Jump to content

Bose Ses Sistemi Amfi Arızası

GörkemYetim
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar,

Bose müzik sistemi olan 2009 model Mazda6 otomobilimi keyifle sürüp, müzik dinlerken hoparlörden çat, pat sesler gelmeye başladı, kontak kapatıp tekrar açınca sorun düzelse de, bir ay kadar sonra ses sistemi hiç çalışmamaya başladı, radyo cd dinleyemediğim gibi bluetooth telefonu da dışarıdan ses alamadığım için kullanamaz oldum. 

Bulunduğum yerde, çok da iyi tanımadığım bir oto elektronikçiye (müzik sistemi vs. yapan bir yer) gittim. Ön koltuk altında bulunan amfiyi söktü, kontroller yaptı, teybin ve diğer sistemin sağlam olduğunu fakat amfinin bozulduğunu, nem almış olabileceğini (arabanın içinde nasıl nem aldıysa!!?), tamir edilemeyeceğini, değişmesi gerektiğini söyledi. Bir kaç telefon konuşması yaptı ve çıkma bir tane bulduğunu 600-TL. istediklerini söyledi. Bose olmayan başka bir marka amfi takalım dedim, Bose'nin dijital amfi olduğunu, boyunun küçük olduğunu, diğer markaların bu sisteme uymayacağını söyledi.

Arabanın bakımlarını düzenli olarak yaptırdığım, İzmir'de bulunan yetkili servisimiz Yeni Otomotiv ile konuştum, amfinin 10 gün içinde getirtilebileceğini fiyatının 1.970-TL. olduğunu söyledi. 

Ne yapacağım konusunda kararsız kaldım ve sizlere de sorayım istedim;

1- Bose amfi arızası ile karşılaşan var mı? Varsa arızanın sebebi neydi, nasıl bir çözüm buldunuz?

2- Bu amfilerin tamiratı hakikaten mümkün değil mi? Farklı elektronikçilere danışmalı mıyım? İzmir'de tavsiye edeceğiniz ustalar var mı?

3- Çıkma parça almak, hem de 600-TL. vermek bana pek mantıklı gelmiyor, benim titiz kullanımımla bile 7 senede bozulan cihazın çıkması her an bozulabilir diye düşünüyorum. Servisin verdiği fiyat da çok yüksek. Önerileriniz nelerdir?

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamiri tabii ki mümkün. Konya'da olsanız, oto müzik sistemleri üzerine çalışan, çok değerli elektronikçi arkadaşlarım var. Bence elektronikçinizi değiştirin. Tamiri mümkün olmayacak bir şey değil amplifikatör. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınıza uygun komple yeni bir multi media sistem araştırın derim. (Navigasyon+Tv+Radyo+Cd+Usb+Bluetooth)özellikleri olan.

Bu arada tesadüftür ki, İzmir Yeni Otomotiv bu gün forumumuza üye oldu. Bu konuyu gördükten sonra eminim, kendileri sizinle iletişime geçeceklerdir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elektronik her parça tamir edilebilir. Mehmet abinin söylediğine katılıyorum. Etrafınızda iyi bir elektronikçi yok ise Mehmet abinin tanıdığı birine kargo ile yollanabilir diye düşünüyorum. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınıza uygun komple yeni bir multi media sistem araştırın derim. (Navigasyon+Tv+Radyo+Cd+Usb+Bluetooth)özellikleri olan.

abi bozulan parça koltuğun altındaki Amfi,    ön panelin değişmesi çözüm olmayacaktır.

bence elektronikçi  doğru söylemiş   bunlar dijital ampli ,  rca ile bağladığımız amfiler gibi değil..

ebay de 100 dolara bulma ihtimaliniz var.

