Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Geri Görüş Kamerası Montajı

robosapiens17
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

4 saat önce, Les_Chevaliers :

@robosapiens17 kameranın gece performansı nasıl? 2014 hb araca takmak zor olur mu bağlantılar falan bende de vardır demi?

SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gece görüşü de çok iyi. Aracınızda bağlantılar hazır. Kamera kitini kullanarak, lego yaparcasına montajını gerçekleştirebilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Merhaba,

Bayram öncesinde ve bayramda Ankara'da olacağım. Yol üstünde ve Ankara'da olanlarla buluşmak isterim. İhtiyaçları varsa kamera takabilirim.

Zenfone 6 dan gönderildi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar, dün Hayırlı olsun demek için ve bir arkadaşa 2016 Dizel Otomatik araç bakmak için Beylikdüzün'deki yeni bayiye uğradım. 2016 modellerin gelişinin bu hafta belli olacağını ve "Power" donanımda Geri Görüş Kamerasının "Standart" olarak geleceğini söyledi. Belki personel yenidir, tam bilgisi yoktur diye Mazda'nın sitesine girip Mazda3 yeni broşürünü indirdim. Oradada Power donanımda Geri Görüş Kemerası Standart yazıyor. :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Merhaba,

Bayram dolayısıyla Ankara'dayım. Mazda SK bayisinde 1 temmuz itibariyle dizel Mazda 3 power sensin beyaz deri koltuğuna oturma şansım oldu. Motor sesini özellikle kaputu açıp dinledim. Ses yok, neredeyse benzinli gibi çalışıyor. Koltuğa oturup gaz verdim, titreşim yok ses yok. Abiler iyi iş çıkartmışlar yine. Özellikle de geri kamerasına baktım: Evet var. Power ve Sense modellerde standart. Ayrıca bagaj kapağının ayaklarında da plastik kaplama mevcut. Hoş olmuş.

Zenfone 6 dan gönderildi...

http://cloud.tapatalk.com/s/577c275a3514e/P_20160701_132105.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Merhaba,

Konunun bütün sayfalarını okumaya çalıştım ve çok faydalı paylaşımlar olduğunu gördüm. Öncelikle geri görüş kamerası montajının tarifi ile ilgili emekleri ve faydalı paylaşımları için arkadaşlara çok teşekkür ederim. Benim aracım Motion model sedan, geri görüş kamera montajı için bagaj döşemesini çıkardım ancak C 16 olarak nitelendirilen Konnektörü araçta göremedim, Konnektör motion modelde mi bulunmuyor, yoksa ben mi göremedim, araçta bulunmuyorsa eğer nereden tedarik etmek gerekir, araçtaki kablolara Konnektörün montajını nasıl yapmam gerekir bilgisi olan arkadaşlar varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

36 dakika önce, Denetçi :

Merhaba,

Konunun bütün sayfalarını okumaya çalıştım ve çok faydalı paylaşımlar olduğunu gördüm. Öncelikle geri görüş kamerası montajının tarifi ile ilgili emekleri ve faydalı paylaşımları için arkadaşlara çok teşekkür ederim. Benim aracım Motion model sedan, geri görüş kamera montajı için bagaj döşemesini çıkardım ancak C 16 olarak nitelendirilen Konnektörü araçta göremedim, Konnektör motion modelde mi bulunmuyor, yoksa ben mi göremedim, araçta bulunmuyorsa eğer nereden tedarik etmek gerekir, araçtaki kablolara Konnektörün montajını nasıl yapmam gerekir bilgisi olan arkadaşlar varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.

Merhaba arkadaşım 14. sayfayı iyi incelemenizi tavsiye ederim. Bu sayfada c-16 konnektörünü benzin depo kapağının altında bulabileceğiniz resimlerle anlatılmış.Yine de herhangi bir sorunda bana ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Mustafa Yılmaz :

Merhaba arkadaşım 14. sayfayı iyi incelemenizi tavsiye ederim. Bu sayfada c-16 konnektörünü benzin depo kapağının altında bulabileceğiniz resimlerle anlatılmış.Yine de herhangi bir sorunda bana ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin.

