Jump to content

Yenilikçi Sport Tourer Subaru Levorg

Efebey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

WRX STI’dan esinlenilen ön tasarımıyla spor otomobil hissi veren Yenilikçi Sport Tourer Levorg, İstanbul Autoshow da sergileniyor.. 

827wbdcb.jpg

Konfor ve sürüş güvenliği özellikleri ile rakiplerinden ayrışan Levorg’un yılın ikinci yarısı yollara çıkması bekleniyor.

Spor otomobil hissinin ötesinde: Yenilikçi Sport Tourer “LEVORG” 

Avrupa ve Türkiye de yılın ikinci yarısı eş zamanlı olarak satışa sunulacak yeni sport tourer modeli LEVORG, İstanbul Autoshow 2015 Fuarı’nda Subaru’nun yeniliği olarak ilk kez otomobilseverlerin beğenisine sunuluyor. 

Ön tasarımı Subaru WRX STI’dan esinlenilen LEVORG, kullanışlı teknolojisinin yanı sıra sürüş güvenliği ve çevre dostu özellikleriyle de günümüzün beklentilerine en iyi yanıtı veriyor. 

Yeni geliştirilen 1.6 litrelik DIT adı verilen, motor 170 hp güç ve 250 Nm tork üretiyor. Daha yüksek güç çıkışına sahip olan 2.0 litrelik DIT mptor ise 300 hp güç ve 400 Nm tork üretiyor. 1.6 litrelik motora sahip Levorg 1540 kg'lık boş ağılığa sahipken, 2.0 litrelik motora sahip versiyon 30 kg ek ağırlığa sahip.

Yakıt tüketimleri incelediğinde ise 1.6 litrelik motora sahip Levorg'un ortalama 5.7 litre, 2.0 litrelik motora sahip Levorg'un ise ortalama 7,5 litre yakıt tükettiği görülüyor. AWD adı verilen simetrik dört tekerlekten çekiş sisteminin sunulacağı Levorg'un 1.6 litrelik versiyonunda Lineartronic, 2.0 litrelik versiyonunda ise Sport Lineartronic şanzıman görev yapıyor.

1.6 litrelik Levorg'da 215/50 R17 ebatındaki lastiklere yer veren Subaru, 2.0 litrelik versiyonda 225/45 R18 lastikleri standart olarak sunuyor. Yeni Levorg markanın en son geliştirdiği aktif ve pasif güvenlik sistemlerine de sahip olmasıyla öne çıkıyor. 

Spor otomobil keyfiyle aile otomobili konforunu birleştiren yeni LEVORG; WRX’ten gelen pek çok güvenlik özelliği ile otomobilseverlerin gözdesi olmaya aday. 

Japon üretici otomobilin iç mekanı ile ilgili pek bir bilgi vermezken, iç mekanda çift tonlu deri ile kaplanmış spor koltuklar, kesik direksiyon simidi, kırmızı / siyah detaylar, alaşım pedallar ve elden geçirilmiş konsol bulunuyor.

gpduo54u.jpg

mstovo7i.jpg

nj96st76.jpg

-------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda'dan sonra, bir Subaru hayranı olarak. Selim abiden ben ricada bulunmuştum. Subaru Levorg ile ilgili bir haber paylaşır mısın diye. O da sağ olsun, bir an önce paylaşmış. Teşekkürler, ellerine sağlık abi.

Şimdi gelelim yeni modele, bir kere kasaya bayıldım. Spor görünümlü tam bir aile otomobili şeklinde.  İç hacim ve bagaj gayet makul gözüküyor. Direksiyonda vites değiştirme mandalları gözüküyor. Umarım 1.6 motor seçeneğinde de olur. 1.6 170 Hp güç üreten bir otomobil için, 5.7 Litre çok çok iyi bir değer.

