Jump to content

Yeni SuperB'e ilgi büyük !

Efebey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Makyajlı Mazda 6 nın yanında, Suberb, sündürülmüş, içi geniş beledeye otobüsü hissinden başka bir his vermiyor bana. Vergi politikaları yüzünden Türkiye de en çok yazık olan, en çok hakkı yenen otomobil Mazda 6.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Neyse diğer bi sayfa da yazmış arkadaşlar mazda yetkilileri düşük motor mazda 6 çalışması olmadığını belirtmişler. Demek ki mazda 6 alma hayalim yine suya düştü

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Superb de 105 beygir motor ? Mazda CX-3 ve sonrasında Mazda3'te kullanılması muhtemel olan dizel motora laf eden olursa yukarıdaki resmi göstereceğim. O araç o motorlar yerinden kalkar mı ? Kalkarsas uzun yolda gider mi ?

Öyle bile olsa ancak ayağını yerden keser gibi geliyor bana..

O motoru 2014 manuel Passat'ta kullandım, 250Nm de tork var. Ankara-Mersin yaptım araçla. 1500 küsür kg olması lazım aracın. Evet benim 3 kadar iyi uzamıyor, şekline ve pahasına göre ağır kalıyor ama yetiyor uzun yolda falan. Tork sağolsun rampada da üzmüyor ama şehir içi ani hızlanmalar biraz can sıkıyor

Aletin 6. vitesi oldukça uzun oranlıydı, 2000 devirde 120 kmh ile ilerliyordu ki Mazda 3'te bu 108 kmh. Konya düzlükleri sağolsun otoban hızlarında sürdüm aracı ve yakıt tüketimi 6-6.5 lt/100 km civarıydı, aynı koşullarda 3 de hemen hemen aynı yakıyor. Ancak uzun oranlı 6. vites ve ağırlık-güç değerleri sebebiyle 6. viteste araç çok ağır hızlanıyor, 5 e çekip sollayıp 6'ya attırıyor sürekli. Sürüş keyfi, direksiyon hissi falan yalan.

Highline donanımlıydı araç. İlk baktığınızda şekilli, konforlu falan ancak bir süre sonra şişirme olduğunu hissettiriyor, parasının konforu yoktu araçta. 

Bir de hafiften ticarette sivrilmiş tipler falan aldığından, gereksiz premium havası basıldığından gıcığım Passat'lara, keza yanına yaklaşmadan ayırt edemediğim Jetta'lara da. Şurada güzel bir testi mevcut http://www.otopark.com/2014/08/19/volkswagen-passat-tdi-comfortline/ Eski Superb de burada http://www.otopark.com/2014/08/19/skoda-superb-1-6-tdi-elegance/

D sınıfı 1.6 motor tarafı sıkıntılı. Benzinde turbo falan çözebiliyor ama dizelde performans beklemek zor. Ancak uzun yol yapanlar için 1.6 dizel seçeneği oldukça ekonomik olduğundan bu tür eksilerine katlanmak gerekiyor. Bu kafada sıfır araç alacak olsam -ki almam, alamam- tercihlerim arasında ya Mondeo (sürüş, şekil) ya da Superb (genişlik, konfor) olur. Belki Volvo tarafına da bakabilirim.

Yeni Passat ve Superb de 120 bg dizel makina kullanılacak, bir nebze olsun iyileşecektir performans ancak D sınıfının hakkı 2000 motor dizeldir benim gözümde. Honda 1.6 160 bg dizel makina yapıyor, eğer ki Accord'la falan getirirlerse o motoru ve de araç yeterince konforlu olursa bizim memlekette bayağı iyi satar. Otomatik tarafında da ZF9HP şanzıman kullanıyor zaten Honda, henüz çok yeni ama muhtemelen gayet iyi bir şanzıman olacak.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu araba passatın biraz uzunu , pekte tasarımda fark yok, sadece marka adı, yani bu araca passat deseydiler , bütün modellerden daha çok alkış alırdı, gerçi şu andada alıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Honda Accord da yıllardır aynı :) Fuarda gidip bakmadık bile, geçerken gördük. Araçta gram değişiklik olmamış :)

Honda'nın sitesi ve wikipedia karşılaştırması yapınca farkettim, herifler hâlen eski nesil Accord'u satıyormuş. Yeni neslinde wiki'ye göre 1.6 motor yok ama bahsettiğim 1.6 160bg dizeli bu araçta kullanırlarsa kesin getirir Honda Türkiye.

http://honda.com.tr/otomobil/accord

http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_Accord#Ninth_generation_.282013.E2.80.93present.29

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Accord'un 99'u efsanedir gözümde. Gerisi hikaye

süperb de şişti artık. Doğuş verecek güncellemeyi :) içi çok berbat bu arada 

Mazda'ya alıştıktan sonra mide kaldırmıyor çoğunu :) yeni 3'ün döşemeyi beğenmiyordum onu da değiştirmişler. Dizelle beraber deri de geliyor. Hiç işim olmaz dsg grubuyla. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...