Jump to content

Araç İçi Kamera Sistemleri

S.Halilduru
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar 

Artık Türkiyede de yasallaşması kesin gözü ile bakılan bu kameralardan araştırıyordum. Türkiyede olanların hiçbiri teknik olarak hoşuma gitmedi. Detaylı bir araştırma yaptım. 

Küçük portatif ve etkili olan Ausdom AD 282 modelini bulabildim. (küçük olmasıno istediğim için gözüme bu hoş geldi isteyen olursa boyutu büyük olanlardan da araştırma yapabilirim). 

Sömestırda arkadaşım Almanya da olacak. Gelirken getirmesini istedim. Fiyatı yaklaşık 90 Euro. 

Eğer forumdan talep edilecek olursa arkadaşım geçirebileceğini söyledi birkaç tane daha. 

Almak isteyenler haftaya Cumaya kadar(20.01.2017) bana bilgilendirme yapabilirler ise şubatta cihaz ellerinde olur. 

Keyifli forumlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sabah benim kameraya takilan bir kac sahne. Ilk basta ki arac kaldirima fena girdi (eski model Jaguar'lardan). Kanada'yiz diye buzu kesip balik avliyoruz sanmayin [emoji4] Burada sehir merkezine kar cok az yagiyor. O nedenle cogu kimse kis lastigine para yatirmiyor. Bugun senenin ilk kari yagdi. Millet karda, buzda araba kullanmayi hatirlayana kadar boyle [emoji4] 

Trafik ışıkları, geç ışığı mavi sanırım. Birde otobüslerin sinyallerine hasta oldum. Adamlar led yapmış :)

Safa, 90 avro iyi para kamera için. Gearbest sitesinde yarı fiyatına çok başarılı kameralar var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 hours ago, Servet said:

Trafik ışıkları, geç ışığı mavi sanırım. Birde otobüslerin sinyallerine hasta oldum. Adamlar led yapmış :)

Yok isiklar yesil ama video goruntusunde renk biraz degisik cikmis

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1/11/2017 at 02:05, SafaTR :

Merhabalar 

Artık Türkiyede de yasallaşması kesin gözü ile bakılan bu kameralardan araştırıyordum. Türkiyede olanların hiçbiri teknik olarak hoşuma gitmedi. Detaylı bir araştırma yaptım. 

Küçük portatif ve etkili olan Ausdom AD 282 modelini bulabildim. (küçük olmasıno istediğim için gözüme bu hoş geldi isteyen olursa boyutu büyük olanlardan da araştırma yapabilirim). 

Sömestırda arkadaşım Almanya da olacak. Gelirken getirmesini istedim. Fiyatı yaklaşık 90 Euro. 

Eğer forumdan talep edilecek olursa arkadaşım geçirebileceğini söyledi birkaç tane daha. 

Almak isteyenler haftaya Cumaya kadar(20.01.2017) bana bilgilendirme yapabilirler ise şubatta cihaz ellerinde olur. 

Keyifli forumlar. 

Eğer önemli bir gelişme olmadıysa Türkiye'de gerçekten adam gibi araç kamerası yok. Teknosa, MediaMarkt gibi yerlerde bile oldukça uyduruk ürünler mevcut.

Bu yüzden araştırırken http://www.arac-kamera.com/ sitesine rastladım. Uygun fiyatlara ve indirim kuponlarına GearBest veya AliExpress'ten 30/60 FPS ile, 1080p veya 1440p çözünürlüklerde çekim yapan yetenekli kameralar var. A118C aldım ilk. Sonra A119 aldım. İkisini kendi aracımda kullanıyorum. En son 50$'a B40D aldım, çift kameralı. Eşimin aracında arıza yapıp duran Everest kamerayı çıkarıp bunu takacağım. Piranha ve Everest gibi markalar bir hatadır!!!

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11.01.2017 at 13:09, Servet :

Safa, 90 avro iyi para kamera için. Gearbest sitesinde yarı fiyatına çok başarılı kameralar var

Varda abi hareketli odaklamaları çok kötü tampon tampona öndeki aracın plakayı okuyamıyorum. :D

7 saat önce, Devrim Babacan :

Eğer önemli bir gelişme olmadıysa Türkiye'de gerçekten adam gibi araç kamerası yok. Teknosa, MediaMarkt gibi yerlerde bile oldukça uyduruk ürünler mevcut.

Bu yüzden araştırırken http://www.arac-kamera.com/ sitesine rastladım. Uygun fiyatlara ve indirim kuponlarına GearBest veya AliExpress'ten 30/60 FPS ile, 1080p veya 1440p çözünürlüklerde çekim yapan yetenekli kameralar var. A118C aldım ilk. Sonra A119 aldım. İkisini kendi aracımda kullanıyorum. En son 50$'a B40D aldım, çift kameralı. Eşimin aracında arıza yapıp duran Everest kamerayı çıkarıp bunu takacağım. Piranha ve Everest gibi markalar bir hatadır!!!

Evet dediğiniz gibi yurt dışında bu zorunluluk olduğu için çok iyi kameralar var. İncelerken benimde bu model dikkatimi çekti odaklanması falan çok güzel. 