Fiyat olarak bence 100-115 Bin lira arası olur diye düşünüyorum. Şu anki Xv modelinin en ful modeli 90 Bin lira olduğuna göre. Bu araca bu fiyatı belirleyebilirler.

Vallahi merakla beklediğin, ve kesinlikle test sürüşü yapmak istediğim modellerin başında geliyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Skoda Süperb Kombinin kasasıda hakkaten çok güzel..

Ama seçme şansım olsaydı oyumu Subarudan yana kullanırdım..

3osfu24e.jpg

8kdo4qqc.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Skoda Süperb Kombinin kasasıda hakkaten çok güzel..

Ama seçme şansım olsaydı oyumu Subarudan yana kullanırdım..

Abi seninle hemfikirim, seninde dediğin gibi her iki kasada çok şık. Ama Subaru motor teknolojisi ile, sürekli 4 çeker olması, 1.6 motorunun 170 Hp güçte olması. Çok büyük avantaj sağlıyor bence. Ama dalgalı döviz kurları, vergilendirme yöntemi vs. bu aracın fiyatı 100 binin altında olması sanırım bir hayal olur. :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geniş iç ve bagaj hacmi. Sağlamlık, güvenlik, konfor, güç, performans, yakıt ekonomisi, sürekli 4 çeker sistem...Ne ararsan bu araçta fazlasıyla var. Vallahi tam benlik bu araç, spor aile otomobili. :)

http://www.youtube.com/watch?v=mnAoT7IOf4M#t=41

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Subaru kullanıcısı olarak benim de gözdem Levorg.

İnşallah Bayraktar kelek atmaz vaktinde getirir. 2012 impreza ve Legacy nin gelmemiş olması bana pek ümit vermiyor ama inşallah gelir.

Bagaj konusu Hb imprezalarda sıkıntıydı. Fwd olan imprezalarda arkada Dif olmadığı için awd lerden 5 parmak kadar Çukur bir bagaj var tabi daha derin olabilir diye düşünürken alttaki bağımsız Süspansiyon sisteminin yer tutması ile bu kadar derinleştirilebilmişti. Bunda da dikkat ederseniz bagaj kapağına sıfır açılan ve Çukur olmayan bir bagaj mevcut ancak çok daha derin. Tabi Japon bunlar farklı düşünüyor bu sistemin de bir avantajı aracın bagajını yükleme ve boşaltma kolaylığı var. Ancak şu Tanıtımı yazan her kimse : Awd adı verilen Simetrik dörtçeker ibaresine bittim. Zaten Symetrical Awd diye geçer. Araçların arkasında birde yazı bulunur Symmetrical AWD diye. (İnşallah paylaşan arkadaş yazmamıştır bu ibareyi) Skoda da Subaru Legacy SW ye benzetmiş Superb i.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Japonlar kısa oluyor kanmayın :)

Bu süperdi. :D

Ayrıca bağaj takıntısı olan kamyon alsın :)

Ama aynı şeyi, bu yanıtınız için diyemeyeceğim. :fiuw:

Çocuklu aileler için olsun. Tatile otomobille çıkanlar için olsun. Hafta sonları şehirlere yakın yerlere kaçan. Piknikçilere, kampçılara, avcılara, doğa tutkunlarına geniş bagaj şart.

Öyle kamyonun her sene muayenesi ile kim uğraşacak. ?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Subaru kullanıcısı olarak benim de gözdem Levorg.

İnşallah Bayraktar kelek atmaz vaktinde getirir. 2012 impreza ve Legacy nin gelmemiş olması bana pek ümit vermiyor ama inşallah gelir.