Teşekkür ederim Mustafa bey, o kısma bakmamıştım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kameranın üzerinde bulunan voltaj dönüştürüyücüyü daha önceden kesip çıkarmıştım ve atmıştım. Tavsiye edilen voltaj düşürüyücüyü netten aldım. Sadece aldığım voltaj düşürücüyü güç kablosuna bağlamam yeterli olurmu yoksa kesip attığım parçayıda takmam gerekirmi. Bu durumda da voltaj düşürücünün ayarını kaça getirmem gerekir. Bagajı açtım iş yarım kaldı şu anda. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılarımla

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Denetçi :

Kameranın üzerinde bulunan voltaj dönüştürüyücüyü daha önceden kesip çıkarmıştım ve atmıştım. Tavsiye edilen voltaj düşürüyücüyü netten aldım. Sadece aldığım voltaj düşürücüyü güç kablosuna bağlamam yeterli olurmu yoksa kesip attığım parçayıda takmam gerekirmi. Bu durumda da voltaj düşürücünün ayarını kaça getirmem gerekir. Bagajı açtım iş yarım kaldı şu anda. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılarımla

Şimdi arkadaşım. Kesmiş olduğun parçayı tekrar takmana gerek yok bu durumda dönüştürücüyü 3.3v a ayarlamalısın. Araçtan gelen 6v luk bir gerilimdir,  kamera ise 3.3 V ile çalışır. Bu nedenle 6V luk gerilimi 3.3 V a dönüştürmek gerekli. Kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23.07.2016 at 19:28, Mustafa Yılmaz :

Şimdi arkadaşım. Kesmiş olduğun parçayı tekrar takmana gerek yok bu durumda dönüştürücüyü 3.3v a ayarlamalısın. Araçtan gelen 6v luk bir gerilimdir,  kamera ise 3.3 V ile çalışır. Bu nedenle 6V luk gerilimi 3.3 V a dönüştürmek gerekli. Kolay gelsin

Mustafa bey iyi günler. Kamerayı bir türlü çalıştırmayı başaramadık. Kablo bağlantılarını 14. sayfadaki bağlantı çizimine göre yaptık ancak görüntü alamadık, Voltaj dönüştürücü de çok ısındı. Voltaj dönüştürücüyü çıkardık kamerayı direk bağladık yine görüntü alamadık ve bu sefer de kamera ısındı. Nerede yanlış yaptığımızı bir türlü bulmadık. Sizce dikkatten kaçırdığım bir şey mi var?

Bu arada bendeki kamera 12 V'luk bir kamera, siz 3.3. V ile kameranın çalıştığını ifade ettiniz, Voltajı düşük olan bir kamera için mi böyle söylediniz?  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

39 dakika önce, Denetçi :

Mustafa bey iyi günler. Kamerayı bir türlü çalıştırmayı başaramadık. Kablo bağlantılarını 14. sayfadaki bağlantı çizimine göre yaptık ancak görüntü alamadık, Voltaj dönüştürücü de çok ısındı. Voltaj dönüştürücüyü çıkardık kamerayı direk bağladık yine görüntü alamadık ve bu sefer de kamera ısındı. Nerede yanlış yaptığımızı bir türlü bulmadık. Sizce dikkatten kaçırdığım bir şey mi var?

Bu arada bendeki kamera 12 V'luk bir kamera, siz 3.3. V ile kameranın çalıştığını ifade ettiniz, Voltajı düşük olan bir kamera için mi böyle söylediniz?  

Arkadaşım, 1. Resimdeki kırmızı daire içine aldığım kameradaki parçayı kestiniz mi?

Kesti iseniz bağlantıyı SEDAN araçlar için 2. resimdeki kablo sıralamasına dikkat ederek yapmalısınız. Bu sıralama doğru ise kamera DÖNÜŞTÜRÜCÜ OLMADAN yine çalışır.

Dönüştürücü için ise bu çalışan sisteme DÖNÜŞTÜRÜCÜYÜ monte etmekten başka birşey değil sadece dönüştürücünün çıkış voltajını 3.3V - 3.5V arasında bir voltaj aralığına ayarlamanız gerekli.(bu işlemi doğru çalışan bir voltmetre ile yaparsanız çok iyi olur.) Dönüştürücüyü ayarladıktan sonra dönüştürücünün in kısmına araçtan gelen güç kablolarını out kısmına da kameradan gelen güç kablolarını (kırmızı(+),siyah(-)) bağlamalısınız. Size msj attım bana resim gönderirseniz yardımcı olabilirim. Kolaygelsin.

1.jpg

2.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, g3z3g3n1616 :

Bu cizimde donusturucu nerede olacak?