çıkma mantıklı bir seçenek.

yurtdışı orjinal parça fiyatı 1000 Euro.

parça kodu : GS1D66920A   /  veya / GS1E66920A   /  

GM1A6692X   /   veya GM1B6692X             

aracınızın üstündeki ampli, parça kodunu öğrenebilr misiniz. . hangisi takılıysa,   daha kolay bulunur.      gm1b olan ebayde 100 euro ya var mesela

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben hala sıradan bir tesisatçının demesiyle sorunun nasıl hemen amfi de olduğuna kanaat getirdiğinizi çözemedim, serviste çalışan bir mazda 6 nın amfisi ile denediniz mi, kesin mi amfi arızası olduğu. Sonuçta iyi paralar istiyorlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba karsıyaka da usta tamırcım var bır çok yetkılı servıs urunlerı tamıre gonderır vag gurubu özellikle, izmirdeyseniz fikir almanızı öneririm yardım isterseniz özelden yazabılırsınız.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada tesadüftür ki, İzmir Yeni Otomotiv bu gün forumumuza üye oldu. Bu konuyu gördükten sonra eminim, kendileri sizinle iletişime geçeceklerdir.

Tamir - onarım yoluyla çözemezsem, sıfır orijinal amfiye bu kadar para vermek yerine sizin öneriniz mantıklı görünüyor.

Ben yine de arabanın orijinalliğini bozmadan, bir şekilde Bose sistemi kullanmak istiyorum. İlk olarak onarımı, gerekirse sadece amfinin üzerindeki arızalı elektronik parçayı değiştirmenin yolunu arıyacağım.

abi bozulan parça koltuğun altındaki Amfi,    ön panelin değişmesi çözüm olmayacaktır.

bence elektronikçi  doğru söylemiş   bunlar dijital ampli ,  rca ile bağladığımız amfiler gibi değil..

ebay de 100 dolara bulma ihtimaliniz var.

çıkma mantıklı bir seçenek.

yurtdışı orjinal parça fiyatı 1000 Euro.

parça kodu : GS1D66920A   /  veya / GS1E66920A   /  

GM1A6692X   /   veya GM1B6692X             

aracınızın üstündeki ampli, parça kodunu öğrenebilr misiniz. . hangisi takılıysa,   daha kolay bulunur.      gm1b olan ebayde 100 euro ya var mesela

Öneriniz için teşekkürler, parça kodunu öğrenip ebay'den arayacağım. O0

Ben hala sıradan bir tesisatçının demesiyle sorunun nasıl hemen amfi de olduğuna kanaat getirdiğinizi çözemedim, serviste çalışan bir mazda 6 nın amfisi ile denediniz mi, kesin mi amfi arızası olduğu. Sonuçta iyi paralar istiyorlar...

Büyük ihtimalle amfi arızası, amfi üzerinde ölçümleri yapıp arızalı elektronik parçayı buldular. Ama yine de servisten de teyit etmeden sıfır parçaları almaya niyetim yok ^-^

Merhaba karsıyaka da usta tamırcım var bır çok yetkılı servıs urunlerı tamıre gonderır vag gurubu özellikle, izmirdeyseniz fikir almanızı öneririm yardım isterseniz özelden yazabılırsınız.

Çok memnun olurum, refaranslı bir ustadan fikir almak isterim, teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Merhaba aynı problem bende de oldu bugün arkadaşımın tavsiyesi ile bi elektronik ciye gittik amfi soktu baktı falan bunda sorun yok dedi sonra teybi sökmek için yandan kanirtti Torpido üstündeki döşemeyi de mahfetti adam    arabayi zor kurtardı elinden 

Özetle sorunu nasıl çözdünüz Karşıyakadaki usta tamir etti mi cevaplayabilirseniz sevinirim 

Birde Bu Torpido üst tarafındaki dosemeyi degistirmek için tavsiye edeceğiniz  yer varmı izmirde 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, nbaisonba :

Merhaba aynı problem bende de oldu bugün arkadaşımın tavsiyesi ile bi elektronik ciye gittik amfi soktu baktı falan bunda sorun yok dedi sonra teybi sökmek için yandan kanirtti Torpido üstündeki döşemeyi de mahfetti adam    arabayi zor kurtardı elinden 

Özetle sorunu nasıl çözdünüz Karşıyakadaki usta tamir etti mi cevaplayabilirseniz sevinirim 

Birde Bu Torpido üst tarafındaki dosemeyi degistirmek için tavsiye edeceğiniz  yer varmı izmirde 

Merhaba,

Ben arızanın amfiden kaynaklandığını iki farklı elektronikçide tespit ettirdim. Karşıyaka'daki usta da amfideki arızalı parçayı söktü. Fakat amfinin içerisindeki o parçayı bir türlü temin edemedik. Usta teybi ön hoparlörlere direkt bağladı, parçayı buluna kadar böyle idare edelim diye düşünmüştük, bir yıldır bu şekilde kullanıyorum. Tabi müzik keyfi hiç yok :( 

Özetle ben de sorunu çözebilmiş değilim. İzmir'deki Mazda yetkili servisi amfinin 2bin lira civarında olduğunu söylemişti, önümüzdeki bir kaç ay daha parçayı temin edemezsem, arabayı bakıma götürdüğümde serviste yeni amfi taktıracağım.

