Jump to content

Yeni Mazda MX-5 Fiyatı Hakkında Öngörüler

batu1709
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba, Cuma günü Mazda CX-5'imi teslim alırken öğrendiğim kadarıyla Mazda MX-5'in 1.5 lt baz versiyonu 90.000 TL'den başlayacakmış. Aracın lansmanının Haziran'da yapılması düşünülüyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26 dakika önce, Leskylor :

Arkadaşlar merhaba, Cuma günü Mazda CX-5'imi teslim alırken öğrendiğim kadarıyla Mazda MX-5'in 1.5 lt baz versiyonu 90.000 TL'den başlayacakmış. Aracın lansmanının Haziran'da yapılması düşünülüyor. 

Merhaba, Hangi bayiyle görüstünüz ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Baz donanım için olması gereken miktardan 10 bin fazla fiyat biçmiş yani mazda türkiye.. Geçmiş olsun diyelim o zaman,adamlar resmen araç satmak istemiyor. Mazda sevgisi de bir yere kadar..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda butik marka edalarından vazgeçmedikçe bu fiyatlar değişmez,,

mazda butik otomobiller yapa firma felan konusuyor bosbos,sanki rolls royce.

gayet seri üretim araç imal eden orta sınıfa hitab eden,bi çok ülkede gayet reno opel kadar kullanılan bir otomobil markası işte,,

uzağa gitmeye gerek yok kktc de bile en cok suzuki ve mazda gördüm yollarda,,

yalandan fiyat yükseltmek için butik fln saçmalık,,

Burak tarafından düzenlendi
Lütfen mesajlardaki hitaplara dikkat edelim, insanları hedef alacak sözlerden kaçınalım
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Leskylor :

Aracınız hayırlı olsun,

Bir takım Mazda çalışanları MX-5'in 100 binin altında bir fiyatla satışa çıkamayacağını ve çıkarsa da peynir ekmek gibi satılacağını savunuyordu; bakalım manuel ve baz donanımlı 1.5lt mx5 90 bin liraya tüketicilerin nasıl bir tepkisiyle karşılaşacak.

İnşallah satışa çıkmadan fiyatta revizyona giderler ve bizler de verilecek paranın hakkını verecek bir araç alacağımızı bilerek gider satın alırız:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

90 bin lira ise bence kötünün iyisi bir rakam. 90 bin lik baz versiyonun içine bi bose ses sistemi koyar yoluma devam ederim :) elektronik güvenlik ekipmanları acıkcası hiçbir zaman umrumda olmadı.. xenon zaten standartta geliyor. jantların standartı bile iş yapar güzellikte. bence bu arabayı doldurma kafası diger araclar gibi olmaz zaten. anca isteyen koltukları deri secebilir ki üstü acılan bir arabada bence dünyanın en mantıksız işi sıcaktan toto yanar sürüş keyfi işkenceye döner.

Fakaaat Bazı test videolarında, bildigimiz ortada konumlandırılmıs ekranın olmadıgını onun yerine oldukca basit bir konumlandırılmıs radyo görmüstüm baz modelde sayet öyle gelecekse o can sıkabilir. Orta kol dayama hizasında kontrol butonlarıda olmuyor ekran olmayınca haliyle.Görsel zevk cok düşüyor. 

Acaba mazda Türkiye standartta nasıl getirticek arabaları. Büyük merak konusu..

18-2016-mazda-mx-5-miata-fd-1.jpg

lead11-2016-mazda-mx-5-miata-fd.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, batu1709 :

90 bin lira ise bence kötünün iyisi bir rakam. 90 bin lik baz versiyonun içine bi bose ses sistemi koyar yoluma devam ederim :) elektronik güvenlik ekipmanları acıkcası hiçbir zaman umrumda olmadı.. xenon zaten standartta geliyor. jantların standartı bile iş yapar güzellikte. bence bu arabayı doldurma kafası diger araclar gibi olmaz zaten. anca isteyen koltukları deri secebilir ki üstü acılan bir arabada bence dünyanın en mantıksız işi sıcaktan toto yanar sürüş keyfi işkenceye döner.