Bagaj konusu Hb imprezalarda sıkıntıydı. Fwd olan imprezalarda arkada Dif olmadığı için awd lerden 5 parmak kadar Çukur bir bagaj var tabi daha derin olabilir diye düşünürken alttaki bağımsız Süspansiyon sisteminin yer tutması ile bu kadar derinleştirilebilmişti. Bunda da dikkat ederseniz bagaj kapağına sıfır açılan ve Çukur olmayan bir bagaj mevcut ancak çok daha derin. Tabi Japon bunlar farklı düşünüyor bu sistemin de bir avantajı aracın bagajını yükleme ve boşaltma kolaylığı var. Ancak şu Tanıtımı yazan her kimse : Awd adı verilen Simetrik dörtçeker ibaresine bittim. Zaten Symetrical Awd diye geçer. Araçların arkasında birde yazı bulunur Symmetrical AWD diye. (İnşallah paylaşan arkadaş yazmamıştır bu ibareyi) Skoda da Subaru Legacy SW ye benzetmiş Superb i.

Özgür bey,

Selim abimiz çok büyük olasılıkla bu bilgileri bir başka kaynaktan derlemiştir. Oldu ki kendi yazmış olsa ne olacak ? Bu durumu anlamadım ben !

Niye "inşallah paylaşan arkadaş yazmamıştır bu ibareyi" diye bu kadar alaycı bir vurgu yaptınız pek anlam veremedim. Selim abi inşaat yapı malzemeleri üzerine dükkanı olan, hoby amaçlı burada olan birisi. Kaldı ki bir çoğumuz öyleyiz, örneğin ben muhasebeciyim. Forumlar sayesinde bilgilenerek, edindiğimiz bilgileri başkalarına aktarmaya çalışıyoruz.

Yani konu sahibi kişi yazdıysa eğer, kınayarak ayıplamamız mı gerekiyor bu durumda ? Neden bilmediği için, yada neden yanlış bildiği için yahutta doğru bilip ama neden yanlış yazdığı için. Ne bileyim kişi bilmeyebilir, yanlış bilebilir, yazar paylaşır. Birileride bilir hatta çok bilir gelir, yanlışı düzeltir doğruları paylaşır. Her iki türlüde paylaşımı yapanın temel amacı bilgilendirmek ve bilgi sahibi olmaktır.

Sonuçta ortada bir paylaşım var, bu paylaşım için ayrılan bir zaman, bir emek var. O yüzden önce emeğe saygı diyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan bey. Yazının derleme ya da başka bir kaynaktan Alıntı olduğu belli aslında. Ancak bazı forumlarda bu tip dergiler ya da bloglar için araç incelemeleri yazanlar var. Inşallah onlardan birine denk gelmemişimdir demek istedim. Şayet denk geldiysem o ibareyi kullanan kişinin araç bilgilerinin kıt Olmasını da yakıştıramadım. Çünkü Awd= All Whell Drive denen sistem suv Tarzı araç üreticilerinin çoğunun kullandığı bir sistem. Her biri farklı adlar kullanır bunun için ama Awd kısmı değişmez. Mesela honda Real Time awd

Nissan İntelligence Awd Subaru Symmetrical Awd isimli sistemleri kullanır. Yani Awd denen Simetrik Dörtçeker deyince bu tabir Eğreti ve yanlış Kaçar.

Kimseyi küçümsediğimiz yok bende öğretmen im sonuçta herkesin bir ekmek kapısı var.

Bu ibareye takmam o yüzden yoksa paylaşan arkadaş gücenmesin diye dedim Inşallah yazıyı paylaşan arkadaş yazmamıştır diye.

Emeğe de saygım var paylaşan arkadaşa da teşekkürlerimi sunarım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gorusunu mukemmel bir arac bayadır otomobil dergilerinden takip ediyorum.otomatiği cvt sanzumanmıs o yüzden biraz buruk olsamda umarım manuelide ithal edilir.mazda 3 dizel fikrimi ciddi ciddi değiştirebilir..

tabi 2.ele düşmesini bkleyeceğim sıfır alacak gücüm maalesef yok((

tamamen ekonomık spor sedan gibi yorumluyorum.umarım yanıltmaz beni

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Donanım ve fiyat belli olmuş. Fiyat 105 Bin Lira. Subaru XV 90 Bin liraydı, yeni peformanslı ve ekonomik bir motor, donanım vs. 105.000 Bin lira gibi bir fiyat belirlemişler. Ama şu var Subaru severler 100 bin altında bekliyordu fiyatı.

