sistemi olmayan araçlarda ön camda kalabalık etmeden çok önemli üç işlev (sürüş kayıt-geri görüş-navigasyon) sunabilen, türkçe menüsü de olan bir cihaz buldum: http://www.dx.com/p/7-hd-1080p-android-gps-navigator-car-dvr-w-radar-detector-reverse-camera-eu-map-16gb-381502

Dahili radar tespit sensörü de var ama ceza yemenize sebep olur anlaşılırsa.

Not: url yi kısaltıp koymuştum ama link bir türlü çalışmadı.

Önceden de paylaşmıştınız bu cihazı. Aldınız mı?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tak-unut bir kamera istiyorsanız , arka camda kullandığım aşağıdaki kamerayı tavsiye ederim.

http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_69368.html

Önceden de paylaşmıştınız bu cihazı. Aldınız mı?

Önceliğim lpg olarak değişti. Açıkçası bütçemizi aşarak aldık aracı, o yüzden sepete attım. Lpg taktırıp taktırmayacağıma karar verdikten sonra kesin karar vereceğim. Gerçi kayınpederin hoşuna gitti o alacak büyük ihtimalle benden önce. Alırsak kullanıma dair videoları paylaşırım burdan.

Bu cihaz sadece sürüş kayıt dvr için fazla büyük ama burda da bulunsun, belki bir işine yarayan çıkar. Diğer paylaşımlardaki cihazlardansa yukarıda alıntıladığım güzel görünüyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...
30.07.2015 at 08:24, GökayT :

Uzun süredir merak ettiğim ve araştırdığım bir konu açıkçası yaygınlaşmasını bekledim. Artık ülkemizde de oldukça yaygınlaştı, takmak gerekli diye düşünmeye başladım.

Araç içi güvenlik kameraları, haklı olduğunuz bir durum var ise şahite ihtiyaç duymadan olayın görüntüsü ile hakkımızı savunmamızı sağlayacak faydalı cihazlar.

Kendimiz bir olay yaşamasak bile kamera kayıtta iken objektifine takılan olaylar, diğer araç sürücüleri için ders niteliği taşıyor, bu da bir diğer faydası.

Araç içi güvenlik kamerası olarak hangi markalar iyidir ?

Aracında kullananlar ne marka kullanıyor ?

Kullananlar memnun mu ? Bir faydasını gördüler mi ?

Ülkemizden bir kaç ibretlik örnek ;

https://www.youtube.com/watch?v=VhvoPVeL_4o

https://www.youtube.com/watch?v=0U_My9k3TxQ

https://www.youtube.com/watch?v=8F9RQ9KrLyw

@GökayT merhaba

Bu konunun 10 ve 11. sayfalarını okursan bilgiler mevcut.
Kamera benim için de gerekli bir donanım. Takmakta fayda var diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...
29.06.2015 at 11:36, s.halilduru :

Merhaba Arkadaşlar,

Araç içi kamerası ne zamandır aklımda olan bir şeydi. Sonunda geçen gün bir tane aldım. Uzun süredir forumlarda araştırıyordum. Fakat son gördüğüm ve alan bir çok kişinin kayıt kalitesinden memnun olduğu aşağıdaki bu modeli aldım. En büyük özelliği üzerinde pil yerine kapasitör olması. Dolayısı ile pilin ömrünün bitmesi, aşırı sıcakta şişmesi vs tarzı sorunları yaşamayacağımı düşünüyorum. Ayrıca üzerindeki Novatek 96650 chipsetin bir çok yabancı forumda ve karşılaştırma testlerinde iyi iş çıkardığını, fiyat / performans olarak çok iyi bir ürün olduğunu belirtmeleri de almama etken oldu.

http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_67201.html

Yakın zamanda çektiğim videoları paylaşacağım. Cihaz, 1080P HD çekim yapabiliyor. Hafta sonu çektiğim videoları biraz izledim ve gece çekimlerinde bazı durumlarda plakaların okunmadığını gördüm. 120 derece olan görüş açısı da 140 derece olsaydı daha iyi olurdu. Eksiklik olarak bunları söyleyebilirim. Şimdilik araç çakmağına direk bağlıyorum. Arka taraf içinde bir kamera düşünüyorum. Sonrasında direk bağlantı yapacağım. Ayarlarını yaptıktan sonra tamamen unutulacak bir cihaz. Kontağı açtığınızda kayda başlıyor ve kapattığınızda 3 saniye sonra kaydı tamamlıyor. 

