Jump to content

Yeni Mazda MX-5 Fiyatı Hakkında Öngörüler

batu1709
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ben bu ülkede mx5in 80bine satılcağına inanmıyorum

inş,haksız cıkarımda,miata efsanesi ülkemizde de doğar,

gerçkten çok özgün,hoş bir araba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

burak bey size kim bu yonde bilgi verdi sahsen 80 bin lira olmasina pek inanasiim gelmiyor 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar ben bugün mazda bayii ile konuştum; arabanın düz vites, 1.5lt motorlu ve boş paketi 95.000TL'den başlayacak. 3 donanım olacak ve muhtemelen 115.000TL civarı olacak en üst paket ve üstelik yine 1.5LT,  düz vites olacak en üst paket. Yurt dışı fiyat ile orantıladığımızda en boş paketin Mazda CX-3 ile benzer fiyatla başlaması gerektiğini söyleyerek ben tepkimi koydum. Demek ki Türkiye'ye bu şekilde davranıyor Mazda diye de ekledim, satıcı pişkin pişkin ''demek ki öyle'' dedi. Yani İngiltere vatandaşı falan olmamız lazım adam yerine konmak için. Bu fiyata ben şahsen almam, param olmasına rağmen almam hem de. Çünkü en gıcık olduğum şey göz göre göre kazık yemek benim. Yani Mazda aynı tas aynı hamam, Mazda Japonya'ya da bu adaletsizliğe değineceğim bir mail atacağım ilk fırsatta. Herkese iyi akşamlar

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, muratinc :

Arkadaşlar ben bugün mazda bayii ile konuştum; arabanın düz vites, 1.5lt motorlu ve boş paketi 95.000TL'den başlayacak. 3 donanım olacak ve muhtemelen 115.000TL civarı olacak en üst paket ve üstelik yine 1.5LT,  düz vites olacak en üst paket. Yurt dışı fiyat ile orantıladığımızda en boş paketin Mazda CX-3 ile benzer fiyatla başlaması gerektiğini söyleyerek ben tepkimi koydum. Demek ki Türkiye'ye bu şekilde davranıyor Mazda diye de ekledim, satıcı pişkin pişkin ''demek ki öyle'' dedi. Yani İngiltere vatandaşı falan olmamız lazım adam yerine konmak için. Bu fiyata ben şahsen almam, param olmasına rağmen almam hem de. Çünkü en gıcık olduğum şey göz göre göre kazık yemek benim. Yani Mazda aynı tas aynı hamam, Mazda Japonya'ya da bu adaletsizliğe değineceğim bir mail atacağım ilk fırsatta. Herkese iyi akşamlar

Bana da sadece en dolu paketin geleceği söylendi. Dediğiniz fiyatlara çıkarsa vazgeçerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

42 dakika önce, muratinc :

kesinlikle katiliyorum abi fiyatta 10 bin lira fazla var bencede ,selefi 2 litre unite 108 iken 1.5 unitenin ve bos aracin 95 olmasi hic mantikli degil nerede bu kucuk hacimin avantaji goremiyoruz fiyatlarda ?!

37 dakika önce, viso :

Bana da sadece en dolu paketin geleceği söylendi. Dediğiniz fiyatlara çıkarsa vazgeçerim.

abi banada oyle soylemislerdi fakat bu sadece gelecek ilk partideki araclar icin gecerli diye eklemislerdi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

115 bin TL inanılmaz bir fiyat olur, 100 bin TL bile çok derken. 135 bin TL'ye Subaru BRZ var, 2.0 motorlu. Aynı yerden geliyorlar bu araçlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Avrupa fiyatlarini baz alip bu fiyatlarin pahali oldugu sonucuna nasil variyorsunuz anlayamiyorum. Halep ordaysa arsin burada beyler. Aracin ciplak fiyatinin uzerine %70 vergi geldiginin farkindasiniz degil mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın Canuck mazdanın iki aracının avrupa fiyatlarını baz alıyoruz, avrupa fiyatı eşit olan bu iki aracın biri Türkiye'de diğerinden 15.000TL nasıl pahalı satılır onu sorguluyoruz. Sorunuzun cevabına gelince vergilerden haberdarız ama sorguladığımız vergiler değil, aynı vergi diliminde olan 2 otomobil neden farklı fiyatlardan satılıyor. Mazda CX-3 İngiltere satış fiyatı (1.5lt dizel manuel 2wd) 19.655 sterlin, Türkiyede 82.150TL, Mazda MX-5 1.5LT düz vites İngiltere satış fiyatı 19.155 sterlin, Türkiye fiyatı ise en az 95.000TL olacak. Aradaki farkın hiçbir açıklaması yok. İyi günler

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Baz donanım ve manuel 1.5 ND'nin 95'e satılması "doğal" olan ise, 2.0 motorlu full donanım otomatik NC'nin 108 değil de 150 bin liraya satılması gerekmez miydi?

