Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Kabin Polen Filtresi Değişimi

Mutlu Tekir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Köpük bir işe yaramayınca 1 sene önce deneyip ve çok memnun kaldığım hepsiburadadan aldığım modacar klima spreyini sipariş etmiştim, temizlik bugüne nasipmiş. 

İlk temizlik köpükle yapmıştım, baya da uzun yapmıştım, ısı değiştiriceleri ve filtrenin olduğu kabın tamamını köpükle doldurmuştum, fakat işe yaramamıştı. Bugün de antibakteriyel sprey ile giriştim. 2 defa sıktım filtrenin olduğu kısma. Menfezlere de bolca sıktım. Önce soğuk, sonra sıcak (hava menfezleri kapalı), sonra da sıcak ve dışarıdan hava alacak şekilde ayarlayıp kapıları açtım. 

İstemeden birazcık soludum ben de, sıcaklık değiştirirken ve kapı açarken vs. Şimdilik güzel, spreyin kokusu araca sindi. Eve giderken camlar açık giderek o koku da çıkar ve klimadan gelen pis kokudan tamamen kurtulmuş olurum inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Köpük bir işe yaramayınca 1 sene önce deneyip ve çok memnun kaldığım hepsiburadadan aldığım modacar klima spreyini sipariş etmiştim, temizlik bugüne nasipmiş. 

İlk temizlik köpükle yapmıştım, baya da uzun yapmıştım, ısı değiştiriceleri ve filtrenin olduğu kabın tamamını köpükle doldurmuştum, fakat işe yaramamıştı. Bugün de antibakteriyel sprey ile giriştim. 2 defa sıktım filtrenin olduğu kısma. Menfezlere de bolca sıktım. Önce soğuk, sonra sıcak (hava menfezleri kapalı), sonra da sıcak ve dışarıdan hava alacak şekilde ayarlayıp kapıları açtım. 

İstemeden birazcık soludum ben de, sıcaklık değiştirirken ve kapı açarken vs. Şimdilik güzel, spreyin kokusu araca sindi. Eve giderken camlar açık giderek o koku da çıkar ve klimadan gelen pis kokudan tamamen kurtulmuş olurum inşallah.

Sonuç alabildin mi Mutlu , benden yine koku gelmeye başladı da . Sprey deneyeceğim bende . 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet yaradı.köpük işe yaramıyor çok. Modacar ın klime temizleme spreyi çözdü. 10 dk soğuk 10 dk sıcak 10 dk soğuk dışardan hava alcak şekilde.. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Merhaba ben de birkac gun once aracimin (2009 bk) polen filtresini degistirdim . 2. Nesil ile ayni yerde ancak torpido sokulmeden degistirilmiyor malesef . hatta torpidodan sonra sigorta kutusu ve sigorta kutusunu tutan demiri de sokmek gerekiyor . muthis zahmetli bir işti . bu arada daha once kim degistirmisse filtreleri ust uste koyacagina yan yana koymuş. Benim de icerisi toz toprak yaprak doluydu .    

Torpidoyu sokmusken torpidoya yalitim yaptim . torpido lambasini led yaptim . bir de elim degmisken torpidodan gogusteki parlak citanin icine de led çekeyim dedim . ledi daha sonra degistirecegim muhtemelen nokta nokta goruntu cok icime sinmedi . oraya uygun led oneriniz varsa degerlendirebilirim . 

IMG_20170305_173823.jpg

IMG_20170305_173801.jpg

IMG_20170305_173915.jpg

1.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Bu filtreleri takarken ok yönleri var yalnis olabiliyor. İkisi de Filtron ama Airflow oklari yalnis  Üst kisma bakarsanir plastik parca birinde büyuk birinde ufak

IMG20200915144339.jpg

Takim islemi söyle olcak Sünger yukarda  Filtrenin yan taraflari bi taraf uzun bi taraf kisa Uzun plastik kisim yolcu tarafinda olcak 

IMG_20200915_154405.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• wenton
      Yazan: wenton
      1998 Model Mazda 626 Polen Filtresi Nerede, Nasıl değiştirilir?  

polen filtresi nerde? nasıl değiştirilir. fotoğraflarla  adım adım ( 1998 Mazda 626 GLX)

fotoğraf sıralaması yükledikten sonra karışıyor numaralandırma yaptım işe yarıyabilir bir konu 
      bana lazım olduğunda bulamadım.

• Yeni Oluştur...