Jump to content

Lise Öğrencisi Çakıltaşı İle Arabama İsimler Yazdı

Revivo73
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Her an her yerde yaşanması muhtemel bu tarz bir olay karşısında hemde gözünüzün önünde yaşanırken bu derece sağlıklı düşünebilip olgun davranmanız takdire şayan.. Zaman zaman benzer durumları bende kendi aracımda gözlemliyorum.. Bencede en doğrusu belli bir noktaya kadar bu kişilere tepki vermeyip araca olan ilgiyi azaltmak.. Çünkü iki gün sonra o araç yine orada bir yere park edecek ve bu parazitler daha çok aranmaya başlayacak..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu anda aracı bıraktığım apartman yanındaki yer. Buradaki sorun giriş çıkış zorluğu ve yazın saatlerce güneş görmesi. Üstündeki boya orjinal yani 2006 tüm yaz güneş görmemesi gerek diye düşünüyorum. Şu günlerde hava kapalı olduğu için sorun yok, ancak tüm yaz bu noktada bırakamam.

d5BgPZ.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam bayağı sabirliymissiniz.Boyle bir durum benim basıma gelse, sonucunu tahmin bile edemiyorum. Fakat elemanları sözlü olarak ikaz etmemeniz bence çok yalnis olmuş. Çünkü bugun size yapilan yarin başkasının başına gelebilir. Bu hergeleler oz güven patlaması yaşadığı icin, yeri gelmişken o guveni biraz bastirmaniz gerekiyordu. Neyse bunla geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gecmiş olsun. Maalesef oluyor böyle Şeyler. Gecen gün arkadasın Sıfır km aracını da Çakıl Taşı ile temizlemiş coçuklar . Hadi onlar 5-6 yaş çocuk, bunlar kazık kadar adam.

Akacak kan damarda durmaz sözünü hatırlattı, 5-6 yaş cocuklarınki. Fakat bence orada dahi bir eksiklik var gibi anne-babanın tembih eksikliği gibi.

Geçmiş olsun. umarım tekrarlamazlar.

Yukarki resimde görüldüğü gibi apartman arasına çektim gözden uzakta . Fakat işin diğer yanı sokakta bir görünce insanlar kendine ait birşeymiş gibi rahatça hareketlerle çizmesi, sosyal bir sorun.

Geçmiş olsun,  gerçekten iyi sabretmişsiniz . Soğukkanlılığın zirvesi olmuş.

Çakıl taşı değil de metal birşey olsaydı sabredilecek birşey kalmazdı. Ya da ayağı ile tampona tekme atabilirdi beterin beteri var.

Geçmiş olsun fakat ben olsam farklı tepki vere bilirdim. Sonuçta bu tipler artık çoğalmaya başladı ulan sanki biz salağız bunlar uyanık ayar oldum.

Video hakkaten ayar ediyor insanı .) Sokakta arabalara saldırı haricinde geçerken bazen garip küfürler de bağırıyor. Bir keresinde misafirim vardı pencere açıktı misafirim küfürleri duydu bir anda pencereye fırlayıp küfür edenlerle tartışma yaşadı. Küfürbazlar yoluna devam etti.

Oha yaa, olaya bak. Büyük geçmiş olsun, geçmiş olsun diyorum çünkü sonucu karakolda yada hastanede bitecek bir olayı sorunsuzca geçiştirmişsiniz.  Yerinizde ben olsam, muhtemelen elimde sopa inerdim aşağıya.  Sizi metanetinizden ve sabrınızdan dolayı tebrik ediyorum, bundan sonra başıma bu tür bir olay geldiğinde sizi anacağım ve sakin kalmaya çalışacağım :)

Olay birçok ihtimale açık sonuçla bitebilecek türden.  Belki de o sırada aracım orda olduğu için de en sorunsuz halletme yolunu seçtim yani kavgalık pozisyon olsa bu tipler o esnada hem ben hem araba etkilere maruz kalacak.

Clint Eastwood 'un  "Gran Torino" filmi şiddetle tavsiye olunur.

Uzun süredir film seyretmiyordum .)

Geçmiş olsun, ben de dayanamazdım iner onları oraya gömerdim çocuklar bildiğin o.. ç... miş

Hakkaten öyleler ancak işte müdahele anı itibarıyla kurtardılar. O anda değil de sonrasında daha başka şeyler yaparlarken görsem her türlü sonuca açık bir karşılaşma olabilirdi.