Size de çok geçmiş olsun, maalesef bilinçsiz yapılan işlemlerde arabanın başka parçalarına da hasar verebiliyorlar. Ben hem teyp için, hem de döşeme için öncelikle mazda yetkili servisine danışmanızı ve fiyat almanızı öneririm. İzmir'de de tek yetkili servis olan Yeni Otomotiv'i tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Buna benzer arıza yaşıyorum bende aracımda servis de çözemedik malesef  bu arıza çok yaygın bi arıza neredeyse kronik denebilir sadede mazdaya özgüde deyil bose kullanan audi, nissan v.s markalarda da görülüyor %90 anfi arızası bence de ama servis de deneyecek anfi bulunup denenmediğinden kesin cevap verilemiyor sizin arızalı parça siyah kutu şeklinde bir role sanırım internetde bunu çözen var gibi gördüm o roleyi değiştiriyorlar çokda pahalı deyil sanırsam  interneti araştırın selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

38 dakika önce, karsiyakaliozi :

Buna benzer arıza yaşıyorum bende aracımda servis de çözemedik malesef  bu arıza çok yaygın bi arıza neredeyse kronik denebilir sadede mazdaya özgüde deyil bose kullanan audi, nissan v.s markalarda da görülüyor %90 anfi arızası bence de ama servis de deneyecek anfi bulunup denenmediğinden kesin cevap verilemiyor sizin arızalı parça siyah kutu şeklinde bir role sanırım internetde bunu çözen var gibi gördüm o roleyi değiştiriyorlar çokda pahalı deyil sanırsam  interneti araştırın selamlar.

Sorunu hala çözemedim. Son zamanlarda da internetten pek araştırma yapamadım açıkçası, biraz araştırayım.

Bu arada siz arızayı giderebilirseniz, nasıl çözdüğünüzü yazarsanız sevinirim. Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vaktim olursa daha önce seni yönlendirdiğim ustama gitmeyi düşünüyorum benimki biraz daha farklı bir arıza bu arada anfiyi cıkma almak çok sağlıklı çözüm olmayabilir bu arıza kronik çünkü aldığın çıkma parçada 3 gün sonra elinde kalabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama; benim Mazda 6 mda ki anfi stepne yerindeyken araba bagajı su almış ve maalesef mortingen. Acaba Ankara'da tamir ettirebileceğim bir yer var mı yoksa anfi için bana düşen cenaze namazını kılmak mı:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Servet :

Amfinin devresi çıkıyor mu, eğer öyle ise bi fotoğraf görebilirmiyim?

malesef anfiyi sökmeyi denedim çok meşakkatli  pandizot altına ulaşmak için komple arka koltukları orta konsolu sökmek gerekiyor uğraşamadım öyle kaldı kafasına göre çalışıyor büyük ihtimal soğuk leğim var ısınınca çalışmaya başlıyor  .

13 saat önce, naci042 :

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama; benim Mazda 6 mda ki anfi stepne yerindeyken araba bagajı su almış ve maalesef mortingen. Acaba Ankara'da tamir ettirebileceğim bir yer var mı yoksa anfi için bana düşen cenaze namazını kılmak mı:)

Anfi ulaşabilir sökülecek durumdaysa söküp bakılır ama tamir olsa da arıza çıkarma ihtimali yüksek bence 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, naci042 :

hangi mazda 6 nın bagajında amfi var ki ? bilemedim skyactiv mı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Zealot :

hangi mazda 6 nın bagajında amfi var ki ? bilemedim skyactiv mı

Ben de aynı soruyu soracaktım.  Amfi sağ koltuk altında değil midir hep ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...