Burada dönüştürücü güç kablosunun kırmızı ve siyah kablolarına takılacak. Dönüştürücünün out yazan kısmına Siyah kablo (-), kırmızı (+) olacak şekilde bağlanacak, Dönüştürücünün in yazan kısmıda araçtaki connektöre bağlanacak kırmızı ve siyah kablolara

3.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, g3z3g3n1616 :

Bu donusturucu uygunmudur ?

13672439_10210430431697485_1039631288_n.jpg

Tamam arkadaşım resimde net görünmüyormuş. Mavi dikdörtgen parçanın üzerinde ayar düğmesi mevcut. Bu dönüştürücü uygundur. Kolay gelsin

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamlar

Sedan aracıma şu kamerayı aldım.

https://tr.aliexpress.com/item/new-wireless-wire-for-sony-ccd-LEDS-night-vision-car-reverse-parking-camera-for-2014-Mazda/32248391782.html?spm=2114.010208.3.88.WtMmDJ&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_4_10057_10056_10055_10037_10049_301_10059_10032_10058_10017_10060_10061_10062_10063_412,searchweb201603_1&btsid=e930d171-6438-4dcf-8bc2-bd84efe0983c

Fakat burada her ne kadar açık açık anlatılmışsa bile benim elimden bu tip işler hiç gelmez ve monte etmem pek mümkün değil. Sormak istediğim İstanbul'da bu işi bilen ve yapabilecek oto elektrikçisi tanıdığı olan var mı?

Şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Gusto :

Selamlar

Sedan aracıma şu kamerayı aldım.

https://tr.aliexpress.com/item/new-wireless-wire-for-sony-ccd-LEDS-night-vision-car-reverse-parking-camera-for-2014-Mazda/32248391782.html?spm=2114.010208.3.88.WtMmDJ&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_4_10057_10056_10055_10037_10049_301_10059_10032_10058_10017_10060_10061_10062_10063_412,searchweb201603_1&btsid=e930d171-6438-4dcf-8bc2-bd84efe0983c

Fakat burada her ne kadar açık açık anlatılmışsa bile benim elimden bu tip işler hiç gelmez ve monte etmem pek mümkün değil. Sormak istediğim İstanbul'da bu işi bilen ve yapabilecek oto elektrikçisi tanıdığı olan var mı?

Şimdiden teşekkürler...

Merhabalar bu işlemi herhangi bir elektrikçi yapabilir. Ancak araçtaki C-16 konnektörüne bağlantı çok önemli bu nedenle sayfalardaki bağlantı şeklini elektrikçiye tarif etmeniz şart yoksa onlar eski sistem geri vites lambasından elektriği almaya çalışıyorlar ve buda yanlış bir uygulama oluyor. Kolay gelsin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Sonunda geri gorus kamerasini ayarladim. Fakat goruntu kalitesi hic iyi degil Acaba goruntuye etkisi varmidir bilmiyorum hic lehim yapmadan direk kaplo uclarini birbirine dugumledim ve soket kisminida ince bakir tel kullanip dugumledim. Donusturucu ile ilgili bir ayarda yapmadim direk posetinden cikardigim gibi kullandim.

eeee.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, g3z3g3n1616 :

Sonunda geri gorus kamerasini ayarladim. Fakat goruntu kalitesi hic iyi degil Acaba goruntuye etkisi varmidir bilmiyorum hic lehim yapmadan direk kaplo uclarini birbirine dugumledim ve soket kisminida ince bakir tel kullanip dugumledim. Donusturucu ile ilgili bir ayarda yapmadim direk posetinden cikardigim gibi kullandim.

eeee.jpg

Merhaba dönüştürücü kullanmanızı tavsiye ederim. Görüntü kalitesini arttıracaktır. Ben uzun zamandır bu şekilde kullanıyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• okkko
      Yazan: okkko
      Geri görüş kamerası isteyenler elini kaldırsın...

Geri görüş kamerası çalışmalarımız sonuç verdi.
      Kendi aracımızda çalıştırmayı başardık.
      Müşteriye maliyeti 1250TL civarında olabilecek.

Örnek resimler aşağıdadır.

https://www.dropbox.com/s/rwwsefcbddt79er/20141203_100356_resized.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/xts9qm43cyba8j1/20141203_100427_resized.jpg?dl=0

• Yeni Oluştur...