Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Geri Görüş Kamerası Montajı

robosapiens17
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

20 saat önce, Devrim Babacan :

Sanırım benim anlamadığım, kamera yanındaki o ekstra kabloları kullanıp kullanmayacağımız.

Konnektörü aldık diyelim, o cepte dursun. Kameradan çıkan (tüm Suit'lerde aynı) dişi RCA ve dişi elektrik soketi var görünüyor.

Biz, konnektör ile bu dişi girişleri kullanmayacak mıyız sadece?

Teşekkürler.

EDİT: Geçmiş olsun. Gönderilmiş bile. :D

Ben 6 volt suite A aldım. Benimki de yolda. Benim anladığım kameradan çıkan 2 kablodan (resim-1) sonraki uzun kabloyu (resim-2) kullanmayacağız. Bu kamerayı kabloları konnektöre yanlış soktuğum için yaktım. Uçlarına pin yapmıştım. Kameranın yanında aldığımız yeni konnektörü kullanacağımız için bunlarla hiç uğraşmayacağız. Yapılacak şey basit. Kamera ucundaki sarı ve kırmızı kablo ile ara konnektörün sarı ve siyah kabloları birleştirmek. Satıcı ile iletişime geçtim. 6 volt aldığımız kamera 6 volt araçlar içinmiş. Kamera 6 volt ile çalışmıyor. Kameranın hemen yanındaki düşürücü ile kamera 3.3 volt ile çalışıyor. Dolayısıyla düşürücüyü de devreden çıkarmaya gerek yok.

IMG_5899.JPG

IMG_5900.JPG

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

06.12.2016 at 01:07, Devrim Babacan :

Sanırım benim anlamadığım, kamera yanındaki o ekstra kabloları kullanıp kullanmayacağımız.

Konnektörü aldık diyelim, o cepte dursun. Kameradan çıkan (tüm Suit'lerde aynı) dişi RCA ve dişi elektrik soketi var görünüyor.

Biz, konnektör ile bu dişi girişleri kullanmayacak mıyız sadece?

Teşekkürler.

EDİT: Geçmiş olsun. Gönderilmiş bile. :D

doğru söylüyorsunuz konnektörde iki kablo çıkışı var sarı ve siyah. sarı video sinyali siyah 6vdc enerji. kameranında sarı ve kırmızı girişleri var. sarıyı sarıya, kırmızıyı siyaha bağlarsanız hiç problemsiz kameranız çalışır. extra uzatma kablosunuda saklarsınız belki ileride işinize yarar. bende mersindeyim siparişleriniz ulaştığında beraber montaj yapabiliriz zaten 10dk sürer :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok teşekkürler. İçim rahatladı. :)

Fakat şu an Konya'dayım ben. Mersin'e gidiş-geliş ihtimalim var (aile ziyareti) fakat tarih belli değil. Keşke denk gelse de görüşsek, güzel olurdu. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
05.12.2016 at 21:42, ali_daggecen :

SuiteA veya suiteF+konnektör 

Merhaba;

Suite F daha pahalı olduğu için ben Suite A'yı alıyorum. Stoklara girmiş tekrar. alacak olan arkadaşlar alabilirler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi aksamlar benim arac 2015 sedan motion bu kameralardan siparis vermek istiyorum ancak kafam karisti. yardımcı olursanız sevinirim. ben bu kameralardan sadece suit A siparişi versem yeterlimi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elimde hazır kit mevcut arkadaşlar. Sedan için hemen yarın yola çıkarabilirim. HB için de öyle. Fişleri sokete takarsiniz ve işi bitirirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Adanus01 :

İyi aksamlar benim arac 2015 sedan motion bu kameralardan siparis vermek istiyorum ancak kafam karisti. yardımcı olursanız sevinirim. ben bu kameralardan sadece suit A siparişi versem yeterlimi.

Merhaba 

SuiteA ve konnektör işinizi görecektir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende Suite A ve konnektörü sipariş ettim.Bakalım takabilecek miyim kendim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, ali_daggecen :

Merhaba 

SuiteA ve konnektör işinizi görecektir. 

Konnektorsuz tek siparisle bu isi halledebilecegimiz bir secenek yok mu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

‎21‎/‎05‎/‎2016 at 11:27, AreY :

Su alan kamera güneşte 2 gün kuruduktan sonra çalişmaya başladi çok şükür. Kamerayla birlikte olan plaka aydinlatmasinin içine giriyor su ve sanirim bi yerlerde parazite neden oluyor. Plaka aydinlatmasi ve kameranin kasasini  arasinda boşluk var ve bunu silokonla kapatmanizi tavsiye ederim.