Çok geçmiş olsun, böle durumlarda hemen müdahale edip uyarsaydınız  belki onlarda kendilerine çeki düzen verirlerdi, sonuçta olumsuz bir şey olmadan önce engellemek esastır,  sonrasında olmuşla , ölmüşe çare yok derler , ben  böle sagısızlıkları yapanları kınıyorum, sonuçta herkesin malı mülkü, arabası var yarın başkalarıda onların mallarına zarar verir, ''keser döner sap döner , gün gelir hesap döner''.

Kış sonrası arabayı ilk kez sokakta bıraktığım için belki hemen müdahele etmedim, ne olacak diye bekledim. Bir de ilk msj dediğim gibi "eğlenceyi bitirseler de gitseler" modundaydım fakat eğlencenin uzamasında kararlı gibiydiler. Ancak yine birşekilde eğlencelerini ben sonlandırdım yani aslında durum kontrolümde. Müdahele etmeden kontrol diyelim buna .)

Geçmiş olsun gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum. Öfke kontrolü yapmakta bir başarı neticede bir kaporta ama eğitim ailede başlar işte evdeki ön teker nereye arka teker oraya ..

Aslında öfkeme bazen hakim olamam, çeşitli başka durumlarda bazen sokakta yürürken çeşitli durumlar oluyor örneğin karşıdan gelenle bazen kollar veya omuzlar dokunur arkama dönüp yavaş falan derim ancak kavgaya cevirecek şekilde değil ancak lafı koyarım. Sokakta olduğum için bir daha karşılaşmayacağım durumlar tabi.

Daha beterini yasamazsiniz inşallah. Az sabirda cok keramet vardir, bunu bir kez daha görmüş olduk. Ben bir ogretmenim ve sabirli davsanisinizi tebrik ediyorum. Bir şekilde müdahale edilebilirdi ama sonuç bundan iyi olmazdı. Genclerle diyalog kurmak zordur boyle bir durumda. Belki hiç problem olmazdi, belki de daha ciddi sorunlar cikardi. Tekrar geçmiş olsun Üstadım

O an kendim için en iyi seçeneği kullandım . Öğrenci için de iyi oldu fakat ilk msj belirttiğim gibi bu arabaya 2 sene öcne biri kapısına tekme atıp hafiften kaportayı göçürdü. Bu öğrencinin yaptığı ona kıyasla çok hafif kaldığı içn belki

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her an her yerde yaşanması muhtemel bu tarz bir olay karşısında hemde gözünüzün önünde yaşanırken bu derece sağlıklı düşünebilip olgun davranmanız takdire şayan.. Zaman zaman benzer durumları bende kendi aracımda gözlemliyorum.. Bencede en doğrusu belli bir noktaya kadar bu kişilere tepki vermeyip araca olan ilgiyi azaltmak.. Çünkü iki gün sonra o araç yine orada bir yere park edecek ve bu parazitler daha çok aranmaya başlayacak..

Gelecekte olacakları da düşünerek hareket ediyor insan. Bugün bu hareketi yapanlar yarın öbürgün neler yapabilir ben ciddi tepki versem, laf koysam falan sürekli beni konuşcaklar bana ne dedi bana ne yaptı gibisinden, çakıltaşıyla 2-3 kelimelik çizik için o muhabbete değmeyeceğni düşündüm.

Hocam bayağı sabirliymissiniz.Boyle bir durum benim basıma gelse, sonucunu tahmin bile edemiyorum. Fakat elemanları sözlü olarak ikaz etmemeniz bence çok yalnis olmuş. Çünkü bugun size yapilan yarin başkasının başına gelebilir. Bu hergeleler oz güven patlaması yaşadığı icin, yeri gelmişken o guveni biraz bastirmaniz gerekiyordu. Neyse bunla geçmiş olsun.