Mesela, bir Toyota bayisine gidelim ve gt86 niye 190 bin lira diye bir soralım, "2.0 motor, ötv, kdv bik bik" konuşurlar ama aynı arabayı 135'e satan Subaru'yu izah edemezler. Demek ki fiyatları etkileyen tek şey vergiler değilmiş.

Zaten vergilerden dolayı arabaları pahalı alıyoruz, hatta çoğu zaman alamıyoruz, bunu bilmeyen yoktur sanıyorum? İzah edilmek istenilen en avantajlı vergi dilimine tabi olan arabadan 2.0 motor araba parası talep edilmesi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, Canuck :

Avrupa fiyatlarini baz alip bu fiyatlarin pahali oldugu sonucuna nasil variyorsunuz anlayamiyorum. Halep ordaysa arsin burada beyler. Aracin ciplak fiyatinin uzerine %70 vergi geldiginin farkindasiniz degil mi?

Sayın Canuck,

muratinc'in de dediği gibi, fiyatı yurt dışında benzer olan iki araç karşılaştırılıyor ve burada da iki aracın fiyatının birbirine -dikkat edin, yurt dışındaki fiyatlarına demiyoruz- benzer olması bekleniyor, üzerindeki vergi yükü de aynı olan iki araç bunlar. Burada %70 vb. hesabına gerek var mı? Basit bir orantı yeterli.

Benim sakalım da var bu arada...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayni model araclarin farkli ulkelerdeki fiyatlarini karsilastirmak bile donanim farklari nedeniyle %100 dogru bir sonuc vermiyorken, farkli model araclari farkli ulkelerdeki fiyatlariyla karsilastirmak elma ile armutu karsilastirmak demek.  MX-5’in diger ulkelerdeki satis fiyatiyla Turkiye satis fiyatini karsilastirmak daha dogru. 

Madem Ingiltere’den ornek verilmis oradaki fiyatlara bakalim. 18,495 Sterlin fiyat var Mazda’nin sitesinde. Bunun icinde %20 VAT olmasi gerek. Yani aracin vergi oncesi fiyati 15,412 Sterlin (18,495 / 1.2)

Turkiye fiyati icin hesaba 15,400 Sterlin ile baslayalim. Doviz kurundan bunun karsiligi:

15,400 x 4.4 = 67,760 TL

Bunun uzerine %45 OTV ekliyoruz:

67,760 + 30,492 = 98,252 TL

Sadece eti yetmez. Suyundan da koymak lazim. O nedenle %18 KDV’yi ve 997 TL MTV'yi de eklememiz gerekiyor:

98,252 + 17,685 + 997 = 116,934 TL

Ayrica baz aldigim bu model donanim acisindan bos bir araba ayrica. Icinde dogru durust hic bir donanim yok. Yukaridaki hesabi en ust donanima gore yaparsak fiyat 140 Bin civarina geliyor.  

Hesabi tersten yaparsak, 90,000 TL’lik anahtar satis fiyati Ingiltere fiyatina gore 11,800 Sterlin’e tekabul eder. 100 Bin’ TL’lik Turkiye satis fiyati ise 13,150 Sterlin’e gelir.  Turkiye zaten roadster segmenti icin cok ufak bir pazar.  Hal boyleyken Mazda’nin diger ulkelerden daha ucuza satmasini beklemek gercekci degil. 
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Canuck :
Ayni model araclarin farkli ulkelerdeki fiyatlarini karsilastirmak bile donanim farklari nedeniyle %100 dogru bir sonuc vermiyorken, farkli model araclari farkli ulkelerdeki fiyatlariyla karsilastirmak elma ile armutu karsilastirmak demek.  MX-5’in diger ulkelerdeki satis fiyatiyla Turkiye satis fiyatini karsilastirmak daha dogru. 

Madem Ingiltere’den ornek verilmis oradaki fiyatlara bakalim. 18,495 Sterlin fiyat var Mazda’nin sitesinde. Bunun icinde %20 VAT olmasi gerek. Yani aracin vergi oncesi fiyati 15,412 Sterlin (18,495 / 1.2)

Turkiye fiyati icin hesaba 15,400 Sterlin ile baslayalim. Doviz kurundan bunun karsiligi:

15,400 x 4.4 = 67,760 TL

Bunun uzerine %45 OTV ekliyoruz:

67,760 + 30,492 = 98,252 TL

Sadece eti yetmez. Suyundan da koymak lazim. O nedenle %18 KDV’yi ve 997 TL MTV'yi de eklememiz gerekiyor:

98,252 + 17,685 + 997 = 116,934 TL

Ayrica baz aldigim bu model donanim acisindan bos bir araba ayrica. Icinde dogru durust hic bir donanim yok. Yukaridaki hesabi en ust donanima gore yaparsak fiyat 140 Bin civarina geliyor.  

