Jump to content

Mazda 3 Lastik Tavsiyesi

Hidoretti
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar, Bridgestone Turanza er300 yakıt tasarruf sınıflandırması çok düşük (F) ancak ıslak zemin performansı B ve ses düzeyi 69 DB. Michelin Energy Saver 70 DB, ıslak zemin performansı B yuvarlanma direnci (yakıt tasarrufu) C. Good Year 68 DB ses ancak yakıt tasarruf sınıflandırması çok düşük (F)ve ıslak zemin performansı C.

Şimdi sınıflandırmalara göz attığımızda C uygun (AB standartlarına göre C sınıfının altında olmaması gerekiyor), B: iyi , A: çok iyi...

Enteresan bir nokta yumuşak diye bildiğimiz michelin, sert ve gürültülü olarak bilinen bridgestondan daha fazla ses düzeyine sahip görünüyor sınıflandırma sonuçlarında.

Yuvarlanma direnci A olan bir lastik, yuvarlanma direnci G olan bir lastiğe göre %7,5 civarı bir tasarruf sağlıyor.

Bahsettiğim lastiklerin fiyatları da birbirine çok yakın.

Tüm bu sınıflandırma dereceleri göz önüne alındığında ben oyumu Er 300 Turanzadan yana kullandım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben MEG Mustafa'yı dinledim 195 liradan Yokohama CD2 aldık, jantlar düzeltildi, öndüzen ayarı vs. hepsi yapıldı, çok farketti araba Toyo'ya göre, belki de psikolociktir...

Yalnız nitrogen bastılar lastiklere, artık böyleymiş galiba, benim aklım ermiyor....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben MEG Mustafa'yı dinledim 195 liradan Yokohama CD2 aldık, jantlar düzeltildi, öndüzen ayarı vs. hepsi yapıldı, çok farketti araba Toyo'ya göre, belki de psikolociktir...

Yalnız nitrogen bastılar lastiklere, artık böyleymiş galiba, benim aklım ermiyor....

Selman abi bende Toyo'larda sonra Yokohama düşünüyorum. 3-5 Bin Km daha kullanırım diye düşünüyorum Toyo'ları. Bu süreçte sende bayağı bir test etmiş olursun lastikleri :)

Bu arada hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız güle güle kullanırsın inşallah. :nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de kışlık Yokohama düşünüyordum ama 195x65x15 ebatlarını getirmiyorlarmış :(

Senin daha önce Yokohama kullanmışlığın varmı abicim ? Varsa izlenimlerin yorumların nedir, bir ara kısa bir özet geçersen sevinirim. Ciddi ciddi Yokohoma düşünüyorum çünkü. Bire bir kullanıcı yorumları, benim çok daha değerli olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de kışlık Yokohama düşünüyordum ama 195x65x15 ebatlarını getirmiyorlarmış :(

Var öyle abukluklar, bizim ebatta da Michelin yoktu mesela...

İlhan farklı yerlerden fiyat al, lastik başına 40 lira fiyat farkı vardı burada, hepsi de ana bayiiler, Yokohama sitesinde listelemişler bunları...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle haklısın ve farkındayım Selman abi. Ben ufak bir fiyat araştırması için, Yokohoma'nın sitesinden İstanbul/Anadolu yakası bayilerini listelendirdim.  Bana yakın gördüğüm 4 tane bayiye mesaj gönderdim. Yokohoma CD2 205/55/16 Lastik fiyatınız nedir diye.

Gelen mesajdaki fiyatlar aynen şöyle,

İki bayi 200.-TL

1 Bayi 210.-TL

Diğer son bayi 247,80.-TL Fiyat verdi.