Evet sözlü konuşmadım fakat arabayı oradan cekerken karşılaştık ve 2 defa göz göze geldik 2. bakışımdan özellikle anlamıştır durumu bu ona yeter. Sesimi duyurmak istemedim, her nedense. ve daha önceki yorumlarda belirttiğim, öğrenciler tam sınıra geldiler sınırı geçmediler. Oradaki mavi süperman tişörtlü olana odaklandım en cok ayağını tampona sürtecek elindeki maskotu fara carparak cevirecek mi diye, yapmadı. O mavi tişörtlü emniyet supabı gbi oldu o da yapsaydı sözlü atışmalı ve belki de tokatlı yumruklu karşılaşma olabilirdi. Olmamasını istiyordum nitekim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle geçmiş olsun diyor sabrınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Malesef bu tür aile terbiyesi görmemiş mandalar sokaklarda gezmekte. Gerçekten sabrınıza hayran kaldım. Bende başımdan geçen olayı anlatayım, geçen yıl kış aylarında akşam saatlerinde 3 tane böyle öğrenciden bozma serseri sokakta kahkalar atıp, küfürlü konuşuyorlardı. Ben zannettim bir olay var camdan kafayı çıkarttım. Baktım gayet sohbet ediyorlar. Ama küfürün bini bin para. Bir sürü apartmanlar, daireler var bulunduğum yerde. Millette kafayı çıkartıp bakıyor bir tane uyaran yok. Zaten sinir oldum. Camı kapatıp bu herifleri gözlemlemeye başladım. Belki o an polisi arasam polis gelse dağılırlardı. Neyse ben bunları gözlemlemeye devam ediyorum derken benim aracın yanına geldiler. Hah dedim şimdi bir şey yapın ağzınızı yüzünü düm düz edeyim. ( Çok çabuk sinirlenmem, ama sinirlendim mi kimsede durduramaz.) Sadece benim aracıma değil başkasının aracına da zarar verirlerken görsem aynı tepkiyi gösteririm. Derken baktım biri kaputun üstüne oturdu, diğeri ayağını çamurluğa yasladı. Biri içtiği sigarayı arabanın silgeçlerinin oraya attı. O anda da benim şarteller tam atıyorken birde ne duyayım, O**** çocuğunda ne araba varmış demez mi. Pantolonu giymem ile aşşağı inmem bir oldu. Kapıyı açınca beni farkettiler gözüm döndü bi kere onlarda anladılar onların üstüne gidiyorum ayaklandılar. Biri kaçtı o anda. Lan dedim utanmıyormusunuz mahalle arasında küfürlü konuşmaya milletin arabasının zarar vermeye. Ben zannediyorum döner giderler, sanamı sorucaz lan anasını bilmem naptımın değince atladım üstlerine gözüm nasıl karardı ise artık kendime geldiğimde 2 sininde ağzı yüzü kan içinde idi. Yan taraftaki pastanenin sahibi de ayırmaya kalkınca ona da bir tane vurmuşuz arada farkında değilim. Topukları afedersiniz kıçlarına çarpa çarpa kaçtılar. O gün bugündür hiç görmedim bu tenekeleri. Mahalleden övgü dolu sözler aldık birde üstüne. :) 

Ama hiç bir zaman kavga yanlısı olmadım. Kavga etme niyetiyle de inmedim aslında aşşağıya sadece gözlerini korkutup yollayacaktım. Biz çocukken büyüklerimiz geldi mi ayağa kalkar dediklerini dinlerdik. Küfürü bırak karşı bile gelmezdik. Saygımız vardı bizim büyüklerimize. Olay sonrası pastaneci de bir limonata ile son buldu olay. :) 

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir

Nush etmeye indik tekdir edelim dedik. Uslanmadılar ikinci yola başvurduk. Bu atasözü gerçekten çok doğru. Tekrardan geçmiş olsun diyorum. Tavsiyem ise kapalı garajınız var ise üşenmeden her seferinde oraya koyun. Bir garaj bulsam kiralayacağım ama yok işte :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu tür serseriler bir tek kuş serisi arabalara birşey yapmıyor geriye kalan tüm markalardan böyle stres atıyorlar. Kendi dünyalarında adaletli ve namuslu da hissediyorlardır böylelikle.

Benim sözlü veya fiili kavgadan kaçınma sebebim, bizim mahalle akşamları ve h.sonları fevkalade sakin oluyor bir şekilde o zamanları da düşünerek kavga gürültüden kaçınıyorum.

Benim aracı 2 sene önce sokakta daha çok bırakıyordum ve ön kaput çok alçak olduğundan üstüne oturan bol oluyordu. Neyseki birşey olmadı, cunku kimse arka cepte telefon veya anahtarlık taşımıyor .)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu tür serseriler bir tek kuş serisi arabalara birşey yapmıyor geriye kalan tüm markalardan böyle stres atıyorlar. Kendi dünyalarında adaletli ve namuslu da hissediyorlardır böylelikle.