Hesabi tersten yaparsak, 90,000 TL’lik anahtar satis fiyati Ingiltere fiyatina gore 11,800 Sterlin’e tekabul eder. 100 Bin’ TL’lik Turkiye satis fiyati ise 13,150 Sterlin’e gelir.  Turkiye zaten roadster segmenti icin cok ufak bir pazar.  Hal boyleyken Mazda’nin diger ulkelerden daha ucuza satmasini beklemek gercekci degil. 

ben mazdanın aracın satıs fiyatını ülkelere göre ayarladığını,,surda ucuz surda pahalı olsun dediğini düşünmüyorum,,

emin olmamakla beraber bence aracın fiyatı sabit,bizim mazda bayileri arac özgün ve roadster bunu zaten sayılı insan alır,onlarda ha 80 ha 90 der gene alır mantığıyla iş yapıyor..

2.0 forester 129bin liste fiyatı 125e alınırmuhtemelen,,2.0 brz 135bin iken

1.6 vergi dilimli aracın 95bin olması aynı üstteki arkadasların dediği gibi izahsız,kocaman bir kazık

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 minutes ago, bosphoruss9 said:

ben mazdanın aracın satıs fiyatını ülkelere göre ayarladığını,,surda ucuz surda pahalı olsun dediğini düşünmüyorum,,

emin olmamakla beraber bence aracın fiyatı sabit,bizim mazda bayileri arac özgün ve roadster bunu zaten sayılı insan alır,onlarda ha 80 ha 90 der gene alır mantığıyla iş yapıyor..

2.0 forester 129bin liste fiyatı 125e alınırmuhtemelen,,2.0 brz 135bin iken

1.6 vergi dilimli aracın 95bin olması aynı üstteki arkadasların dediği gibi izahsız,kocaman bir kazık

?? Zaten bende o mantiga gore hesapladim. Yani diger ulkelerdeki fiyati Turkiye'ye uyarliyorum. O zaman da fiyat minimum 115 civarina geliyor.

Mazda bayileriyle fiyatin ilgisi nedir anlayamadim. Fiyati Mazda Turkiye tespit ediyor. Mazda bayisi bu fiyat uzerinden kendi kar majini biraz dusurerek cok az bir miktar ayarlama yapabilir ancak o da devede kulak bile olmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın Canuck,

Herhalde siz de Mazda bayiisiniz, yoksa bu şekilde hararetli bir şekilde mazdayı savunmanızın hiç bir rasyonel açıklaması yok. Ben kendi yazımı yazarken bu şekilde hesap yapacağınızı da bilerek yazdım. İngiltere'de orta sınıf biri için bu araba 5-6 aylık maaş ile rahatlıkla alınır, o sebeple fiyatı Türkiye'den pahalıdır. Türkiye'de ise orta sınıf biri bu arabayı 3 senede alır en iyi ihtimal. Ülkemizde CX-3 hangi fiyattan başlıyorsa Mazda MX-5'de o fiyattan başlamalıdır. Yani 82.000TL, bunun üzeri Mazda'nın ve bayiilerin ekstra fiyatlamasıdır. Ayrıca bayiiler birleşip Mazda'ya bu adil olmayan fiyat için isterse gayet baskı da kurabilir, ama onların da ekstra kar hoşuna gidiyor tabii. Fiat aynı hatayı yapmaz ve otomobili normal fiyattan satar ise, 85.0000 civarında 1.4lt 160bg turbo beslemeli bir rakibi olacak Mazda'nın, bakalım o zaman MX-5 bu fiyat politikası ile kaç adet satacak göreceğiz. Ben kendi adıma Fiat'ı bekleyeceğim ve onu alacağım. 3-5 ay fazla beklerim ama kazıklanmam. İyi akşamlar

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@muratinc Maalesef Mazda bayisi degilim. Keske olsaydim. Yaklasik 20 senedir araba kullaniyorum. Ilk Mazda aracimi gecen sene aldim. Mazda ile ne finansal ne de duygusal hic bir bagim yok. Hatta bir sonraki aracimin Mazda olmayacagini simdiden rahatlikla soyleyebilirim. 

