Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Geri Görüş Kamerası Montajı

robosapiens17
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba

konu ile ilgili güncel bilgilere ulaşabilme adına yazıyorum da. maalesef ben de teknolojiden çok anlamayan biriyim. izmir' de benim aracıma ( mazda 3 2014 reflex) geri görüş kamerası takabilecek bir usta önerisi olan var mı? 

ya da buradaki ilk mesajın içeriği vs hala geçerli mi? yeni bilgiler var mı? teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, ümit şahin :

merhaba

konu ile ilgili güncel bilgilere ulaşabilme adına yazıyorum da. maalesef ben de teknolojiden çok anlamayan biriyim. izmir' de benim aracıma ( mazda 3 2014 reflex) geri görüş kamerası takabilecek bir usta önerisi olan var mı? 

ya da buradaki ilk mesajın içeriği vs hala geçerli mi? yeni bilgiler var mı? teşekkür ederim.

Kolay gelsin.Elinizde satın alınmış bir kamera var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayir henuz hicbir sey almadim. bugun servisi arayip 1470 lira gibi bir fiyat alinca kamera icin buradan halletmeye karar verdim :) 

ilk adim ekipmani almak ama nere

den baslayayim? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

35 dakika önce, ümit şahin :

hayir henuz hicbir sey almadim. bugun servisi arayip 1470 lira gibi bir fiyat alinca kamera icin buradan halletmeye karar verdim :)

den baslayayim? 

Ben aliexpresten sino smart marka 2014 sedan power aracım için 6v kamera ve c12 bağlantı kablosu satın aldım.Formda ayrıntıları var.Basit bir şekilde montajını kendim yaptım kullanıyorum.Kameranın gece görüşü biraz zayıf ama iş görüyor.Maliyet ise şimdi baktım 90 tl c12 kablo, 145 tl kamera fiyatı.Toplam 235 tl yapıyor.Daha ucuza da var ama bu tam uyuyor.6 volt olunca araya voltaj düşürücü  aparatı koyma ihtiyacı olmuyor.fiyat dolara göre değişiyor.yeni kullanıcı indirimi yaparak daha ucuza alabilirsiniz.Ben sadece takip edilebilir nakliye şeklini seçerek 5-6 tl fazla ödeyerek sipariş vermiştim.tabi orjinal servis kamerası nasıl bir kalitedir bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

den baslayayim? 

cok tesekkur ederim. yarin dediginiz malzemeleri siparis edip onlar gelene kadar da buradaki montaj bilgilerini okurum :) gelismeleri bildirim size de.sag olun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben voltaj ayarlama şeysi aldım ama gittiğim elektrikçiler bana bön bön baktı. ben de bıraktım. bazen ters gösteriyor kamera bazen düz bazen karıncalı bazen net, geçinip gidiyoruz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kameralar sürekli gelişiyor.Görüntü kalitesi iyileşebilir. Bence önemli olan C 12 bağlantı kablosu.Bunu almak lazım esasında.İnanılmaz montaj kolaylığı sağlıyor.İlerde kamerayı değiştirmek istersen 5 dakikada halledilir.Hoş görüntü kalitesine çok takılmamak lazım.Ben aynalardan göremediğim ancak geri geri giderken çarpınca farkettiğim beton çiçekliğin arka tamponda yaptığı çökmenin üzüntüsünü hatırlayınca, 200-250 tl arasında yapılacak masrafın önemi olmadığını düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

arkadaşlar merhaba. uzun zamandır beklediğim geri görüş kamerası halloldu. buradan tekrar ilgili tüm arkadaşlara teşekkürler. 

bir sorum olacak ama :( tesadüf eseri sanrıım, aracın kameradan bir gün sonra tüm aruza lambaları yanmaya başladı. silindi, aracı çalıştırdım tekrar geldi. sanayiye gittim. akü dediler, değiştirdim. ama hata vermeye devam ediyor. aslında tutarsız bir şekilde. aracı yeniden çalıştırıyorum arıza gidiyor, sonra tekrar geliyor falan..şehir içi akılı fren, çekişli denge kontolü olan ve lastik basıncını ölçen ayarlar.  

aküden sonra düzelmesini bekledim ama hala  devam ediyor. acaba bir önerisi olan var mı diye yadım. 

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

arkadaşlar ben kameranın zaman zaman calışıp çoğu zaman bozuk olmasından illallah ettim, var mı ali abiden alınacak tavsiye ettiğiniz denenmiş bir ürün. 

teşekkürler.