Benim sözlü veya fiili kavgadan kaçınma sebebim, bizim mahalle akşamları ve h.sonları fevkalade sakin oluyor bir şekilde o zamanları da düşünerek kavga gürültüden kaçınıyorum.

Benim aracı 2 sene önce sokakta daha çok bırakıyordum ve ön kaput çok alçak olduğundan üstüne oturan bol oluyordu. Neyseki birşey olmadı, cunku kimse arka cepte telefon veya anahtarlık taşımıyor .)

Kuş kadar beyinleri olduğu için :) ne anlarlar şu kuş serisinden araba diye binip o kadar para veriyorlar bide. Allah akıl fikir versin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun. ben olsam yukardan uyarırdım, ters cevap verirlerse inerdim.

bazen aracı abim kullanıyor. ona denk gelse daha çocuk camda saçını düzeltirken aşağıya inerdi. bu tarz olaylar yıllardır ülkemizde oluyor, insanlar erişme ihtimali olmadıkları şeylere zarar vermeyi çok seviyorlar. cahillikten öte bir şey değil. çizilmeyen boya üretilse bu tip insanlar yerden kaya bulup vururlar, kaya bulamasalar kaldırım taşı sökerler

sizin durumun zorluğu farklı, araç hep oralarda duracaksa aklınızın kalması normal. umarım hayırlısı olmuştur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

ist deydım orda kapalı garaj yok...aldım  aracı daha ılk geceden arabayı cızdıler arka kapıyı... 5 gun kaldım ıst de ustunu orttum bende aracın.. sonrada bırı arka tampon tarafından kaldırmıs uzerındekı ortuyu taslamı ne vurmus tampondada ufak bır ız var sımdı... memlekette serefsız cok... sebebını anlasam adamın neden bunu yaptıgını, birsey demeyecegım ama sebep yok ortada... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ist deydım orda kapalı garaj yok...aldım  aracı daha ılk geceden arabayı cızdıler arka kapıyı... 5 gun kaldım ıst de ustunu orttum bende aracın.. sonrada bırı arka tampon tarafından kaldırmıs uzerındekı ortuyu taslamı ne vurmus tampondada ufak bır ız var sımdı... memlekette serefsız cok... sebebını anlasam adamın neden bunu yaptıgını, birsey demeyecegım ama sebep yok ortada... 

Haset ve kıskançlıktan daha iyi sebep mi olur ? >:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım telefondan yazıyorsunuz. Swiftkey klavye uygulamasını tavsiye ederim. 

Cover art

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu yeni gördüm. Geçmiş olsun ve evet arkadaşlara katılıyorum, peygamber sabrı varmış sizde. Sizi tebrik ederim, ama kendimi değil. Çünkü şiddet eğilimli olmasam da benim anında tepkim farklı olurdu. Of of...

"E Konya'dayım malum" diyeceğim, ama bu sözüme alınan arkadaşlar olabilir. Zira hemen hemen tüm arkadaşlarımın ilk sözü bu oluyor. Diyeceğim şu; Clio aracımın arka camına beyaz renkte K.Atatürk çıkartması yapıştırdım (sağ-üst köşeye). İki gün geçmişti, üçüncü gün bir baktım, K'nın alt ayağı yok, "t"nin yarısı yok. Şahıs çıkartmaya çalışmış, başaramayınca anahtar vb. aletle çizmeye karalamaya çalışmış. Komik.

Elimde beş tane daha imza çıkartma var. Bir iki gün sonra zarar görmüş çıkartmayı sökeyim de yenisini yapıştırayım diye yeltendim ama ben de çıkaramadım. :) Şahsın gıcık olduğu kadar var yani çıkartma. Çıkmadı, halen duruyor o...

Hani şerefsizlik denince aklıma geldi, anlatayım dedim... :\

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında sabırlı değilimdir. Orada başka birkaç sebepten de herhangi müdahelede bulunmadım. Sebeplerden biri yapan şahsın 18- olması; yani öyle birşey ki 18- kişiler suç işlese ceza bile almıyorlar, cezai ehliyeti yok. Ve önceki gönderilerimde bahsetmişimdir, 2013'te sürücü kapısına birisi tekme attı ancak atanı görmedim. Onu görseydim onsekiz monsekiz falan dinlemez kesin dalardım ve çok pis bir kavga çıkardı, kesin.  tekme izinin sabrı mabrı olmaz. Buradaki çocuğun yaptığı o tekmeye göre fevkalade ufak kalıyor. Cocuğa müdahele etsem ve cocuktan gıcık bir tepki görüp sinirlensem, kapıdaki tekme izinin acısını çıkartacak şekilde yaklaşabilirim diye de kendimi frenledim.

