Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Geri Görüş Kamerası Montajı

robosapiens17
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben servise yaptıracam. robosapiens17'nin anlattıklarını söyleyip birşey olursa sorumluluk bende diyecem :). Bir de alarm taktırmak istiyorum. Daha önce serviste orjinal alarmı taktıran oldu mu?

Benim araçta alarm var, aracı alırken otomatik ayna katlama ile beraber taktırmıştım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben sadece şu kablo çekme işini anlamadım sokette sadece yeşil kahve ve siyah kablolar varken arttı diğer fotoda çıkma parçayla sokette değişiklik yaptığınızı söylüyosunuz..becerebileceğimden emin değilim ama gerekli araçlar nelerdir soketi komple değişmek mi gerekiyor

Konunun ilk mesajında detaylı bilgi mevcut. Özellikle 2. mesajdaki fotoğraflara bakmanızı öneririm. Avuç içimde soketin olduğu bir fotoğraf var. Dikkatlice bakınca sol tarafta kablonun ucundaki metal parçayı ve yine soketin hemen yanındaki metal parçayı görebilirsiniz. Ben o metal parçaları plastik soketin içerisine yerleştirdim. İşçilik yoğun bir çalışma oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konunun ilk mesajında detaylı bilgi mevcut. Özellikle 2. mesajdaki fotoğraflara bakmamız o öneririm. Avuç içimde soketin olduğu bir fotoğraf var. Dikkatlice bakınca sol tarafta kablonun ucundaki metal parçayı ve yine soketin hemen yanındaki metal parçayı görebilirsiniz. Ben o metal parçaları plastik soketin içerisine yerleştirdim. İşçilik yoğun bir çalışma oldu.

Kardeş bir soru daha bu bahsettiğin çoklu soketi nereden alabiliriz? Anladığım kadarıyla millet gelen kameranın soket montajını anlamamış...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben servise yaptıracam. robosapiens17'nin anlattıklarını söyleyip birşey olursa sorumluluk bende diyecem :). Bir de alarm taktırmak istiyorum. Daha önce serviste orjinal alarmı taktıran oldu mu?

Servis bunu yapmaz diye düşünüyorum ancak siz yinede bir deneyin. Hatta servise bunu söylerseniz aracınız garanti dışında kalır kanısındayım. Sonuçta orjinal parça kullanmıyorsunuz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servis bunu yapmaz diye düşünüyorum ancak siz yinede bir deneyin. Hatta servise bunu söylerseniz aracınız garanti dışında kalır kanısındayım. Sonuçta orjinal parça kullanmıyorsunuz. 

Ben ankaradaki servisle konuşmuştum bunu zaten. Sorumluluk bende siz montajı yapın demiştim ama bendeki kamera kablolarına bakıp bunlar uygun değil demişlerdi. Bu konudan sonra gidip ne yapmaları gerektiğini söyleyebilirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda'dan bana şöyle demişlerdi: Aracınızın garantisi devam ettiği sürece garantiniz devam eder. Bunu 6ayda bir bakıma girmeme durumunu sorduğumda demişlerdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Garanti dışı kalsaydı bana söylerlerdi. Ben servise girdim ve çıktım.

Kimse zaten aracınızı kontrol etmeyecektir, yada görse bile garanti dışı kaldı diye dillendirmez. Ancak şuna emin olun herhangi başka bir sebepten eğer elektrik tesisatında büyük bir sıkıntı çıkarsa o zaman inceleyeceklerdir ve mutlaka sıkıntı çıkacaktır. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende gaza geldim ebayden sipariş verdim aynı kameradan ama bunun montaj işi bana gore baya karısık, ben yapamam. Servisde yapmaz diye dusunuyorum. E sanayideki elektrikcilerde yapmıyor demiş bir arkadas, yada yapsa bile sorumluluk kabul etmiceklerdir. Bu durumda hepimiz sana geliyoruz robosapiens17. Yapmış oldugun işten dolayıda ayrıca tebrik ederim. Bana göre büyük iş yapmısın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağol antutku arkadaşım. Valla ne yalan söyleyeyim. Elimden ne geliyorsa yaparım.

Aklımdan geçmedi de değil hani: "Yol paramı karşılayan arkadaşa gelirim kurulumunu yaparım. Bana ulaşan herkese de bunu yaparım." dedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilmiyorum. Araştırdım fakat bulamadım. Elimde çıkma kablolar vardı. Onları soketin içine çakmıştım.

Mesai çıkışında Toyota servisine bir gideyim. Bakalım orada ise yarar biseyler bulabilecek miyim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben takarım diyene bir kameram vaaaar. Kablosunu da ayarlayacağım.

Not: Sedan için.

Sizinle kamerayı almak için görüşmek istiyorum nasıl temasa geçebilirz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizinle kamerayı almak için görüşmek istiyorum nasıl temasa geçebilirz

Tüh tüh. Bugün Keşan'daydım. Keşke dün gelseydi bu mesaj. Keşan'da buluşup takardım kamerayı.

Neyse kamerayı henüz alan olmadı. Kişisel mesaj attım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tüh tüh. Bugün Keşan'daydım. Keşke dün gelseydi bu mesaj. Keşan'da buluşup takardım kamerayı.

Neyse kamerayı henüz alan olmadı. Kişisel mesaj attım.

kardeş çorlu yada beylikdüzüne yolun düşerse haberim olsun :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar,

Kabloların uçlarını hallettim. İsteyen arkadaşa hazır kablo yollayacağım. Elinden gelen sadece C16 numaralı konnektördeki yerine takacak. Sonrasında araçtaki plastik kamera kapağına delik açılacak. İsteyen var mı?

post-3955-0-65033200-1436701267_thumb.jp

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geriye ufak bir montaj deliğinden başka bir şey bırakmadın ali. Şu an 3. Nesil Mazda3'üm yok ama aldığım zaman yapacağım ilk iş senin uygulamam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• okkko
      Yazan: okkko
      Geri görüş kamerası isteyenler elini kaldırsın...

Geri görüş kamerası çalışmalarımız sonuç verdi.
      Kendi aracımızda çalıştırmayı başardık.
      Müşteriye maliyeti 1250TL civarında olabilecek.

Örnek resimler aşağıdadır.

https://www.dropbox.com/s/rwwsefcbddt79er/20141203_100356_resized.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/xts9qm43cyba8j1/20141203_100427_resized.jpg?dl=0

• Yeni Oluştur...