Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Geri Görüş Kamerası Montajı

robosapiens17
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Kamera isteyen var mi? Elimde iki kamera var. Birisi nikel kaplı. Diğeri siyah. Kabloları ve montaj klavuzu ile yollayabilirim.

İkisi de satıldı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kamerayı taktırdım reflex aracıma oldukcada güzel oldu bence ben çok memnunum 15 dk da işlem bitti arkadaş telefondada yardımcı oldu teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yav benim sipariş ettiğim kamera soğuk havalarda düzgün çalışmaz oldu en başta bir ısınana kadar görüntü vermiyo :) Daha iyisini sipariş edicem artık :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bir şey sormak istiyorum. Dün elektrikçi ile kamera montajını yaptık. Burada anlatılanlardan tek fark kamera enerjisini geri vites lambasından aldı elektrikçi. Bunun nedeni de kamera 12 v olması. Sanırım 12 v kamera c16'ya bağlanmıyor? Kamera çalıştı reset attıktan sonra. Ancak araba bir süre bekledikten sonra tekrar arabayı çalıştırınca kamera çalışmıyor. Tekrar reset atmak gerekiyor. Tahminim elektrik bağlantısıyla ilgili. Bu konuda fikri olan var mı? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir şey sormak istiyorum. Dün elektrikçi ile kamera montajını yaptık. Burada anlatılanlardan tek fark kamera enerjisini geri vites lambasından aldı elektrikçi. Bunun nedeni de kamera 12 v olması. Sanırım 12 v kamera c16'ya bağlanmıyor? Kamera çalıştı reset attıktan sonra. Ancak araba bir süre bekledikten sonra tekrar arabayı çalıştırınca kamera çalışmıyor. Tekrar reset atmak gerekiyor. Tahminim elektrik bağlantısıyla ilgili. Bu konuda fikri olan var mı? 

Bu sorunun nedeni tespit ettik. Sisteme bağlı aygıtlar motor çalıştırıldığında sistem tarafından taranıyor, kameraya enerji geri vitese alındığında geldiğinden kameranın tanınması için çok geç oluyor.

Bu arada başka bir şey sorayım. 12v kamera kullanmak için c16'ya bağlanacak şekilde step up converter kullanan oldu mu? Bunun bir olumsuzluğu olur mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir kez daha teşekkür etmek istedim (: nasıl hoşuma gittiyse kamera olmayan araçta geri gidemez hale geldim (: ilk önerilen linkteki kamerayı aldım görüntüdende oldukça memnunum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

...ilk önerilen linkteki kamerayı aldım görüntüdende oldukça memnunum.

Ben de size teşekkür ederim şahsen. Siz ve sizin gibi geri dönüt verenlerin iletileri de çok faydalı oluyor. Ben de soyunmayı düşünüyorum bu işe de...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben genelde İngiltere'deki ebay'i kullanıyorum. Oradan iki ürün buldum ilk sayfadaki kameraya çok benzer (belki de aynısı). Bunlardan birini edinmeyi düşünüyorum.

Car Rear View CCD 170°

Fochutech Car Rear View CCD

Birinci kamera için, Power: DC12V±6V <200mA. ve Firing frequency: 2.370GHz. bilgisi verilmiş. Diğerinde öyle bir bilgi yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonunda benim kamera da geldi. Yarım saatlik montaj ile kamerayı hazır hale getirdim. robosapiens17 e ne kadar teşekkür etsek azdır. Toplam maliyet yaklaşık 50 TL, servisin montaj dahil 1000 TL istediğini hatırlatayım :)

kamera görüntüçok iyi görünüyor gülegüle kullanın kamerayı nerden aldınız linkini yollarmısınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kamera görüntüçok iyi görünüyor gülegüle kullanın kamerayı nerden aldınız linkini yollarmısınız.

