Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Geri Görüş Kamerası Montajı

robosapiens17
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Güç kablosunu kesip siyah ve kırmızıyı dönüştürücünün bir tarafından verip diğer tarafından alacağım. Umarım çalışır.

Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

32 dakika önce, Mehmet Hayri Genç :

Dönüştürücüyü nasıl kullanacağımı bilmiyorum ne yazık ki...

isterseniz size bu konuda da yardımcı olabilirim. Sayfa 12 de dönüştürücünün kullanımını anlatmıştım ama yinede bir sorun olursa size buradan yardımcı olabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnceledim ama ayıptır söylemesi anlamadım dediğim gibi olmuyor mu acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, Mehmet Hayri Genç :

Kameradan gelen kırmızı ve siyah kabloyu dönüştürücünün out kısmına konnektörden geleni de in kısmına takıp dönüştürücüyü çıkış gerilimi olarak ta 3.3 V a üzerindeki tornavida ayağından ayarlaması gerekli (tabi bunun için voltmetre lazım) bunu bi elektrikçi de yaptırabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, Mehmet Hayri Genç :

Kameradan gelen kırmızı ve siyah kabloyu dönüştürücünün out kısmına konnektörden geleni de in kısmına takıp dönüştürücüyü çıkış gerilimi olarak ta 3.3 V a üzerindeki tornavida ayağından ayarlaması gerekli (tabi bunun için voltmetre lazım) bunu bi elektrikçi de yaptırabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa Bey bu da tamamdır tekrar teşekkürler, dönüştürücü konusunu da hallettik. Sonradan yapacak arkadaşlara voltaj ölçerken aracı geri vitese atmak gerekiyor. Geri vitese atınca 6V atmazsan 3V ölçüyorsun. Bu bilgi gerekli olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Mehmet Hayri Genç :

Mustafa Bey bu da tamamdır tekrar teşekkürler, dönüştürücü konusunu da hallettik. Sonradan yapacak arkadaşlara voltaj ölçerken aracı geri vitese atmak gerekiyor. Geri vitese atınca 6V atmazsan 3V ölçüyorsun. Bu bilgi gerekli olabilir.

Hayırlı olsun gülegüle kullanın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Mehmet Hayri Genç :

Hayırlı olsun gülegüle kullanın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Su alan kamera güneşte 2 gün kuruduktan sonra çalişmaya başladi çok şükür. Kamerayla birlikte olan plaka aydinlatmasinin içine giriyor su ve sanirim bi yerlerde parazite neden oluyor. Plaka aydinlatmasi ve kameranin kasasini  arasinda boşluk var ve bunu silokonla kapatmanizi tavsiye ederim.

Ek bir bilgi :Sony ccd nin görüntüsünün orjinal kameradan hiçbir farki yok. Gece görüntüsü orjinal kamerada daha iyi sadece, gündüz görüntü kalitesi ayni çok başarili bir kamera.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Su alan kamera güneşte 2 gün kuruduktan sonra çalişmaya başladi çok şükür. Kamerayla birlikte olan plaka aydinlatmasinin içine giriyor su ve sanirim bi yerlerde parazite neden oluyor. Plaka aydinlatmasi ve kameranin kasasini  arasinda boşluk var ve bunu silokonla kapatmanizi tavsiye ederim.

Ek bir bilgi :Sony ccd nin görüntüsünün orjinal kameradan hiçbir farki yok. Gece görüntüsü orjinal kamerada daha iyi sadece, gündüz görüntü kalitesi ayni çok başarili bir kamera.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, AreY :

Iyi yorumlarindan dolayi bende aynisini aldim. Kablolar biribirne baglanmis kusbakisi bir foto koysaydin guzel olurdu :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar aliexpress'ten ürün alacaklar sedana mı hatchbacke mi uygun dikkat ederse iyi olur. Ben sedan araca hatchback için olanı aldım, yerleştirmekte ciddi çile çektik.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, AreY :

Arif bey kamera montajı sırasında orijinal plaka ışığında ki süngeri kullanmışmıydınız. Işıkla kaporta arasına konulan bir parçaydı siyah renkte, 

Bundan kaynaklanabileceğini düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, AreY :

Arif bey kamera montajı sırasında orijinal plaka ışığında ki süngeri kullanmışmıydınız. Işıkla kaporta arasına konulan bir parçaydı siyah renkte, 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Mustafa Yılmaz :

Evet kullandik. Süngere tam olarak oturuyor oradan girdiğini sanmiyorum. Kameranin küp şeklindeki kasasi ve plaka işiğinin kasasi arasinda boşluk var. Bu boşluk kapatilinca sorun çözülür sanirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Mustafa Yılmaz :

Evet kullandik. Süngere tam olarak oturuyor oradan girdiğini sanmiyorum. Kameranin küp şeklindeki kasasi ve plaka işiğinin kasasi arasinda boşluk var. Bu boşluk kapatilinca sorun çözülür sanirim.

