Jump to content

Yeni Mazda MX-5 Fiyatı Hakkında Öngörüler

batu1709
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2.El Skyactiv Mazda 6 ve Cx-5 modelinide bir düşünün derim.

Spor ve arkadan iter araç tercihim :)

Sevgili Batu sana abi tavsiyesi :) madem Bütçeyi biliyorsun kenara üç-beş koymaya bak :) sigara içiyorsan içme mesela :) Aracın fiyatı 100binin çok üzerinde olmayacak bence. Hatta altında bir fiyatta gelebilir.

Kendime ait bir miktar param var bankada üç beş Örneği olarak :) ben 100 binin üzerinde gelirse(110-130) babam beni kırmamak için alalım peki derse bile aldırmam çünkü şayet öyle gelirse Mazda Kâr yapalım diye TR Pazarını hiçe saymis olacak. 2 litre olsa lafım olmaz ama 1.5 motora 100 Ün üstünde para vermek bence yazık günah. 1.5 motor diye seviniyorsak ÖTV oranının düşüklüğünden seviniyoruz. Ve bu farkı görmekte en büyük hakkımız haliyle. Eğer göstermezlerse kendileri bilirler Türkiye yine MX-5 i tanımaz. 2 litrelik selefi gibi tutulmaz. 1.5 aslında TR pazarı için Mazda'ya bir şans. Bunu kullanmak kendi ellerinde....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.5'lerin (cx-3, m3) fiyatları ingilterenin altında, Almanya'nın üzerinde :) diğer markalar ile defalarca kıyasladık, fiyatlar hep makuldu. Yurtdışı fiyatına göre şekillenecektir. Biliyorsun distribütör değil direk Mazda getiriyor Araçları. Makul olmaması için bir neden göremiyorum :) Dediğin gibi bence de 1.6 motora 100k üzeri değmez. Zevksiz Araçlara astronomik paralar ödüyoruz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.5'lerin (cx-3, m3) fiyatları ingilterenin altında, Almanya'nın üzerinde :) diğer markalar ile defalarca kıyasladık, fiyatlar hep makuldu. Yurtdışı fiyatına göre şekillenecektir. Biliyorsun distribütör değil direk Mazda getiriyor Araçları. Makul olmaması için bir neden göremiyorum :) Dediğin gibi bence de 1.6 motora 100k üzeri değmez. Zevksiz Araçlara astronomik paralar ödüyoruz

Mesela Amerika'da 29 bin küsür $ ingilterede 18 bin Pound. Amerika'yı baz alırsak 80 bin gibi bir rakam oluyor. Hazır mazda 3 ile kıyaslama yapmiştim TR dede oldugu icin. Amerika'ya oranla yaklaşık TR de 25-30 bin TL daha pahalı gozukuyor. Bunlar kesin sonuclar degil tabiki orada yasayan biri olmadığım icin vergi taslaklarının şekillenmesini bilemem ama o yoldan çıkacak olursak mx-5 100-110 lirayı aşmaması gerekiyor. :) yorumunada kesinlikle katılıyorum 3 sene üst üste ÖTV zammi yerse bu ülke artık standart diye tabir edeceğimiz arabalara minik bir servet ödüyoruz. Dolu bir dizel otomatik golf Ün 100 bin rakamına tekabül etmesi olayın ne derecelere geldiginin kucuk bir ornegi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Asagidaki sekilde cok kabaca bakkal hesabiyla benim tahminim 120 – 130 Bin arasi olur gibi.  %71 vergi yuku ile 110,000 TL olmasi bence cok zor ama insallah siz haklisinizdir.  Turkiye’nin bir dezavantaji da potansiyel MX-5 pazarinin cok dar olmasi. Yani Mazda’nin vergileri absorbe etmek adina rekabetci bir fiyat sunmasi icin de fazla bir sebep yok gibi.  Bu fiyatlarin uzerine yillik kaskoyu da ekleyince deger mi bu paraya? Tartisilir.  O paralara 2. el cok daha performansli araclar alinabilir.

MX5_Fiyat_zpslndevlxo.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allah herkese Batu'nun babası gibi bir baba versin diliyorum :) 

Umarım CX-5 istediği fiyattan gelir ve kardeşimiz bu güzel arabayı edinip deneyimlerini bizle paylaşır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

Güncel mx-5 çıkacak olana 100.000 basar tasarım olarak.