Fakaaat Bazı test videolarında, bildigimiz ortada konumlandırılmıs ekranın olmadıgını onun yerine oldukca basit bir konumlandırılmıs radyo görmüstüm baz modelde sayet öyle gelecekse o can sıkabilir. Orta kol dayama hizasında kontrol butonlarıda olmuyor ekran olmayınca haliyle.Görsel zevk cok düşüyor. 

Acaba mazda Türkiye standartta nasıl getirticek arabaları. Büyük merak konusu..

Bana sadece en dolu versiyon gelecek demişlerdi, demek ki fikir değiştirdiler. Benim istediğim de Bose ses sistemi, gerisi çok önemli değil. Yalnız deri koltuk, temizlik kolaylığı ve yıpranma zorluğu sebeplerinden üstü açılan arabalarda özellikle tavsiye ediliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, viso :

Bana sadece en dolu versiyon gelecek demişlerdi, demek ki fikir değiştirdiler. Benim istediğim de Bose ses sistemi, gerisi çok önemli değil. Yalnız deri koltuk, temizlik kolaylığı ve yıpranma zorluğu sebeplerinden üstü açılan arabalarda özellikle tavsiye ediliyor.

Abi temizlik olarak eyvallah ama benim üstü acık bir yıl civarı tecrübem var aman diyorum (2003 SL ) :D özellikle sıcak havalarda koltuklarda sogutma sistemi yoksa günesten kavrulmayı cok iyi yaşadım :) günes kremi sürüp araba kullanmayı gelenek haline getirmistim. ben su an ki aracımda zaman zaman  sunroof dan gelen günesten rahatsız olup perdesini çekiyorum misal çünkü bilirsiniz tepeden gelen günes lazer ısını gibi yakar :D bir de koltuklar deri oldugu zaman o ısıyı cekip hapsedeceginden vucuda yapısacagından çifte kavrulma oluyor :D  yinede aklında olsun derim :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

90 bin fln çok para bu araç için,,

cx3 dizel 75ten başladı,

mx5 için 90-100 yorumları korkutuyor artık,sanırım bu civarlarda gelcek,ne kadar mazda sevsemde o paraya almayın arkdas.

nasılsa sadık müşterimiz var zaten araclarında kotası var fazla sipariş alsamda getiremıyorum bari olanı yüksek fiyatla iteleyim kılıf olarakta butik marka saçmalığna sığnırım diyenleri sevindirmeyin,

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zamlar ülkesinde acıkcası ''cok'' demek yanlıs olur sayet 90 bin lira ise. bir kac örnek verecek olursak vw polo 1.4 tsi dsg 70 bin lira sıfırı. ne xenon ne adam akıllı bir ekran ne de özel bir araba degilken kendisi bu fiyat. vw golf 1.4 tsi dsg he bir de  comfortline paket highline bile degil 82 bin lira aynısısın dizel otomatigi 95 bin lira highline secenegi 102 bin lira.

hadi bırakalım vw i RENAULT a gecelim. CLİO 1.5 dizel otomatik 72 bin lira . fluence dizel manuel 81 bin baslangıc otomatigi ise 89 bin lira. Markaların cabrıo veya coupe araclarına hiç girmiyorum fiyatları bilen bilir :) 