Herhalde yazdigimi dikkatli okumadiniz. Yoksa bu şekilde Mazdayi savundugumu soylemenizin "hiç bir rasyonel açıklaması yok”.  Mazda’nin fiyatini savundugumu nereden cikardiniz? Meslek icabi (mali musavirim) her zaman rakamlari baz alarak konusurum. Turkiye’de calisirken bir baska Japon otomobil firmasinin hesaplarinin denetiminde calismistim. O nedenle otomotiv sirketlerinin fiyatlama prosedurlerini de biraz biliyorum. Ingiltere’ye giden arac da, Almanya’ya giden arac da, Turkiye’ye gelen arac da ayni uretim maliyetine sahip.   Boyle bir durumda otomotiv sirketlerinin fiyat uzerinde fazla oynama sansi yok. Bazi ulkelerde birazcik az daha kar etmeyi terchi edebilir sirketler ama bunun da limitleri var. Ben araclarin tum dunyada fiyatlarini dikkate alarak hesaplama yapiyorum. Ayni hesabi diger ulke fiyatlarina gore de yaptim. Sonuc hep ayni.

Turbo motorlu aracla karsilastirmaya bile gerek yok. Ben MX-5’i burada kullandim. Ustelik 2 litrelik motorlu olani. Aracin hafif olmasinin getirdigi ceviklik disinda guclu bir arac degil. Zaten MX-5 hic bir zaman guclu bir araba olmadi. Bu aracin zevki virajli yollarda ki surus zevki. Eger Fiat, yeni 124’u 85 Bin’e satarsa hic dusunmeye bile gerek yok. Ben olsam hemen alirim 85 Bin’e. 

Bu arada 85 Bin TL anahtar satis fiyatinin anlami, Fiat bu araci bayi kar marji da dahil 14,800 Euro’ya satmasi anlamina gelir. Soyle bir dusunelim. Motorlar Italya’dan yapilip Japonya’ya gidecek. Hiroshima’da Mazda’nin uretim hattindan aracin montaji yapilip 124 olarak cikacak. Sonra bitmis arac Turkiye’ye gelecek ve 85 bin TL’ye satilacak. Olur tabi neden olmasin… 

Kim bilir belki Fiat yonetimi su sekilde dusunur. "Bu Turk Lirasi cok deger kaybetti. Ustelik Turkiye’de Devlet milletin ensesine vurup alin teri ile kazandigi parayi OTV, KDV diye aliyor. Yazik bu adamlara. Bzim yeni aractan fazla kar etmeyelim de Turkiye’de pek cok insan binsin”. 

Son bir soz. Bu konuda daha fazla yazmayacagim. Cunku soyleyecek her seyi soyledim. Hic bir markanin avukatligini yapmiyorum. Dedigim gibi Mazda’yla hic bir bagim yok. Sadece gercekciyim.  Insallah seneye 85 Bin liralik 124’lerin resim ve videolarini izleriz burada. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın Canuck,

Yukarıda yaptığınız hesabı bir de başka bir Mazda modeli için (aynı motor hacminde tabi) yapıp buraya yazar misiniz? Örnegin CX3. Sizin hesabınıza gore CX3'ün de buradaki satış fiyatının 110 bin+ TL olması gerekecek ama öyle değil, bunun sebebini hiç düşünmüyor musunuz acaba? Bu basit hesabı anlatamadık bir türlü.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın Canuck,

Madem siz mali müşavirsiniz ve buna göre bir hesap yapıyorsunuz, ben de bir avukat olarak yaptığınızın Mazda'nın avukatlığından başka bir şey olmadığını söylemek isterim. Mazda zaten CX-3'ü şu an aynı fiyat politikası ile rahatça 80.000TL'ye satıyor. Siz de inatla bunu anlamak istemiyorsunuz. OTV+KDV yüksek bu ayrı bir problem, ama otomatik vites, 2000 motor, hardtop MX-5'i 108.000TL'ye satabilirken; düz vites, 1500 motor, soft top MX-5'İ 95.0000TL'den başlayan fiyattan satmak iyi niyetli bir hareket değil. Mazda eğer yeni MX-5'te 1500 motor seçeneği üretmemiş olsaydı ve yine 2000 motor olsaydı Mazda yeni gelen MX-5'leri 150.000TL'den mi satacaktı, hiç sanmıyorum. Fiat konusuna gelince, bekleyip göreceğiz bakalım kaç tl'den satış yapacaklar. Ama aynı fiyattan bile olsa 1.4lt ve 160bg söz konusu ise ben Fiat 124 alırım. 

Bu konu üzerine fazla bir şey söylemeye de gerek yok. Herkes kendi hesabını yapar zaten, bunun için ne mali müşavir ne avukat olmaya gerek yok. Alan alır, almayan almaz. Ben almayacaklar tarafındayım. Siz alırsınız, bu kadar basit.  Eminim ki istese Mazda bu aracı 85.000TL'den rahatlıkla getirir, ama yapmıyor. İyi günler  

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...