Jump to content

Bose Ses Sistemi Amfi Arızası

GörkemYetim
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Çıkış katı mosfetleri, kondansatörler, akrilik vernik toplamda 65 TL tuttu. Benim için güzel tecrübe oldu.

Amplifikatör d sınıfı yüksek frekanslı anahtarlama ile çalışıyor. Aslen stereo olarak yapılmış bunun sebebi çift sarımlı bobin kullanmak için. Fakat bu ünitede iki amfi köprü olarak bağlı. Buda 14 voltta 80 watt civarı güç demek. Çıkış akımı yaklaşık 5.5 amper, 2 ohm direnç bağlı ve 100 hz frekans ile. Boyutlarına göre başarılı. 16 volt gerilim olunca 100 watt güç verebilir ama hoparlör dayanmaz gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

başarılı teprikler aferim, alpiniM de hazırsa...

AlpiniM kangonun bagajında müstesna bir yere sahip. Ha derseniz ki gm 4200 ve balkondaki davul fırın büyüklüğünde olan bass hoparlörleri ile takas tukas, neden olmasın?
Amfi yeni parçalarla revizyon yapılmış, elinize sağlık.

Teşekkürler, ilk start ile çalışma anı, paha biçilemez bende :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne demek Naci bey, benim için zevkli bir uygulama oldu. Araç üzerinde test için acele etmezseniz bir hafta kadar kalsın derim. Plaket içindeki oksitleri %100 temizlemek imkansız. Vernik ile hava temasını kestim oksit yaşamasın diye ama sürpriz olabilir. Tekrar hasar durumunda mutlaka ikinci planı devreye almak gerekecek. Git gel olmasın. Boşuna kargo masrafı ve kargo sevk hasar riski almayalım

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaz için stajyer kabul ediyor musun ? :D  Ellerine sağlık, ilk halini gören bir çok elektronikçi bu gitmiş derdi muhtemelen ama resmen küllerinden doğmuş @Arabalar'ın Ahır Bulmak konusunu hatırlattı :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Servet :

Ne demek Naci bey, benim için zevkli bir uygulama oldu. Araç üzerinde test için acele etmezseniz bir hafta kadar kalsın derim. Plaket içindeki oksitleri %100 temizlemek imkansız. Vernik ile hava temasını kestim oksit yaşamasın diye ama sürpriz olabilir. Tekrar hasar durumunda mutlaka ikinci planı devreye almak gerekecek. Git gel olmasın. Boşuna kargo masrafı ve kargo sevk hasar riski almayalım

Acelesi yok. Sen nasıl uygun görürsen öyle olsun. Usta sensin :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kötü haber, kısmen. Cx-3 içindeki bass kabini ile 6'nın kabin soket pimleri farklı. Ve hatta üzerindeki etiketler vs de farklı. 6'nın plastik malzemesi daha kaliteli. Taşeron firma yapımı olduğu aşikar bendeki kabinin. Demene şansım olmayacak

76c6fb72c0362a3fb5edc0da16d3f88e.jpg

Bendeki üniteyi söküp içine bakacağım. Farklı yapı çıkacak içinden

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

[mention=11198]Servet[/mention] abi ne cevherler varmış sende. Gözlerim açık izledim. :blink: Ellerine sağlık. Bizim de elimiz havya tutuyor anca [emoji3] 

Merak adamı ne hale geriyor görün efenim :)
ben hâlâ bir şeyi anlamadım.. Hangi mazda 6 da bagajda bose amfisi var. 
veya hangi mazda 6 da stepne yerinde subwoofer var..  

Ben bilmem, sahibi bilir :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Servet :

Ben bilmem, sahibi bilir :)

yaw çok merak ettim. o kadar mazda 6 gördük. stepne de subwoofer hiç görmedim.. inanılmaz şaşkınım. konunun ilk mesajlarında da belirttim ama kimse sallamadı..  o stepne de o subwoofer ın ne işi var..

mazda 6 larda sağ koltuğun altında ana amfi..   bagajda üstte pandizot denen biyer varya orda da sub war..  yedek lastik var yahu arabada.. var yani bu lastik.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar araç benim. Mazda 6. Ancak aracı yeni aldığım. Aldığım kişi; tüp takmadan önce   subvofer in stepne bölme kısmında olduğunu, tüp takılınca çıkarıldığını söyledi. Tam olarak konumu hakkında bilgim yok. O konuda ben de sizleri aydınlatmayacağım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, naci042 :

Arkadaşlar araç benim. Mazda 6. Ancak aracı yeni aldığım. Aldığım kişi; tüp takmadan önce   subvofer in stepne bölme kısmında olduğunu, tüp takılınca çıkarıldığını söyledi. Tam olarak konumu hakkında bilgim yok. O konuda ben de sizleri aydınlatmayacağım. 

Modeli ne aracın? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Zealot :

yaw çok merak ettim. o kadar mazda 6 gördük. stepne de subwoofer hiç görmedim.. inanılmaz şaşkınım. konunun ilk mesajlarında da belirttim ama kimse sallamadı..  o stepne de o subwoofer ın ne işi var..

mazda 6 larda sağ koltuğun altında ana amfi..   bagajda üstte pandizot denen biyer varya orda da sub war..  yedek lastik var yahu arabada.. var yani bu lastik.. 

Bendeki broşüre göre wagon ve hatchback modellerde arka pandizot bulunmadığı için bagaj içerisine yerleştirilmiş.

Mazda 6 Ses Sistemi.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, naci042 :

2005 Mazda 6

Bende vardı 2004 Mazda6 ki senin aracın aynısı, @Zealot un ki de benzer, bu araçlarda amfi sağ koltuğun altında olur ve subwoofer da arka koltuk arkasında iki hoparlörün arasındadır. Mazda 6 ya LPG taktırmıştım, amfi ile hiç işleri olmadı çünkü arkada tam boy stepne vardı sadece.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yaw GG kasa  yani 2004-5-6-7  modellerde   o hoparlörün orada stepne yerinde olması imkansız.  çok enteresan. araba nerde abi gelip bakacam

station wagon mu yoksa .. ben şok  =) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...