YENİ SUBARU LEVORG 1.6GT-S SAWD CVT (LİNEARTRONİC)

SI-Drive 

18-inç Alüminyum alaşımlı jantlar 

Siyah ön ızgara 

Sunroof

LED’li Xenon farlar 

Ön sis ve gündüz sürüş farları

Otomatik yanan farlar ve yağmur sensörü 

Elektrikli katlanabilen yan aynalar  

Hız sabitleme sistemi  

Hill hold fonksiyonlu elektrikli park freni  

Çift Bölmeli Otomatik Klima  

Deri Döşemeli Spor Koltuklar 

Geri görüş kamerası 

Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi  

Gümüş-Karbon görünümlü ön panel, alüminyum pedallar 

Elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu ve ön koltuklarda ısıtma 

6.2 inch ekran SUBARU STARLINK Müzik ve Ses Sistemi (1CD&6 Speaker) Gelişmiş Güvenlik Paketi: 

Kör nokta uyarı sistemi 

Otomatik uzun far fonksiyonu 

Elektrokrom otomatik kararan iç ayna

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• İlhan
      Yazan: İlhan
      Japon otomobil üreticisi Subaru, sürücülerin uykulu veya dikkatsiz olduğunu tespit eden yeni yüz tanıma teknolojisi DriverFocus'u tanıttı. Yeni teknoloji Subaru Forester'ın yeni modelinde yer alıyor.

Japonya merkezli otomotiv şirketi Subaru, ABD'nin en çok satan otomobillerinden biri olan Subaru Forester'ın yeni modelini tanıttı. New York Uluslararası Otomobil Fuarı'nda ilk kez görücüye çıkan Subaru Forester yorgunluğu ve dikkat dağınıklığını tespit edebilen yüz tanıma teknolojisiyle birlikte geliyor. Lafı fazla uzatmadan Subaru'nun yeni aracının detaylarına geçelim.
      Subaru'nun yüz tanıma sistemi DriverFocus olarak adlandırıldı.
      Yeni teknoloji 'DriverFocus' olarak adlandırıldı ve yeni Forester'ın üst düzey Touring trim versiyonunda standart olarak mevcut olacak. Subaru'nun DriverFocus teknolojisi, sürücü yorgunluğu veya dikkat dağınıklığı gibi belirtileri tespit eden bir yüz tanıma yazılımını kullanıyor. Bu teknoloji beş farklı sürücüyü tanıyabiliyor ve aracın koltuk pozisyonu ve iklimlendirme gibi kontrollerini de otomatik olarak düzenleyebiliyor.
      Yeni tanıtılan Subaru Forester aynı zamanda çarpışma öncesi frenleme, adaptif hız sabitleyici, şerit ihlali uyarı sistemi, trafik işaretlerini algılama gibi teknolojilere sahip EyeSight sürücü destek sistemi ile geliyor. ABD'li lüks otomobil markası Cadillac da Subaru'ya benzer bir sürücü izleme teknolojisine sahip. İki teknoloji arasındaki farkı ise Cadillac'ın yüz tanıma teknolojisinden ziyade, sürücünün göz hareketlerini izleyen kızılötesi kameralar kullanması olarak açıklayabiliriz.
      Kaynak: Theverge & Donanımhaber
    • İlhan
      Subaru’nun en çok satış yapan modellerinden bir tanesi olan ve hem C hem de D segmenti müşterilerinin ilgisini çeken SUV/Crossover modeli Forester yenilendi. Yeni Subaru Forester, makyajvari dış tasarım farklarına sahip olmasına rağmen, iç görünüm olarak bazı önemli değişimlere uğradı.
      Aşağıda üstte yeni ve altta da eski Forester modellerinin karşılaştırmalı fotoğrafları görülebilir. Bu doğrultuda önde en dikkat çeken detayın, önceki kasada ön panjurun altında yer alan ince bölmenin panjura birleşmesi gösterilebilir. Bu sayede ön panjur artık daha iri bir görünüme kavuşmuş. Farlarda da büyüme meydana gelmiş ancak genel formunu koruduğu söylenebilir. Tamponun da genel formu korunuyor olsa da belirgin bir değişim de kendini birçok detayda gösteriyor.