Bayram öncesi bir fiyat araştırmasında bulunmuştum. Fiyat konusunda sağlamcıyım, iyi araştırma yaparım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1---NOKIAN Z G2  AUTO BILD 2012 (max performans testi), en son testlerde çok çok az (ciddi sayılmayacak kadar az ) bir farkla Goodyear F 1 Asymetric den sonra 2.liği almıştır. fiyat olarak 222 tl ye Lastikal.com da buldum yaza siparişim hazır.harika bir lastik bence sitesini inceleyin derim bu arada test linki http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2012-Auto-Bild-Max-Performance-Tyre-Test.htm

2---bunun dışında sadece kış lastiği dersek Goodyear Ultragrip i öneririm veya lassa iceways (kendim snoways ERA 2 kullanıyorum ,ama buzda iceways çok daha iyi bunu gördüm).saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

nitrojen konusunda : havanın %78 inin aynı bildiğimiz azot yani nitrojen olduğunu varsayarsak bu yuzde 100 azotlu lastik gazının yüzde 78 olanına göre çok fazla avantajlı olması aklıma yatmıyor,oksijen olan ortamda paslanma olacağı doğru ısıl iletkenliklerinin farklı olacağı da ama ben hiçbir yerde normal hava bastı diye jantlarını çürüttü yada hava ısında lastikler aşırı şekil değişimine uğradı ve çabuk eskidi diyen biri oldugunu sanmıyorum kısaca gereksiz gördüğüm etkisiz bir teknik detay...kaldı ki ısı değişimine tepkisinden ziyade araçta değişen yük kombinasyonuna ,bagaj ağırlıklarına vs vs .göre hava basınclarını değiştirme ihtiyacı veya lastik değişimi gerektiğinde o an her lastikçide olmayan azot aramakta abes geliyor bana.eksik kalsın bana...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

1,5 sene önce HANKOKK taktırdım. gayette memnunum. kauçuk oranından dolayı kışın da rahatlıkla kullanıbiliyorum. yaz aylarında ise kaucuk oranından dolayı öter diye şüpheliydim ama öle bir sorun olmadı. tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende yakın zamanda lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum. Yaptığım araştırmaya göre Petlas PT 721 Velox Sport almaya karar verdim.

71 DB, ıslak zemin performansı B, yakıt tasarrufu C.

Fiyat olarak ta 145 TL dediler ama 140 a verirler..

Artık markadan ziyade etiketinin önemli olduğunu düşünüyorum. Diğer marka lastiklerin hem etiketleri ile aynı (hatta bazılarından daha iyi) hem de fiyat olarak çok uygun. Ayrıca yerli malı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende yakın zamanda lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum. Yaptığım araştırmaya göre Petlas PT 721 Velox Sport almaya karar verdim.

71 DB, ıslak zemin performansı B, yakıt tasarrufu C.

Fiyat olarak ta 145 TL dediler ama 140 a verirler..

Artık markadan ziyade etiketinin önemli olduğunu düşünüyorum. Diğer marka lastiklerin hem etiketleri ile aynı (hatta bazılarından daha iyi) hem de fiyat olarak çok uygun. Ayrıca yerli malı..

Petlas benimde aklımda ve takibimde olan lastik markası, hem fiyatı uygun hem de belirttiğiniz gibi yerli malı...

Deneyimlerinizi buradan paylaşırsanız bizlere yardımcı olursunuz, teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar önceki lastiğim yokohamaydı,,, şimdi hankokk taktırdım. gayet memnunum.

lastik çok önemli bir unsur arkadaşlar.

seat toledosu var bi arkadaşın kleber marka lastikleri var sanırsam 3. yıl içerisinde iken 50 km hızla lastik yarılıyor ve de kaldırıma vuruyor.

dikkat edin lastik alımında.

markaların kendi içinde modelleri de var. dikkatli seçin.

1,5 yıldır hankokk kullanıyorum ve lastiğim pırıl pırıl.

yokohamayı da öneririm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar 2011 aracım 33000 kmde ve üzerinde gelen Toyo marka lastikleri değiştirmek istiyorum. Araç içine ses çok aldığı için de çok anlamamakla birlikte yumuşak bir lastik alayım diyorum. Daha önce okuduğum forumlardan michelin önde gibi.