14.07.2015 at 15:35, s.halilduru :

Bugün aşağıdaki linkte bulunan kamerayı da aldım.   :)

http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_142025.html

1421774938754-P-2369389.jpg

Önceki kamera gibi kapasitörlü bir kamera. Diğer kameradan ayırt edici özelliği 170 derece görüş açısı olması ve gps modülü bağlanabilmesi. Tabi gps'i ayrıca satın almak gerekiyor. Bu kameranın boyutları biraz daha ufak. Eğer aracıma uyarsa şu anda kullandığım kamerayı satıp bundan bir tane daha alabilirim. Evet şimdi geliş zamanını bekleyelim :)

Merhaba arkadaşlar. Konu dağılmasın diye çoklu alıntı yaptım. Detaylı bilgiler 10 sayfadan itibaren mevcut.

Yukarıda belirtilen iki kamerayı da almıştım. Şimdi alltaki A118C modelinden 1 adet daha sipariş geçtim. Boyut olarak daha az yer kapladığından dolayı tercih ettim. Aracın hem önüne hem arkasına birbirinden bağımsız çalışır şekilde takacağım.  @İlhan arkadaşımız da sağ olsun GPS modülü verdi. Cihazlar GPS destekli dolayısı ile hız bilgilerini de kayıt altına alacağım. Çıkışı 2. nesil Mazda 3 aracımda orta konsoldaki çakmaklık soketinden aldım. Ön tarafa kapı fitillerinin içinden gidiyor zaten görünür bir kablo yok. Arka tarafa ise aracın her hangi bir yerini sök tak yapmamak için orta konsolun yanından indirip yolcu koltuğunun altından yan tarafa getirerek buradan itibaren gizleyerek 3. stop lambasının oraya kadar getirdim. Kamera geldiğinde montajını yapacağım. Yine resimleri eklerim. Araç kamerası takmak isteyen olursa da yardımcı olmaya çalışırım.

Bu arada İlhan sen bana gps modulünü 14 Temmuz 2015 yılında vereyim demişsin 25 Eylül 2016 yılında alabilmişim :D:D maşallah diyelim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
28.09.2016 at 10:46, s.halilduru :

Merhaba arkadaşlar. Konu dağılmasın diye çoklu alıntı yaptım. Detaylı bilgiler 10 sayfadan itibaren mevcut.

Yukarıda belirtilen iki kamerayı da almıştım. Şimdi alltaki A118C modelinden 1 adet daha sipariş geçtim. Boyut olarak daha az yer kapladığından dolayı tercih ettim. Aracın hem önüne hem arkasına birbirinden bağımsız çalışır şekilde takacağım.  @İlhan arkadaşımız da sağ olsun GPS modülü verdi. Cihazlar GPS destekli dolayısı ile hız bilgilerini de kayıt altına alacağım. Çıkışı 2. nesil Mazda 3 aracımda orta konsoldaki çakmaklık soketinden aldım. Ön tarafa kapı fitillerinin içinden gidiyor zaten görünür bir kablo yok. Arka tarafa ise aracın her hangi bir yerini sök tak yapmamak için orta konsolun yanından indirip yolcu koltuğunun altından yan tarafa getirerek buradan itibaren gizleyerek 3. stop lambasının oraya kadar getirdim. Kamera geldiğinde montajını yapacağım. Yine resimleri eklerim. Araç kamerası takmak isteyen olursa da yardımcı olmaya çalışırım.

