Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Geri Görüş Kamerası Montajı

robosapiens17
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Tabi ki güzel düşünmüşsünüz. Bende kameramı kendim temin etmiştim burada bir tanıdıktan. Ama gece görüşü daha iyi olan bir kamera bulursam bende değiştirmeyi düşünüyorum. Sizin izlenimlerinize göre bakarız. Her ne kadar HB için olsa da eğer iyiyse benzeri bulunabilir. Farklı ürün tavsiye edeceklerin fikirlerine de açığım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sistemin kendi aracımda da hazır olup olmadığını görmek için eve gelir gelmez bagaj plastiğini söktüm ve sonuç sevindirici :)) artık siparişimin gelmesini bekleyeceğiz artık biran önce gelir inş. 

Resim1.jpg

Resim4.jpg

Resim2.jpg

Resim3.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
30.05.2015 at 02:29, robosapiens17 :

Nasıl yapıldığını birlikte inceleyelim:

Öncelikle arka koltukları mutlaka yatırınız. Yanlışlıkla bagaj kapağını kapattığınızda c16 nolu konnektör de takılı değilse bagaja nasıl erişilir sorusuna yanıt aramamak için. Burası çok çok önemli. İşiniz bitene kadar sakın ola ki arka koltukları kaldırmayınız.

Arkadaşlar geri görüş kamerası montajı için C16 konnektörü ayrık vaziyette iken,ilkinde koltuklar yatıktı ve ben bagaj kilidini içerden açabildim  tüm uyarılara rağmen:-  2. de koltuklar yerindeydi ve olan oldu bagaj kapağı kapandı ve hiçbir şekilde açılmıyor.

Daha önceden nerede olduğunu hatırlayamadığım çok arayıp ta bulamadığım bir bilgiyi arıyorum şimdi.

Bir arkadaş kapıların içinde bir yerde bir bir kulağın çevrilmesi sonucu bagaj kapağının açılacağını söylüyordu.

Acaba o yazı nerede? veya u bagaj nasıl açılır? konusunda yardım bekliyorum.

Spoiler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, hkaleli :

Arkadaşlar geri görüş kamerası montajı için C16 konnektörü ayrık vaziyette iken,ilkinde koltuklar yatıktı ve ben bagaj kilidini içerden açabildim  tüm uyarılara rağmen:-  2. de koltuklar yerindeydi ve olan oldu bagaj kapağı kapandı ve hiçbir şekilde açılmıyor.

Daha önceden nerede olduğunu hatırlayamadığım çok arayıp ta bulamadığım bir bilgiyi arıyorum şimdi.

Bir arkadaş kapıların içinde bir yerde bir bir kulağın çevrilmesi sonucu bagaj kapağının açılacağını söylüyordu.

Acaba o yazı nerede? veya u bagaj nasıl açılır? konusunda yardım bekliyorum.

Gizlenmiş içeriği göster

Merhaba arkadaşım bu sorunu gidermek için kullanma klavuzunun 7-54. sayfasında açıklama yapılmış oradan yardım alabilirsin. Açıklamayı aşağıya resim olarak ekliyorum. Kolay gelsin

Resim2.jpg

Resim3.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Mustafa Yılmaz :

Merhaba arkadaşım bu sorunu gidermek için kullanma klavuzunun 7-54. sayfasında açıklama yapılmış oradan yardım alabilirsin. Açıklamayı aşağıya resim olarak ekliyorum. Kolay gelsin

Resim2.jpg

Resim3.jpg

Süpersiniz. @Mustafa Yılmaz. Çok ama çok teşekkür ederim.Bagajda bir çok malzeme kalmıştı.Sayenizde büyük meşakkatten kurtuldum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Selam arkadaşlar geri görüş işini hallettim.

hkaleli tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam arkadaşlar İzmir'de Kamera + Montaj 175 TL ye geri görüş işini hallettim.Çabuk ve kusursuz montaj.İzmir/Çankaya da İşinin erbabı Soner Usta Tel:05313204767

Sedan mı araç? Birde mevcut bagajdaki kablolara mı montaj oldu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27 dakika önce, eshotcu :

Sedan mı araç? Birde mevcut bagajdaki kablolara mı montaj oldu?

Evet araç sedan ve bagajdaki kablolara(konnektöre)montaj yapıldı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Desenize kamera işi iyiden iyiye ayağa düştü....

Bi dünya kamera siparişi vermiştim. Sağlık olsun.... İsteyen olursa yardımcı olurum.

Bagajdaki konnektöre nasıl bağlandı? Kablolar kesildi mi? Montaj nasıl yapıldı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, baris4354 :

Çanakkale'deyim. Verdiğiniz linkteki ürün için bir şey diyemem. Nereye ve nasıl takıldığını çözemedim. Alsanız bile sonuçta modifiye etmeden kullanmanız olası değil. Eğer ki yolunuz Çanakkale'ye düşerse veya buradan geçerseniz; boğazdan vapurla geçişiniz sırasında kameranızın montajını yapabilirim. Ya da 20-30 dk zaman verirseniz, montaj için yeterli gelir. Sahibinden sitesinde hazırladığım kit mevcut. İlan numarası: 281623583 Siz de montajını yapabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar tekrar merhaba kamera elime ulaştı. Kablolama işlemini gerçekleştirdim. Umarım bir yanlışlık  yapmamışımdır. Kontrol etmeniz için resimleri size gönderiyorum ve bu sistemi sabah deneyip sonucu sizlere aktaracağım. Herhangi bir sorun gören olursa bildirirseniz sevinirim.