Sizlerin önerisini alabilir miyim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben geçen hafta goodyear efficient grip performance aldım yaklaşık 900 km oldu ses bakımından bir önceki lastiklerim michelin pilot spot dan çok daha başarılı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar 2011 aracım 33000 kmde ve üzerinde gelen Toyo marka lastikleri değiştirmek istiyorum. Araç içine ses çok aldığı için de çok anlamamakla birlikte yumuşak bir lastik alayım diyorum. Daha önce okuduğum forumlardan michelin önde gibi.

Sizlerin önerisini alabilir miyim?

Forumda lastik ile ilgili açılmış detaylı konular var. Onları incelemenizi ve okumanızı tavsiye ederim. Lastik ile ilgili yeni açılmış güncel bir ankette var. Benim size önereceğim lastik marka modeli. Yokohama C-Drive 2'dir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forumda lastik ile ilgili açılmış detaylı konular var. Onları incelemenizi ve okumanızı tavsiye ederim. Lastik ile ilgili yeni açılmış güncel bir ankette var. Benim size önereceğim lastik marka modeli. Yokohama C-Drive 2'dir.

Sanırım Yokohama C-Drive 2'yi forumdan bir kaç arkadaşımız aldı ve memnun. Böyle olmakla birlikte memnuniyetin kişiden kişiye değişeceğini, algıların farklı olduğunu düşünmekteyim. İnsanların yeni bir lastik aldıklarında "bu lastik çok iyi, değiştirince kesin yol tutuşu artacak, ses azalacak" şeklindeki şartlanmışlıklarından dolayı iyi olmayan bir lastiğin iyi olduğunu düşünebilir. Tersi durum da olabilir. Gerçekte iyi bir lastiktir ancak kötü olduğunu düşünebilir. Bu yüzden bilimsel verilere bakmalıyız.

Malumunuz AB Lastik Etiketi Uygulaması başladı. Buna göre Yakıt tasarrufu, ıslak yol tutuşu ve ses sınıflandırması yapıldı.

Yokohama C-Drive 2'nin Etiketi Yakıt tasarrufu F, ıslak yol tutuşu C, ses seviyesi 74.

Görüldüğü üzere oldukça kötü. Yokohama 205/55 R 16 94V AC02 Lastik hepsiburada da 200 TL ye satılıyor.

Ben yarın bir aksilik olmazsa 205 55 16 Petlas Velox Sport PT 721 4 tane alıp taktıracağım.

Yakıt tasarrufu C, ıslak yol tutuşu B, ses seviyesi 71 db. Fiyatı da 145 TL.

Lastiği kullanan arkadaşlar lütfen yanlış anlamasın, paylaşımda bulunmak istedim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben daha yeni, Michelin Primacy  3 lastik alan birisi olarak, size Yokohama C-Drive 2 lastiği önerdim. Bir önceki fabrika çıkışı Toyo'lar vardı.

Her kullanıcının lastikten beklentisi farklıdır. Her lastikte bütün beklentileri, karşılaması şu an için imkansız. Yakıt, ses, ıslak/kuru zemin, viraj, yanak sağlamlığı, vs....liste uzar gider. Şahsi fikrim Japon markasından şaşmayacaksın. (Balon Adamın lastiğini Kullanan birisi olarak söylüyorum) :)

Yeni lastiğiniz hayırlı, uğurlu olsun. Kazasız, belasız kullanmanız dileği ile. :)

