Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Geri Görüş Kamerası Montajı

robosapiens17
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yakin zamanda 520 tvl olanından aldım ama denemeden yorum yapmayayım. 480 tvl de denenebilir. Bizim taktıklarımız 420 tvl. Ayrıca çözünürlük de ayrı bir mesele. En son aracıma taktığım ki linkini yolladığım kamera 656*492 pixel çözünürlüğe sahip. Çözünürlük biraz daha yuksek olabilir ama dediğim gibi garanti veremem. Yolda olan bir kamera var çözünürlüğü 760*642. Bakalım. Mayamız tutarsa göl de yoğurt olur.emoji1.png

sağol kardeşim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba arkadaşlar ben kamerayı aldım bagajı söktük bütün herşeyi bulduk fakat c16 soketi bulamadık bi auto garage gittim onlarda bulamadılar benim aracım HB bundaki yerler değişik hiç içinizde HB de uygulama yapan yok mu bana yardımcı olun lütfen kaç aydır bekliyorum takmayı bir türlü takamadık

Merhaba hocam hallettiniz mi? Halletmediyseniz ben yardımcı olabilirim size, ben de bugün Ali beyden almış olduğum kamera ve kablo ile hatchback aracıma kamera montajını gerçekleştirdim, kameranın performansını ve gece görüşünü de çok beğendim. Bu vesileyle Ali beye bir kez de buradan teşekkür etmek istiyorum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arama yapmamaya inat edip Modifiye konuları arasında arayıp bulamadım konuyu... :)

Bir (ilk) sorum olacak; Badaj kapağı altındaki döşemeyi sökmeye yeltendim, ama plastik perçinleri çekip kırmak istemedim. Biraz daha zorlamak mı gerekiyor acaba? Clio aracımda olsa sorun değil de, bu araçta çekiniyorum oraya buraya el atmaya...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

32 dakika önce, Devrim Babacan :

Arama yapmamaya inat edip Modifiye konuları arasında arayıp bulamadım konuyu... :)

Bir (ilk) sorum olacak; Badaj kapağı altındaki döşemeyi sökmeye yeltendim, ama plastik perçinleri çekip kırmak istemedim. Biraz daha zorlamak mı gerekiyor acaba? Clio aracımda olsa sorun değil de, bu araçta çekiniyorum oraya buraya el atmaya...

Ben iki gün önce araçtaki ışıklandırmaları komple Led yapma projem kapsamında , plaka lambalarını sökmek için bagaj döşemesini söktüm, ilk başta kullanma klavuzunda yazdığı gibi düz tornavidaya bez sarıp denedim ama olmadı klipsler çok ince ve narin, elektronikçilerin kullandığı minyatür parçaları tutmak için sacdan yapılma pensenin ucunu kullanarak tek dokunuşta bütün klipsleri nokta kadar bile zarar vermeden sökmeyi becerdim. Alet sanki klips sökmek için yaratılmış :D , tek hamle ile pıtır pıtır hepsini yerinden çıkarttı, hayret ettim :)

Elektronikçi tornavidasi, sacdan yapılma elektronikçi kargaburunu vs . minyatür işler için yapılmış çok ince uçlu herhangibi bir alet kullanmanız gerekli. Ucuna bez falan sarmaya çalışmayın, klipslerin aralıkları çok ince bez ile o aralığa girilmesi imkansız, ince iş aletleri ile yapınca zaten zarar vermiyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladım. Yani klipsi çerçevesi ile döşeme arasına girerek çıkmasını sağlıyoruz. O derece ince uçlu aletim olacaktı sanırım. Yarın gündüz bir deneyeyim. Teşekkürler. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Devrim Babacan :

Anladım. Yani klipsi çerçevesi ile döşeme arasına girerek çıkmasını sağlıyoruz. O derece ince uçlu aletim olacaktı sanırım. Yarın gündüz bir deneyeyim. Teşekkürler. :)

Klips ile döşeme arasına değil, klipsin ortasındaki daire ile onu çevreleyen çember arasına giriyoruz . Kolay gelsin .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güncelleme: Bugün baktım da tırnağımla bile açabildim klipsleri. Bu duruma göre yukarıdaki tepkim biraz fazla olmuş. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
14.11.2015 15:15:03, Mazdacı 1990 :

Ben iki gün önce araçtaki ışıklandırmaları komple Led yapma projem kapsamında , plaka lambalarını sökmek için bagaj döşemesini söktüm, ilk başta kullanma klavuzunda yazdığı gibi düz tornavidaya bez sarıp denedim ama olmadı klipsler çok ince ve narin, elektronikçilerin kullandığı minyatür parçaları tutmak için sacdan yapılma pensenin ucunu kullanarak tek dokunuşta bütün klipsleri nokta kadar bile zarar vermeden sökmeyi becerdim. Alet sanki klips sökmek için yaratılmış :D , tek hamle ile pıtır pıtır hepsini yerinden çıkarttı, hayret ettim :)

Elektronikçi tornavidasi, sacdan yapılma elektronikçi kargaburunu vs . minyatür işler için yapılmış çok ince uçlu herhangibi bir alet kullanmanız gerekli. Ucuna bez falan sarmaya çalışmayın, klipslerin aralıkları çok ince bez ile o aralığa girilmesi imkansız, ince iş aletleri ile yapınca zaten zarar vermiyorlar.