Aracın arkasında ise çatal formlu yeni stop lambaları hemen dikkat çekiyor. Ayrıca C sütununun dik formu korunurken arka kelebek camın eğimi artık daha açılı. Bu durum arka ve yan tasarımın hareketlenmesini sağlamış diyebiliriz. Arka tampon ise büyük oranda değişikliğe uğramış. Araca yandan bakıldığında ise, şişirilmiş çamurluklar karakteri fazlasıyla vurguluyor ve aracı daha heybetli gösteriyor. Sonuç olarak; ilk bakışta tasarım çok fazla değişmemiş gibi görünse de, farklar detaylarda gizli denilebilir.
      Yeni Subaru Forester’ın içi ise daha belirgin bir değişime uğramış gibi görünüyor. Genel yerleşim aynen korunsa da görünüm farklı. Kokpitin ortasında yer alan havalandırmalar artık yatay bir şekilde değil, dikey bir şekilde bilgi eğlence sisteminin 2 kenarında yer alıyor. Ayrıca ekranın sağ ve solunda yer alan tuşlar da alta taşınmış. Üstte yer alan sürüş bilgi ekranı ise biraz daha büyük boyutları ve köşeli tasarımı ile hemen fark ediliyor. Bu arada bir önceki kasaya göre büyüyen boyutlar neticesinde arka diz mesafesinin yaklaşık 36mm arttığı açıklanıyor.

Yeni Subaru Forester Teknik
      Yeni Subaru Forester modelinin en fazla ilgi çektiği bölgelerin başında gelen ABD’de, New York Otomobil Fuarı’nda tanıtıldığı düşünüldüşünde, motor seçeneği de bu yönde açıklandı. Daha önceden turbo beslemeye sahip motor artık sadece atmosferik olarak sunuluyor. 2.5lt Boxer 4 silindir motor 182ps güce sahipken, 238nm de tork üretebiliyor.
      Motorun ürettiği güç ve tork, Subaru patentli simetrik 4×4 çekiş sistemine CVT otomatik şanzıman ile aktarılıyor. Performans değerleri henüz belirtilmese de, aracın ortalama olarak 7.1lt/100km yakıt tüketimine sahip olduğu açıklandı. Ülkemizi de kapsayan Avrupa pazarında ise 2.0lt atmosferik-benzin ve 2.0lt turbo-dizel motorların aynen kullanılmaya devam edileceğini tahmin ediyoruz.
      Birçok farklı aktif-pasif güvenlik donanımının standart veya opsiyon olarak yer alacağı yeni Subaru Forester, yaz aylarında ABD’de satılmaya başlanacak. Avrupa’da ise tahminde bulunduğumuz motor seçenekleri ile 2019 yılı başında satılmaya başlanabilir. Ülkemizde ise, döviz kurundaki değişime bağlı olarak en az 220.000TL’den başlayacağı tahmin edilebilir.