şunu almayı düşünüyorum zira

TRY 152.68  45%OFF | LYUDMILA Mazda 3 için Mazda3 Axela BM Sedan 2014 ~ 2018/araba dikiz ters kamera setleri/RCA ve orijinal ekran uyumlu
https://s.click.aliexpress.com/e/1VJPPOUIr

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Katil Balina :

arkadaşlar ben kameranın zaman zaman calışıp çoğu zaman bozuk olmasından illallah ettim, var mı ali abiden alınacak tavsiye ettiğiniz denenmiş bir ürün. 

teşekkürler.

şunu almayı düşünüyorum zira

TRY 152.68  45%OFF | LYUDMILA Mazda 3 için Mazda3 Axela BM Sedan 2014 ~ 2018/araba dikiz ters kamera setleri/RCA ve orijinal ekran uyumlu
https://s.click.aliexpress.com/e/1VJPPOUIr

merhaba aliexpress teki ürünün CMU bağlantı ara jakı farklı görülüyor müşteri yorumlarından bir tanesi jakın uygun olmadığını yazmış 

yanılmıyorsam 2015 model aracın cmu giriş jakı sanırım bu şekilde olmalı 

https://www.ebay.ie/itm/321908426781

bir kontrol etmelisin CMU nun jak yapısını 

Alıcı: G ***.
Aliexpress alıcı beri: 15 Mar 2016

yorumlardaki bu alıcıya farklı bir jak göndermişler ama diğerlerinde doğru sanırım resimlerden gördüğüm kadarıyla

satıcıya mesaj atın ve cmu nun arka resmini yollayın ona göre sipariş verin derim

cmu-back.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, bekdem41 :

yorumlardaki bu alıcıya farklı bir jak göndermişler ama diğerlerinde doğru sanırım resimlerden gördüğüm kadarıyla

teşekkürler hocam, zaten bağlantı belli bir niktaya kadar mevcut, bunu alıp sadece birleştirmek gerekiyor anladığım kadarıyla. bir de 6 volt olayı vardı galiba, bazı ürünler mazda'ya uygun 6 volt şeklinde satılıyordu galiba ama bulamadım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

iki saat sonra bindiğimde kamera çalışmaya basladı. ama bir saniye kadar normal gösterip arkasından ayna etkisiyle  ters gösteriyor. sağdakiler solda soldakiler sağda:))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, Devrim Babacan :

Bir tür kablo veya soket arızası/temassızlığı gibi geliyor sizin sorun bana.

valla çözemedim gitti hocam, bir çalışıp bir çalışmaması tuhaf. ama kablo vs teması ile ilgisi yok gibi. çalıştı mı aylarca çalışıyor misal. bazen yerinden kıpırdamadan da değiştiği oluyor. bazen hışırtılı gösteriyor bazen net. 

kac tane elektirikçiye gittiysem de bakan olmadı. adamlar kendi sistemlerini baştan kurmak derdinde, ben de inat ettim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mesleğim icabı şöyle bir yöntem öneririm.Bu tip arzayı kablolama kamera veya CMU ,tabii bu arıza CMU dan kaynaklanmaz geriye kalıyor kablolama ve kamera nın kendisi 

Öncelikle kamera sökülüp dışarıda harici beslenip başka bir monütörde test edilmeli , test sırasında ara ara voltaj verilip kesilecek uzun süre devrede kalacak tam bir test gerekli

o sonuç verir zaten

tabii bunları yaparken bir atölye  mekanında olmalı çektiği akım kontrol edip bir yorum yapılabilir yoksa başka bir şekilde çözülmez arızanız gözle bakmakla o anlık kontrol etmekle olmaz malesef kolay gelsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, bekdem41 :

Mesleğim icabı şöyle bir yöntem öneririm.Bu tip arzayı kablolama kamera veya CMU ,tabii bu arıza CMU dan kaynaklanmaz geriye kalıyor kablolama ve kamera nın kendisi 

Öncelikle kamera sökülüp dışarıda harici beslenip başka bir monütörde test edilmeli , test sırasında ara ara voltaj verilip kesilecek uzun süre devrede kalacak tam bir test gerekli

o sonuç verir zaten

tabii bunları yaparken bir atölye  mekanında olmalı çektiği akım kontrol edip bir yorum yapılabilir yoksa başka bir şekilde çözülmez arızanız gözle bakmakla o anlık kontrol etmekle olmaz malesef kolay gelsin.

teşekkürler hocam, dediğiniz şeyler benim için mümkün olan şeyler değil maalesef. aliexpress'te mazda için satılan 6 voltluk kameralar var. onlardan bir tane almayı düşünürken kamera sorunsuz calişıyor bir iki gündür, bakalım duruma göre alabilirim. gerçi ayna etkisi ile gösteriyor ama olsun, idare ediyoruz.