Işıklandırmayı bende komple led beyaz yapıcam inş.. malzemelerin linkini atabilir misin?

Birde ben gergörüş camerasını aracın yanında hediye aldım ama hiç beğenmedim net degil abi ya benim camera... Hatchbacklerin camera takılan yeri sedanlarınkinden farklı komple plastik parça dolanıyo, servisteki usta sen git dikdörtgen delik aç camerayıda oraya yerleştir(göm)...Belki yöntemi yok delik açmak lazım çok dışarı atmasın diye ama bi cm kadar geniş kesmiş sağda solda boşluk var.. )

05.09.2015 19:56:19, robosapiens17 :

Gece görüşü için bu başlığın 19. mesajındaki fotoğraflar biraz fikir verebilir fakat ben kendime yenibir kamera daha aldım. Sanki o biraz daha iyi gibi. Gece de daha başarılı sanki. Fotoğrafları yok ama ilk fırsatta eklerim.

Fotoğraflarını çekmişim zaten..........

Aşağıdaki görüntülerin sahibi olan kamera:

http://www.ebay.com/itm/New-170-CMOS-Cars-Rear-Waterproof-Color-View-Reverse-Backup-Camera-Night-Vision-/111703974120?hash=item1a021360e8

post-3955-0-11176500-1441476007_thumb.jp

post-3955-0-03121500-1441476313_thumb.jp

Evet servisin taktığı benımkıde boyle gösteriyor ve beğenmiyorum neden mi karşı komşumda yeni pejo 508 var arada dağlar var onun geri görüşüyle benimkinde hadi o 508 diyelim.. kızındada auris var onunda geri görüşü daha iyi :( 

29.10.2015 10:39:00, ahmet07 :

merhaba arkadaşlar ben kamerayı aldım bagajı söktük bütün herşeyi bulduk fakat c16 soketi bulamadık bi auto garage gittim onlarda bulamadılar benim aracım HB bundaki yerler değişik hiç içinizde HB de uygulama yapan yok mu bana yardımcı olun lütfen kaç aydır bekliyorum takmayı bir türlü takamadık

Evet kardeşim hatchbacklerin farklı heralde en azından benim bildiğim plastiği dikdörtgen kesip cameranın bi kısmını içine gömüyorlar... Bendeki öyle..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@robosapiens17'nin linkini verdiği kamera kötü mü bunlara göre? yukarıda verdiğiniz linklerde kaliteyle ilgili pek bilgi sahibi olabileceğimizi sanmıyorum. Tecrübe edilmiş malzemeler, benim için en tercih edilebilirler olmuştur her zaman.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar,

Orjinal kameraya sahip olan mazdacılar bu başlık altına gündüz ve gece ekran görüntülerini paylaşabilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

31 dakika önce, ali_daggecen :

Arkadaşlar,

Orjinal kameraya sahip olan mazdacılar bu başlık altına gündüz ve gece ekran görüntülerini paylaşabilir mi?

Bunu netten buldum galiba orjinal kameraya ait görüntü bu.

2340175607wj.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yetkili servis kamerası daha kaliteli sanırım fakat 1000 tl nedir ya! hazır ekrana kamera bağlanacak, bu fiyat politikasını anlamış değilim. Arkadaşlardan rica etsek aldıkları kamera linkini ve görüntülerini paylaşsalar karar verebiliriz. Benim araç HB sanıyorum her kamera uyumlu değil HB araçta uygulama yapan varsa daha detaylı paylaşımlarda bulunabilirse çok faydalı olur.

Güvenli sürüşler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tabii canım. 60 liralık, hadi bilemediniz 150 liralık kamera olsun. 1000 TL. nedir, 4K film mi çekecek bana...

Girişecektim bu işlere fakat geç kaldım, havalar soğudu. Ayrıca şöyle kaliteli olduğuna inandığım bir kamera bulamadım açıkçası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Devrim Babacan :

Tabii canım. 60 liralık, hadi bilemediniz 150 liralık kamera olsun. 1000 TL. nedir, 4K film mi çekecek bana...

Girişecektim bu işlere fakat geç kaldım, havalar soğudu. Ayrıca şöyle kaliteli olduğuna inandığım bir kamera bulamadım açıkçası.

şu orjinal kamerayı nereden temin edildiğini bulsak da servislerin fahiş fiyatlarına boyun eğmesek:-

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kaliteli bir kamera bulmak zor iş. mazda dan orjinal taktıran arkadaşlar foto atsalar  süper olur :) muadilini bulmaya çalışırız en kötü

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar,

Benim en son aldığım ve hâlâ kullandığım kamera orjinal kamera kadar iyi. Bu fiyata da alınabilecek en iyi ürün. Orjinal kamerayı araştırdım fakat piyasada olanlar da uçuk fiyatlara sahip.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• okkko
      Yazan: okkko
      Geri görüş kamerası isteyenler elini kaldırsın...

Geri görüş kamerası çalışmalarımız sonuç verdi.
      Kendi aracımızda çalıştırmayı başardık.
      Müşteriye maliyeti 1250TL civarında olabilecek.

Örnek resimler aşağıdadır.

https://www.dropbox.com/s/rwwsefcbddt79er/20141203_100356_resized.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/xts9qm43cyba8j1/20141203_100427_resized.jpg?dl=0

• Yeni Oluştur...