Kaynak:SekizSilindir
    • İlhan
      Mazda gibi çok sevdiğim, saygı duyduğum ve takip ettiğim Subaru'nun bir fiyatlarına bakayım dedim.. Bakmışken de burada da paylaşayım dedim. Subaru XV'nin fiyatı bile benim ulaşabilirlik sınırılarımın çok üzerinde..Vay halime, vay halimize.. Yani istediğimiz, sevdiğimiz, beğendiğimiz markalara sahip olabilmek artık resmen hayal oldu... 
      Yeni Subaru XV

Model Tavsiye edilen anahtar teslim satış fiyatı 1.6i Xtra 121.155 TL 1.6i Xtreme 131.247 TL 1.6i Xclusive 157.220 TL  
      LEVORG

Model Tavsiye edilen anahtar teslim satış fiyatı 1.6i GT-S Sport Plus EyeSight  179.220 TL

FORESTER

Model Tavsiye edilen anahtar teslim satış fiyatı 2.0i Premium Plus EyeSight 190.122 TL 2.0i Adventure XT Turbo ASP 225.122 TL 2.0d Elegance 194.122 TL 2.0d Sport ASP 227.522 TL  
      OUTBACK

Model Tavsiye edilen anahtar teslim satış fiyatı 2.0d Limited EyeSight 264.607 TL  
      Subaru BRZ

Model Tavsiye edilen anahtar teslim satış fiyatı 2.0i Premium MT 190.522 TL 2.0i Premium AT 197.522 TL  

• Arman-1999
      Yazan: Arman-1999
      @İlhan değerli yorumlarını rica ediyorum...
      izmir ve eskişhir de bana göre lacivert onlara göre okyanus mavisini gördüm ve bir hayli heyecanlandım. Daha önce açmış olduğum o mu ? bu mu? şu mu? adlı konuda fikirlerinden bir hayli faydalanmış biri olarak bunu da merak ediyorum. 1.6 ve her daim 4x4 oluşu cazip gibi duruyor. Donanım özellikleri ise göz dolduruyor.
      Hadi buyur bakalım... ( Subaru forum ne diyor bu işe bir de ) 
    • Mümin
      Yazan: Mümin
      Yeni Subaru Impreza Japonya’da Yılın Otomobili seçildi.
      1 Kasım 2015 ve 31 Ekim 2016 tarihleri arasında Japonya’da satışa sunulan binek otomobiller arasında birinci olan yeni Impreza; ön kaput üzerinde yaya hava yastığı sunan ilk Japon otomobili unvanıyla da tarihe geçti.
      Subaru’nun kazandığı sayısız ödüllere bir yenisi daha eklendi. 2003 yılında Legacy ile Japonya’da “Yılın Otomobili Ödülü” ile onurlandırılan Subaru; “2016-2017 Yılının En İyi Otomobili” ödülünü bu kez yeni Impreza ile kazandı. Bu ödül; Japonya’da 1 Kasım 2016 ile 31 Ekim 2016 tarihleri arasında satışa sunulan ve satış tahmini 500 adetin üzerinde olan binek otomobiller arasında yapılan bir değerlendirme.

Subaru’nun yeni Global Platformu temel alınarak üretilen yeni Subaru Impreza’da; Standart EyeSight sürücü yardım teknolojisine ek olarak kaza anında; yayada kafa yaralanmalarını en aza indirgemek için tasarlanan yaya koruma havayastığı da standart olarak sunuluyor. Yeni Impreza, motor kaputu ile ön cam arasında yer alan “yaya havayastığı”nın standart olarak sunulduğu ilk Japon üretimi otomobil olma unvanına sahip.

Yılın Otomobili Ödülü’ne ek olarak, Japonya yeni otomobil değerlendirme programı olan JNCAP’te de Subaru otomobilleri çok önemli başarılar elde ediyorlar. JaponNCAP’in içeriğine 2014 yılında eklenen “Önleyici Güvenlik Performansı” değerlendirmesinde, Subaru’nun EyeSight teknolojisine sahip modelleri Impreza, Legacy, Outback, Forester, Levorg ve WRX S4, İleri Derecede Güvenli Araç (ASV++) kategorisinde en yüksek puanları elde ederek önemli bir başarıya imza atmıştı.

• Yeni Oluştur...