Yani bence 90 bin mazda MX-5 e ''cok'' dersek biraz da kendimizi kandırmıs oluruz. Paramızın az olma ihtimali daha fazla olabilir. dua edelimde 90 bin liradan gelsin bu sadece bir söylenti sonuc olarak. daha pahalı gelirse sayet ki bence gelebilir o zaman mumla ararız o 90 bin baslangıcı.he alır mıyız o kisiye ve gözden cıkartacagı paraya baglı. Ama bu mx-5 efsaneside hikaye degil selefini kullanmıs biri olarak sürüsünde cok farklı bir tat ve muazzam bir keyif var. öyle 250-300 beygir degil belki ama zaten mx-5 de bunu hiçbir zaman vaat etmedi. mesela her arabayla yavas gitmek keyifli degildir ama bu aradaba yavas gitmekte keyifli. Yanlıs anlasılmasın araba gitmiyorda degil hafifligiden dolayı gayet tatminkar hızlanıyor zaten gelecek yeni MX-5 in  1.5 130 luğu 100 km ye 8 saniyede ulasıyor. Yani bendeki BMW  F10 184 hp lik 5.20d ile aynı . 160 lık dsg scirocco ile aynı. son derece basarılı buluyorum. Sonucta bu bir spor araba tasarımı sasesi herseyiyle...  ve yurtdısı kanallarında önemli isimlerin bu araba için neler dediklerini biraz takip eden varsa aracı nereye konumlandırdıklarını cok iyi bilirler. Top gear mesela mx-5 i ayrı bir yere koyar. Bu araba bosuna efsane olmadı bosuna en cok satanda olmadı. Ben mazda mukemmel şöyle böyle bir marka asla demiyorum. Mazda nın mx-5 i ayrı bir yerde sadece. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Baz fiyat 90.000TL olursa çıplak halde yola çıkış fiyatı 93.000TL gibi olur metalik renk de ekle 95.000TL. Bence çok fazla, biraz doldurmaya kalksan 110.000TL'yi bulur. 85.000TL ideal fiyat ki o bile baz model MX-5 için biraz fazla. 

Bu hafta Suzuki Vitara'nın fiyatını 81.500TL olarak açıkladı 1.6LT allgrip+otomatik vites ki İngiltere satış fiyatı 22.650 sterlin civarı. Türkiye fiyatı 10.000TL ucuz. İsteyen yapıyor.

Batu bence VW düz vites fiyatlarını karşılaştır Passat trendline 80.000TL mesela. Sonuçta doğuş oto DSG fiyatlarını çok şişiriyor. 

Ayrıca 0-100 8sn günümüzde hiçbir şey değil. Bundan sonra çıkacak çoğu araç bu civarlarda 0-100 yapacak, mesela yeni nesil Mini Cooperlar. 

85.000TL normal. Hatta 80.000TL. Ama 5000TL Mazda, 5000TL biz fedalarlık edelim 85.000TL'de anlaşalım :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, muratinc :

Baz fiyat 90.000TL olursa çıplak halde yola çıkış fiyatı 93.000TL gibi olur metalik renk de ekle 95.000TL. Bence çok fazla, biraz doldurmaya kalksan 110.000TL'yi bulur. 85.000TL ideal fiyat ki o bile baz model MX-5 için biraz fazla. 

Bu hafta Suzuki Vitara'nın fiyatını 81.500TL olarak açıkladı 1.6LT allgrip+otomatik vites ki İngiltere satış fiyatı 22.650 sterlin civarı. Türkiye fiyatı 10.000TL ucuz. İsteyen yapıyor.

Batu bence VW düz vites fiyatlarını karşılaştır Passat trendline 80.000TL mesela. Sonuçta doğuş oto DSG fiyatlarını çok şişiriyor. 

Ayrıca 0-100 8sn günümüzde hiçbir şey değil. Bundan sonra çıkacak çoğu araç bu civarlarda 0-100 yapacak, mesela yeni nesil Mini Cooperlar. 

85.000TL normal. Hatta 80.000TL. Ama 5000TL Mazda, 5000TL biz fedalarlık edelim 85.000TL'de anlaşalım :) 

abi bende 85 bin olmasını hatta 80 bin olmasını isterim tabikide bu araba spor arac kategorisine girdigi için yinede bu fiyatın iyi oldugunu düşünüyorum sadece TR şartlarını göz önüne alınca. Baska bir alternatifi yok bu fiyat bandında sıfır alıyorken özellikle :) bir de insallah fiyat 90 nın altında olur ama benim de bugüne kadar konustugum hiçbir mazda yetkilisi 90 olur demedi o beni korkutuyor. herkes birseyler söylüyor malesef.şahsen ben 95 in üzerinde pedere para verdirtmeyecegim bu arabaya.90 üzeri olursa hertürlü  BRZ,GT86,C250 coupe veya güncel kasa 320d coupe&cabrıo ya yönelicem.  inanılmaz merak ediyorum arac TR de satısa sunuldugunda yazılacak fiyat etiketini.İnsallah mutlu son olur hepimiz için 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, batu1709 :