21.05.2016 at 11:32, g3z3g3n1616 :

Iyi yorumlarindan dolayi bende aynisini aldim. Kablolar biribirne baglanmis kusbakisi bir foto koysaydin guzel olurdu :)

Geçmiş paylaşimlari incelerseniz mustafa yilmaz beyin detayli anlatimlarini bulabilirsiniz. Aynisi uyguladik, hb araçlar için açiklayici ve detayli bir paylaşim emin olun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar, @robosapiens17 adlı üyemizden temin ettiğim HB geri görüş kamerasını çalıştırmayı başardım. :)

Öncelikle Bagaj kapağının üst stop lambası altında kalan plastik kapak biraz zorda olsa sökülüyor.

20160529_132600-m.jpg

Burada sol taraftaki büyük soket ile bütün işlemleri hallediyoruz, başka bir yerle uğraşmaya gerek yok.

20160529_132611-m.jpg

Soketin sol tarafı aracın arkasından gelen kablolar, sağ tarafı aracın ön tarafından monitörden gelen kablolar.

20160529_132634-m.jpg

Soketin sol tarafında ilk sırada gri kablo var, buna hiç dokunmuyoruz, ondan sonraki ilk dört deliğe kameradan gelen kabloları takacağız.

20160529_145209-m.jpg

1. Kahve / Yeşil

2. Siyah

3. Sarı / Mavi

4. Siyah

Bu şekilde yerlerini belirledikten sonra, soketin sağ tarafını tırnağı bastırıp çıkarıyoruz, aksi halde pimler yerine oturmuyor.

Soketi sökünce aracın arka kapı kilit sistemi devre dışı kalıyor, aman dikkat bu arada bagajı kapatmayın sakın. :)

Kamera soketleri.jpg

Soketi ayırdıktan sonra kameradan gelen pimleri diğerleri ile aynı boya gelene kadar ittiriyoruz. Pimleri kırmadan nazikçe !!!

Pimlerin uçları 1. ve 4. gibi düzgün olmadan sağdaki soket yerine oturmuyor ve görüntü alamıyoruz. Ben resim çektikten sonra düzelttim ve görüntü geldi.

20160529_152353-m.jpg

Kameradan gelen dört kablo, monitöre giden bu dört yuvaya girecek. Bunları doğru yapınca görüntü geliyor.

20160529_153504-m.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar, @robosapiens17 adlı üyemizden temin ettiğim HB geri görüş kamerasını çalıştırmayı başardım. :)

Öncelikle Bagaj kapağının üst stop lambası altında kalan plastik kapak biraz zorda olsa sökülüyor.

20160529_132600-m.jpg

Burada sol taraftaki büyük soket ile bütün işlemleri hallediyoruz, başka bir yerle uğraşmaya gerek yok.

20160529_132611-m.jpg

Soketin sol tarafı aracın arkasından gelen kablolar, sağ tarafı aracın ön tarafından monitörden gelen kablolar.

20160529_132634-m.jpg

Soketin sol tarafında ilk sırada gri kablo var, buna hiç dokunmuyoruz, ondan sonraki ilk dört deliğe kameradan gelen kabloları takacağız.

20160529_145209-m.jpg

1. Kahve / Yeşil

2. Siyah

3. Sarı / Mavi

4. Siyah

Bu şekilde yerlerini belirledikten sonra, soketin sağ tarafını tırnağı bastırıp çıkarıyoruz, aksi halde pimler yerine oturmuyor.

Soketi sökünce aracın arka kapı kilit sistemi devre dışı kalıyor, aman dikkat bu arada bagajı kapatmayın sakın. :)

Kamera soketleri.jpg

Soketi ayırdıktan sonra kameradan gelen pimleri diğerleri ile aynı boya gelene kadar ittiriyoruz. Pimleri kırmadan nazikçe !!!

Pimlerin uçları 1. ve 4. gibi düzgün olmadan sağdaki soket yerine oturmuyor ve görüntü alamıyoruz. Ben resim çektikten sonra düzelttim ve görüntü geldi.

20160529_152353-m.jpg

Kameradan gelen dört kablo, monitöre giden bu dört yuvaya girecek. Bunları doğru yapınca görüntü geliyor.

20160529_153504-m.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

01.04.2016 at 10:00, baris4354 :

Çanakkale'deyim. Verdiğiniz linkteki ürün için bir şey diyemem. Nereye ve nasıl takıldığını çözemedim. Alsanız bile sonuçta modifiye etmeden kullanmanız olası değil. Eğer ki yolunuz Çanakkale'ye düşerse veya buradan geçerseniz; boğazdan vapurla geçişiniz sırasında kameranızın montajını yapabilirim. Ya da 20-30 dk zaman verirseniz, montaj için yeterli gelir. Sahibinden sitesinde hazırladığım kit mevcut. İlan numarası: 281623583 Siz de montajını yapabilirsiniz.

6 saat önce, fdincTR :

Teşekkürler @robosapiens17

20160524_121224-m.jpg

Ellerine sağlık. HB için de montajı tamamladık. Artık uçan kuşlar da kaçamayacak:))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• okkko
      Yazan: okkko
      Geri görüş kamerası isteyenler elini kaldırsın...

Geri görüş kamerası çalışmalarımız sonuç verdi.
      Kendi aracımızda çalıştırmayı başardık.
      Müşteriye maliyeti 1250TL civarında olabilecek.

Örnek resimler aşağıdadır.

https://www.dropbox.com/s/rwwsefcbddt79er/20141203_100356_resized.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/xts9qm43cyba8j1/20141203_100427_resized.jpg?dl=0

• Yeni Oluştur...