Birde ufak birşey istiyordum. Bazı kameralar gözüme çok kaba geldi. Teknik olarak iyiler ama ufak sade birşey istiyordum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Dün bu kamerayı aldım Aliexpress'ten. Araştırdım biraz fiyat performans olarak başarılı diyor herkes. Boyutu da gayet ufak ve wi-fi özelliği ile telefona bağlanıyor.

https://www.aliexpress.com/item/Car-Camera-DVR-Full-HD-2-7-Inch-High-Resolution-LCD-Can-Watch-While-Shooting-Good/32656466194.html?spm=2114.13010608.0.0.IUJmpz

Gümrüğe takılmadan gelirse eğer montaj anlatımı ve incelesini yapacağım inşallah. 

N14dmP.jpg

Örnek video:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, Servet :

Ömer aynısı mazda da var. İllallah dedirtti zırt pırt kilitlenip kalması. Kart denedim envai çeşit yinede dolunca saçmalıyor. Ama normal şartlarda muazzam çekimi

Mini mi yoksa Mini 2 mi abi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Servet :

Bendeki ilk seri. Mini

Belki bunda düzeltmişlerdir. Epey bir inceleme okudum ama hiç öyle bir şeyden bahseden olmamıştı. Sadece bazen fazla ısındığından bahsediyorlar ama kenarına bir kaç delik açınca o sorun da kalmıyormuş. Elektriği de karartmalı dikiz aynasından alacağım. Ufak bir dönüştürücü aldım 12v-5v. Bir de çok kısa 90 derecelik bir usb kablosu. Temiz bir iş çıkarmayı düşünüyorum bakalım :D

Q7lObk.jpg

gWAMm3.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kendi güç kaynağı içini aç, epey minyon hale geliyor. Daralan makaron ile kamufle et
et. Bende ısı olayına hiç dikkat etmedim. Bugün yine wifi bağlantı hatası verdi. Habire uyarı sesi çıkıyor. Fişini çektim öylece bekliyor. Söküp a118c bağlayacağım. Bundaki amacım görüntüyü araç bilgi ekranında görmekti oda olmadığı için esprisi kalmadı zaten.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

video görüntülerini izledim gayet güzel

fiyatı  da çok makul. O0

değerlendirilebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, Seriatsu :

video görüntülerini izledim gayet güzel

fiyatı  da çok makul. O0

değerlendirilebilir.

TL olarak 173,63.-Lira

Usd: 45,57.-

Euro: 37,11.-

En son Gümrük vergisine tabi olma yasal sınırı kaç olmuştu? 30-35 Euro gibi bir şeydi sanırım..

Gümrüğe takılma durumu söz konusu olabilir mi sorusu ilk akla geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni bir karar var.Kararın yürürlüğe girmesinin ardından Amazon, Aliexpress, Gearbest vb. yurt dışı alışveriş sitelerinden yapacağınız 22 Euro veya bugünkü kura göre 27 dolar ve üzeri siparişlerden gümrük vergisi alınacak.

en son 30 euro olmuştu. Şubat ayından itibaren 22 euro'ya düşmüş.???

şuana kadar aldığım hiç bir şey gümrüğe takılmadı. :)

sanırım biraz şans işi bu durum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, Seriatsu :

Yeni bir karar var.Kararın yürürlüğe girmesinin ardından Amazon, Aliexpress, Gearbest vb. yurt dışı alışveriş sitelerinden yapacağınız 22 Euro veya bugünkü kura göre 27 dolar ve üzeri siparişlerden gümrük vergisi alınacak.

en son 30 euro olmuştu. Şubat ayından itibaren 22 euro'ya düşmüş.???

şuana kadar aldığım hiç bir şey gümrüğe takılmadı. :)

sanırım biraz şans işi bu durum. 

Ürünün telefon uygulaması  ile arayüz ayarları yapılabiliyormuş sadece.

Telefon uygulamasının dili sadece Çince imiş.

Ama en temel sorun wifi telefon uygulamasının aktif edilebilmesi için Çin'den bir telefon numarası istiyormuş.

Türkiye'den birisi almış youtube videolar atmış. Kendisinin Çin'de bir tanıdığı olduğu için onun telefonunu kullanarak aktif etmiş. Bir doğrulama smsi geliyormuş..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracımda Viofo A119v2 kullanıyorum, indirim zamanında 65$ almıştım. Şimdilerde fiyatı iyice uçmuş (80-90$). Hem gündüz hem gece çekimleri çok iyi. Yazılım güncelleme desteği de var (son güncellemeler ile önceden olmaya park modu desteği geldi) bana göre tek eksiği wifi bağlantı özelliğinin olmaması.  VIOFO-A119

Bunun dışında aşağıdaki kameraları da inceleyebilirsiniz:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@İlhan abi kamera gayet başarılı gözüküyor. Ben de bu konuda kamerayı aldığımı yazmışım ama devamını getirmemişim. Eğer düşünen varsa açtığım konuya link vereyim baksın. 7-8 aydır kullanıyorum hiç bir sorun yok cihazda ısınma ya da hata verme gibi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, Tarahumara :

@İlhan abi kamera gayet başarılı gözüküyor. Ben de bu konuda kamerayı aldığımı yazmışım ama devamını getirmemişim. Eğer düşünen varsa açtığım konuya link vereyim baksın. 7-8 aydır kullanıyorum hiç bir sorun yok cihazda ısınma ya da hata verme gibi. 

Senin cihaz ve konu aslında aklımda.. Lakin benim kafamdaki bütçenin üzerinde olduğu için aday kadroda bekliyor Ömer. :D 

Bende bir cihaz vardı, mefta oldu...

150-200 lira arası bir bütçe ile bir arayışa girmiştim bu cihaz karşıma çıktı. Sizin gibi meraklı, araştırmacı arkadaşlarımında bir fikrini alayım dedim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...