dZamlar ülkesinde acıkcası ''cok'' demek yanlıs olur sayet 90 bin lira ise. bir kac örnek verecek olursak vw polo 1.4 tsi dsg 70 bin lira sıfırı. ne xenon ne adam akıllı bir ekran ne de özel bir araba degilken kendisi bu fiyat. vw golf 1.4 tsi dsg he bir de  comfortline paket highline bile degil 82 bin lira aynısısın dizel otomatigi 95 bin lira highline secenegi 102 bin lira.

hadi bırakalım vw i RENAULT a gecelim. CLİO 1.5 dizel otomatik 72 bin lira . fluence dizel manuel 81 bin baslangıc otomatigi ise 89 bin lira. Markaların cabrıo veya coupe araclarına hiç girmiyorum fiyatları bilen bilir :) 

Yani bence 90 bin mazda MX-5 e ''cok'' dersek biraz da kendimizi kandırmıs oluruz. Paramızın az olma ihtimali daha fazla olabilir. dua edelimde 90 bin liradan gelsin bu sadece bir söylenti sonuc olarak. daha pahalı gelirse sayet ki bence gelebilir o zaman mumla ararız o 90 bin baslangıcı.he alır mıyız o kisiye ve gözden cıkartacagı paraya baglı. Ama bu mx-5 efsaneside hikaye degil selefini kullanmıs biri olarak sürüsünde cok farklı bir tat ve muazzam bir keyif var. öyle 250-300 beygir degil belki ama zaten mx-5 de bunu hiçbir zaman vaat etmedi. mesela her arabayla yavas gitmek keyifli degildir ama bu aradaba yavas gitmekte keyifli. Yanlıs anlasılmasın araba gitmiyorda degil hafifligiden dolayı gayet tatminkar hızlanıyor zaten gelecek yeni MX-5 in  1.5 130 luğu 100 km ye 8 saniyede ulasıyor. Yani bendeki BMW  F10 184 hp lik 5.20d ile aynı . 160 lık dsg scirocco ile aynı. son derece basarılı buluyorum. Sonucta bu bir spor araba tasarımı sasesi herseyiyle...  ve yurtdısı kanallarında önemli isimlerin bu araba için neler dediklerini biraz takip eden varsa aracı nereye konumlandırdıklarını cok iyi bilirler. Top gear mesela mx-5 i ayrı bir yere koyar. Bu araba bosuna efsane olmadı bosuna en cok satanda olmadı. Ben mazda mukemmel şöyle böyle bir marka asla demiyorum. Mazda nın mx-5 i ayrı bir yerde sadece. 

dostum öncelikle ülke içinde marka prestijinde vw önde(her ne kadar saçmalıkta olsa öyle)

yedek parça ve servise ulaşım imkanındada vw önde

fiyat konusunda mazdanın bir artısı olmalı ki,tüketiciye olumsuz yönlerine rağmen cazip gelsin,

bmw 2.18 ve audi a3 convertible fiyatlarından 10-15bin eksik olacaksa yandı gülüm ketenhelva

ama en nihayetinde buda bir arz talep meselesi,,90-110 bandında çıkar ve mazdaturkıye bekledği rakamlara ulaşırsa tabiki dicek birşey kalmaz,yeni kullanıcılarına hayırlı olsun kazasız günlerde kullansınlar demek düşer

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, bosphoruss9 :

dostum öncelikle ülke içinde marka prestijinde vw önde(her ne kadar saçmalıkta olsa öyle)

yedek parça ve servise ulaşım imkanındada vw önde

fiyat konusunda mazdanın bir artısı olmalı ki,tüketiciye olumsuz yönlerine rağmen cazip gelsin,

bmw 2.18 ve audi a3 convertible fiyatlarından 10-15bin eksik olacaksa yandı gülüm ketenhelva

ama en nihayetinde buda bir arz talep meselesi,,90-110 bandında çıkar ve mazdaturkıye bekledği rakamlara ulaşırsa tabiki dicek birşey kalmaz,yeni kullanıcılarına hayırlı olsun kazasız günlerde kullansınlar demek düşer