Bu arada kendim araba üstüne un efak bir logo, çıkartma, vs hiçbirşey koymuyorum içine de hiçbirşey koymuyorum. Orta kısımda bozuk para, gözlük falan bırakılır ya onlar dahi yoktur, hep bomboş bırakırım beladan uzak kalmak için. Açıkçası bu sebepten ev ve işyerinde de hiçbir bayrak, sembol, tabela falan bulundurmam.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

sabır sabır ya sabır he mi =) afedersiniz ama ben evliya degilim keske olabilseydik suan o iki cocuk hastanede olurdu suan basıma gelseydi

hatta eskiden bi video izlemiştim adam balkondan minibüsün üstüne atlıyodu kavgaya karısmak icin bende o bölgeden direk ısınlanma yöntemi ile ordayımdır :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla o olaydan sonra dışarda hiç park etmemeye başladım. Bahçemiz var bir süre oraya park ettim ancak orda da güneş gelmeye başladı, sonra kapalı otoparka bırakmaya başladım.

Çocuğun yaptığı hataya gelince: Cumhurbaşkanları bile ne hatalar yapıyor değil mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim oturduğum sokaktada malesef bir yığın velet var ve nekadar hareketli ve yaramaz olduklarını anlatamam size birbirlerine taş atmalar bisikletlerle arabaların yanından geçerken tozlu kaportaya el sürmeler arabaların üzerlerine çıkmalar yazılar yazmalar ve dahası..oyüzden evin önüne araç bıraktığımda resmen cam kenarında oturup çocukları izliyorum tik oldu artık oyunlarını hep benim arabanın yanlarında oynuyorlar başka arabalarda var ama onlara dokunmuyorlar arabayı oyüzden evden uzakta tenha bir yol kenari var orda park ediyorum bu defada aklım yine arabada kalıyo keşke müstakil kendime ait bir evim olsa birde kapalı garajı olsa ama nerdee napalım kader işte bunada şükür diyorum ama arabamda bir ikitane kılcal çizikler var bu veletlerin yüzünden nekadar uyarsamda bi bakıyorum yine gelip oynuyorlar hattâ eşimle bazen tartışıyoruz bu sebebden yemezler arabanı korkma felan diyo bana ama iste beni anlayamaz o [emoji4] çocukları bile kendine çekiyo işte mazda böyle bir marka [emoji4]

GALAXY J7

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, raconist :

hata degil bu bambaska bişey 

Evet tam olarak hata değil. Bilinçli olarak ancak masum görüntülü bir çizik yapma olayı. Ancak işte @Böcek in dediği gibi benzer durumlar da oluyor. Arabayı kırk yılda bir çıkarıp dışarda parkediyorum, en son bir anne cocuguyla tam arabanın önünde durdu cocuk vücuduyla kaputun üstüne yatıp vücuduyla sürtünmeye başladı, gördüm birşey demedim. Aynı hareketi far veya yan camurluk üstünde yapsa belki o zaman birşey derdim. Mümkün olduğunca insanların aklında "ne değerli arabası var" şeklinde izlenim oluşmamaya calışıom. Park yerinde iyice köşeye park ediyorum öküzün teki tamponun tam köşesinden manevra yaparken değdirmiş, park görevlisine "neden hiç bakmıosun" diyebilirdim, demedim. Bahçemizde park etsem güneş geliyor, üstüne gölgelik inşa edemem, komşular araya girebilir diye. Komşu kedi besliyor, bir tanesi aracın kaput içine girip cıktı, camurluk üstündeki ses soğurucu kumaşların yüzeyini parçaladı! Komşuya kedin arabama girmiş ses kumaşlarını parçalamış diye şikayet edebilirdim etmedim, vs. vs. Şu anda park yerinde kimsenin aracını park etmediği garip bir köşeye cektim orada sakin duruo, sıkıntı yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam araba RX8 olunca karizmasini cekemez herkes..e bu cocuklar da "olmamış çocuklar" olunca arkadaşının silemeyecegi şekilde çizmişler..

Tekrari nasip olmasin ama olgunluğunuz daim olsun ;)

Mazda, aşkın kaportaya bürünmüş halidir..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...