Teşekkürler,

5-6 mesaj yukarıda aldığım linki paylaşmıştım, aşağıya tekrar ekliyorum:

Aşağıdaki benim aldığım kamera, nerdeyse 1 ay oldu alalı ve gece görüntüsü hariç görüntü kalitesinden memnunum (Gece çekimi içinde arkadaki geri vites lambalarını daha parlak ışık veren led ampullerle ile değiştirdim ve gece görüntüsü bir nebze iyileşti )

http://www.banggood.com/Car-Rear-View-Night-Camera-Reverse-Backup-Parking-Camera-Waterproof-p-973204.html

Bu da geri vites için aldığım led ampuller:

http://www.banggood.com/2-x-T15-5W-Samsung-Led-5630-SMD-CREE-W16W-921-194-Light-Bulbs-p-962073.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba arkadaşlar ben kamerayı aldım bagajı söktük bütün herşeyi bulduk fakat c16 soketi bulamadık bi auto garage gittim onlarda bulamadılar benim aracım HB bundaki yerler değişik hiç içinizde HB de uygulama yapan yok mu bana yardımcı olun lütfen kaç aydır bekliyorum takmayı bir türlü takamadık

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar ön tarafada takabiliyormuyuz? :)  birde bende kendim yapmayı düşünüyorum almam gereken neler var sadece alttaki linki buldum bu kamerayı almayı düşünüyorum.Kamera haricinde başka ne almam lazım ?

http://www.banggood.com/Car-Rear-View-Night-Camera-Reverse-Backup-Parking-Camera-Waterproof-p-973204.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim yaptığım kablolardan yok sanırım. Onunla bu işi çok basitleştirebilirsiniz. Aracınız sedansa daha da kolay.

kardeş senin aldığın yerden aldım kamerayı 2.5 aldir gelemedi gitti :D neyse aliexpresste filan var mı tavsiye edeceğin bir kamera oradakiler daha hızlı :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.ebay.com/itm/New-12V-170-Mini-Color-Reverse-Backup-Car-Front-Rear-View-Camera-Night-Vision-/121688203943?hash=item1c552ea2a7:g:2ZUAAOSwstxVZR6W

Ben bunu aldım. 20 günde geldi.

Fakat bunun kablo yapısı biraz farklı. Diğeri için kablo almışsan eğer o kablo buna olmayabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.ebay.com/itm/New-12V-170-Mini-Color-Reverse-Backup-Car-Front-Rear-View-Camera-Night-Vision-/121688203943?hash=item1c552ea2a7:g:2ZUAAOSwstxVZR6W

Ben bunu aldım. 20 günde geldi.

Fakat bunun kablo yapısı biraz farklı. Diğeri için kablo almışsan eğer o kablo buna olmayabilir.

kabloyu senden almıştım lakin ebay işleyişi hoşuma gitmiyor.  Belki aliexpress ten bakmışsındır diye düşünmüştüm...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aliexpresten bakmadım. Ebay daha ucuz gibi.

verdiğin linkten ta ağustosta sipariş verdim göndermedi yada gönderdi kayboldu filan yılan hikayesine döndü kısacası varsa alternatif link hayır demem :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üzgünüm. Ben başkasından da aldım ama henüz gelmedi.

kafanı ütüledim :D yalnız alırken ne özellği olmalı kameranın neye bakayım dahada rahatsız etmem seni :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakin zamanda 520 tvl olanından aldım ama denemeden yorum yapmayayım. 480 tvl de denenebilir. Bizim taktıklarımız 420 tvl. Ayrıca çözünürlük de ayrı bir mesele. En son aracıma taktığım ki linkini yolladığım kamera 656*492 pixel çözünürlüğe sahip. Çözünürlük biraz daha yuksek olabilir ama dediğim gibi garanti veremem. Yolda olan bir kamera var çözünürlüğü 760*642. Bakalım. Mayamız tutarsa göl de yoğurt olur.[emoji1]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• okkko
      Yazan: okkko
      Geri görüş kamerası isteyenler elini kaldırsın...

Geri görüş kamerası çalışmalarımız sonuç verdi.
      Kendi aracımızda çalıştırmayı başardık.
      Müşteriye maliyeti 1250TL civarında olabilecek.

Örnek resimler aşağıdadır.

https://www.dropbox.com/s/rwwsefcbddt79er/20141203_100356_resized.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/xts9qm43cyba8j1/20141203_100427_resized.jpg?dl=0

• Yeni Oluştur...