Bu arada İlhan sen bana gps modulünü 14 Temmuz 2015 yılında vereyim demişsin 25 Eylül 2016 yılında alabilmişim :D:D maşallah diyelim :)

Merhaba

Bende bu kameradan almayı düşünüyorum. Nasıl memmunmusunuz bu cihazdan?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, sarioglu.burhan :

Merhaba

Şimdilik memnunum. Firmware güncellemesi yapıp kullanmaya devam ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba.

Yaz başı gibi aldım ben de bu ürünü. VIFIO markalı, A118C model isimli cihaz. İnternette araştırırken bu siteden bilgi edindim ürün hakkında, ve oradaki adresten satın aldım (GearBest).

Genel olarak (diyeyim) memnunum aletten. Güzel olan tarafı, yazın Mersin-Antalya sıcağına dayandı. Küçük ve ön camın üstündeki lazer/kamera bloğunun soluna güzelce yerleşti. 1080p @30 FPS'de kullanıyorum ve hareket halindeki plakalar okunuyor. Oynatım esnasındaki aksiyonda göremeyebilirsiniz, bu sizi yanıltmasın. Görüntüyü durdurduğunuzda plakalar net şekilde okunabiliyor. Kamera montajını yaptığım yerden, ön camın sol ve sağ sınırlarının neredeyse görülebildiğini söyleyebilirim. 170 derece açısı çok başarılı. Montaj demişken; Yukarıdan, sol köşe çıtasına, oradan aşağıya ve sürücü koltuğunun altından orta konsoldaki çakmaklığa çektim kablosunu. Bu arada, fotoğraflarda görürsünüz, sol-köşe çıtası öyle güzel yerleştirilmiş ki valla esnetmeye kıyamadım. Bir ara servise gider kabloyu sokuşturttururum diye düşündüm. :D

Öte yanda sevmediğim ya da beğenmediğim üç nokta var:

1) Gündüz 1080p gayet güzel çalışırken, 720p grafik performansı iyi değil. Yani 1080 kalitede güzel çekim yapan aletin 720'si de ona oranla iyi olur. Bu aletin 720'si sanki 360 ya da 480'den 720'ye devşirme gibi. Bilemiyorum.

2) Akşam çekimleri fena değil, fakat plaka yakalamada sıkıntı var. FPS düşük kaldığı için belki, plakalar flu olabiliyor. Gerçi çok önemli olmayabilir bu nokta. Ben taktım sadece.

3) Harici olarak taktığım GPS anteni beklediğimden biraz daha zayıf çalışıyor, ama sorun bu değil. Kayıt yaparken GPS bilgilerini MOV video dosyasına gömüyor. Ayrı bir dosya olarak göremiyorum hafıza kartında. Belki MOV içinden ayıklamak mümkündür bilemiyorum. Bir yürütücü (player) ile izlerken konum, yön, hız vb. bilgileri görebiliyoruz.

Bunun dışında ve sonuçta, fiyatına göre güzel bir alet bence. Severek kullanmaktayım. Aşağıda 17 Haziran tarihinden kalan fotoğraflar var. Bir türlü burada paylaşamadım. :)

Görüşmek üzere.

Devrim_A118C-1.jpg

Devrim_A118C-2.jpg

Devrim_A118C-3.jpg

Devrim_A118C-4.jpg

Devrim_A118C-5.jpg

Devrim_A118C-6.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, Devrim Babacan :

Merhaba.

Yaz başı gibi aldım ben de bu ürünü. VIFIO markalı, A118C model isimli cihaz. İnternette araştırırken bu siteden bilgi edindim ürün hakkında, ve oradaki adresten satın aldım (GearBest).

