Jump to content

Yeni Mazda MX-5 Fiyatı Hakkında Öngörüler

batu1709
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İnternette ilk defa bir Türk arkadasın Yeni mazda MX-5 1.5 Manuel  incelemesini buldum. Cok lezzetli bir test olmasada cogu üyenin izleyecegini düşünüyorum buyrun efendim :) Arkadas 2 litreligide lansman sırasında kullandığı için arasındaki farklarıda belirtiyor. 

Bu arada en cok takıldıgım kilitli dif olayı bile opsiyonelmis hayırlı olsun>:(

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim ki spor modeli ve kilitli degil, ama kilitli tabii guven veriyor,  Amerika da sadece grand touring modelinde Standart olarak geliyor. 

12 sene once biraktim duz vites kullanmayi, ve bir daha donmeye niyetim yok , trafigin yogun oldugu sabah ve aksam  saatlerinde yogun olarak kullandigim icin cok Rahat ediyorum, tabii bunda 5 yil once gecirdigim bel ameliyatinin da otomatik secmemdeki en buyuk etken .

Eger imkanin olursa lutfen duz ve otomatigi test et , emin ol tercih yaparken cok zorlanacaksin.  Tiptronic resmen bagimlilik yapiyo,  hafta sonu trafik musait oldugunda bu sekilde kullaniyorum 6 speed super performans  veriyor....

Herkese iyi haftasonu dilerim

Kilit dif. her daim optional, sasirmadim, 

2.0 ve sadece grand touring de Standart burada spor ve grand touring arasinda $5000 oynuyor ve aradaki fark , deri isitmali koltuk, kilit dif. 

14 hours ago, batu1709 said:

İnternette ilk defa bir Türk arkadasın Yeni mazda MX-5 1.5 Manuel  incelemesini buldum. Cok lezzetli bir test olmasada cogu üyenin izleyecegini düşünüyorum buyrun efendim :) Arkadas 2 litreligide lansman sırasında kullandığı için arasındaki farklarıda belirtiyor. 

Bu arada en cok takıldıgım kilitli dif olayı bile opsiyonelmis hayırlı olsun>:(

Yeni ve eskiyi kiyaslarken ben 1.80 boyundayim 2008 e rahatca sigiyorum ancak 2016 gerek oval ic hacmiyle gerekse yuksek lik olarak bana cok daha rahat geldi ayrica koltuklar cok konforlu. 

Yani arabayi kullanan abi ye katilmiyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu kilitli diferansiyel olayı benim de canımı sıktı ancak yine de ümidi kesmemek lazım. Avrupa pazarında lsd sadece Recaro koltuk ve Bilstein amortisör paketiyle beraber geliyor ancak mesela İngiltere'de bu paket 1.5 lt için mevcut değil. Dolayısıyla Türkiye'ye Recaro paketi 1.5 lt için geleceğinden kilitli diferansiyel de olması kuvvetle muhtemel gibi.

Ayrıca mesela Avustralya'da hangi paket olursa olsun manuel ve 1.5 lt olmak kaydıyla bütün ND'ler fabrikan LSD ile standart olarak geliyor. Dolayısıyla anladığım kadarıyla iş her ülkenin kendi bazında değerlendiriliyor.

Bir noktaya da değinmek isterim ki; diyelim bu etkenlere rağmen LSD yine gelmedi, bu yolun sonu demek değil. Cusco, 1.5 ND MX-5 için geliştirdiği mekanik kilitli aftermarket diferansiyeli satışa sundu. Her nekadar bu araçlar fabrikan viscous LSD ile çıksa da(Mekanik yerine yüksek viskoziteli sıvıyla hidrodinamik kilitleme) mekanik kilit ayrı bir tat katar diye düşünüyorum. 

130 hp arabaya mekanik kilit lüzumsuz olmaz mı diyen olabilir bu sorunun cevabını ben de araştırıyorum herhangi bir bilgisi olup paylaşabilen olursa çok memnun olurum.

Cusco'nun bu diferansiyel için istediği fiyat 1500$. Biraz tuzlu ama bu özellikte bir diferansiyel için kesinlikle değer diye düşünüyorum(Ayrıntılı bilgi almak isterseniz linki aşağı da paylaştım). Şahsen ben bu parayı güzel bir eksoz sistemine harcamaktansa, kilitli diferansiyele vermeyi tercih ederim.

http://www.good-win-racing.com/Mazda-Performance-Part/61-1852.html

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, yarkinhoca :

Bu kilitli diferansiyel olayı benim de canımı sıktı ancak yine de ümidi kesmemek lazım. Avrupa pazarında lsd sadece Recaro koltuk ve Bilstein amortisör paketiyle beraber geliyor ancak mesela İngiltere'de bu paket 1.5 lt için mevcut değil. Dolayısıyla Türkiye'ye Recaro paketi 1.5 lt için geleceğinden kilitli diferansiyel de olması kuvvetle muhtemel gibi.

Ayrıca mesela Avustralya'da hangi paket olursa olsun manuel ve 1.5 lt olmak kaydıyla bütün ND'ler fabrikan LSD ile standart olarak geliyor. Dolayısıyla anladığım kadarıyla iş her ülkenin kendi bazında değerlendiriliyor.

Bir noktaya da değinmek isterim ki; diyelim bu etkenlere rağmen LSD yine gelmedi, bu yolun sonu demek değil. Cusco, 1.5 ND MX-5 için geliştirdiği mekanik kilitli aftermarket diferansiyeli satışa sundu. Her nekadar bu araçlar fabrikan viscous LSD ile çıksa da(Mekanik yerine yüksek viskoziteli sıvıyla hidrodinamik kilitleme) mekanik kilit ayrı bir tat katar diye düşünüyorum. 