Kullanım sonrası izlenimlerinizi bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Samsunspor
      Yazan: Samsunspor
      Arkadaslar merhaba. Konu basligi altinda diger konu ve yorumlara baktim ama aradigimi bulamadim. O yuzden degerli goruslerinizi almak icin buraya yaziyorum.
      Aracimi eylul 2019 da aldim. Aldiktan bir ay sonra lastik basinc sensoru uyarisi aldim. Ben de herkes gibi herhangi bir benzinlige girip kontrol yaptim ve kayda deger bir degisim yoktu. Yine de olmasi gereken havayi basip sensoru resetledim. Bundan 2-3 hafta sonra tekrar uyari aldim. Sicaktan olabilir diye dusunup pek ciddiye almadim cunku lastiklerde gozle gorulur bir inme veya aracta bir sarsinti vs yoktu. Zaten akabinde de kasim ayinda kislik lastiklere gectim. Sorunu biraz oteledim galiba.
      Acikcasi kislik lastikleri degistirirken su yazliklari da bi kontrol et demek aklima gelmedi. Onu da yazliklara gecerken kontrol ettiririm diye dusundum herhalde bilmiyorum. Kislik lastiklere gectim, haliyle degisim oldugu icin yine uyari aldim ve resetledim. Sonra kis boyunca tek hir uyari dahi almadim. Anladim ki sensorde veya aracta bir sorun yokmus. Basima gelecegin yazliklara gecerken olacagini hissettim artik. 

Bugun yazliklara gecmek icin lastikciye gittim ve bi kontrol eder misiniz dedim. Onlar da bakiyoruz zaten biz genel olarak dedi. Ve tahmin ettigim gibi sol arka yazlik lastige çivi girmis. Onaracagiz dedi, tamam dedim ben de. Neyse lastikler degisti araca bindim 1 km icinde uyariyi aldim. Resetleyip yola devam ettim. Birkac km sonra tekrar uyari aldim. Bir benzinlige girdim iki lastik de sacma sapan degerler gosteriyordu. Sonra fazla kurcalamadan lastikciye geri gittim. Bakti anormal bir deger yoktu. Benzinlikteki arizali olabilir dedik ve ustelemedim. Tekrar istedigim olculere havayi getirdi ( basta hepsini 35 yapmis; ben bu sefer onler 35 arkalar 33 olsun dedim) ve tekrar uyari alirsan gel cikartalim bastan kontrol edelim dedi tamam dedim. Yine araci calistirdim ve basinc degerleri degistigi icin ilk uyariyi aldim, resetledim ve devam ettim. 3-4 km sonra yine uyari aldim. Sinirlendim ve resetlemeden eve geldim yarin giderim diye lastikciye.

simdi ogrenmek istedigim su; daha once hasarli olan lastikten oturu bu kadar sik uyari almamistim. En korktugum sey lastik haricinde baska bir problem olmasi yoksa tek lastikse can sikacak bir konu degil. Yani;
      1- lastikciler lastigi degistirirken bu nesil araclarda sensore etki edecek bir zarar vermis olabilirler mi?
      2- pespese ve bu kadar sik uyari almak normal midir lastiklerin kis boyu yattigini dusunursek? Kaldi ki çivili iken bu kadar sik vermiyordu. Hadi diyelim ki o zaman hava kacisi daha az oluyor. Simdiki tamir de tutmadiysa ve bu kadar sik uyari aliniyorsa lastigin havasinin aniden dusmesi gerekmez mi? Cunku hala gozle gorulur bir inme yok.
      3- eger lastik onarilamaz ise tek lastik degisimi problem yaratir mi? 

4- yarin lastikciye tekrar gittigimde dikkat etmem gereken bir husu var mi?

simdiden cok tesekkurler arkadaslar
    • dalgakıran
      Yazan: dalgakıran
      bir çok konu vardı ama sohbetler uzadığından aradığım cevapları bulamadım tekrar konu açmak zorunda kaldım. 2020 yaza yeni lastik almak durumundayım. marka model tavsiyeleriniz nedir arkadaşlar. Kazasız sürüşler dilerim.
    • Burak
      Yazan: Burak
      Uzun bir süredir ertelediğim lastikleri sonunda aldım. Şirketten arkadaşım telefon açıp sorunca ve bu konuda araştırmalarına güvendiğim @Tarahumara da "Fiyat performans olarak benim de aklımda, ayrıca etiket değerleri de iyi (özellikle ses seviyesi) deyince gaza geldim ve hafta içinde sipariş verdim, bugün de taktırdım.