Bakalım bu durum dünya genelinde satışlarına yansıyacak mı ? 

Acaba halen dünyanın en çok satılan Roadster otomobili olma ünvanını taşıyor mu. Taşıyorsa bu yeni tasarımı ile taşımaya devam edecek mi ?

Bunu zaman gösterecek sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Batu neye karar verdin. Beklemeye devam mı ? :)

Hala beklemedeyim en mantıklısı mx-5 oldugu icin diger kızlara evet diyemiyorum :) BRZ den biraz sogudum makyaj geliyormuş 2016 da. 5 yıla çıkardı mazda garantisini.. 5 yıllık garanti+üstü acik+SIFIR alabilme durumum+icinde sunduğu teknolojik yenilikler+dis tasarım(Red dot ödülü aldı) beni beklemeye itiyor :) eylul Ayında ailem istanbula donucek. Babam alalım diyor Eylül'de bir tane. Eger nefsime hakim olamazsam Kızlardan bmw 2 serisini alıp gidicem abi :) beklersemde yolun sonu MX-5. Bakalım gercekten karar veremiyorum herseyi zaman gostericek.. Fakat eylul ayı kritik olacak o kesin :)

Gemi gelmis :)

Amerika'ya ayak basti MX-5 :)

Bakalım bu durum dünya genelinde satışlarına yansıyacak mı ? 

Acaba halen dünyanın en çok satılan Roadster otomobili olma ünvanını taşıyor mu. Taşıyorsa bu yeni tasarımı ile taşımaya devam edecek mi ?

Bunu zaman gösterecek sanırım.

O rekor kolay kolay kırılmaz abi. 1 milyon rakamı ilk seriden,son seriye kadar olan satışların toplami bildiginiz gibi. Bu roadster keyfi diger markaların roadster araçlarına gore dunyada fiyat olarak cok iddaali. Onceki serilere gore az satsa bile ki sanmıyorum cunku dis basin ve forumlar araci yalayıp yutuyor unvan genişleyerek devam edecektir bence :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Merhabalar,

Ben de sabırsızlıkla bu modeli bekleyenlerdenim. Buradaki yorumları okuduktan sonra biraz hayal kırıklığına uğradım. 100 binlerin üzerinde fiyatlar telaffuz edilmiş, bence bu kadar yüksek olması açıklanamaz.

Almanya ve İngiltere fiyatlarına bakarak bir orantı kurduğumuzda fiyatın 75 bin TL civarından başlaması gerekir aşağı yukarı. Benim tahminim en donanımlı versiyonun geleceği ve fiyatın 85-90 bin TL civarlarında olacağı yönünde. Umarım böyle olur.

Hala beklemedeyim en mantıklısı mx-5 oldugu icin diger kızlara evet diyemiyorum :) BRZ den biraz sogudum makyaj geliyormuş 2016 da. 5 yıla çıkardı mazda garantisini.. 5 yıllık garanti+üstü acik+SIFIR alabilme durumum+icinde sunduğu teknolojik yenilikler+dis tasarım(Red dot ödülü aldı) beni beklemeye itiyor :) eylul Ayında ailem istanbula donucek. Babam alalım diyor Eylül'de bir tane. Eger nefsime hakim olamazsam Kızlardan bmw 2 serisini alıp gidicem abi :) beklersemde yolun sonu MX-5. Bakalım gercekten karar veremiyorum herseyi zaman gostericek.. Fakat eylul ayı kritik olacak o kesin :)

Amerika'ya ayak basti MX-5 :)

O rekor kolay kolay kırılmaz abi. 1 milyon rakamı ilk seriden,son seriye kadar olan satışların toplami bildiginiz gibi. Bu roadster keyfi diger markaların roadster araçlarına gore dunyada fiyat olarak cok iddaali. Onceki serilere gore az satsa bile ki sanmıyorum cunku dis basin ve forumlar araci yalayıp yutuyor unvan genişleyerek devam edecektir bence :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gallery_5008_91_38471.jpg

Bu fotoğrafı bugün gördüm. Yanlış değerlendirmiyorsam; o koltuk başlarında hoparlör mevcut. Çok ince düşünülmüş gerçekten. Çok kaliteli müzik zevki vereceğe benziyor.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...