Genel olarak (diyeyim) memnunum aletten. Güzel olan tarafı, yazın Mersin-Antalya sıcağına dayandı. Küçük ve ön camın üstündeki lazer/kamera bloğunun soluna güzelce yerleşti. Yukarıdan, sol köşe çıtasına, oradan aşağıya ve sürücü koltuğunun altından orta konsoldaki çakmaklığa çektim kablosunu. Bu arada, fotoğraflarda görürsünüz, sol-köşe çıtası öyle güzel yerleştirilmiş ki valla esnetmeye kıyamadım. Bir ara servise gider kabloyu sokuşturttururum diye düşündüm. :D

Öte yanda sevmediğim ya da beğenmediğim üç nokta var:

1) Gündüz 1080p gayet güzel çalışırken, 720p grafik performansı iyi değil. Yani 1080 kalitede güzel çekim yapan aletin 720'si de ona oranla iyi olur. Bu aletin 720'si sanki 360 ya da 480'den 720'ye devşirme gibi. Bilemiyorum.

2) Akşam çekimleri fena değil, fakat plaka yakalamada sıkıntı var. FPS düşük kaldığı için belki, plakalar flu olabiliyor. Gerçi çok önemli olmayabilir bu nokta. Ben taktım sadece.

3) Harici olarak taktığım GPS anteni beklediğimden biraz daha zayıf çalışıyor, ama sorun bu değil. Kayıt yaparken GPS bilgilerini MOV video dosyasına gömüyor. Ayrı bir dosya olarak göremiyorum hafıza kartında. Belki MOV içinden ayıklamak mümkündür bilemiyorum. Bir yürütücü (player) ile izlerken konum, yön, hız vb. bilgileri görebiliyoruz.

Bunun dışında ve sonuçta, fiyatına göre güzel bir alet bence. Severek kullanmaktayım. Aşağıda 17 Haziran tarihinden kalan fotoğraflar var. Bir türlü burada paylaşamadım. :)

Görüşmek üzere.

Devrim_A118C-1.jpg

Devrim_A118C-2.jpg

Devrim_A118C-3.jpg

Devrim_A118C-4.jpg

Devrim_A118C-5.jpg

Devrim_A118C-6.jpg

Selamlar, incelemeniz güzel olmuş.

Fakat kablo geçirme konusunda tavsiyem olacaktı. A sütununu çıkararak geçirdiğiniz kabloyu kamufle edebilirsiniz. Geri kalanı sizin tercihinize kalmış. Yalnız çakmaklığı çıkarıp + ve - kablolarını (regülatörü sökmeden) çıkararak direk çakmaklığın arkasındaki kablolara ek yaparsanız hiç göze batmaz. Onun için de direksiyon altındaki panelden alıp orta konsolun içine alabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Başka bir forumda bu a118 kondansatör tip olanların arıza yapması ile ilgili konu açmıştım. Pc başına geçince burayada yazayım. Uzun süreli voltaj verilmeyen kameralar arıza yapabiliyor. Konuyu açınca tüm detayları vereceğim

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mutlu Tekir :

Fakat kablo geçirme konusunda tavsiyem olacaktı. A sütununu çıkararak geçirdiğiniz kabloyu kamufle edebilirsiniz. Geri kalanı sizin tercihinize kalmış. Yalnız çakmaklığı çıkarıp + ve - kablolarını (regülatörü sökmeden) çıkararak direk çakmaklığın arkasındaki kablolara ek yaparsanız hiç göze batmaz. Onun için de direksiyon altındaki panelden alıp orta konsolun içine alabilirsiniz.

Doğru diyorsunuz, fakat o an için açmaya çekindim - bir tırnak kırarım falan diye. Regülatör bağlantısını dediğiniz şekilde yapacağım daha sonra uygun bir zamanda. Teşekkürler. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

07.10.2016 at 22:57, sarioglu.burhan :

Merhaba

Ben de memnunum. Küçük olması bir avantaj. 170 derece ekran açısı da iyi. Ben hem öne hem arkaya ayrı kameralar taktım. Geçen sene yaz başı almıştım hala sorunsuz devam ediyorum. Diğerini daha yeni aldım. Benim gözlemlediğim şöyle bir sorunu var. Direk güneş ışığı vurduğu zaman ekran da kırmızı bir nokta çıkıyor ve güneşin yönüne göre değişiyor. Dedim 1 yıllık kamera herhalde olmuştur böyle ama yeni aldığım kamera da aynı olayı yapınca herhalde hepsinde var diye düşünmeye başladım. 