En son resimdeki konnektör konusunda yardımcı olursanız sevinirim. 12 V çevirici olduğunu biliyorum ancak araçtaki konnektörde 6V giriş olduğunu biliyorum bu parçayı devreden çıkarsam kamerayı sorunsuz çalıştırabilir miyim? Fikirleriniz nelerdir? 

1.jpg

2.jpg

IMG_20160401_212514.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Mustafa Yılmaz :

Arkadaşlar tekrar merhaba kamera elime ulaştı. Kablolama işlemini gerçekleştirdim. Umarım bir yanlışlık  yapmamışımdır. Kontrol etmeniz için resimleri size gönderiyorum ve bu sistemi sabah deneyip sonucu sizlere aktaracağım. Herhangi bir sorun gören olursa bildirirseniz sevinirim.

En son resimdeki konnektör konusunda yardımcı olursanız sevinirim. 12 V çevirici olduğunu biliyorum ancak araçtaki konnektörde 6V giriş olduğunu biliyorum bu parçayı devreden çıkarsam kamerayı sorunsuz çalıştırabilir miyim? Fikirleriniz nelerdir? 

1.jpg

2.jpg

IMG_20160401_212514.jpg

HB kullanıcıları olarak heyecanla takipteyiz.

31.03.2016 at 02:01, robosapiens17 :

Desenize kamera işi iyiden iyiye ayağa düştü....

Bi dünya kamera siparişi vermiştim. Sağlık olsun.... İsteyen olursa yardımcı olurum.

Bagajdaki konnektöre nasıl bağlandı? Kablolar kesildi mi? Montaj nasıl yapıldı?

HB kasaya uygun kamera varsa ben alabilirim, kamera siparişi vermedim henüz O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet arkadaşlar kamera montajını gerçekleştirdim. Sonuç memnun edici fakat şunu belirtmeliyim kamera alırken 6V luk kameralar almanızı tavsiye ediyorum yoksa 12V luk konnektör devreden çıkarıp kurulumu o şekilde yapmanız gerekmekte Ben bu şekilde sistemi kurdum zararı şu olacaktır gece görüşü biraz net olmayacak. Gece görüşünü resim olarak ekleyeceğim. Resimler eve geçince eklenecektir. Sonuç olarak sistemi kurdum ve kabloları kesmeden toplu iğne ile konnektöre pinleri yerleştirdim bu sistemi tavsiye ederim. 

IMG_20160401_233104.jpg

IMG_20160402_143140.jpg

IMG_20160402_143151.jpg

IMG_20160402_143305.jpg

IMG_20160402_195459.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Mustafa Yılmaz :

Evet arkadaşlar kamera montajını gerçekleştirdim. Sonuç memnun edici fakat şunu belirtmeliyim kamera alırken 6V luk kameralar almanızı tavsiye ediyorum yoksa 12V luk konnektör devreden çıkarıp kurulumu o şekilde yapmanız gerekmekte Ben bu şekilde sistemi kurdum zararı şu olacaktır gece görüşü biraz net olmayacak. Gece görüşünü resim olarak ekleyeceğim. Resimler eve geçince eklenecektir. Sonuç olarak sistemi kurdum ve kabloları kesmeden toplu iğne ile konnektöre pinleri yerleştirdim bu sistemi tavsiye ederim. 

IMG_20160401_233104.jpg

IMG_20160402_143140.jpg

IMG_20160402_143151.jpg

IMG_20160402_143305.jpg

IMG_20160402_195459.jpg

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Ben sizin aldığınız kameradan almayı düşünüyordum fakat 6v kamera öneriyorsunuz, aliexpress de var mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Arey kardeşim kamera kötü değil fakat bazı problemler var mesele Led leri çalıştıramadım çünkü söylediğim konnektör bizim araç için uygun değil

Kamerayı almayı düşünüyorsanız ledsiz olanı alın  (kamerayı tavsiye ederim çözünürlüğü de oldukça iyi 480TVL) 

İşlem oldukça basit ve kolay,  kurulum konusunda yardımcı olurum. 

Plaka ışığına takılıyor olması da ayrı bir güzellik hiç bir yeri delmiyorsunuz. 

Konnektör girişlerinde toplu iğne kullanmanız da çok doğru bir tercih olacaktır. 

Hangi kamerayı alırsanız önemli değil 6V ile çalışan kamera var ise bunu almanız doğru olacaktır. Yoksa önceki mesajımda dabelirttiğim konnektörü devtedışı bırakmak gerekiyor. 