aslında ön arka sensörü var, grafikle de gösteriyor ama işte hanım alışınca mecbur yaptırmak zorunda kalıyorsunuz malum:))

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
16.12.2019 at 02:56, Katil Balina :

teşekkürler hocam, dediğiniz şeyler benim için mümkün olan şeyler değil maalesef. aliexpress'te mazda için satılan 6 voltluk kameralar var. onlardan bir tane almayı düşünürken kamera sorunsuz calişıyor bir iki gündür, bakalım duruma göre alabilirim. gerçi ayna etkisi ile gösteriyor ama olsun, idare ediyoruz.

aslında ön arka sensörü var, grafikle de gösteriyor ama işte hanım alışınca mecbur yaptırmak zorunda kalıyorsunuz malum:))

daha önce basitçe 6v kamera takıp çalıştırmıştım. kameram eskiyince değiştirmek istedim. aliexpresste 6v yazan kamera buldum, ancak gelen kamera 12v çıktı. paramın bir kısmını iade aldım ve bunu taktırmak istedim. tıpkı dediğin gibi uzaylı görmüşçesine bakıyorlar. bir kaç tanesine yalvaracak pozisyona geldim. para önemli değil yeterki tak diyorum. bak araya bu parça ekleniyormuş diyorum, öyle bir şey olamaz. takınca çalışır diyor. çalışmayınca ölçüyor, nasıl 6v enerji gelir yeaa deyip bırakıyorlar. en son dün yalvar yakar tanıdık bir "elektronikçiye" söktürdüm. tarif ettim. dönüştürücüden bahsedince, bir şey bilmiyorsun çekil kenara dedi. geri vites lambasından 12v alıp kamerayı besledi. çalıştı. istop ettikten sonra yine gitti kamera. sadece sisteme reset atarsam geliyor. istop edince tekrar reset atmak gerekiyor. daha fazla reset atmamak için kendi haline bıraktım. şu an ne yapmam gerektiğini bilen var mı acaba? ayrıca kamerayı 12v ile beslemek sistem açısından bir riski var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

38 dakika önce, Anarchist :

daha önce basitçe 6v kamera takıp çalıştırmıştım. kameram eskiyince değiştirmek istedim. aliexpresste 6v yazan kamera buldum, ancak gelen kamera 12v çıktı. paramın bir kısmını iade aldım ve bunu taktırmak istedim. tıpkı dediğin gibi uzaylı görmüşçesine bakıyorlar. bir kaç tanesine yalvaracak pozisyona geldim. para önemli değil yeterki tak diyorum. bak araya bu parça ekleniyormuş diyorum, öyle bir şey olamaz. takınca çalışır diyor. çalışmayınca ölçüyor, nasıl 6v enerji gelir yeaa deyip bırakıyorlar. en son dün yalvar yakar tanıdık bir "elektronikçiye" söktürdüm. tarif ettim. dönüştürücüden bahsedince, bir şey bilmiyorsun çekil kenara dedi. geri vites lambasından 12v alıp kamerayı besledi. çalıştı. istop ettikten sonra yine gitti kamera. sadece sisteme reset atarsam geliyor. istop edince tekrar reset atmak gerekiyor. daha fazla reset atmamak için kendi haline bıraktım. şu an ne yapmam gerektiğini bilen var mı acaba? ayrıca kamerayı 12v ile beslemek sistem açısından bir riski var mı?

hocam mecbur 6 volt alacaz, bu ustalarla iş zor. işin fenası benim kamera bu aralar kırık mırık gösteriyor, ama 6 voltluklardan bir tane alıp kendim deneyecem, bakalım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

zaten 12 voltla çalışan bir kameraya ara aparat takmak ne işe yarıyor.

48 dakika önce, Anarchist :

bak araya bu parça ekleniyormuş diyorum, öyle bir şey olamaz. takınca çalışır diyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• okkko
      Yazan: okkko
      Geri görüş kamerası isteyenler elini kaldırsın...

Geri görüş kamerası çalışmalarımız sonuç verdi.
      Kendi aracımızda çalıştırmayı başardık.
      Müşteriye maliyeti 1250TL civarında olabilecek.

Örnek resimler aşağıdadır.

https://www.dropbox.com/s/rwwsefcbddt79er/20141203_100356_resized.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/xts9qm43cyba8j1/20141203_100427_resized.jpg?dl=0

• Yeni Oluştur...