Lastik Petlas bayilerinde satılıyor ve Türkiye'de üretiliyor. Aldığım lastikler de 2019 29. hafta üretimi. Daha önce hiç kullanmadım ama taktıktan sonra belki de eskilerinin çok konforsuz olmasından olsa gerek araçta yol sesinin azlaması ve konforunun artmasından dolayı hoşuma gitti. 
      Değişime giderken E5 üstünde 88 km hızla araç içindeki ses seviyesini ölçtüm, 30 saniyede 68 dB ortalama vardı. ( Sound Meter Uygulaması ile) Dönerken aynı yolda, aynı hızda 64 dB e kadar düştüğünü gözlemledim. Tabii bu ölçüm ne kadar kayda değer  bilemiyorum ama buna ek olarak araç içindeki müzik sesini eskisi kadar açma gerçeği hissetmemem de bu gözlemimi destekliyor. 
      Esas değişimi sürüş konforunda yaşadığımı düşünüyorum. Eskiden dolma teker üstünde gidiyormuşum sanırım. Yoldaki her çıkıntıyı hissediyordum. Hatta oğlum da aynı şeyi söyledi. Eskisine göre çok daha konforlu dedi. 
      Sertliğinin yanında artık yavaş yavaş da parçalanmaya başlamış olması da cabası. Ne de olsa 5 senelik lastik. 2014 24. Hafta üretimi. 

Bu da aracın son durumu.

Son olarak, değişim sırasında ben siboplara da bakalım deyince lastikçi 4 adedi 60 TL den çelik sibop tavsiye etti. Zaten belli aralıklarla lastiklerde hava azalması gözlemliyordum, bunu duyunca eskisine nazaran daha iyi olacağını düşünüp kabul ettim. Onun da görünümü şu şekilde oldu.

Kasım ayından Allah nasip ederse uzun yol yapacağım. Böylelikle uzun yol performasını ve yakıt tüketimine etkisini de gözlemlemiş olacağımı düşünüyorum.
    • Omericsson
      Yazan: Omericsson
      Merhaba arkadaşlar daha önce bu konu altında yapılan yorumlara baktım hepsini okudum ama bir çare bulamadım 16 inç jant lastikten 18 inç jant lastik taktım ilk başta hiçbir sorun yoktu sonra bir çukurdan geçtim lastik basınç ışığı yanıp sönmeye başladı sonra sabit yandı aracı her çalıştırmamda da yanıp sönüyor sonra sabit yanıyor lastik basınçlarının hepsini aynı seviye çektim sorun devam etti jant değişiminde ön sol lastik sibobu kırılmıştı normal sibop taktık sensörü de janta yapıştırdık sonra sensör janttan ayrılmış tekerleğin içinde dönüyordu bu şekilde bile çalışıyor du ne olduysa o çukurdan geçtikten sonra oldu sert de girmemiştim sonra ön sol lastikte ki sensörü çıkardım gözle görülür bir hasar yoktu meslek icabı içini açtım bataryasını ölçtüm 3v olması gereken batarya 2.6 v gösteriyor 9 yılda normal düşmesi sensör devresinin sağlamlık kontrolünü sensör akım çekiyor mu diye bakarak yaptım sensör akım çekiyor ama frekans üretip iletiyor mu derseniz bilemem şuanda son olarak arıza ışığı yanıp sönüyor sonra sabit yanıyor zararı yok ama gözüme batıyor bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz 
    • UtkuSaray
      Yazan: UtkuSaray
      Arkadaşlar aracımın üzerinde orijinal 16 inç jant mevcut. 17 inç siyah bir janta çevirmek istiyorum. Ancak aklımda bazı soru işaretleri var.
      Örnek vermek olursa, direksiyon sertleşmesi, ses alması vb. gibi durumlar.
      Hiç bu şekilde değişiklik yapan oldu mu yorumlarınızı alabilir miyim ? 

• Yeni Oluştur...