Biraz baktım ve bu tür kameralar var çalışma gerilimi bölümünde 6V değeri ile çalıştığı söylenmiş

Kısaca mantık şu bizim araçlarımız da kamera için 6V luk gerilim hazırlanmış ancak kameralar 12V~3.3V için tasarlanmış. Bu nedenle bu gerilimi elde etmek için ya dönüştürücü lazım yada bu bölümü iptal etmek gerek bu işlemde çok zor değil

TOPLAMDA BANA KAMERA 50TL YE MALOLDU. 

Şu kamera örneğin çalışır diye düşünüyorum;

http://tr.aliexpress.com/item/Sinosmart-Free-Shipping-In-Stock-High-Quality-HD-Car-Parking-Reversing-Rear-View-Backup-Camera-for/32601391735.html?spm=2114.010208.3.59.dLRrJ4&ws_ab_test=searchweb201556_7,searchweb201602_5_301_10034_507_10032_10020_10017_10005_10006_10021_10022_401_10018_10019,searchweb201603_9&btsid=8ee2f042-4020-477d-816e-f5cbebe744fc

Working Voltage(Çalışma voltajı): 12V (5V to 28V Opsiyonel)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

39 dakika önce, opdria :

Araç resmi ve Park sensörlerini ekranda göremedim. Devre dışı mı kalıyor.

Ekrandaki Park sensörleri göstergesi Power modelde mevcut benim aracım Reflex model

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Mustafa Yılmaz :

@Arey kardeşim kamera kötü değil fakat bazı problemler var mesele Led leri çalıştıramadım çünkü söylediğim konnektör bizim araç için uygun değil

Kamerayı almayı düşünüyorsanız ledsiz olanı alın  (kamerayı tavsiye ederim çözünürlüğü de oldukça iyi 480TVL) 

İşlem oldukça basit ve kolay,  kurulum konusunda yardımcı olurum. 

Plaka ışığına takılıyor olması da ayrı bir güzellik hiç bir yeri delmiyorsunuz. 

Konnektör girişlerinde toplu iğne kullanmanız da çok doğru bir tercih olacaktır. 

Hangi kamerayı alırsanız önemli değil 6V ile çalışan kamera var ise bunu almanız doğru olacaktır. Yoksa önceki mesajımda dabelirttiğim konnektörü devtedışı bırakmak gerekiyor. 

Biraz baktım ve bu tür kameralar var çalışma gerilimi bölümünde 6V değeri ile çalıştığı söylenmiş

Kısaca mantık şu bizim araçlarımız da kamera için 6V luk gerilim hazırlanmış ancak kameralar 12V~3.3V için tasarlanmış. Bu nedenle bu gerilimi elde etmek için ya dönüştürücü lazım yada bu bölümü iptal etmek gerek bu işlemde çok zor değil

TOPLAMDA BANA KAMERA 50TL YE MALOLDU. 

Şu kamera örneğin çalışır diye düşünüyorum;

http://tr.aliexpress.com/item/Sinosmart-Free-Shipping-In-Stock-High-Quality-HD-Car-Parking-Reversing-Rear-View-Backup-Camera-for/32601391735.html?spm=2114.010208.3.59.dLRrJ4&ws_ab_test=searchweb201556_7,searchweb201602_5_301_10034_507_10032_10020_10017_10005_10006_10021_10022_401_10018_10019,searchweb201603_9&btsid=8ee2f042-4020-477d-816e-f5cbebe744fc

Working Voltage(Çalışma voltajı): 12V (5V to 28V Opsiyonel)

Mustafa bey Montajı HB kullanıcıları için biraz daha detaylı anlatıp yardımcı fotoğraflar eklerseniz çok makbule geçer. Anladığım kadarıyla herşey hazır, kablo çekmek ekranın arkasına bir şeyler bağlamak gerekmiyor. Bagajın üstündeki plastiği açıyoruz bağlantı kabloları mevcut herşey hazır. Gelen kamerada ve aracın kablolarında nasıl işlemler yapmalıyız, neyi nereye bağlamalıyız vs.vs. merak ettiğim çok şey var, kendim montaj yapmak isterim zor görünmüyor.

Bende siparişimi verdim, geldiğinde montajını kendim yapmak isterim. Sizin bu konularda deneyimli olduğunuz belli 2 saate kalmadan bitti montaj :)  Fakat benim hiç anlamadığım bir konu neyi nereye bağlarız, yazımın başında da belirtiğim gibi neler yapmamız gerekli tek tek anlatırsanız çok yardımcı olursunuz şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• okkko
      Yazan: okkko
      Geri görüş kamerası isteyenler elini kaldırsın...

Geri görüş kamerası çalışmalarımız sonuç verdi.
      Kendi aracımızda çalıştırmayı başardık.
      Müşteriye maliyeti 1250TL civarında olabilecek.

Örnek resimler aşağıdadır.

https://www.dropbox.com/s/rwwsefcbddt79er/20141203_100356_resized.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/xts9qm43cyba8j1/20141203_100427_resized.jpg?dl=0

• Yeni Oluştur...