Ek bir bilgi :Sony ccd nin görüntüsünün orjinal kameradan hiçbir farki yok. Gece görüntüsü orjinal kamerada daha iyi sadece, gündüz görüntü kalitesi ayni çok başarili bir kamera.

Arey arkadaşımızın aracını yetkili servisten tesadüfen ben satın almışım.:) dolayısıyla kamera sorununu çözmek bana kalmıştı. yaklaşık 6 aydır bu şekilde kullanıyordum..Çok vaktim olmadığı için detaylı bir şekilde baktırma şansım olmamıştı.. AreY sağolsun elinden geldiğince sorularıma net bir şekilde cevap vererek beni bilgilendiriyordu. En son geçen Cumartesi adam akıllı bir ses ve görüntü sistemleri dükkanına götürdüm ve adamlara teslim ettim aracı.. Önce kameradan şüphelendik.. Yenisini takınca düzeldi ama sonra ne hikmetse o da bozuldu.. Sonra usta sistemi anlamaya çalıştı.. ben de buraları hiç okumadığım için tabi ama bilgi veremedim.. Voltaj düşürücüyü ve toplu iğneyi görünce köfteyi çaktı.. Ben tabi hala bişey anlamıyorum :) 

Önce voltajı ölçtü çok düşük görünce tırnağı çevirerek 3,3 seviyelerine yükseltti. Sonra bu toplu iğnenin uygun olmadığını gevşekliğe neden olduğundan sürekli hata vereceğini söyledi.. C16 dan sonraki kabloları hafifçe sıyırdı ve oraya bağladı.. Toplu iğneyi iptal etti.. Ve sonuç muhteşem görüntü:)

AreY arkadaşımızın kamerası onların kamerasından daha kaliteli görüntü verince tabi kamera masrafından da kurtulduk. 40 TL ye iş halledildi ama usta çok uğraştı..100 TL dese wallahi çıkarıp verecektim..

Şimdi yağmurlu havayı bekliyorum.. Umarım su olayı çıkmaz başımıza.. En azından artık ustamız belli..Gerçi usta buraya yağmur suyunun birşey yapmayacağını yıkama tabancasını tutarsanız su alabileceğini belirtmişti..Yıkarken dikkatli olmamı söyledi.. Bu bilgiyide vereyim dedim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olmasına çok sevindim, hayırlı olsun geri görüş kamerası candır 8)

Bende bir elektrikçi arkadaşa montajını yaptırmıştım, @Mustafa Yılmaz bey lerin yardımı ile, sorunsuz bir montaj oldu ve kamera süper çalışıyordu.

Yağmurlu havada çalışmasında bir sıkıntı yaşamamıştım, yıkamalarda kullanılan tazzikli su nedeniyle içerisine girdi ve bozuldu diye tahmin ediyorum. Su tabancasıyla üzerine bir su sıkıp denemeniz lazım.

Silikon ile su alacak kısımları kapatın bence, faydası olacaktır @montimpex

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Ben bu kamerayı kullandım:

https://www.aliexpress.com/item/Car-Reversing-Park-Camera-Rear-View-Camera-FOR-Mazda-3-Mazda3-M3-Axela-Hatchaback-2013-2015/32466006908.html?spm=2114.13010608.0.0.xhwKDv

Kamera 12V yazıyordu. Araç 6V çıkış veriyor. Kamerayı direk bağlayıp test etmedim. Step-up converter kullanıp 6V'u 12V'a çevirdim. Gayet güzel bir şekilde çalışıyor şu an için.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

05.12.2016 at 05:41, Devrim Babacan :

Suit-B'yi alıyorum. 6V dahilinde fiyatı en düşük o, ve konnektörleri (power + RCA) zaten C12 kablosuna uygun. Ayrıca 190 derece geniş görüş özelliğini de ekleyeceğim. Hadi bakalım.

merhaba,

Kamerayı alırken "190 derece geniş görüş özelliğini de ekleyeceğim" yazmışsınız. Bu özelliği nasıl eklediniz? Satıcıya özel mesaj atarak mı bildiriyorsunuz, merak ettim. Başka ne özellikler eklenebiliyor kameraya?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba. Ürünün sayfasında olabilecek özellikler listelenmiş durumda. 190 derece için, ekstra bir ödeme yapıyorsunuz. Saanki bi bir ürünmüş gibi onu da sepete atıyorsunuz.

Neticede üç şey (item) attım sepete. Kamera, 190 açı isteği ve kablolar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Devrim Babacan :

Merhaba. Ürünün sayfasında olabilecek özellikler listelenmiş durumda. 190 derece için, ekstra bir ödeme yapıyorsunuz. Saanki bi bir ürünmüş gibi onu da sepete atıyorsunuz.