130 hp arabaya mekanik kilit lüzumsuz olmaz mı diyen olabilir bu sorunun cevabını ben de araştırıyorum herhangi bir bilgisi olup paylaşabilen olursa çok memnun olurum.

Cusco'nun bu diferansiyel için istediği fiyat 1500$. Biraz tuzlu ama bu özellikte bir diferansiyel için kesinlikle değer diye düşünüyorum(Ayrıntılı bilgi almak isterseniz linki aşağı da paylaştım). Şahsen ben bu parayı güzel bir eksoz sistemine harcamaktansa, kilitli diferansiyele vermeyi tercih ederim.

http://www.good-win-racing.com/Mazda-Performance-Part/61-1852.html

Yazdıklarına aynı sekilde katılıyorum ve eklemek istersem mesela güncel kasa mx-5 lerin softop ve manuel kombinde alanların standartında kilitli dif ile geldiğini biliyorum.Bu kombinasyona 2010 ve öncesi TR ye getirilen araclarda mevcut. Model yılı 2010 un üzerinde olup softop ve manuel hiç mx-5 görmedim. acaba mazda tr mi getirmiyordu yoksa sipariş eden kişi mi olmadı bilemiyorum ama ilk şık daha muhtemel sanırım. 

130 beygirlik mx-5 için lüzumsuz olacagını düşünme bence çünkü 300 beygirlik bir arabada nasıl 120-160 arası viraja girebiliyorsa biz de bu hızlarla ulasabilip girebilecegimizden daha güvenli almıs oluruz o virajları. Sadece kayarken verilen stabilite ve zevk dısında ayrı bir güvende veriyor. zaten alcaklıgımızda belli kilitli dif. ile ray hissiyatı artacaktır :) 

benim de bir umudum var şahsen 1.5 luk softop manuel mx-5 için standartında kilitli dif ile geleceğine :) 

gelmiyorsa bile opsiyonel olarak teker teker ekleme şansımız olur umarım. Pakete sokarsa ki bu dif opsiyonuda en üst pakette olursa fiyat baya şişer. 

olmasını istedigim iki sey var zaten biri bose ses sistemi digeride kilitli dif.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12.03.2016 at 18:09, batu1709 :

benim de bir umudum var şahsen 1.5 luk softop manuel mx-5 için standartında kilitli dif ile geleceğine :) 

gelmiyorsa bile opsiyonel olarak teker teker ekleme şansımız olur umarım. Pakete sokarsa ki bu dif opsiyonuda en üst pakette olursa fiyat baya şişer. 

olmasını istedigim iki sey var zaten biri bose ses sistemi digeride kilitli dif.  

Umudunuzu kırmak istemem ama hiç bir pazarda standart değil, burada da olması çok düşük ihtimal ancak konuştuğum bayilerden biri Recaro paketinin geleceğini söyledi, o pakette olur olursa. Tek tek eklenecek opsiyonları uygulayacaklarını da sanmıyorum, olsa bile arabayı ancak 5 ay sonra alabiliriz herhalde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, viso :

Sert tavan bekleyenlere müjde, NY fuarında sergilenecekmiş.

New-York-International-Auto-Show-2016-HI

Güzel bir gelişme ama ben sert tavan ın görüntüsünü yeni nesilde sevemedim nedense :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hardtoplı versiyon New York'ta tanıtılmış, şimdiye kadar gösterilenlerden çok daha güzel hatta bana göre hardtop bir arabaya ancak bu kadar yakışabilir. Doğruysa 2017'nin başında satışa sunulacakmış.

Yalnız tercih hakkım olursa ben yine de tenteyi seçerim:)

Telefondan yazıyorum fotograf yüklemeye çalıştım, umarım başarılı olmuşumdur.

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kırmızıdaki çizimdi, gri olan gerçek resimler.

Hard top değil de targa gibi olmuş, ikisi de aynı anda gelseler tercih ederdim belki bunu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben yine begenmedim :D soft top ın acık&kapalı görüntüsü bence mx-5 ile daha uyumlu. targa gibi gercekten. corvette modellerindede var buna benzer. soft top kadar ferah gözükmüyor ustü acık hali bakarsanız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, viso :

http://www.theverge.com/2016/3/22/11287786/mazda-miata-rx5-rf-announced-new-york-auto-show-2016

Ben çok beğendim ama çok bekledik zaten, daha fazla bekleyecek sabrım kalmadı.

bu video yu izleyince ya da gözüm alıstıgından hosuma gitti acıkcası :D fastback durus kaslı bir görüntü vermis ve renk secimi muhtesem. acaba 1.5 üniteyle gelir mi diye merak etmiyor degilim. benim ehliyet daha yargı sürecinde oldugundan belki dogal bir bekleme sürecim olusabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24.03.2016 at 12:50, batu1709 :

bu video yu izleyince ya da gözüm alıstıgından hosuma gitti acıkcası :D fastback durus kaslı bir görüntü vermis ve renk secimi muhtesem. acaba 1.5 üniteyle gelir mi diye merak etmiyor degilim. benim ehliyet daha yargı sürecinde oldugundan belki dogal bir bekleme sürecim olusabilir.

Kesin gelir, durup dururken kafamızı karıştırdılar şimdi, ne gerek vardı :) 

Benin kafam iyice karıştı, bunu çok çok beğendim, zaten üstü tamamen açılan bir arabaya ilgim hep kısıtlı idi.

İngiltere sitesine eklenmiş. Sanırım Mazda Türkiye bu modeli 2017 baharına getirir ancak. http://www.mazda.co.uk/cars/coming-soon-mazda-mx-5-rf/

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hardtop harika olmuş bayıldım.İşin yoksa şimdi bide bunu bekle..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...