Haklısın bakılması gereken fotograf daha büyük..  vw mazdadan kötü arac ta yapsa marketing olmus bir marka. DSG den milyon tane sorun da cıksa adam hala satmaya devam ediyor örnek :) dsg nin cıkardıgı sorun adedinin yarısına Mazdada karsılasssan TR piyasasından kalıcı olarak silinir net :D Diğer yandanda genel müdür nurkan bey ''butik'' anlayısında baktıgı için zaten pazar içinde müthis iddaası hiçbir zaman olmadıgından mx-5 i 10 adet fazla satmıs az satmıs cok da birinci politikaları olacagını düşünmüyorum bu sınıf adına. Bu yüzdende fiyatlandırmada MX-5 adına konusursam kar marjını zaten az satacagı için yükset tutmak isteyebilirler gibime geliyor. Hani 10-20 tane satıcaz madem güzel kar yapalım kafası...  Bence Mazda nın en cok kafa yordugu mazda 3 ve CX-3 satısları onlarda ince ayarlar yapılıyordur elbet piyasaya oranla ama mx-5 i bilemedim.  İnsallah bu meraklı kitleyi önemserler ve iyi bir fiyatla karsımıza sunarlar. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Getirecekleri baz donanım yurt dışında satılan baz versiyon ise 90 bin TL çok olur. Kimse o versiyonu tercih etmeyecektir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Normalde özellik ve donanım meraklısı bir insan değilim, hatta bu tarz bir araçta ne kadar az özellik olursa o kadar da çok makbuldür benim için ama katılıyorum, henüz yakından görmüş değilim ama yurtdışında satılan baz versiyonun özellikle konsolu sanki MX-5 değil de baska marka ve modelmiş kadar farklı ve basit duruyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

31 dakika önce, brz :

Normalde özellik ve donanım meraklısı bir insan değilim, hatta bu tarz bir araçta ne kadar az özellik olursa o kadar da çok makbuldür benim için ama katılıyorum, henüz yakından görmüş değilim ama yurtdışında satılan baz versiyonun özellikle konsolu sanki MX-5 değil de baska marka ve modelmiş kadar farklı ve basit duruyor.

Ben baz donanıma yakın ama ekran olan bir versiyon gördüm, hiç olmazsa bu şekilde olmalı en ucuzu. Ortada duran ekranın meraklısı olduğumdan değil ama o da olmayınca geçen yüzyıldan gibi gözüküyor kokpit.

Benim istediğim donanımlar Bose ses sistemi ile anahtarsız giriş ve çalıştırma, zaten onlar da elektronik klima vb. donanımlarla birlikte geliyor sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, batu1709 :

Haklısın bakılması gereken fotograf daha büyük..  vw mazdadan kötü arac ta yapsa marketing olmus bir marka. DSG den milyon tane sorun da cıksa adam hala satmaya devam ediyor örnek :) dsg nin cıkardıgı sorun adedinin yarısına Mazdada karsılasssan TR piyasasından kalıcı olarak silinir net :D Diğer yandanda genel müdür nurkan bey ''butik'' anlayısında baktıgı için zaten pazar içinde müthis iddaası hiçbir zaman olmadıgından mx-5 i 10 adet fazla satmıs az satmıs cok da birinci politikaları olacagını düşünmüyorum bu sınıf adına. Bu yüzdende fiyatlandırmada MX-5 adına konusursam kar marjını zaten az satacagı için yükset tutmak isteyebilirler gibime geliyor. Hani 10-20 tane satıcaz madem güzel kar yapalım kafası...  Bence Mazda nın en cok kafa yordugu mazda 3 ve CX-3 satısları onlarda ince ayarlar yapılıyordur elbet piyasaya oranla ama mx-5 i bilemedim.  İnsallah bu meraklı kitleyi önemserler ve iyi bir fiyatla karsımıza sunarlar. 

ben olması gerekeni , sizde olacak olanı yazmıssınız, güzel tespit,tebrıkler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...