Neticede üç şey (item) attım sepete. Kamera, 190 açı isteği ve kablolar.

Ben Ürünün sayfasında o özelliği bulamıyorum. Acaba kaldırıldı mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2,82 USD  5mm ince konektör şeçeneği. bunu alırsanız kamerada 5mm ince ucu bağlantı soketi, geri görüş çizgilerini iptal etme ve öne veya arka görüş kamerası yapma seçenekleri oluyor.

https://tr.aliexpress.com/item/Extra-payment-link-for-only-buying-BMW-port-together-with-Camera-NOT-single-selling/744136728.html?spm=2114.13010608.0.0.BFjQnp

14,10 USD geniş açı seçeneği. bunu alırsanız kameranın görüş açısı 170 dereceden 190'a çıkıyor.

https://tr.aliexpress.com/store/product/Extra-payment-link-for-only-buying-big-field-view-angle-together-with-Camera-NOT-single-selling/704776_1596225273.html?detailNewVersion=&categoryId=200001079

ben ilk seçeneği satın almıştım. belki ileride 14,1 USD'lik seçeneği alırım.

öncelikle kamerayı sepete atıyorsunuz daha sonra bu iki seçenekten hangisi istiyorsanız sepete ekliyorsunuz. satıcı ona göre kamera gönderiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Tekrar merhaba değerli arkadaşlarım. İnsanı insan yapan yerinde duramamak olgusu var ya! İşte bu cihetle duramadım ve gezinirken Mazda 6 ve CX-5 lerde olan dinamik geri görüş kamerasını buldum. Ekrandaki yardımcı çizgiler direksiyonun açısına bağlı olarak değişiyor. Fakat bu özellik direkt olarak kameranın desteği olduğu için paylaşmak konusunda biraz çekinik kaldım. Belki forumun başka bölümlerinde paylaşılmış da olabilir. Araştırmadan yazdım. Affınıza binaen.

Aşağıda bir fotoğraf var. 7 kablolu kameradan bahsediyor. Bulabilen arkadaşlar için iyi bir iş çıkar. Fakat bu kamera için direksiyon açısının değişikliğini kontrol eden bir sistem araçta olmalı ki bizim araçlarımızda I-STOP özelliği var. Direksiyonu çevirince I-STOP motoru durdurmuşsa tekrar çalıştırıyor dedim fakat aklıma ikinci bir şey geldi;D Benim aracım Power Sense. Adaptif far sistemi mevcut. Yani direksiyon açısını sistem görebiliyor. Dolayısıyla Power Sense modelleri fotoğraftaki kamerayı destekler gibi geliyor. Diğer modelleri de araştıracağım.

NOT:Fotoğraflar mazda 6 kamerasıdır.

rear camera.jpg

p no.JPG

top.jpg

all.jpg

bottom.jpg

Buldum buldum! Kamerayı da buldum fakat biraz tuzlu:))

https://tr.aliexpress.com/store/product/GKK8-67RC0-C-REAR-CAMERA-For-Mazda-6/724391_32354396852.html

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 hours ago, robosapiens17 said:

Buldum buldum! Kamerayı da buldum fakat biraz tuzlu:))

Ben de buna takmıştım kafayı epey. Hem kamera tuzlu hem de iki ekstra kabloyu HS-CAN ve MS-CAN hattına bağlamanız gerekiyor. Mazda 3 Power Sense inizin bagajdaki kamera bağlantı soketinde bu iki kablo hazır olmayabilir. Direksiyon açısı ilgili modülden okunabiliyor. Kamerayı taktıktan sonra IC modülünde bazı hex kodlarını değiştirmeniz gerekiyor CMU ya takılı kameranın açı bilgisini okuyabildiğini belirtmek için. Bir de kameranın açı kalibrasyonun yapılması gerekiyor. Vazgeçtim nihayetinde. Ama almaya karar verirseniz hex kodları için yardımcı olurum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de vazgeçtim[emoji1]

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Robosapiens17 kardeşimiz sayesinde reflex'im artık geri dönüşkameralı :) Resimleri en kısa zamanda atacağım. Kargocuların geç gelmesi yüzünden soğuktan dondum :) yeni yeni ısındım resme fırsat olmadı.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• okkko
      Yazan: okkko
      Geri görüş kamerası isteyenler elini kaldırsın...

Geri görüş kamerası çalışmalarımız sonuç verdi.
      Kendi aracımızda çalıştırmayı başardık.
      Müşteriye maliyeti 1250TL civarında olabilecek.

Örnek resimler aşağıdadır.

https://www.dropbox.com/s/rwwsefcbddt79er/20141203_100356_resized.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/xts9qm43cyba8j1/20141203_100427_resized.jpg?dl=0

• Yeni Oluştur...