Hatta bir örnek; Şile, Darlık köyü buluşmasında hazırlanan videonun 10 ile 15. saniyelerinde net şekilde görülebilir. :) 

09.10.2016 at 23:56, Servet :

Başka bir forumda bu a118 kondansatör tip olanların arıza yapması ile ilgili konu açmıştım. Pc başına geçince burayada yazayım. Uzun süreli voltaj verilmeyen kameralar arıza yapabiliyor. Konuyu açınca tüm detayları vereceğim

@Servethocam ilgiyle bekliyorum detayları. Ben hafta içi aracı kullanmadığım için uzun süre yatıyor araç. hatta iki hafta yattığı da oluyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Diğer forumdan (fctr) direk kopyaladım.

İlgili kamera A118C. İlk önce Ertan'ın sonra Önder'in kameraları bozuldu. Hasar gören yer 5 volt giriş hattı üzerinde bulunan elektronik anahtar ve voltaj regülatör entegresi.
Entegre enerji verildiği an kondansator'leri 5 volt ile dolduruyor ve 2 volt harici başlangıç voltajı çıkarıyor. Sistemin işleyişi böyle. Gelelim hasar nasıl oluşuyor.
Kamera içinde 2 adet seri bağlı 2.7 volt 2 farat kondansatör görev yapmakta. Kondansatör yapısı gereği boş iken kısa devreye yakın değere sahip. Üzerinde gerilim olmadığı zaman depoladığı voltajı boşaltıp kısa devre olacak kadar omajı düşüyor. Kameraya voltaj verdiğimiz zaman start entegresi kondansatoru dolduruyor ve sorun burada başlıyor.
Tasarım hatası olduğunu düşündüğüm start entegresi bozulup kameranın çalışmasına engel oluyor.

Hasarlı entegre fotoğrafı

40bacd0730262d81d432c8580afa5297.jpg

Entegrenin ismini cismini anlamam zor. Üzerinde hasar olduğundan ne olduğu anlaşılmıyor. Bende sistemi bir kaç diod ile kandırıp faal hale getirdim. Tabiki orijinal gibi olmadı. Kamera besleme voltajı sürekli olursa kamera uyku moduna geçse dahi sistem hâlâ çalışacak. Bu sebeple kontak ile enerji alınıp kullanılacak.

Yapılan tadilat

3eed0a5e332fdc531edcef18a0543305.jpg

Problemi halletmek için üretici ilgili entegreyi güçlendirirse sorun ortadan kalkar. Tavsiyem, A118C kameraları almak yerine pilli olanları tercih edin. Ben pilli olanı almıştım ki, pil kullanan kameralar dahada dayanıklı benim gözümde.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben Blackvue kullaniyorum (Kore markasi). Genel olarak memnunum ancak tek sikayetim parlakligi konusunda. Yolda giderken kamera dis mekandaki isik durumuna gore parlaklik ayarini surekli degistiriyor. Ufak bir klip cekmistim vakti zamaninda

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bu sabah benim kameraya takilan bir kac sahne. Ilk basta ki arac kaldirima fena girdi (eski model Jaguar'lardan). Kanada'yiz diye buzu kesip balik avliyoruz sanmayin :) Burada sehir merkezine kar cok az yagiyor. O nedenle cogu kimse kis lastigine para yatirmiyor. Bugun senenin ilk kari yagdi. Millet karda, buzda araba kullanmayi hatirlayana kadar boyle :) 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 dakika önce, Mehmet Özdemir :

en çok da yolcu otobüslerini etkilemiş görünüyor :)

7 dakika önce, Canuck :

Aynen :) Ufak bir kaza olur da birisinin burnu kanar sonra dava acar diye riske girmiyorlar hic.

Vallahi aynı kar İstanbul'a yağıp yollar bu şekilde olsun. Bizim trafik keşmekeş olur, kaportacılar bayram eder bayram. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...